Tyrannus Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 divisionlar kaç kişi olucak?1.5 aydır 1000 falanım ben de.iddam oldugundan değil de çok aşağı divisona gitmiyim,ona göre ladder atıyım diyorum.
Memphis Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 selehattin said: Memphis muhalefet olmaktan ote ileriye gidemeyen birisi olarak artik susmayi denesen ? Senin gibi adamlarin boyle bir erdeme sahip olmasi beklenemez ama bir dene . muhalefet olmakla, hatayı gorup ona cozum uretmek arasındaki farkı anlayamıcak seviyedesin, senin gibi adamların boyle bi zekaya sahip olması beklenemez o yuden bosuna kasma benim cümlelerimi anlamaya selehattin said: Ladder kasamazmis ozel davetiyeymis. Sen kimsinde sana gore insanlar is yapicak? Ladder kasmamissin 3v3 oyunlardan basini almamissin ben neden boyle soyle bi divisionda olucam lagalugasi yapiyosun ? dedigim gibi baglantı sorunum oldugu icin, ve bnetin bana verdigi adamların seviyesinide goz onune alınca, ( en ufak bi micro hatasında direk execute edibilen ) 3v3 oynamak oyundan soguk kalmamamı saglıo selehattin said: Hala veletlerle dolu bu camiya. Kendini kral zanneden zavallilardan birisi olmaktan vazgecin. Insanlar is yapiyor beyenirsen katilirsin beyenmezsen katilmazsin. bu tur cumleleri biz bu camiada kullanmayız o yuzden dotadanmı geliosun cs denmi geliosun bilmiorumda oraya go sen eget dedigin gibi beyenirsem katılırım beyenmezsem beyenmedim noktayı solerim, bura icin cok güzel bi soz var ama forumun adı "paticik" oldugundan soyleyemiorum, sen anladın onu selehattin said: Bu gune kadar oyuncu olarak ne halt ettinizde insanlarin yaptigi seyleri sanki bilir kisi durumunda bu sekilde yargiliyosunuz ? ne alaka? selehattin said: Mumkunse lige katilma sen ve senin turevlerin yapilan seyleri kirletmek ve bxx atmak disinda en ufak bir ise yaramadiniz yaramazsiniz. benim ve turevlerim olmazsa, bu isi organize edenlerin karakterinin ne kadar zayıf oldugunu, fake nick alıp foruma nası acizce içini kustugunu nasıl görücez?
Oymanq Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Valla bu organiasyon başlamadan ilginç bir işe imza attı.Sene 1939 iki büyük düşman Hitler ve Stalin germano-soviet pactı imzalıyor ve saldırmazlık konusunda anlaşıyorlar. (Sovyet dış işleri bakanı Viacheslav Molotov , Nazi dış işleri bakanı Joachim von Ribbentrop , Stalin )Sene 2010 Memphisle Vendetta aynı fikirdeler vay babeyin kemiğine :D . http://eslgfx.net/gfx/logos/playerphotos/5278000/5278045_tiny.jpg
TSL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Tyrannus said: divisionlar kaç kişi olucak?1.5 aydır 1000 falanım ben de.iddam oldugundan değil de çok aşağı divisona gitmiyim,ona göre ladder atıyım diyorum. Lig Hakkında yukarıdaki linkten geniş bilgi edinebilirsin
TSL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Memphis said: benim ve turevlerim olmazsa, bu isi organize edenlerin karakterinin ne kadar zayıf oldugunu, fake nick alıp foruma nası acizce içini kustugunu nasıl görücez? Mümkünse tartışmaların boyutunu organizasyona veya ekibine kadar taşımayın. Sorunlarınızı sorun yaşadığınız kişiyle halledin.
novandaz Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 memphis ve vendettaya ladder puan sistemi için bi cevap veriyim. daha önce yazmıştım ama tekrarlıyoru: blizzconda blizzard açıkladı bunu. puanınızla favored olayının bi alakası yok. gizli bi skill puanınız var oynadığınız ve yendiğiniz yenildiğiniz adamlara göre belirleniyo. kimle oynayacağınız da bu puana göre belirleniyo tabi. bu puanı öğrenmenin de şmdilik bi yolu yok. ladder 0 lansa bile bu skill puanınız sıfırlanmayacak hatta. bulunduğunuz ligin hiç bi alakası yok bu durumla. "oo ben süper ligteyim burda kasılmaz" değil ama benzeri bi durum. şimdi memphis başta kastı ve belli ki yüksek bi skill puanı var o yüzden yüksek skill puanlı adamlarla eşleşiyo. aynı şekilde vendetta da öyle. kasıp puan yükseltmek bu lagta gerçekten zor. ladder puanı bi anlam ifade etmio bu açıdan. işte o skill puanına göre bi sırlama yapma olanağımız olsaydı o zaman süper olurdu. ama mümkün değil işte. yapcak bişi yok ben de lagtan 1 aydır oynayamıyorum, ilk belirlendiğinde div a daydım, şimdi div b de olurum. zaten adam gibi pratik yapamadığım için daha mantıklı olur. 2. sezona herşey yerli yerine oturur. daha adil bi sistem yok, söylediklerinizin hepsi karmakarışık ve standardize edilmesi zor. bi 3 ay böyle oynansın işte 2. sezon daha oturaklı olur.
Sage Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Sleeep said: Sage said: Mesela 53% winratiolu adamın 700 bonusu, ortalama kazanma ve kaybetme değerleri 20 ve 10 olsun. Her maç 10 puan bonus pooldan gelse 70 maç kazanırsa bu pool bitecek 70 maç kazanıosa w/l ratiosuna göre 62 maç kaybetcektir. 70*20-10*62= 780 puan offset olsa. Blizz puanı da 1000se electroworld listesine 1780den yerleşirse olur sanırım ahae sıkıldım ne biliim :) o zaman ben 5 maç atim 100% win rate oyunu aldığım ilk gün sonra bırakim 1.5k puan biriksin bonusta hepsini yazın haneme oynayanla oynamayanın farkı ne? sen bonus biriktirdiysen demek ki inaktifsin zaten mass aktif kasan adamların arasında işin ne ^^ ha ben custom atıyorum gosu tanıdıklarım var diyorsundur o zaman 80% win ratele puan kasmak da zor olmasa gerek 1 win + bonus pool = 30 puan getiriyor zaten ayrıca 10 kişi belki tanıyarak sıralarsın 1. sugosu 2. blood vsvs ama 15 20den sonra tıkanırsın 100 adamı tanıyıp nası sıralayabilcen ki^^ Ya sistemi patlatacak şeyleri ayarlarsın o kadar zor değil ki? Winrate maksimum 60 olcak dersin, minimum oyun sayısı 50-75 gibi makul bir sayı olur dersin, maksimum kullanılcak bonus pool 400 dersin, ben sadece basit üzerinde 2 dakika bile düşünülmemiş bir sistem önerdim elbet 5-10 dakikada bunun üzerine abuse edilemeyecek bir sistem kurarsın rahat. Blizzin ladderındaki sorun şu, puanlar sürekli büyüyor.(Bu hafta eğer 10. 2000 puandaysa haftaya 10. 2300 puanda olucak) Ve eğer sen winrateinde büyük bir dalgalanma yaşamazsan o 300 puanı alıyorsun zaten inaktif olsan da. Bonus pool gittikten sonra sen kendi ladder sıralamanda farkı yaratıyorsun. Aslında ladder puanın bu hafta 2000se eğer ladder puanları 200 puanlık bir artış sağlıyorsa sana bonus pool o 200 puanlık artışı veriyor zaten. Yani X kişisi 2 hafta oynamasa SC2 ama 2 hafta önce 900.yse bonus pool eklendiğinde ve bonus poolunu bitirdiğinde teorik olarak gene 1000-900 arası bir seviyeye gelicektir.Bu sistem de sadece senin o bonus poollu puanını öngörüyor. Mass aktif inaktif konusunda da herkes ladder farmlamak zorunda değil zevk almıyorsa onun yerine, sürekli replay izleyip BO'larını AIye karşı sürekli deneyip arkadaşlarıyla belli başlı stratejilere çalışmak istiyorsa nasıl karışabilirsin ki:) Böyle bir adamın 1000 puandan 1900 puana çıkması için 900, ortalama 45 maç kazanması lazım puan kaybetmediğini varsayarsak. 2 günde de bu kadar uğraşmak yaş iş tabi :). Zaten boşa konuşuyoruz TSL in düzeni belli olmuş. Ama işte bence düzgün sınırlar çizilerek biraz daha üstünde düşünülürse yukardaki işe yarayan bir sisteme dönüştürülebilirdi.
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Vendetta söyledi ama arada gümbürtüye gidiyor. Ödüller sahiden sürpriz olarak mı lanse ediliyor? Şaka mı bu?
Tyrannus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 bi kazan da önce.85k dolar verseler gosu mu olucaksın
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Forumda yorum-eleştiri yapmak için insan olmak yeterli diye biliyorum. Ayrıca eğer durum böyleyse bırak katılmayı, izlemeyi-takip etmeyi bile düşünmüyorum. Bilmem farkında mısınız ama böyle lig-turnuvalar katılanları ile değil izleyenleri ile büyüktür. İnanmazsan sponsora bir sor.
Tyrannus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 şu adamları yormayın artık.ben yoruldum oturdugum yerde alakam olmamasına rağmen.kominite büyüsün bu işler gelişsin istiyor herkes şu 3. dünya ülkesinde.bir gün mlg antalya mlg ankara tarzı şeyler görmek istiyosak boş yere eleştirmemek lazım.daha iyisini yapabilen yapsın yapamayan otursun. hala bunlara atari oyunu olarak bakan zihniyete sahip ülkede çok ahım şahım olmasa bile bir organizasyon oluyor,bilgisayar falan vaadediliyor ödül olarak çok yeni bir oyun için.herkes ister dev ekranlarda fuar alanında orginasyon düzenleyip 3k-5k price pool olmasını ama bunun için geriden başlayıp,bu işlerle uğraşanlara saygı göstermek lazım.isterse ödül 2 kasa soda olsun.katılalım ilgi gösterelim.düzeltilebilicek konularda eleştirelim turnuva işine kasanları.
Tyrannus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 abi işte hateden izlememe niye ki?senden çok daha iyi oyuncular onlar bir şeyler öğrenirsin,eğlenceli oyunlar oluyor,yabancı bir turnuva olsa izlersin oturup.evet sponsorlar izleyenlerin önemli olmasını istiyor.Sırf gıcıklıgına izlemezse insanlar o istedigin süper ödüllü turnuvalar hiç bir zaman olmıycak. en olmadı sistem of e davn türk düşmanı abi ama müzigi çok güzel,ben müzigini dinliyorum diyen liseliler gibi otur izle.organizasyon bok gibi ama ben cücenin mikrosunu izliyorum de
Tyrannus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 sövüceksen casterlara falan söv mesela.ben öyle yapıyorum çünkü en iyi caster benim asdfsdfa
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Ne diyorsun anlamıyorum ki. Sanki büyük ödül hede hödö demişim zanneder yazdıklarını okuyan. Ben ödülün değeri kıymeti ile ilgili bi'şey yazdım mı? Elma şekeri bile olsa ödül baştan söylenmesi lazım, Exper turnuvasında aslanlar gibi yazmışlar desktop,laptop,cpu vb.
ozzymoto Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Bizim için her fikir, her öneri değerli, kendimizi ve ligimizi geliştirebilmemiz için her türlü fikre ve öneriye ihtiyacımız var. İstediğiniz kadar sert eleştirmekten çekinmeyin, herkesin kendine göre bir üslubu olduğunun farkındayız, hiçbir eleştiri kişisel algılanmadan ele alınacaktır. Fikir ve önerilerinizin dikkate alınmasını istiyorsanız lütfen bunları TSL'in resmi forumlarında belirtiniz. http://www.level.com.tr/index.php/forum/69-tuerkiye-starcraft-ii-ligi/86852-fikir-ve-oenerileriniz Herkese şimdiden teşekkürler.
IntoTheRain Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 novandaz said: memphis ve vendettaya ladder puan sistemi için bi cevap veriyim. daha önce yazmıştım ama tekrarlıyoru: blizzconda blizzard açıkladı bunu. puanınızla favored olayının bi alakası yok. gizli bi skill puanınız var oynadığınız ve yendiğiniz yenildiğiniz adamlara göre belirleniyo. kimle oynayacağınız da bu puana göre belirleniyo tabi. bu puanı öğrenmenin de şmdilik bi yolu yok. ladder 0 lansa bile bu skill puanınız sıfırlanmayacak hatta. bulunduğunuz ligin hiç bi alakası yok bu durumla. "oo ben süper ligteyim burda kasılmaz" değil ama benzeri bi durum. şimdi memphis başta kastı ve belli ki yüksek bi skill puanı var o yüzden yüksek skill puanlı adamlarla eşleşiyo. aynı şekilde vendetta da öyle. kasıp puan yükseltmek bu lagta gerçekten zor. ladder puanı bi anlam ifade etmio bu açıdan. işte o skill puanına göre bi sırlama yapma olanağımız olsaydı o zaman süper olurdu. ama mümkün değil işte. yapcak bişi yok ben de lagtan 1 aydır oynayamıyorum, ilk belirlendiğinde div a daydım, şimdi div b de olurum. zaten adam gibi pratik yapamadığım için daha mantıklı olur. 2. sezona herşey yerli yerine oturur. daha adil bi sistem yok, söylediklerinizin hepsi karmakarışık ve standardize edilmesi zor. bi 3 ay böyle oynansın işte 2. sezon daha oturaklı olur. evet cok mantıklıymıs.O gizli skile göre demekki top200 fln da belirleniyordu.Öğrendiğimiz iyi oldu eyw. Ayrıca bir an önce ödüller acıklansın. Nedir bilelim ona göre oynayalim. Hayatımda ilk defa bi turnuvada Süpriz ödüller diye ödül konuldugunu görüyorum.
huun Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 arkadaşlar, tamam bence de böyle uzun soluklu bir organizasyon için ödüllerin baştan belli olmaması eksi bir nottur; ama dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşmanın da bir anlamı yok. hani gözden kaçan bir durum da yok. düzeltirler, düzeltmezler kendilerinin bileceği iş. aynı katılıp, katılmayacağınızı sizin bildiğiniz gibi.
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 huun said: arkadaşlar, tamam bence de böyle uzun soluklu bir organizasyon için ödüllerin baştan belli olmaması eksi bir nottur; ama dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşmanın da bir anlamı yok. hani gözden kaçan bir durum da yok. düzeltirler, düzeltmezler kendilerinin bileceği iş. aynı katılıp, katılmayacağınızı sizin bildiğiniz gibi. :D
TSL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Tyrannus said: herkes ister dev ekranlarda fuar alanında orginasyon düzenleyip 3k-5k price pool olmasını ama bunun için geriden başlayıp,bu işlerle uğraşanlara saygı göstermek lazım.isterse ödül 2 kasa soda olsun.katılalım ilgi gösterelim.düzeltilebilicek konularda eleştirelim turnuva işine kasanları. Tyrannus bizi bu konuda en iyi anlayanlardan sanırım. Bahsetmek istediğim bazı konularda rehberlik yaptığı için kendisine teşekkür ederim. Ödüller sürpriz olarak nitelendiriliyor. Bunun en büyük nedenlerinden bir taneside 100 kişinin katıldığı bir organizasyonda ilk 3 kişiden daha fazla kişiye ödül sağlanabilmesi için organizasyon tarafında mücadelemizin devam ediyor olması. En azından division A ilk 5 ve division b1,b2,b3,b4 gruplarının 1. ve 2. sırasındaki arkadaşların verecek olduğu mücadele karşısında da birşeyler alabilmesi için mücadelemiz hala devam ediyor. Diğer organizasyonlarda olduğu gibi "OOoOO büyük ödül bir adet lüks otomobil" diye bir gösteri yapamadığımız için kusura bakmayın. Bu organizasyonda herkesin büyük yada küçük ölçekte birşeyler alabilmesi için mücadele verildiğini bilmenizi isterim. Bizim için en büyük ödül ise, - Avrupadaki benzerlerine göre Türkiye'de ilk defa böyle bir organizasyon yapılıyor - Electroworld gibi bir firma hem organizasyona destek veriyor hemde mağazalarının kapısını açıyor - GSL, MLG gibi organizasyonlara benzer birşeyler yapabilmek için alt yapılar hazırlanıyor, stüdyo programları yapılıyor, canlı yayın ekipleri hazırlanıyor - Türkiye'de toplam 300-500 rakamını geçmeyen ve yıllardır bir arpa boyu ilerleyemeden yeni isimler ekleyemediğimiz StarCraft camiasının sayısını daha ileri boyutlara taşıyabilmek için mücadele veriliyor - Oyuncular "Türkiye'nin Strateji Devleri" olarak adlandırılıyor ve oyuncular ile ilgili röportajlar analizler vs gibi duyular oyun dergilerinde yayınlanmak için hazırlanıyor - Chip Dergisi, Level Dergisi, E-Kolay ve benzeri basın yayın organlarında bültenler yayınlanıyor - MTV Türkiye kanalında yayınlanan Multiplayer adlı programın yapımcılarının birlikte kurduğu Tekjeton, Adeks, Frpnet gibi kuruluşlar organizasyon için tüm desteklerini seferber edeceklerini duyuruyorlar, - Hepsini geçin "Türkiye bir b... olmaz" diyenlerin aksine birileri birşeyler yapmak için emek veriyor ve zaman harcıyor. Şimdi bütün bunları göz ardı ederek "Bunlardan bana ne kardeşim. Bana para gerek ödül gerek" diyen arkadaşlar muhakkak vardır. Blizzard her hafta eSports Upcoming Tournaments bölümünde binlerce dolarlık turnuvaların duyularını yapıyor. Bu duyurusu yapılan turnuvalardan herhangi birine katıldınız mı? Katılıp 50$ kazanan bir isim tanıyor musunuz? eSports Upcoming Tournaments Blizzard tarafından duyurulan GSL dışındaki turnuvalarda ödül olarak belirlenmiş rakamlardan çok daha iyi ödüller dağıtılacağını bilmeniz yeterli arkadaşlar.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 kendi egonuz için, BEN PROYUM BAAANE ÜST LİGDE OLACMA BEN tripleri için şu organizasyonu baltalamayın. boxer foxer diye sayıklıyorsunuz gökten inmedi bu adamlar.
inyourmind Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Ben bu kadar ağlayan insan(lar) görmedim.Yazık.... Bir de starcraft oyunculuğunu Türkiye'de yaygınlaştırmaya çalışıyoruz sizler için.Sizler en ufak bir lig organizasyonunda bile "Vay efendim ben ladder madder kasamam beni baş tacı edeceksiniz ben doğuştan gosuyum vs. vs. vs." gibi cümleler kurarsanız işimiz iş olur.9 sayfa post yazılmış ilk sayfa hariç geri kalan 8 sayfada tamamen bir kişinin ağlaması sonucu dönen aynı terhaneyi okumak kadar insanı güldüren bir yazı başka bir yerde sanırsam göremem.
Öne çıkan mesajlar