Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux' ta virüsler neden tehdit değildir

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir ara Xp uzerine Aston shell kullanmıştım cok guzeldi.Da sonra ne diye vazgectim bende bilmiyorum unuttum, vardı galiba bir sorunu ki kaldırmısım yoksa kolay vazgecmem sevdiğim bir programdan.Windows 7 de de kullanma ihtiyacı hissetmedim desem yeridir.Alışkanlıktan olsa gerek artık.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

win7 hakkaten başarılı ya. ama linuxta olduğu gibi serbestçe modüler bi yapıyla çalışsa daha über olacak.

aslında böyle pazar payı da büyütür gibime geliyo, düşünsene aero vs. gibi şeylerle olayı anlamayan adamlara win7 satıyo, farklı alternatifler sunsa masaüstü konusunda mesela... abaov.

ki bi yandan da çaktırmadan uzun süredir yapıyolar, home - pro vs. diye.

yapmazlar, yapamazlar. talep farkli cunku. mikrozortun kullanici kitlesi bilgisayarla ugrasmak istemeyen genel kullanici. musteri "hersey paketin icinde gelsin, ben ugrasmayayim actigim gibi calissin icinde gunluk ihtiyacim icin kullandigim hersey kurulu gelsin" dedigi icin o moduler olayi olmaz pek windozda

bu arada moduler isletim sistemi olayinin home-proyla alakasi yok, home-pro farklari tamamen mikrozortun sirketlerden para sagmak icin uydurdugu seyler...domaine baglanabilmek icin ekstra para oduyorsun, lol

bir de ultimate var ki onu hic sormayin ahah
Mesaj tarihi:
her saniye 7 tane "bilgisayarla ugrasmak istemeyen genel kullanici" windows 7 aliyor o zaman. genelleme yapmak guzel birsey degil, microsoft o kafalardan doneli 10 seneye yakin oluyor, vista'da sicmis olsa da.

tum o "I'm X and windows 7 was my idea" reklamlarinin altindaki mesaj bu hatta, artik biz de kullaniciya yakinlasiyoruz muhabbetleri. gercekten de microsoft son senelerde consumer urunlerinde acayip bir yukselise gecti, hala eski imajindan cekiyor ama, sekilde oldugu gibi. windows 7 kullandiktan sonra mac os eziyet gibi geliyor adama, mac os x'in de yuzde kacini apple'a verirsiniz o da ayri bir soru tabi, al open source'dan alla pulla ondan sonra 2 kati fiyata sattigin laptopinin icine koy benim isletimim sitemim diye, negzel.

linux kullanan adama saygi duyarim bu arada ben, ama bu basligi acan eleman gibilerine degil, cidden olaya ilgili olup kurcalayan vs adama. yoksa yani direk kurup takilicaksan windows 7 kur adam gibi isletim sistemi kullan, cektigin cileye degmez.
Mesaj tarihi:
microsoftun imajiyla veya windows 7nin basarisiyla ilgili bisey yazmadim dikkat edersen, arz-talep yonunden degerlendirdim

ki normal kullanici degilim ben, it supportsysadminim

okurken bir yandanda teknik serviste calisiyorum ve 3 yillik izlenimim sudur: pc kullanicilarinin %80i bilgisayarlari hakkinda hicbirsey bilmiyor

ha bunu insanlari kucumsedigim icin soylemiyorum, sonucta arabada kullaniyoruz ama nasil calistigini, nasil tamir edilecegini bilmemiz gerekmiyor

ancak insanlar bilgisayar aldiklari zaman direk calissin, herseyi yapsin istiyorlar

bu yuzden microsoft bir isletim sistemi cikardigi zaman icinde herseyin olmasi gerekiyor. biz microsoft isletim sistemi haric elini etegini browserlardan firewalldan ceksin, moduler yapsin diye beklerken onlar her isletim sistemiyle birlikte daha cok sey ekliyorlar standart pakete

bunu anlatmaya calistim ...amacim microsoft bashing degil yani sdf
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

her saniye 7 tane "bilgisayarla ugrasmak istemeyen genel kullanici" windows 7 aliyor o zaman. genelleme yapmak guzel birsey degil, microsoft o kafalardan doneli 10 seneye yakin oluyor, vista'da sicmis olsa da.

tum o "I'm X and windows 7 was my idea" reklamlarinin altindaki mesaj bu hatta, artik biz de kullaniciya yakinlasiyoruz muhabbetleri. gercekten de microsoft son senelerde consumer urunlerinde acayip bir yukselise gecti, hala eski imajindan cekiyor ama, sekilde oldugu gibi. windows 7 kullandiktan sonra mac os eziyet gibi geliyor adama, mac os x'in de yuzde kacini apple'a verirsiniz o da ayri bir soru tabi, al open source'dan alla pulla ondan sonra 2 kati fiyata sattigin laptopinin icine koy benim isletimim sitemim diye, negzel.

abi ilke, tamam patronun urunlerini savun da salih memecanlik yapmana, microsoft urunlerini savunucam diye digerlerini kotulemene gerek yok. kotuleyeceksen de microsoft'ta calismaya baslamadan once "oh my god, double os x dock, what does this mean?" diye takildigin urunleri kotuleme.
Mesaj tarihi:
abicim "domaine bağlanmak" modüler yapı değil de ne şimdi? Linuxa göre modül işlevselliği diye bakarsan ilkelce ama var sonuçta.

Bi de bilgisayardan bişey anlamayan %80 şu anda çalışan orta yaşlı kesim direkt. :D

Genç kesimde çok daha azalıyo o oran. Ha, bu bahsettiğim orta yaşlı kesim beni de delirtiyo o ayrı.

typo
Mesaj tarihi:
abi domaine baglanabilmek icin lisans basina ekstra 100 dolarcik para istiyor senden microsoft (lisans serverlarini hesaba katmiyorum), modulerlik degil o tuttugunu seyetme diyoruz biz ona kisaca =P

modulerlik derken kastettigim bir tane os versiyonu olsun, istedigimiz modulleride repositoryden bedava cekelim

hadi domainide gectim lan, bari language packleri indirip bedava degistirme olsun standart versiyonda

o da yok illaki ultimate alacan language pack degistirmek istiyorsan
Mesaj tarihi:
mr_hand, kusura bakma ama hatalısın bilgisayar kullanan insanların bilgisayarın ne olduğunu bilme konusunda. senin çevrendekiler bilebilir, ama AKADEMİK ÇEVREDE DAHİ, "senin bilgisayarının cigabaytı kaç" diyen insanlar varolabiliyor.

sadece akademik çevrede değil, ablam örneğin. bütün gününü bilgisayar karşısında geçiren bir insan. şirketinde kimse onun kadar iyi bilgisayar kullanmasını bilmyior. onun bilmesinin sebebi de benim yani, başka bi açıklaması yok lol.
Mesaj tarihi:
asdasdf hepimiz ölecez. :) tamamen habersiz olsalar da biliyo dediğim kısım en azından ezbere bişeyleri yapıyo işte. işlerini kendi çaplarında görüyolar. (kıvırayım)

@ Leopar
ayrıca parayla satması modüler olmadığı anlamına gelmiyo ki. microsoft olduğu anlamına geliyo :D
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
...al open source'dan alla pulla ondan sonra 2 kati fiyata sattigin laptopinin icine koy benim isletimim sitemim diye, negzel...

burda rakip firmada çalışan olmanın verdiği dayanılmaz hafifliği görüyoruz sayın seyirciler.
Mesaj tarihi:
Leopar said:

microsoftun imajiyla veya windows 7nin basarisiyla ilgili bisey yazmadim dikkat edersen, arz-talep yonunden degerlendirdim

ki normal kullanici degilim ben, it supportsysadminim

okurken bir yandanda teknik serviste calisiyorum ve 3 yillik izlenimim sudur: pc kullanicilarinin %80i bilgisayarlari hakkinda hicbirsey bilmiyor

ha bunu insanlari kucumsedigim icin soylemiyorum, sonucta arabada kullaniyoruz ama nasil calistigini, nasil tamir edilecegini bilmemiz gerekmiyor

ancak insanlar bilgisayar aldiklari zaman direk calissin, herseyi yapsin istiyorlar

bu yuzden microsoft bir isletim sistemi cikardigi zaman icinde herseyin olmasi gerekiyor. biz microsoft isletim sistemi haric elini etegini browserlardan firewalldan ceksin, moduler yapsin diye beklerken onlar her isletim sistemiyle birlikte daha cok sey ekliyorlar standart pakete

bunu anlatmaya calistim ...amacim microsoft bashing degil yani sdf

devlete göre bilmen gerekiyo
yoksa sadece direksiyon sınavı yapar verirlerdi eline ehliyetini
motor sınavı o yüzden araban yolda kaldıgında çalıştırman için
SEN KARBÜRATÖRÜN NE OLDUGUNU BİLMİYOSAN SANA EHLİYET VEREN KURUMUN SUÇUDUR BU!
Mesaj tarihi:
Abi IT sektöründe bile adam gibi windows kullanamayan adam var. Domain'in ne olduğunu, DNS'in ne olduğunu bilmeyen/anlamayan IT elemanları gördüm. Bu adamlara Linux kullandırtmaya çalışırsan alacağın sonucu düşün. O iş yerinin çalışanlarına kılavuz olarak Kargayı koymuş olacaksın.

OSX hiç kullanmadım ama işim gereği bazen Linux kullanmak durumunda kalıyorum. Benim kullanım alanında Windows ve Linux arasındaki farklar sadece içerdikleri Toollarla alakalı.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

Mum_Chamber said:

"oh my god, double os x dock, what does this mean?" diye takildigin urunleri kotuleme.

AHAHAHAHAHAH

Bunu ben de hatirliyorum ya.
Mesaj tarihi:
sharky said:

Ben bile güldüm :)

Vaktinde bi 8-bit altındaki executableların başka bir executablelari ya da inodelarin mtime larını degistiremedigini falan soylemistim. Hala boyle bir sey hatirliyorum. Askerden doneyim, bulacam :)

• Yeni Oluştur...