Joker Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Isı enerjisi neden direk elektrik enerjisine çevrilemez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 verimli şekilde yapabilecek bişi yaparsan neden olmasın? uslu bir çocuk olursan şirinleri bile görebilirsin hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 çevirirsin ama her zaman ısı olmayacağı için mevcut imkanlar dahilinde depolaman da gerekir o yüzden önce kinetik enerjiye çeviriyorsun. kinetiğe çevirmeden depolamanın bir yolu fotovoltaik piller işte pahalı ve doğrudan şarj olduğu için dünya kadar yer kaplıyor. verim ve malzemede yeterli iyileştirmeler yapılınca olur rahat ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 ısıdan elektrik enerjisi üretiliyor direk çevriliyor gözüyle bakılabilir ama böyle soru mu olur? niye direk çevrilemez diye? petrol direk sabun oluyor mu? bugday başagı direk ekmek oluyor mu? senin sordugun böyle bişey. demir niye direk çatala çöevrilmez gibi vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Bence çok ısıtırsan döner elektriğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Bir ısı kaynağından ısı çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkânsızdır. (Kelvin-Planck Bildirisi) Tek kaynaktan ısı çekerek çalışan bir makina yapmak olası değildir. Soğuk bir cisimden sıcak bir cisme ısı akışı dışında bir etkisi olmayan bir işlem elde etmek imkânsızdır. (Clausius Bildirisi) Bu yüzden sordum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 termo elektrik konvertörler var ama onlar sanırım ısı farklılığı üzerine çalışan aletlerdi. ısının kendisinden elektrik üreten birşey duymadım. deneysel falan varsa bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Çünkü ısı artık entropiye dönüşmüş bir enerjidir yani kullanılamaz. Eşit ısıya sahip objeler maksimum entropidedir ve de evrende başka bir yerin entropisini artırmadan herhangi birşeyin entropisini azaltamazsın = enerji üretemezsin. Termodinamik'in ikinci kanunu :) Aralarında ısı farkı olan objelerin ise termodinamik potansiyeli vardır, sistemin entropisini artırarak (kullanılabilir enerjiyi kullanılamaz yaparak) bu sırada çıkan enerji farkının bir kısmını elektrik enerjisine çevirebilirsin. Termoeletrkik converterlar ve enerji scavengerlar var bunu yapan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 direkt olmasada en guzel kullanim ornegi Solar power tower muhtemelen. amerikada 300 kusur mw(mojave desert asdf) , ispanyada ise 150-200 mw civari bi kac tane var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 su yerine sıvı sodyum koymuşlar. bu da sayılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 e çevirirsin zaten. suyu ısıtırsın ordan çıkar buhar'ın bir yere karşı yapacağı işi de elektrik enerjisine çevirirsin (bir nevi barajlarda falan olan mantık) ama ne kadar verimli olur bilmiyorum iyi yalıtılmış bir sistem bile kursan ısı enerjisi çevreye çabuk yayılan bir şey. müyendislere sormak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Thermionic_converter varmış böyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Ardeth said: e çevirirsin zaten. suyu ısıtırsın ordan çıkar buhar'ın bir yere karşı yapacağı işi de elektrik enerjisine çevirirsin (bir nevi barajlarda falan olan mantık) ama ne kadar verimli olur bilmiyorum iyi yalıtılmış bir sistem bile kursan ısı enerjisi çevreye çabuk yayılan bir şey. müyendislere sormak lazımİşte sen buharın kinetik enercisini çevirmişin. Adam doğrudan çevirmek istiyor nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 buharın kinetik enerjisini elde etmek için suyu ısıttım ama, ısı kinetik enerjiye döndü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 ama linkteki daha direktmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 yerçekimini elektriğe dönüştürmek mümkün değil mi ya? dönüştürememek saçma geliyo bana : kuvvet değilmi o da bi yerinden faydalansak filan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 hidroelektrik santrallerinde kullanılıyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Joker said: Bir ısı kaynağından ısı çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkânsızdır. (Kelvin-Planck Bildirisi) Tek kaynaktan ısı çekerek çalışan bir makina yapmak olası değildir. Soğuk bir cisimden sıcak bir cisme ısı akışı dışında bir etkisi olmayan bir işlem elde etmek imkânsızdır. (Clausius Bildirisi) Bu yüzden sordum.. oha bugün işledik bu konuyu direk tekrar yaptım tşktşktşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Oce4n said: yerçekimini elektriğe dönüştürmek mümkün değil mi ya? dönüştürememek saçma geliyo bana : kuvvet değilmi o da bi yerinden faydalansak filan? yerçekiminin mesela su üzerindeki etkisini çevirebilirsin elektiriğe. bir yerden akan su ile bişeyler çevirtirsin falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 bi yerden düşen taşlada yaparsın zatende, sürekli taş düşmesi lazım işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Joker said: Bir ısı kaynağından ısı çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkânsızdır. (Kelvin-Planck Bildirisi) 100% verim die bişe suan hiçbir enerji türünde gelişmemiş olan bişe -cok uc örnekleri saymazsak- kaldiki bunu yapan bi döngü bulunsa ortalık yıkılır yoktan var etmenin bir adım öncesidir patide anında WHERE İS YOUR GOD NOW baslıkları acılır hele ki bu ısı enerjisi için bulunursa güruha bende katılrımm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Cuce said: bi yerden düşen taşlada yaparsın zatende, sürekli taş düşmesi lazım işte. ya yerçekimi sürekli bir kuvvet değilmi işte (g=10 olan şeydi galiba) bu sürekli ve sabit kuvveti 0,0000000...001 değerinde elektriğe dönüştürmek mümkün değilmiki. illa bi hareket mi olması lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 abi adamlar ışıktan direkt olarak kinetik enerji dönüşümü yaptılar biz daha ısıyı elektriğe çevirelim diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 abi senin ısıyı, yer çekimini güç olarak algılamanın nedeni, bu etkileri algılama faaliyetlerini sadece bu etkilerin bir işte kullanılabilecek seviyelerde olduğu zaman olmasından dolayı, yani ısı algıladığın şey işe yarıyan ısı, çünkü ortam sıcaklığından daha yüksek, yer çekimi dediğin şey salıncağa bindikten sora fark ediliyor, yoksa bu etkenlerin enerji gibi bi özelliği yok. ısı, ısı olmayan yere geçmek istiyo taş, aşağı gitmek istiyo ama bu şeyler faaliyetlerini yerine getirmeden bir şey elde edemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 e peki ne bilim bir taşın altına yay koysak peki? yerçekimi vs yayın ittirmesi kuvvetinin üstüne hareket serpsek filan gene mi enerji elde edemiyoz... illa kinetik bi haltlar mı olması lazım elektrik için ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar