Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Selam arkadaşlar, bayadır bakmıyordum işim düştü şimdi eheh ben mac kullanıcısıyım önce onu söyliyim. geçen hafta modemim bozuldu airties modem aldım bi tane, bootcamp ten kurduğum windowsxp üstüne airties ın programını kurdum, çalıştırdım wireless ı açtım falan fişman. ama şimdi yaklaşık 15 senelik bilgisayar ömrümde belki de gördüğüm en ilginç olaylardan biriyle karşı karşıyayım: MacOS dayken, 8.8.8.8 veya 208.67.222.222 dns lerini kullanmadığım zamanlarda (airport ta olsa ethernet de) google dahil hiç bir site açamıyorum. ne zaman dns i yazıp apply diyorum siteler açılmaya başlıyor! diyebilirsiniz e ne güzel giriyosun işte, de işte kazın ayağı öyle değil. dns kullandığım zaman internet hızım yerlerde sürünüyor, rapidshare 8mbit bağlantıma rağmen demin dexterı 70kbps ile veriyordu. dns ten kaynaklandığını düşünüyorum bunun.. neyse özetle problem bu. hani yardımcı olamayacaksanız bile, şükredin halinize ne ilginç işler oluyor görün. /airties karşıtı phillips yanlısı hareketin kolordu komutanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 ayarları modemden mi yapıyorsun? modemde dns bölümünü boş mu bırakıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 abi software ini kurdum airties ın. çok da yabancı olduğum bişey, şifremi kullanıcı adımı falan yazdım, wireless ı açtım. bu durumda sanırım software üstünden ayarları yaptım modemden diil. eski modemimi 10 yıl falan önce aldığım için modemden ayar yapmak ne demek onu bile tam anlamadım ya. çok sağol cevabın için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 öncelikle: dnsin download hızı ile uzaktan yakından alakası yok. sorununa gelecek olursak: modem içerisinde dns alımı kapatılmış/önceden ayarlanmış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 üstüne ekliyim: modem kurulumu için software gerek yok yalan onlar. windowsa da ihtiyacın yok normal browsera 192.168.1.1 yazaraktan gir modem sayfasına ordan ayarları yaparsın... kitapçığı oku orda yazar belki şifresi filan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Explorerda adres kısmına 192.168.1.1 yazınca modem ayarları gözüküyor mu? Orada dns otomatik alınmış mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 hiç bir bilgim yok dns in dl hızıyla alakası olması konusunda haklısındır. ama eskiden dns koyduğum zaman bazen dl hızım çok düşük olabiliyordu download manager tarzı programlarda da ondan öyle düşünüyordum, bir şey daha öğrendim :) modem içerisinde dns alımı kapatılmış/önceden ayarlanmış olup olmadığını nasıl anlayabilirim peki? dediğim gibi şu an elimde sadece airties ın software i var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 verdiğiniz ip ye bağlanamıyor safari nasıl olur böyle bişey ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 airties te şifre girmeden login e tıklanıyordu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 modem tam versiyonu nedir? ve yoksa: ttnet modemi filanmı o ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 airties rt 204 modemin tam modeli said: ''airties te şifre girmeden login e tıklanıyordu sanırım.'' bunu anlamadım yalnız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 http://192.168.2.1 bunu deniceksin o zaman şifre soracak senden boş bırakıp tamam dediğinde modem ayarlarına girmiş olacaksın. lakin bundan sonrasını pek anlatamam çünkü modem arayüzünü bilmiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 airties modemlerin ip'si 192.168.2.1 oluyor genelde, ondan bağlanmamıştır. default user/pass de admin/admin olması lazım, öyle girip kurcala işte biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 tamam 2.1 den girdim. kurcaladım, dns i mi kapamam gerekli bu durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 ISP tarafından atanan DNS sunucularını kullan tikliydi. onu kaldırdım boş bıraktım dns i ama hala bu muhabbet devam ediyo. ocean, arayüzü düşünmeden yapmam gereken şeyi söylersen hallederim sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Bence sorunun DNS ile degil, baglanti yapilandirmandaki gateway ile ilgili. ipconfig ciktini c/p yapar misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 adam mac abi. :D orda fail oluyoz biz :D : isp tarafından atanan dns adresleri doğru olanı aslında : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 abi mecburi mac, logic ve gerçekten hakettiği gibi protools kullanabilmemin başka yolu yok ne yazıkki. istediğin bu galba dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 O zaman ifconfig yazip c/p yapsin =P edit : ss varmis gerci. Orada router dedigi gateway oluyor sanirim. Gateway'e ping atabiliyo musun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 büdüt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 yahu hazır konusu açıkken bişi sorayım bende, dns yazılıyken bazı sitelerde resimler yüklemiyo, dns i otomatiğe aldığmda çat diye yüklenio fln, onun sebebi ne olabilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 dragonslayer ın problemi bende de var bu arada:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 hangi sitede oluyo ki sana acaba çok merak ettim şimdi. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 özellikle google grafiklerinde abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 aynen. ve youtubeda da oluyor bazen, illet bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar