Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dnsle girilen sayfalara dns siz girememek!!

Solonor

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar, bayadır bakmıyordum işim düştü şimdi eheh

ben mac kullanıcısıyım önce onu söyliyim. geçen hafta modemim bozuldu airties modem aldım bi tane, bootcamp ten kurduğum windowsxp üstüne airties ın programını kurdum, çalıştırdım wireless ı açtım falan fişman. ama şimdi yaklaşık 15 senelik bilgisayar ömrümde belki de gördüğüm en ilginç olaylardan biriyle karşı karşıyayım:

MacOS dayken, 8.8.8.8 veya 208.67.222.222 dns lerini kullanmadığım zamanlarda (airport ta olsa ethernet de) google dahil hiç bir site açamıyorum. ne zaman dns i yazıp apply diyorum siteler açılmaya başlıyor!

diyebilirsiniz e ne güzel giriyosun işte, de işte kazın ayağı öyle değil. dns kullandığım zaman internet hızım yerlerde sürünüyor, rapidshare 8mbit bağlantıma rağmen demin dexterı 70kbps ile veriyordu. dns ten kaynaklandığını düşünüyorum bunun..

neyse özetle problem bu. hani yardımcı olamayacaksanız bile, şükredin halinize ne ilginç işler oluyor görün.

/airties karşıtı phillips yanlısı hareketin kolordu komutanı
Sosyal ağlarda paylaş

abi software ini kurdum airties ın. çok da yabancı olduğum bişey, şifremi kullanıcı adımı falan yazdım, wireless ı açtım. bu durumda sanırım software üstünden ayarları yaptım modemden diil. eski modemimi 10 yıl falan önce aldığım için modemden ayar yapmak ne demek onu bile tam anlamadım ya.

çok sağol cevabın için
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bir bilgim yok dns in dl hızıyla alakası olması konusunda haklısındır. ama eskiden dns koyduğum zaman bazen dl hızım çok düşük olabiliyordu download manager tarzı programlarda da ondan öyle düşünüyordum, bir şey daha öğrendim :)

modem içerisinde dns alımı kapatılmış/önceden ayarlanmış olup olmadığını nasıl anlayabilirim peki? dediğim gibi şu an elimde sadece airties ın software i var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...