tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 sabonis said: muta-b/sling'i istikrarlı bir şekilde yenen terran hatta protoss gösterin bari. win button resmen bu taktik. ama tabii şimdi zerg eşitlendi sadece, op falan değil. marine basıyosun baneling patlatıo, marine basmıosun muta patlatıo, thor gidiyosun muta'ların mobilitysi ebene atlıyo, çözüm yok resmen. ezelden beri şu taktiği uygulayan zerg'ler kazanıyor zaten. muta-b/sling'in hard counterı thor/helion . ağzımda tüy bitti söleye söleye hala counterı yok diosunuz. protossun işi biraz daha zor onun tam bi hard counterı yok ona katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 böcekle böcek olmayın arkadaşlar. infested olursunuz sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Durun !!! Tunca bazı şeylere katılmaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 tunca said: sabonis said: muta-b/sling'i istikrarlı bir şekilde yenen terran hatta protoss gösterin bari. win button resmen bu taktik. ama tabii şimdi zerg eşitlendi sadece, op falan değil. marine basıyosun baneling patlatıo, marine basmıosun muta patlatıo, thor gidiyosun muta'ların mobilitysi ebene atlıyo, çözüm yok resmen. ezelden beri şu taktiği uygulayan zerg'ler kazanıyor zaten. muta-b/sling'in hard counterı thor/helion . ağzımda tüy bitti söleye söleye hala counterı yok diosunuz. protossun işi biraz daha zor onun tam bi hard counterı yok ona katılıyorum. onlarda da en azından ff var. bling ve zling'leri gayet eritiyorlar bu sayede. ama yine de yetmiyor. ayrıca thor'un mobility'si yetmiyor ve magic box yapıldığı zaman thor da çok işe yaramıyor. ayrıca muta sayısıyla başa çıkabilecek thor basmak hafiften kastırıyor... ne kadar zamanda basabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 protossa karşı muta/ling taktiği betadan beri değişmedi zaten yeni bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 tunca said: sabonis said: muta-b/sling'i istikrarlı bir şekilde yenen terran hatta protoss gösterin bari. win button resmen bu taktik. ama tabii şimdi zerg eşitlendi sadece, op falan değil. marine basıyosun baneling patlatıo, marine basmıosun muta patlatıo, thor gidiyosun muta'ların mobilitysi ebene atlıyo, çözüm yok resmen. ezelden beri şu taktiği uygulayan zerg'ler kazanıyor zaten. muta-b/sling'in hard counterı thor/helion . Burada bir noktaya gözden kaçırıyorsun yalnız. Zerg, eğer ekonomisini oturttuysa, istediği anda ünite kompozisyonunu değiştirebilir. Yani Zerg x yapıyor o zaman y yapayım diyemez Terran. Eğer karşı taraf Muta b/sling yapıyor diye Thor-Hellion giderse Zerg bir anda 100 tane roach yapıp oyunu bitirebilir. Mobiliteden çok bu nedenle, birkaç istisna dışında, üst seviye Terran'lar mech gitmiyor. Ayrıca banelingler light olmadığı için Thor-Hellion banelinglere karşı ilaç değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 sabonis said: tunca said: sabonis said: muta-b/sling'i istikrarlı bir şekilde yenen terran hatta protoss gösterin bari. win button resmen bu taktik. ama tabii şimdi zerg eşitlendi sadece, op falan değil. marine basıyosun baneling patlatıo, marine basmıosun muta patlatıo, thor gidiyosun muta'ların mobilitysi ebene atlıyo, çözüm yok resmen. ezelden beri şu taktiği uygulayan zerg'ler kazanıyor zaten. muta-b/sling'in hard counterı thor/helion . ağzımda tüy bitti söleye söleye hala counterı yok diosunuz. protossun işi biraz daha zor onun tam bi hard counterı yok ona katılıyorum. onlarda da en azından ff var. bling ve zling'leri gayet eritiyorlar bu sayede. ama yine de yetmiyor. ayrıca thor'un mobility'si yetmiyor ve magic box yapıldığı zaman thor da çok işe yaramıyor. ling/baneling karşı blue flame helion >> ff thor'un mobilitesi bir zahmet yetmesin tek dezavantajı o zaten. backstabden korkuyosan base e bırakıyortsun 1 thor, mutalar gelirse 20 tane scv ile repair ediyosun ölmüyo, o sırada 6-7 thorla giriyosun zerg'e. o sayıya ulaştığında magicbox falan yalan zaten, critical mass die bişi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 _Spartacus_ said: tunca said: sabonis said: muta-b/sling'i istikrarlı bir şekilde yenen terran hatta protoss gösterin bari. win button resmen bu taktik. ama tabii şimdi zerg eşitlendi sadece, op falan değil. marine basıyosun baneling patlatıo, marine basmıosun muta patlatıo, thor gidiyosun muta'ların mobilitysi ebene atlıyo, çözüm yok resmen. ezelden beri şu taktiği uygulayan zerg'ler kazanıyor zaten. muta-b/sling'in hard counterı thor/helion . Burada bir noktaya gözden kaçırıyorsun yalnız. Zerg, eğer ekonomisini oturttuysa, istediği anda ünite kompozisyonunu değiştirebilir. Yani Zerg x yapıyor o zaman y yapayım diyemez Terran. Eğer karşı taraf Muta b/sling yapıyor diye Thor-Hellion giderse Zerg bir anda 100 tane roach yapıp oyunu bitirebilir. Bu nedenle birkaç istisna dışında üst seviye Terran'lar mech gitmiyor. Ayrıca banelingler light olmadığı için Thor-Hellion banelinglere karşı ilaç değil. e adam'ın söylediği taktiğin counterını söylüyorum. ki mutaya belli bir seviye commit edince yani 20-30 muta yapınca öyle kolay kolay tech switch yapamazsın. zaten 20-30 muta yapmadıysa da "muta-b/sling" yapmıyordur. ahahah abi baneling napıcak thor heliona ? thorlara mı patlıcak ? helionı mı yakalıcak ? çok komik şeyler söylüyosunuz ya thor/heliona baneling mi yapmak lazım diyosun yani ciddi ciddi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 e abi anlamıyorum ben baneling nest atınca roach warren atmana izin vermiyomu oyun. en hızlı force cıkartan ırk zerg işte, ne zaman ne basıcağını bilmekte sana kalmıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 e öyle zaten thor-helion yapan adama ling/baneling/muta basmak salaklıktır. ben zaten zerg buna karşı bişi yapamıyo demiyorum ki sadece ling/baneling/muta'nın hard counterını söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 e tamam işte tunca herkezde sana bunu söylüyor zaten. thor helion giden adamın, baska bi production dalına atlaması pek mümkün dğeil, adam napıcak hop 6 rax 750 mineral bide addonlar 300min 150 gaz. hadi abi cabuk cabuk marauder basıyoruz. stimde sonraki combata artık napalım. diyo. bu yüzden spartacusun dediği gibi mech gidilmiyo pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 tunca said: _Spartacus_ said: tunca said: sabonis said: muta-b/sling'i istikrarlı bir şekilde yenen terran hatta protoss gösterin bari. win button resmen bu taktik. ama tabii şimdi zerg eşitlendi sadece, op falan değil. marine basıyosun baneling patlatıo, marine basmıosun muta patlatıo, thor gidiyosun muta'ların mobilitysi ebene atlıyo, çözüm yok resmen. ezelden beri şu taktiği uygulayan zerg'ler kazanıyor zaten. muta-b/sling'in hard counterı thor/helion . Burada bir noktaya gözden kaçırıyorsun yalnız. Zerg, eğer ekonomisini oturttuysa, istediği anda ünite kompozisyonunu değiştirebilir. Yani Zerg x yapıyor o zaman y yapayım diyemez Terran. Eğer karşı taraf Muta b/sling yapıyor diye Thor-Hellion giderse Zerg bir anda 100 tane roach yapıp oyunu bitirebilir. Bu nedenle birkaç istisna dışında üst seviye Terran'lar mech gitmiyor. Ayrıca banelingler light olmadığı için Thor-Hellion banelinglere karşı ilaç değil. e adam'ın söylediği taktiğin counterını söylüyorum. ki mutaya belli bir seviye commit edince yani 20-30 muta yapınca öyle kolay kolay tech switch yapamazsın. zaten 20-30 muta yapmadıysa da "muta-b/sling" yapmıyordur. ahahah abi baneling napıcak thor heliona ? thorlara mı patlıcak ? helionı mı yakalıcak ? çok komik şeyler söylüyosunuz ya thor/heliona baneling mi yapmak lazım diyosun yani ciddi ciddi baneling light değil, helion tam tersi light. helion'un vur kaç için çok da iyi değil zaten atak delay'i yüzünden. kaldı ki zling'ler thor'a dalacak, helion'lar thor'u korumaya çalışacak ama gelen blingler patlatıcak helion'ları. al sana gg. dediğin strateji hard counter falan değil ki. üst düzey turnuvalarda niye yapmıyor terranlar bunu acaba? ... cüce'nin dediği ordu transition'ı konusunda terran naapsın zaten. sen bi anda roach'a dönünce, instant 10 rax basıp mara mı bassın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 e düzgün counterlanırsa stratejisi ona göre başka bi planı olması lazım, ne bilim 3rd ü alır planetary yapar defansif oynar o sırada tech değiştirir falan tonla ihtimal var oyunun gidişhattına göre. her stratejinin counterladığı ve counterlandığı stratejiler var oyunun doğası bu zaten, I.W.I.N. button mu istiyosunuz anlamdım ki. roach op diyosunuz counterını söylüyorum baneling op diyosunuz counterın söylüyorum muta op diyosunuz counterını söylüyorum ama o zaman da beni counterlarlar =(( diye ağlıyosunuz hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 sabonis said: baneling light değil, helion tam tersi light. helion'un vur kaç için çok da iyi değil zaten atak delay'i yüzünden. kaldı ki zling'ler thor'a dalacak, helion'lar thor'u korumaya çalışacak ama gelen blingler patlatıcak helion'ları. al sana gg. dediğin strateji hard counter falan değil ki. üst düzey turnuvalarda niye yapmıyor terranlar bunu acaba? ... cüce'nin dediği ordu transition'ı konusunda terran naapsın zaten. sen bi anda roach'a dönünce, instant 10 rax basıp mara mı bassın abi thor/helion dan oluşmuş bir orduyu sling/baneling/mutanın alabileceğine gerçekten inanıyorsan 2dk bi map yapim eşit costta ordularla, kapıştıralım. ne dersin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 oy tucna oy, sen counteırnı söylüyorsun diye o counter bi adna terran oyuncusunu eline düşmüyo işte. onu anlatıyoruz. kimsenin iwin buttow istedği yok, gereksiz bir yorum olmus o. su anda terranın zerg üstüne baskı kurması cok zor, baskı kurmazsa zaten sonucu acık. üstüne hep bir baneling bust korkusu var, he bir muta baskısı var vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 said: e adam'ın söylediği taktiğin counterını söylüyorum. ki mutaya belli bir seviye commit edince yani 20-30 muta yapınca öyle kolay kolay tech switch yapamazsın. zaten 20-30 muta yapmadıysa da "muta-b/sling" yapmıyordur.Sorun da burada zaten. "x ordusunu y ordusu yener" diye bakılmaz olaya, birçok başka faktör var. Mesela Thor-Hellion yapıyorsan, çoğu haritada, mutalara karşı savunmak zor olacağı için 3. expoyu çok zor alırsın. Zerg'e oyunun başlarında baskı kuramayacağın için rahat rahat Drone yapmasına izin verirsin. 200/200 iki ordu karşılaştığında bile Thor-Hellion'ın yenip yenemeyeceği şüpheli. Hellion'lar banelinglere karşı hiç de etkili değil ve iyi magic box yapan bir Zerg tech switch yapmadan bile yenebilir. Ha diyelim ki Terran ordusu yendi. O zaman birikmiş larvalarla 200/200'e bu sefer sırf Roach yaparak anında varabilecektir Zerg. Bu yüzden GSL'de Terran'ların %90'ı Marine-Tank yapıyordu. Burada çoğu kişi oyunu Age of Empires tarzı bir taş-kağıt-makas gibi görüyor. Starcraft "karşıda x varsa ben y yaparım" diyecek kadar basit bir oyun değil. Marine-Tank, kağıt üzerinde Muta b/sling'in "counter"ı değil ama Zerg'e karşı en iyi seçenek çoğu zaman. Ha a-move yaparak kazanamazsınız Marine-Tank yaparsanız, tanklarınızı iyi pozisyonlamalı, Marineleri iyi ayırmalı, doğru zamanlarda expo almalı, Zerg'e sürekli baskı kurarak drone yapmasını engellemeli ve iyi makro yapmalısınız. İnsanlar, bu faktörleri göz önüne almadan, karşıdaki Zerg ordusunu a-move yaparak yenecek büyülü bir y ordusu aradığı için oyunun dengesiz olduğu kanısına varıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 _Spartacus_ said: said: e adam'ın söylediği taktiğin counterını söylüyorum. ki mutaya belli bir seviye commit edince yani 20-30 muta yapınca öyle kolay kolay tech switch yapamazsın. zaten 20-30 muta yapmadıysa da "muta-b/sling" yapmıyordur. Sorun da burada zaten. "x ordusunu y ordusu yener" diye bakılmaz olaya, birçok başka faktör var. Mesela Thor-Hellion yapıyorsan, çoğu haritada, mutalara karşı savunmak zor olacağı için 3. expoyu çok zor alırsın. Zerg'e oyunun başlarında baskı kuramayacağın için rahat rahat Drone yapmasına izin verirsin. 200/200 iki ordu karşılaştığında bile Thor-Hellion'ın yenip yenemeyeceği şüpheli. Hellion'lar banelinglere karşı hiç de etkili değil ve iyi magic box yapan bir Zerg tech switch yapmadan bile yenebilir. Ha diyelim ki Terran ordusu yendi. O zaman birikmiş larvalarla 200/200'e bu sefer sırf Roach yaparak anında varabilecektir Zerg. Bu yüzden GSL'de Terran'ların %90'ı Marine-Tank yapıyordu. Burada çoğu kişi oyunu Age of Empires tarzı bir taş-kağıt-makas gibi görüyor. Starcraft "karşıda x varsa ben y yaparım" diyecek kadar basit bir oyun değil. Marine-Tank, kağıt üzerinde Muta b/sling'in "counter"ı değil ama Zerg'e karşı en iyi seçenek çoğu zaman. Ha a-move yaparak kazanamazsınız Marine-Tank yaparsanız, tanklarınızı iyi pozisyonlamalı, Marineleri iyi ayırmalı, doğru zamanlarda expo almalı, Zerg'e sürekli baskı kurarak drone yapmasını engellemeli ve iyi makro yapmalısınız. İnsanlar, bu faktörleri göz önüne almadan, karşıdaki Zerg ordusunu a-move yaparak yenecek büyülü bir y ordusu aradığı için oyunun dengesiz olduğu kanısına varıyorlar. ben zaten olaya "x ordusunu y ordusu yener" şeklinde bakmıyorum, o şekilde yapılan yorumlara o şekilde cevap veriyorum. olay tabi ki oyuncuda biter de anlamıyo insanlar bunu oyuncuların eksikliklerini veya diğer oyuncuların iyiliklerini görmezden gelip ırklara veya üniteler op diyorlar temeli olmayan basit argümanlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Ben zaten senin öyle baktığını söylemedim ama öyle bakanlara onların bakış açısından cevap vererek onların argümanlarını güçlendiriyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 25 dakkayı geçmiş eşit ekonomili bi oyunda terran tech switch yaparken zerg 200 supply boşaltıp doldurur. ki zerg'in ekonomik olarak daha ilerde olacağı da kesin, bkz: bütün ünitelerde mobilite. B+R ile roach atıp, 30 larvayı seçip R tuşunu basılı tutmak var. 8 baraka(gayet iyi bi rakam) atıp bitmelerini bekleyip addonlarını atıp teker teker unite basmak var. bi kere zaten terran öyle bastığı üniteyi harcama lüksüne sahip değil ki sizin gibi. sal 100 link 20 ling 10 muta. ölsün öldürğü kadar ordu ve gebersin ordu umrunuzda oluyo mu ? kötenk diye abanıyosun yenisini 2 saniyede. foxer 1 thor 1 medivac öldürttü diye oyun gidiyordu elinden. öyle thor'um hellion'um var adam mutaling yaparsa mm geri dönerim falan şaka yani. teoride olur anca böyle,hiç bi oyunda becerebilen görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 alıntılara dikkat edelim, kaçak kat çıkmayalım, bir üsttekini alıntılamayalım, 10 kişinin yazdıklarını tekrar yazacağımıza kime cevap vereceksek onu alıntılayalım vs vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Hiç banshee'den söz edilmemiş ayıp ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 ha düzeltiyim x ordusunun y ordusunu bariz yeneceği x ve y kompozisyonları var. ama olay o x ve y'ye nasıl ulaşıldığı ve timingler. ama banelingle marauder veya ling/mutayla helion/thor olduğu zaman sonuçlar bariz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 BaaL said: 25 dakkayı geçmiş eşit ekonomili bi oyunda terran tech switch yaparken zerg 200 supply boşaltıp doldurur. ki zerg'in ekonomik olarak daha ilerde olacağı da kesin, bkz: bütün ünitelerde mobilite. B+R ile roach atıp, 30 larvayı seçip R tuşunu basılı tutmak var. 8 baraka(gayet iyi bi rakam) atıp bitmelerini bekleyip addonlarını atıp teker teker unite basmak var. bi kere zaten terran öyle bastığı üniteyi harcama lüksüne sahip değil ki sizin gibi. sal 100 link 20 ling 10 muta. ölsün öldürğü kadar ordu ve gebersin ordu umrunuzda oluyo mu ? kötenk diye abanıyosun yenisini 2 saniyede. foxer 1 thor 1 medivac öldürttü diye oyun gidiyordu elinden. öyle thor'um hellion'um var adam mutaling yaparsa mm geri dönerim falan şaka yani. teoride olur anca böyle,hiç bi oyunda becerebilen görmedim. zerg öyle bir ekonomik avantaj kazandıysa çok daha iyi bir oyuncudur zaten, eşit seviyede oyuncuların oyununda o kadar bariz bir ekonomik fark varsa çok büyük hataları vardır bir tarafın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 nası ya? oyuna default exple başlıyosunuz. bütün fruitdealer oyunlarında rakibinden 1-2 fazla exp'i oluyor. boxer ile oynarken bile 2 exp fazlası vardı. nestea'nin exp fazlası vardı her oyun foxerdan . oyun başı 40 drone'a kadar 4 larvayı zergline harcasanız yetiyor ve bunlar zerg daha iyi oyuncu oldugu için yaaane. ok o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 tunca said: zerg öyle bir ekonomik avantaj kazandıysa çok daha iyi bir oyuncudur zaten, şunu bi geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar