Raincloud Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 İnsanlar merak ettikleri şeyleri Kur'andan önce adnan hocaya falan danışır olmuşlar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Dinlerin gereğini yerine getiren bir insan değilim en azından kendi dinim için konuşuyorum. Kendi dinimi yeterince öğrendiğimi biliyorum fakat buna rağmen kendi dünyevi zevklerim ve fırlamalığım baskın olan tarafta kalıyor. E haliyle kişisel olarak bunun rahatsızlığını çekiyorum bazen. Fakat nadir olmaya başladı bu. Genelde dini inancımdan çok kendi görüşlerimi sorgularım. Ve karşı tarafındakilerin de haliyle. Kendi çapımda oturmuş görüşlerim olduğunu düşünüyorum. Dini inancımla sosyal hayatımdaki bütünlüğü kurabilmeyi başarabilecek olgunluğa erişmiş biri değilim. Bunun için de sosyal hayatımı düzenleyebilmekten iş başlıyor,ona da henüz gayret getiremedim. Bir şeye acelem olduğunu düşünmüyorum bi yerde, bi yerde de vakitin nakit olduğu gerçeği ve bir yönden başlamanın ne olursa olsun iyi olacağı gerçeği var. Bi tarafta duran bir konu olarak kalıyor sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Estel_Anorien said: benim o örneği vermemin sebebi bir bugün yaşanan bir olay olması iki inanç konusunda her genellemenin yanlışlığına dikkat çekmek istiyor olmam. aynen dediğiniz gibi her türbanlıda default olarak iman allah korkusu mode on gelmiyor. her müslüman birbirinin aynısı değil. hatta sünnilere göre nerdeyse sünniden başkası müslüman değil. bektaşinin alevinin inancı da inanç. varmaya çalıştığım nokta din allah, kozmos, uçan spagetti canavarı artık ne istiyorsanız onun ile insan arasında kişisel ve özel bir iletişimdir. güzel bir atasözüdür iman ile paranın kimde olduğu belli olmaz. kaldı ki bir noktadan sonra din, ölüm sonrası yaşam insan egosunun bir ürünü. onca yıl yaşayıp çalışıp didinip debelenip bütün hayatı sefalet içinde geçirdikten sonra öldükten sonra ödüllendirilme isteği, yahut kendini çok mühim birşey sanmaktan dolayı öldükten sonra yok olacak olma durumunu kabullenememenin sonuçlarından biri din. son olarak Tabi son paragrafın senin düşüncelerin ona katılmıyorum mesela ama tabi ki her müslüman aynı değil. İnsanların dinleri algılayış şekilleri farklı farklı özellikleriyle onu o dinin mensubu yapar bu kısma katılıyorum fakat İslamiyet olarak ele aldığımızda dinin de belli başlı kuralları var. Şu ayeti reddediyorum mesela ben müslümanım dese bire biri, normal bir müslümana Kuran tarafından bu kişinin müslüman olmadığı bildiliyor fazlasıyla ayette. Bu olguyla o olgu farklı, ona dikkat çekmek istedim. Yani bir noktada bir Yaratıcı ve Peygamber olarak bu inancı benimsemek de yeterli kalmıyor, inanman gereken başka noktalarda kalıyor. Yok abi ama ben böyle müslümanım falanı yok mesela. İnancına tabi ki bi şey demek bana düşmüyor ama Müslüman mı değil mi olmadığı tam olarak ortada. Senin mesajına cevap olarak değil, konu açılmışken bunu da sıkıştırmak istedim araya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Ürküyorum. Ama yok olmak değil de, yok olmayacağıma inandığım için ölümden sonraki yaşama yarayacak şeyler yapmadığımdan. Dine inanıyorum, ama gereklerini tam olarak yerine getiremiyorum. Bi dönem namaz da kıldım ama devam ettiremedim. Mazeret değil ama gençlikte yapılmıyor ne yazık ki. Çünkü sorumluluk alamıyoruz. Birde kanı çekiyor insanın ne bileyim, yeri gelip içki de içiyorsun zina da yapıyorsun. Genç insan o kılıfa giremiyor, ne yazık ki. Bazen gece yastığa kafamı koyduğumda ve ölümü düşündüğümde inanılmaz bunalıyorum. Ulan diyorum şimdi ölsem, sabah yıkayıp öğlen mezara koyacaklar. Belki uzaktan gelen olursa ikindi. Yarına sarkmaz. Resmen bi beze sarıp öyle koyacaklar toprağa, üstüne tahta koyup toprak atacaklar. Kalacaksın orda öyle. Annene babana abine kardeşine, sevgiline, evliysen karına çocuğuna bi kere fazladan bakamadan öleceksin büyük ihtimalle. Düşünsene yahu, şu an şu postu yazarken bayılıp beyin kanaması geçirsem, bu postu siz göremeyeceksiniz bile. İçeridekiler fark edene kadar çoktan ölmüş bile olurum. Böyle kısa bi iş yani, bi an. Belki şu saniye, belki biraz sonra, 10 dakika sonra olmayacağının garantisi? 15 dk da olabilir. Belki 80 yıla çıkarım. Resmen bilmiyoruz ya. Çok garip, bi anda gidiyosun ve herşey yarım kalıyor. Eğer ölümden sonra farkındalık da varsa, acayip koyacak bana o mezara beni koyanların 15 dk sonra yürüyüp gitmesi. ofs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 ciddi bi mesajla bütün gerçeği anlatayım size ama ilk önce The Fountain adlı filmi izleyin... http://www.cherrycoloured.com/wordpress/wp-content/uploads/2006/07/fountain1.jpg http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews30/a%20the%20fountain%20hugh%20jackman/the%20fountain%20PDVD_007.jpg ben tamamen filmde işlenen konsepte inanıyorum. bilimin gittiği yer de tamamen budur: multiverse teorisi big shrink bla bla. hepimiz büyük ve tek olan bi bilincin parçası olan bi bilinciz. varoluşumuz kusursuz ve son seviyede hiç bi zaman olamaz çünkü bütün olan parçaya özgün bi özellik, her zaman alt küme olan varlıklar olucaz o yüzden. Konuya böyle bakıp portreyi dışardan gör, ardından yaşanan herşeyin tekrar yaşanacağını anla. Xibalba o kadar uzakta değil ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 reenkarnasyon çıkarsa işin ucunda arafta kazan kaldırırım ben arkadaş... olay çıkar, çok kan akar. bi soğukları sevmiyorum bi de reenkarnasyon saçmalığını. lan sıkıcı bi yer işte dünya.. şu geldi bak aklıma yararlanma gerekçemden hiç hoşlanmadım... hatta ülkecek nefret ettik yaşadıklarımızdan... keşke 17 ağustos 1999 marmara depremi yaşanmasaydı da, biz ne kadar gerekiyorsa askerlik yapsaydık... ama, şanslıydık... koşullar gerektirdi, yararlandık... özetle: süresi dışında hiç fark yok... mantık aynı mantık... sadece çok kısa süre içinde oradan çıkacağını bilmek, dayanma gücünü arttırıyor, o kadar. hatta anım da şudur: bölük komutanı ilk gün bir konuşma yaptı. "arkadaşlar, misafirliği zorlamayın, birbirimizi üzmeyelim. burada size sadece askerliğin mantığını öğretmeye çalışacağız" minvalinde... üç gün sonra karşılaştığımızda, "ben çözdüm mantığını, hatta arazi olmayı bile öğrendim, kalan 25 gün ne yapacağım?" diye sorduğumda, (la havle ifadesiyle) "bekle" dedi... aynı şekilde "ben çözdüm mantığını. kalan senelerde ne yapacağım?" durumu var. bi de reset atarlarsa olay çıkar.. hiç hoş olmaz o.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 ahaha dasaaa nası yapcaz mass effect 2 gibi işte, ona göre değişkenler değişiyo, eşek olmuyon falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 masseffect2 yi oynamadım ama god of war'a inanabilirim o durumda. yok abi ben bakıyorum, çok bi halt yok hani. öle çok zevkli değil, her gün bi inanılmaz aksiyonu geçtim, her 10yılda 1inanılmaz aksiyon dahi yok. çok kolay hastalanıp ölüyoruz, kırılganız vs. hadi onu da geçtim aptal gibi yeni yılı, doğum gününü kutluyoruz. her yeni yılda değişsek -dark city'deki gibi mesela- kutlayalım da hâlâ aynı dasaaa, aynı chem olarak kalıcaz. neyini kutluyorsun be adam!? 3-2-1-sıfııııır da yok ki bi değişiklik.. mal! kalkıp "eheh.. öbür dünya yoktu aslında.. evet. burayı da kalabalık etmeyin geri yollayacağız sizi" gibi bi açıklama bildiğin isyana yol açar. ortalama 75seneyi sıkıcı sayılabilecek bi yerde geçir sonra bi 75daha.. hiç hoş bişi değil. hintli olsam sıfr bu saçmalıktan dolayı mj gibi rengimi açtırır ve dinimi de adımı da değiştirirdim. tabii başka ülke vatandaşlığına geçmeyi unutmuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 noel babaya inaniyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Hayatı dolu dolu yaşayıp gerisini düşünmeyeceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 namanallahım paticikte seviyeli şekilde din tartışılıyor, siz büyüdüyseniz ben kocakarı oldum demektir. İM DAT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Giovanni said: Bence musluman olmak dinsiz olmaktan cok daha marjinal adoadalkdjakj bu ne ya ahaghahgag Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 $$$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 multiverse teorisi doğruysa eğer off. Sonsuz sayıda evrenler olduğunu ve hepsinde insanlık tarihini en olası olaylar çerçevesinde ama farklı alternatiflerle VE sonsuz kere tekrar tekrar yaşandığını aklıma getirince ve bütün bu döngünün küçük bi bölümünde yer alan bi tane insan olduğunu düşününce Dat assss.... oluyorum dasaa bunun doğruluğu varsayımda kalabilir ama nihilizmin doğru olmadığı baya fena ortada. en azından fizikle bile açıklanabilicek ÇOK şey var. yinede hepimiz birbirimizin bi parçasıyız ve sonsuza kadar beraber olucaz <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Allah(c.c.) varlığına inanıyorum tabii. Bende Pickles gibiyim, sadece biraz daha aktifi. İnanın inanasanızda inanmasanızda benim için aynısınız. İnsanlığı ön planda tutuyorum. Ama her ne kadar bi insan inanmıyorum diyorsa da, mutlaka inandığı bir öğe vardır, zor durumunda sığındığı bir duygu vardır mutlaka... İşte budur bence aslolan. Bunun adı önemli değil. Adını ne koyarsanız koyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 reenkarnasyon olmasın da ne halt olursa olsun.. bırakın öldükten sonra huzur bulalım lan kamil! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Rotweiler said: Ama her ne kadar bi insan inanmıyorum diyorsa da, mutlaka inandığı bir öğe vardır, zor durumunda sığındığı bir duygu vardır mutlaka... Ben gözümün önüne Haka dansı yapan Maoriler getiriyorum bütün korkum endişem geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Rotweiler said: Ama her ne kadar bi insan inanmıyorum diyorsa da, mutlaka inandığı bir öğe vardır, zor durumunda sığındığı bir duygu vardır mutlaka... evet de daha insansı duygular oluyor onlar yaptığın hatayı kadere bağlamak yerine ders çıkarmak allam sen yardım et yerine nasıl çözcem lan diye düşünmek veya sevdiğin biriyle paylaşmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 nedense inananlar, inanmayanların aslında gizliden gizliye arasıra kuşkuya düştüklerini ve elbet bir gün tekrar inanmaya başlayacaklarını söylüyorlar ne hikmetse çoğunlukla. Doğaldır. "kader" gibi tüm zaman boyutlarını, yasaları ele almış idealist fikirlere sahip dinlerin, materyalist fikirlerle uyum sağlaması imkansız. Bu bir çatışma. Yani şöyle diyorlar; sen ateistsin çünkü onu da tanrı istiyor. Ama ne olur yeter be arkadaş, inanmayan insan zaten soyutlamıştır kendini dinden minden, psikolojik baskı mı kurmaya çalışıyorsun herif üstünde anlamadım ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 o daha çok "biz inanıyoz enayi miyiz anasınısatiym millet gününü gün ediyor biz yapamıyoz öyle şeyler" kıskançlığından gelen bi durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 bi allah var.. içimde. ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 DeaN said: Doğaldır. "kader" gibi tüm zaman boyutlarını, yasaları ele almış idealist fikirlere sahip dinlerin, materyalist fikirlerle uyum sağlaması imkansız. Bu bir çatışma. Yani şöyle diyorlar; sen ateistsin çünkü onu da tanrı istiyor. kader anlayısı bu sekilde diil,yani Allah istiyo diye ateist olmuyosun,sen kendin seciyosun neye inanacagını. Allah zaman kavramndan münezzeh oldugu icin senin ne yapıcagını biliyor,sen kendi iradenle seciyosun ne seciceksen. mesela simdi pc nn basında yazı yazıyorum birazdan da yatıcam,bunları ben kendi istegimle yapıyorum ama Allah biliyor ne yapıcagımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 peki allah istemese yazabilecekmiydin şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 üstat zaman mekanı allah yaratmadımı? seni beynini allah yaratmadımı, özgür iradeni? cevrendeki koşulları. vs vs vs. omnipotent varlığın altında potentlik yokturki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 @fede sen benden daha ii bilirsn ;) @cuce her seyi yaratan O olduguna göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar