Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gsl Final Foxer vs Nestea

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

toss ların niye zerge op dedigini merak ediyorum(all in le dünyayı basabilen terran zaten konusmasın)..high templar giden toss un karşısındaki zerg olmak inanılmaz yorucu birşey..ht cıktıysa roachla burrowla felan dicen şimdi öyle de degil tek tip ünite basılmıyor ki bu oyunda creepsiz hydra hiçbirşey zergling infestor storma dayanamayan üniteler bir yandan stormdan kaç bir yandan saldır bir yandan ünit bas ayrıca 2 base de ht cıkabilen tossun karşsındaki zergin ultralisk cıkabilmesi için min 3 satur base gerekiyor..atıyorum toss 50 apm le storm atarken zergin onu yemeyip counterlaması için en az 150 apm gerekiyor..3 civarı collosuslu army deki colossusları dağıtmak için en az 4 5 corruptor gerekiyor.zergde çeşitlilik az bence her ünite kullanılıyor sık sık ama carrier mothership cok nadir görülüyor oyunlarda
Sosyal ağlarda paylaş

TheAlterRealm said:

toss ların niye zerge op dedigini merak ediyorum(all in le dünyayı basabilen terran zaten konusmasın)..high templar giden toss un karşısındaki zerg olmak inanılmaz yorucu birşey..ht cıktıysa roachla burrowla felan dicen şimdi öyle de degil tek tip ünite basılmıyor ki bu oyunda creepsiz hydra hiçbirşey zergling infestor storma dayanamayan üniteler bir yandan stormdan kaç bir yandan saldır bir yandan ünit bas ayrıca 2 base de ht cıkabilen tossun karşsındaki zergin ultralisk cıkabilmesi için min 3 satur base gerekiyor..atıyorum toss 50 apm le storm atarken zergin onu yemeyip counterlaması için en az 150 apm gerekiyor..3 civarı collosuslu army deki colossusları dağıtmak için en az 4 5 corruptor gerekiyor.zergde çeşitlilik az bence her ünite kullanılıyor sık sık ama carrier mothership cok nadir görülüyor oyunlarda

Base'de oturup 4-5 high templar basiyim dersen zergin 200olup mapi almış olduğunu farkedersin ve attığın stormlarla herşeyi öldürsen bile biraz sonra 50lavradan çıkan 200popla tekrar karşılaşırsın. Yani mobilitysi yavaş geç çıkan mana isteyen templar eksisi gibi pvzde iş yapmıyor. Colossusla birlikte ana army'yi alıp exp kapatman gerekiyor adamı daraltman gerekiyor templarda o iş için şuan yavaş , pahalı ve geç çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ağlama/whine içerikli mesajların en tipik özellikleri; örneğin burada olduğu gibi, 200 pop basmak için ihtiyacınız olan tek şeyin 50 larva olması gibi abartı içeren anlamsız cümlelerdir.

Ağlama/whine eylemini gerçekleştiren kişiler 2. aşamada kesinlikle, istisnasız olarak bu abartıyı kendi ırk, takım veya sınıfları için tam tersi şekilde kullanırlar. Örnekte; Protoss 4-5 High Templar basana kadar Zerg, tüm haritayı alıyor, popu 200 capliyor. Sorsanız upgradelerde muhtemelen 2/2 dir en az.

Birde ağlama işlemini yürütür iken işi teori ve matematikle birleştirip daha etkili olabilme arzusu taşıyanlar vardır ki onlara göre iş; baneling ile marauder öldürmeye geldiğinde, banelingi hard counterı bile yapabiliyorlar marauderın. Abartı kısmı orada da devreye girer. Zaten Terranda Stimpack, Conscusive Shells yoktur. Kendiside 10 apm ile oynamaktadır.

Kimiside enteresan yorumlar ile oyuna çok hakim, ciddi bir bilgi birikimine sahip görünürler "Oyun henüz çok yeni, taktikler daha oturmadı büyük değişiklikler yapılmamalı." tarzı yorumlarla. Zerg, Terran op diye ağladığında oyun çok yenidir, Terran, Zerg op diye ağladığında "Ne yaptılarda oyun betadan daha kötü hale geldi olur." "Patch daha çok yeni terranlar oyunlarını geliştirerek yeni taktikler bulacaktır." gibi cümleler geçmez.

Genel olarakta ciddi turnuva kazanan ırk, eğer kendi oynamadığı ırk ise op olur. Komik olan ise 4 Terran finale çıkarsa, o, Terran oyuncularının kalitesi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

BAIIHAN said:

Birde ağlama işlemini yürütür iken işi teori ve matematikle birleştirip daha etkili olabilme arzusu taşıyanlar vardır ki onlara göre iş; baneling ile marauder öldürmeye geldiğinde, banelingi hard counterı bile yapabiliyorlar marauderın. Abartı kısmı orada da devreye girer. Zaten Terranda Stimpack, Conscusive Shells yoktur. Kendiside 10 apm ile oynamaktadır.

aha bir brozne lig daha. ama bu sefer ki ek olarak freud çıktı.
ağlama işlemi dediğin kişilerin çoğu yukarda kendi oynadığı ırk harici 2 ırktan bahsetmekte. insanlar oynadıkları oyunlarla izledikleri stream'i birleştirip şahsi görüşlerini paylaşıyorlar. arada bi kaç tane de senden geliyor işte, "burda tartışan 100 kişi salak ben akıllıyım onlar anlayamamış" tribiyle turnuvalardan gördüğün değil kendi wooden liginde yaşadıklarıyla yorum yapan.

ilk paragraflarına zaten cevap vermeye bile gerek yok.
sadece en son cümlendeki saçmalana ithafen söylüyorum;

foxer şuan dünyada en iyi microyu yaparken, combatlarda apmsi 600 e fırlarken, bu adamı banelingleri thor'a yollayan, bütün üniteleriyle attack move veren, mutalarla base'e gidip işçi yerine supply depolara dalan,creep yaymayan bi adam yendi finalde.
ve evet foxer oraya ırkı ile değil yeteneği ile gelmişken, hiç bi başarısı hiç bi olayı olmayan, sadece stabil defans ve macro ile işi götüren nestea yendi evet. onlarca hata yapmasına ragmen 50 larva sayesinde kurtardı oyunu evet. foxer her hatasında maç verdi buna da evet. belki fark edememişsindir diye söyleyeyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların görüşlerine saygı duyuyorum çünkü sonuçta bronze oyuncusu ırkının avantaj ve dezavantajlarını bilmeden süslü sözler ve bir kaç yerden yaptığı alıntılarla güzel bir yazı ortaya koyup kendi içinde mantıklı olduğunu düşünüyor. Şimdi buraya white ra , genius'u felan getirip onları konuştursak gene bronze oyuncusu kendi çapında haklı çıkar hatta onları susturur.

Şu videolara ,replere takılmadan ladderda bu dediklerinizi bir pratiğe dökün ve ondan sonra insanları whiner olmakla suçlayın derim. Yoksa bahian gibi postmodern freud_boxer olup çıkarsınız :) .

Baal buaralar tam kafamdaki şeyleri yazıyosun senle ermanla-şansal gibi bir ikili olduk :D .
Sosyal ağlarda paylaş

Baiihan arkadaşımız evet biraz olayları yanlış algılamış, fakat Zerglerin yenince Op; Terran yenince macro-micro-skill denmesini eleştirmesinde doğruluk payı var. Nestea ; Supply'a -Barraxa dalma, banelinglerin Thor'a patlaması gibi olayların geçtiği maçı zaten kaybetti. Siz sadece Pure Marine giden bi kişinin kazanmasını istiyordunuz. Kazanamadı. Nestea hakketti kupayı.
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

BAIIHAN said:

aha bir brozne lig daha. ama bu sefer ki ek olarak freud çıktı.
ağlama işlemi dediğin kişilerin çoğu yukarda kendi oynadığı ırk harici 2 ırktan bahsetmekte. insanlar oynadıkları oyunlarla izledikleri stream'i birleştirip şahsi görüşlerini paylaşıyorlar. arada bi kaç tane de senden geliyor işte, "burda tartışan 100 kişi salak ben akıllıyım onlar anlayamamış" tribiyle turnuvalardan gördüğün değil kendi wooden liginde yaşadıklarıyla yorum yapan.

ilk paragraflarına zaten cevap vermeye bile gerek yok.
sadece en son cümlendeki saçmalana ithafen söylüyorum;

foxer şuan dünyada en iyi microyu yaparken, combatlarda apmsi 600 e fırlarken, bu adamı banelingleri thor'a yollayan, bütün üniteleriyle attack move veren, mutalarla base'e gidip işçi yerine supply depolara dalan,creep yaymayan bi adam yendi finalde.
ve evet foxer oraya ırkı ile değil yeteneği ile gelmişken, hiç bi başarısı hiç bi olayı olmayan, sadece stabil defans ve macro ile işi götüren nestea yendi evet. onlarca hata yapmasına ragmen 50 larva sayesinde kurtardı oyunu evet. foxer her hatasında maç verdi buna da evet. belki fark edememişsindir diye söyleyeyim dedim.

ben kendi oynadığım lig ile alakalı bir örnek vermedim.

bahsettiğin şahsi fikirler o kadar abartı ki, saçmalık boyutuna atlamak üzere.

çünkü tutarsızsınız. aylar önce bir rakam dolaşıyordu buralarda (rakamları atıyorum hatırlayan varsa düzeltsin) terranların kazandığı turnuva sayısı 16 iken zerg 2 idi. o dönem zergler ağlak ilan edilmişti. roach range i 4 oldu, zergün 2 ayda ağladığını 2 günde ağladınız bitirdiniz... yetmedi, devam.

bir yerde yanlış hatırlamıyorsam sen yazmıştın. zerg sadece roach basıyor ben durdurmak için sentry stalker zealot basıyorum diye.

foxer çok mu farklı birşey yapıyor? daha iyi bilirsin anlamam ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

İnsanların görüşlerine saygı duyuyorum çünkü sonuçta bronze oyuncusu ırkının avantaj ve dezavantajlarını bilmeden süslü sözler ve bir kaç yerden yaptığı alıntılarla güzel bir yazı ortaya koyup kendi içinde mantıklı olduğunu düşünüyor. Şimdi buraya white ra , genius'u felan getirip onları konuştursak gene bronze oyuncusu kendi çapında haklı çıkar hatta onları susturur.

Şu videolara ,replere takılmadan ladderda bu dediklerinizi bir pratiğe dökün ve ondan sonra insanları whiner olmakla suçlayın derim. Yoksa bahian gibi postmodern freud_boxer olup çıkarsınız :) .

Baal buaralar tam kafamdaki şeyleri yazıyosun senle ermanla-şansal gibi bir ikili olduk :D .

insanların anlatmak istediklerini, yazdıklarını okuyarak anlayamıyorsanız eğer. bencede en doğrusu saygı duymak. aksi takdirde rezil olmamak kaçınılmaz.

çünkü baal ve siz; ne yazık ki benim yazdığım mesajın içeriğinde kendi bildiğim veya oyun tercrübemden ziyade, insanların op ve up ırklara karşı yaklaşımını, saçma sapan teoriler ile 7 baneling 7 marauder öldürür öf tarzı yorumlarına eleştiridir. zerg is fine l2p içerikli birşey yazmadım.

ve tekrar white ra gelse evet bronzelar kesinlikle onlarıda susturur, kendilerini haklı çıkarırlar. baksanıza 1700 puanla kore top 200ünün 3.sü olan oyuncuya noob diyecek neredeyse baal.

ha bu arada.. gogo top 200 ;p
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

BAIIHAN said:

baksanıza 1700 puanla kore top 200ünün 3.sü olan oyuncuya noob diyecek neredeyse baal.

şair burada "neredeyse" kelimesiyle demagoji yaparak, sözleri çarpıtıp "baal' nestea'ye noob dedi" ye çektikten sonra, "baksanıza" ile yanlız kalmamak için arkasına destek arıyor.
piskolojik analizler yapan sensin ben bilemem bunun bi adı vardı ama neydi acep.

foxer çok farklı bişey yapıyor, 2k 2.5k ratingi vırtı zırtı geç ladder'ı. turnuvada hiç bir oyuncunun yapamadıgını yaptı nestea'yi 3 kere yenerek, fruitdealer'i yenerek. neden yendi ?
oyun dengeli marine çok güçlü basıp 20 marine saldırdı ondan mı yendi sence ?
20 marine'i baneling 5 zergling öldürür başkası olsa. adam ALLAH VERGİSİ ÜSTÜN MİKRO KABİLİYETİNİ kullanarak yendi hepsini, maçları izlemişsen 1 marine'e çarpmaya gidip yolda telef olan 1 tanesi de 1 marine çarpan avuç avuç banelingler görmüşsündür. buna rağmen zerg ordusu bitince bir seferde 78 tane zergling, base'ini kaptırdıgında dronelarla kapışıp bir seferde 28 tane drone, ve karşıda heavy ground army oldugunda köküne kadar roach basıp oyunu kazanabiliyor. yani bu mekanikler birleşince yanına da oyun gelişmeye devam edip insanlar 40 drone bastıkları sürede gelen saldırıyı 2queen+1sunken+dronelar ile savunabildigini öğrenmeye başladıkça bozuluyor oyun. ama ağlıyacak bişey yok bunda, keza ağlamak yerine (ben şahsen öyle yapıyorum en azından) gidip "ne mal gibi yenildim şöyle yapsaydım" diyip yapılması gerekeni görmek daha faydalı ileriye dönük. sonuçta bizim burda konuştuklarımızı blizzard görüp pati böyle istiyo değiştirin lan oyunu dicek değil. ama insanların %80'i zerg op demeye başladığına, zergler turnuvalarda akmaya başladığına göre bi anda, bi arıza olması lazım oyunun mekaniklerinde cidden.

tester,genius,sangho gayet de çok sağlam oyuncular olmasına rağmen protoss göremedik daha yarıfinalde bile.(huk socke vs eu/us oyuncularını saymıyorum bile)

neyse GSL sezon 3 de çok fazla amerikalı ve avrupalı oyuncu gidecek, bakalım neler olacak gene.
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

ama insanların %80'i zerg op demeye başladığına, zergler turnuvalarda akmaya başladığına göre bi anda, bi arıza olması lazım oyunun mekaniklerinde cidden.

Yok abi zerg oynayan iyidir çok zor ırk sonuçta. Alacağın cevap budur bu mesaja. İyi ki bwde zordu zerg oynamak hala herkes zerg oynamayı sanat zannediyor, sc2de mekaniklerinde HİÇBİR ŞEY zor değil. Zerg oyuncu sayısını arttırmak için bazı şeyler yapıldı, şimdi her yer omurgasızlarla doldu, yakında elbette değiştirilir bu olay da.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...