Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Isı enerjisi

Joker

Öne çıkan mesajlar

çevirirsin ama her zaman ısı olmayacağı için mevcut imkanlar dahilinde depolaman da gerekir o yüzden önce kinetik enerjiye çeviriyorsun. kinetiğe çevirmeden depolamanın bir yolu fotovoltaik piller işte
pahalı ve doğrudan şarj olduğu için dünya kadar yer kaplıyor. verim ve malzemede yeterli iyileştirmeler yapılınca olur rahat ol
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ısı kaynağından ısı çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkânsızdır. (Kelvin-Planck Bildirisi)

Tek kaynaktan ısı çekerek çalışan bir makina yapmak olası değildir. Soğuk bir cisimden sıcak bir cisme ısı akışı dışında bir etkisi olmayan bir işlem elde etmek imkânsızdır. (Clausius Bildirisi)

Bu yüzden sordum..
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü ısı artık entropiye dönüşmüş bir enerjidir yani kullanılamaz. Eşit ısıya sahip objeler maksimum entropidedir ve de evrende başka bir yerin entropisini artırmadan herhangi birşeyin entropisini azaltamazsın = enerji üretemezsin. Termodinamik'in ikinci kanunu :)

Aralarında ısı farkı olan objelerin ise termodinamik potansiyeli vardır, sistemin entropisini artırarak (kullanılabilir enerjiyi kullanılamaz yaparak) bu sırada çıkan enerji farkının bir kısmını elektrik enerjisine çevirebilirsin. Termoeletrkik converterlar ve enerji scavengerlar var bunu yapan.
Sosyal ağlarda paylaş

e çevirirsin zaten. suyu ısıtırsın ordan çıkar buhar'ın bir yere karşı yapacağı işi de elektrik enerjisine çevirirsin (bir nevi barajlarda falan olan mantık) ama ne kadar verimli olur bilmiyorum iyi yalıtılmış bir sistem bile kursan ısı enerjisi çevreye çabuk yayılan bir şey. müyendislere sormak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

e çevirirsin zaten. suyu ısıtırsın ordan çıkar buhar'ın bir yere karşı yapacağı işi de elektrik enerjisine çevirirsin (bir nevi barajlarda falan olan mantık) ama ne kadar verimli olur bilmiyorum iyi yalıtılmış bir sistem bile kursan ısı enerjisi çevreye çabuk yayılan bir şey. müyendislere sormak lazım
İşte sen buharın kinetik enercisini çevirmişin.
Adam doğrudan çevirmek istiyor nedense.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Bir ısı kaynağından ısı çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkânsızdır. (Kelvin-Planck Bildirisi)

Tek kaynaktan ısı çekerek çalışan bir makina yapmak olası değildir. Soğuk bir cisimden sıcak bir cisme ısı akışı dışında bir etkisi olmayan bir işlem elde etmek imkânsızdır. (Clausius Bildirisi)

Bu yüzden sordum..

oha bugün işledik bu konuyu
direk tekrar yaptım
tşktşktşk
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

100% verim die bişe suan hiçbir enerji türünde gelişmemiş olan bişe -cok uc örnekleri saymazsak- kaldiki bunu yapan bi döngü bulunsa ortalık yıkılır yoktan var etmenin bir adım öncesidir patide anında WHERE İS YOUR GOD NOW baslıkları acılır hele ki bu ısı enerjisi için bulunursa güruha bende katılrımm
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

bi yerden düşen taşlada yaparsın zatende, sürekli taş düşmesi lazım işte.

ya yerçekimi sürekli bir kuvvet değilmi işte (g=10 olan şeydi galiba) bu sürekli ve sabit kuvveti 0,0000000...001 değerinde elektriğe dönüştürmek mümkün değilmiki. illa bi hareket mi olması lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

abi senin ısıyı, yer çekimini güç olarak algılamanın nedeni, bu etkileri algılama faaliyetlerini sadece bu etkilerin bir işte kullanılabilecek seviyelerde olduğu zaman olmasından dolayı, yani ısı algıladığın şey işe yarıyan ısı, çünkü ortam sıcaklığından daha yüksek, yer çekimi dediğin şey salıncağa bindikten sora fark ediliyor, yoksa bu etkenlerin enerji gibi bi özelliği yok.

ısı, ısı olmayan yere geçmek istiyo
taş, aşağı gitmek istiyo
ama bu şeyler faaliyetlerini yerine getirmeden bir şey elde edemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...