vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Estel_Anorien said: yavuz sultun selim'in bir lakabı da yanlış hatırlamıyorsam süslü selim. hatta babası bayezid'in kendisine oğlum azıcık az takıp takıştır da anana da kalsın dediği rivayet edilir. ahahahah,aman abi mezardan kaldıracan adamı,adamın lakabı yavuz sen süslü selim diosun ya.lol süslü selim II.selim dir yani sarı selim,kanuni nn oglu,yavuzun torunu. gelelim resim olayına kimi tarihci ona sah ismail der,kimisi de yavuz dur der. yavuz diyenlerde su cool story e dayandırır; yavuz kölelerin küpe taktıgını görüyor ve soruyor neden köleler küpe takıor die, vezir de cvp verior köle oldukları belli olması icin bunun üzerine yavuz da dio ki ben de Allah ın kölesiym küpe takıcam deyu.
Raincloud Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 senko said: kupeli ogretmen mi olur ya, millet te ayri bi saskin okulda derste neyse takılmasın tamam da niye olmasın ya :(
Krusty Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 aquila said: yahu kim oldugu farketmez, gelenegimizde yok lafi cok sacma. iyide geleneğimiz olduğunu göstermek için şah ismail resmi koymuşsun. dediğim gibiyse eğer yanlışsın. sdf her neyse zaten giyim kuşamda gelenek olması başlı başına saçma bişi.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 sah ismaili tanimiyorum, o benim icin yavuz sultan selim.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Raincloud said: senko said: kupeli ogretmen mi olur ya, millet te ayri bi saskin okulda derste neyse takılmasın tamam da niye olmasın ya :( Özel yaşamında takar yahu, kim ne diyebilir. İsterse etek giysin adam, kendi seçimi. Ama okulda ne bileyim, benim gözüme de hoş gelmezdi küpeli öğretmen. Bi kere disiplin kalmaz, biliyorsunuz bizim öğrenci milleti mal çünkü tam anlamıyla. "güpeli hoca", "topiş hoca" diye dersin anasını ağlatır.
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 millet marsa robot göndermiş biz daha küpede saçta türbandayız
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Marty, adamın özel hayatı, çalıştığı yere adımını attığı anda biter. Orada kariyer yaşantısı ve uyması gereken kurallar ve etik davranışlar devreye girer. Okulda küpe yanlış. Benim kişisel düşüncem bu. Yapılanın her iki tarafta da yanlış olduğunu düşünüyorum. Yönetmelikte yok diyerek ruj da rimel de sürsünler, kalem de çeksinler bundan sonra. Ekstreme örnek ama bunu yapanlar da çıkacaktır emin ol. Bazı kararlar vardır örnek teşkil ederler...
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 ^ said: Yönetmelikte erkek öğretmenler küpe takıp takmama ile ilgili bir madde yok. Ancak bayanlar için bile takıların sade olması tanımı getirilmiş. Kimsenin aklına erkek öğretmenlerin küpe takıp takmayacağı gelmemiş.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 abi bunun etik davranis olmadigini dusunuyosan o zaman okul disinda da takmasin. ama bunun etiklikle falan ne alakasi var? aksesuar bu. koluna saat takmak, kafaya sapka takmak gibi bisey. hatta bence iyi bisey adamin bunu yapmasi, sonra o cocuklar buyuyunce kupeli insan gorunce "BU NE LA TOPMISIN TOPAC MISIN? GEL BAKAYIM" demezler.kupe takan insanin da kendileri gibi normal insan oldugunu ogrenirler. ayrica o ogrenciler kupeli gorunce topis hoca der falan olayi da adamin karakterine bakar. ogrencilerin onu demesi icin kupe takmasina gerek yok.
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 hukuk kurallarının hepsi yazılı degildir. ama böyle bi durum olustugundan ötürü yönetmelige koyulabilir.
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 etik olarak şöyle aykırı, öğrencinin takması yasak, ama hoca takıyor. haliyle öğrenci kıskanır, ergen zaten. tabi bu durumda kontrol tamamen hocanın elinde, yani il milli eğitim müdürünün falan işe karışması tamamen öküzlük, angutluk, hayvanlık.
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Senin dediğin olay lisede olur anca. İlköğretimde ol-maz. Anlamaz onu çocuk daha 10 yaşına kadar. 10 yaşından sonra değer yargıları gelişiyor insanların. O yaştaki çocuklar için hiçbir şekilde iyi bir örnek o-luş-tu-ra-maz. Her küpe takanın tercihi aynı gözüyle bakmıyorum. O yaştaki çocuk anlamaz... Yapmayın. Boş keseden sallamakla olacak iş değil bu. Pedagoji bilginiz yoksa ne kadar atıp tutsan boş. O yaştaki çocuklar için iyi bir örnek değil...
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 adam "bu benim dinimin gereğidir!" derse olay loopa girer. errör olur, hoş olmaz. patch gelsin ve yönetmeliği editlesinler, bitsin gitsin. burada tartışılması gereken küpe falan değil şu kısımdır ki tartışılmaması milletin ne kadar kanıksadığının ve de sürü halinde hareket etmeyi sevdiğinin kanıtı olarak sunulabilir. said: Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, ‘yaşananları’ şöyle anlattı: “Küpe takmasıyla ilgili şikayet geldi. Müfettişler soruşturma yaptı. Olayın doğru olduğu tespit edildi ve müfettişler rapor tuttu. Çağırdım Cuma’yı. ‘Hocam ben artık küpe takmıyorum’ dedi. Bakayım doğru mu söylüyorsun’ dedim. Baktım, gerçekten takmıyor. ‘Senin hakkında böyle bi teklif gelmiş, düşünüyorum, hatta en uzak yere gidersin dedim ama takmıyorsan biz de işlem yapmayız’ dedik. ” lan bu devirde hâlâ sürgün mantığı. neyse ben hiç bişi demiyorum.
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Xenocide said: etik olarak şöyle aykırı, öğrencinin takması yasak, ama hoca takıyor. haliyle öğrenci kıskanır, ergen zaten. tabi bu durumda kontrol tamamen hocanın elinde, yani il milli eğitim müdürünün falan işe karışması tamamen öküzlük, angutluk, hayvanlık. bu mantıkla öğretmenler bıyıkta bırakamaması gerekiyor.
Raincloud Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 seneye öğretmenim küpem de var, Deneriz işte bakarız =) ha atılırsam pati beni evlat edinsin, arada sırada bi yogurt kabına ekmek süt falan heh.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 @xenocide evet o mantikli. bu durumda bayan hocalarin da takmamasi gerekiyor. @vaperon, ilkokul hic aklima bile gelmedi acikcasi bunlari yazarken. bu arada pedagoji bilgim de su kadar " ". madem senin pedagoji bilgin var o zaman neden kupeli bir ogretmen hicbir sekilde iyi ornek o-luş-tu-ra-maz soyle de ben de bos keseden sallamayi birakayim.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 aman abi neden olacak tr'de küpe kaka görülüyor hâlâ. az bi geri kafalıyız. bunu aşma konusunda çabamız ise gerçekten yüksek devirlerde.. tek sorun vites geri de lan
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 dasaaa senin pedagoji levelın yetmiyor boş keseden atıyorsun ne vitesi falan
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 abi niye deşifre ettin şimdi beni.. ya tutarsa diye deneyim pedagojiyi 0a bölecektim. az kalmıştı ama! kitabım bile var "babası küpeli çocuk kafayı yedi!" diye.
Raincloud Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 biz pedagoji dersi alıyoruz ama küpeyi anlatmamışlar valla. ama küçük çocuklar hata yapa yapa öğreniyolarmış. küpeyi takar işte babası çot diye vurur bi daha da takmaz hata yaptım der.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 pekiii.. ya babası küpeli ise ne olacak huh? bunu düşündünüz mü hiç? bitti o çocuk. kesin kedi keser karanlık gecelerde
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Marty said: madem senin pedagoji bilgin var o zaman neden kupeli bir ogretmen hicbir sekilde iyi ornek o-luş-tu-ra-maz soyle de ben de bos keseden sallamayi birakayim. Çocuklarda kişilik bölünmesine kadar gidebilecek psikolojik sorunlara sebep olabilir bu. Çocuklar rol modeli benimserler 6-15 yaş arasında. Bunun büyük bir bölümü de ilköğretimin ilk yıllarında oturtmaktalar. Sen ben bu şekilde düşünmeyiz ama çocuk aklıyla Bayanlar küpe takar çocuk için doğru bir önerme. Erkekler kravat takar çocuk için doğru bir önerme. Bayanlar etek giyer doğru önerme. Erkekler pantolon giyer doğru önerme. Erkekler küpe takar. Çocuk mavi ekran verir. Algılayamaz. Kafası karışır. Öğretmen aile fertleri dışında gördüğü gerçel kişilerin en başında gelir. Çocuk için bu gerçekten sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden yanlış diyorum. Küpe takan(rol modelden bahsediyorum, dışarıdaki sıradan insanlardan değil) rol modelinin, kafasında oturtmaya çalıştığı cinsiyet kavramını nasıl karıştırabileceğini düşünmen gerekir. Bunun normal birşey olarak kanıksayan çocuk, cinsiyet ayrımına maruz bıraktığı diğer takı, giysi ve davranış şekillerinin de buna uyabileceğini düşünür. Annesinin eteğini dener, makyaj malzemelerini sürmeye kalkar. Sonra ne oldu da çocuk bunları yapıyor?... Ne kadar gerici olduğunu söylersen söyle bu böyle birşey. Umarım yeterince ay-dın-la-ta-bil-mi-şim-dir seni küçük yaştaki çocukların rol model algısıyla ilgili...
Raincloud Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 babası küpeliyse o çocuğa senin baban hibino derler 13 14 yıl boyunca, o çocukta kendini kanıtlamak için kurtlar vadisi,ezel,dj akman ve sıtayla akımlarından etkilenerek fail olur.
fede Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 o küpeli padişah şah ismail, yavuz değil
Öne çıkan mesajlar