madcow Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Merhabalar, Elimde bir adet LaCie Whizkey USB bellek var, sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Geçen gün çıktı aldığım yerden eve dönünce içinde bilmediğim çok sayıda .exe dosyası gördüm, virüs ya da worm falandır diye bir format atayım dedim. Mac kullanıyorum, disk utility ile formatladım MS-DOS (FAT) şeklinde. Format sonrası aletin özellikleri mac'de FAT olarak gözükürken, windows bir laptopa bağlayınca açmak için formatlaman lazım diyor. Ben de peki formatlıyım dedim, ne de olsa FAT olacak format, ancak 4GB olan belliği 200MB olarak görüp 200MB ını formatlıyor. Daha sonra formatlanmış bu belleği mac'e takınca iki tane disk ortaya çıkıyor biri o 200mb diğeri de diğer kalan alan olan. Birden fazla kere, sanırsam 4 kere formatladım ve gına geldi, ne yapabilirim nereye başlık açmalıyım konuyla alakalı, LaCie'nin sitesine açmayı düşünüyorum da ondan önce burada sormak istedim belki yardımcı olabilecek birileri vardır diye. Şimdiden teşekkür ederim, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Formatlamayı Bilgisayarımdan yapma. USB bellekleri formatlamak için kullanılan programlar var (sanıyorsam HP'nin güzel bir tane vardı), onları kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 partition yaratmışsın alette. partition magic vs. gibi bi programla düzeltilir o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 ben de istiyom o usbden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Caresi asagada, boyle USB lere deva , HP cıkarmıstı,sonra kayboldu onların sitesinden ama internette bulunuyor hala.Her eve lazım bir program. http://download.chip.eu/tr/USB-Disk-Storage-Format-Tool_176942.html super tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Çok teşekkür ederim, HP programını binbir zorlukla da olsa, ki ne kadar zor olabilir ki diye düşünmeyin baya kastırdı kullanma aşamasına gelmem, açıp formatladım ve düzeldi. @Chem, abi çok güzel alet, kendime sözüm vardı satan bir ülkeye gidince alacağım diye =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar