Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Electroworld Türkiye StarCraft Ligi!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
memph bu division meselesini anladığını sanmıyorum senin. senin rakiplerin illa senin division'undan olacak diye birşey yok ki. başka division'lardan rakipler geliyor senin seviyene yakın. seni tutup ta başka bir division'un 2000+ puanlı adamlarıyla karşılaştırmaz sürekli.

ping'im çok puan kasamam meselesi de başka bir olay. burada puanı düşük olan sen, puanı yükseltemeyen sen, suçlu böyle bir sistem uyguladığı için organizatör müdür?

ben de sürekli z v z geldiği için hiç maç yapmıyorum çok pis baydım. ama kaderime razıyım...

ben sizin kadar gosu değilim belki ama, bu konuda konuşma hakkım vardır heralde. birşey isterken duygusal yaklaşmadan, mantık çerçevesinde istemek lazım diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Memph'se sölediği şeylerin çoğunda katılıyorum.Özellikle herkesin ingame de ladderları farklı bazı ladderlarda cok yüksek rating de oyuncular var.Adamların puanı sizinkinden 200+ yüksek dahi olsa maca favori olarak cıkıyorsunuz.Örn: Satiini vs Vendetta slightly favored olarak cıkıyorum. Darkforce ve Omar maclarındada aynısı olmustu adamlar benden en az 300 puan üstteler su ladder mantıgını bende hiç anlamadım ama ladder pool denilen bir pool var sanırım.Buna en basit örnekte türkiyede puan olarak bir çok kişi memphis ve benden daha fazla puan yaptıgı zamanlar olmuştu.Ama o zamanlar sadece memphis ve ben blizzardın EU TOP 200 listesinde yer almıştık.Bu da bir çeşit ladder pool unun oldugunun somut kanıtır.

Ayrıca şu da var.İnsanların iyi olup olmadıkları puanlarına baglı olarak değerlendirilemez.Ben son 2 haftadır toplasak 20 ladder macı fln atmısımdır bonus pool 270.O zaman bonus pool uda göz önüne alın.bnm su an ki puanım 1500 fln. Allahtan diva ya girmeye yetiyormuş. Boş zamanı olan ve bu oyun karşısında saatlerce ladder ve puan kasanların puanları düşük olan custom veya oynamaya vakit bulamayanlardan daha iyi olucak diye bi mantık olamaz. Ki milli takım oyuncularına bu konuda imtiyaz göstermeleri gerekliydi ki bizler boş vakitlerimizde ekstradan bi de milli maclar oynayıp training yapıyoruz.Oyun kalitemiz çoğunluğun iyi olarak gördüğü seviyede.Neyse öyle bir şey olsaydı. Kesin olarak ortaya atlayıp buna itiraz edicek en az 10 adam olurdu.Ki bunlardan biri her ne kadar su topicte haklı oldugunu savunsamda memphis olurdu.

Ayrıca benim anlamadığım bu turnuva ödülleri niye hep SUPRİZ diye acıklanıyor ? Ya sunu söleyin bilelim ona göre oynayalim.Noel babanın cantası gibi ne cıkacagı belli olmayan bi lig bişey cıkıcakmı o bile mechul.

Neyse herşeyin sonu olarak.Her ne kadar su div lere secilmenin ladder puanına baglı olmasını mantıksız olarak görsemde.Diğer seçenekler düşünüldüğünde en mantıklı yöntemin bu olduğu ortaya cıkıyor.Turnuvayla fln belirlemek cok daha facia sonuclar cıkarırdı.Çünkü eşleşmelerden sikayetci sayısı sonsuz fln olurdu herhalde.

Benim düşüncem lige kayıt daha mantıklı herkesin kabul edebileceği bir sistem olmadığı sürece en iyisinin bu olduğu.
Ancak şu ödül konusunda ne olacağını söyleyin dünyanın hiç bir yerinde süpriz hediyeler diye bi ödül olmaz.Madem profosyonel iş yapiyosunuz bişeyler yapmaya calisiyorsunuz.Her şeyde profosyonel gibi davranın.
Bunlar görüşlerim,tavsiyelerimdir.TSL'yide az cok tanıyorum ve bu eleştirileri görmezden gelmeyeceğini sanıyorum.

TSL bünyesinde emeği geçen herkesin eline sağlık güzel bi oluşum olması dileğiyle.

Vendetta.
Mesaj tarihi:
Bordomavi said:

memph bu division meselesini anladığını sanmıyorum senin. senin rakiplerin illa senin division'undan olacak diye birşey yok ki. başka division'lardan rakipler geliyor senin seviyene yakın. seni tutup ta başka bir division'un 2000+ puanlı adamlarıyla karşılaştırmaz sürekli.

diyooosunnn
Bordomavi said:

ping'im çok puan kasamam meselesi de başka bir olay. burada puanı düşük olan sen, puanı yükseltemeyen sen, suçlu böyle bir sistem uyguladığı için organizatör müdür?

evet
Bordomavi said:

ben de sürekli z v z geldiği için hiç maç yapmıyorum çok pis baydım. ama kaderime razıyım...

ne alaka?
Bordomavi said:

ben sizin kadar gosu değilim belki ama, bu konuda konuşma hakkım vardır heralde.

tabiki istedini söylebilirsin, bakma sen ozymotoya o benim "cahil cahil konusmayın" lafıma takıldı o yuzden öyle uzatmayın konuyu tarzında bi yazı yazdı
ama tartısılması gereken bi konu
Bordomavi said:

birşey isterken duygusal yaklaşmadan, mantık çerçevesinde istemek lazım diye düşünüyorum.

duygusallaşma derken?? iki gözüm iki çeşme diva ya giremicem die aglıo veya sinirlendim forumda sag sola saldırıo falanmı sanıyosun?
belki uslubum biraz sert gelmis olabilir, bana normal gelio..
mantık konusuna gelince gayet mantıklı acıklamamı yaptım cozumlerimi söledim, herkez bi turnuvaya kitlendi kaldı tmm turnvuayı unutun
div sonuncusuyla div birincisini herhafta swap olayına yogunlasın, çünkü en mantıklısı bu gibi gelio
Mesaj tarihi:
Memphis said:
mantık konusuna gelince gayet mantıklı acıklamamı yaptım cozumlerimi söledim, herkez bi turnuvaya kitlendi kaldı tmm turnvuayı unutun
div sonuncusuyla div birincisini herhafta swap olayına yogunlasın, çünkü en mantıklısı bu gibi gelio

üslubundan değil. senin nasıl oynadığını gayet iyi biliyorum. division A da olman oradaki maçların kalitesi açısından da iyi olacaktır. zira o division'daki maçları zevkle izleyeceğiz. benim demem şudur, biri çıksa dese ki (daha önce milli takıma neye göre adam seçiyosunuz diyen sendin mesela bunun gibi) neye göre memph seçildi bu division A ya? bir cevap olmalı burada. duygusallık derken demek istediğim bu idi. yalvarma falan değil ne alaka? :)

win ratio var bir de. hadi desen ki, win ratio da hesaba katılsın. % anlamında. tamam belki mantıklı bişeyler çıkacak. ama bu hali ile çözümden ziyade sorun getiriyor. zaten gecikmiş bir lig. biraz daha geciktirmek bayağı sıkıntı yaratacaktır.
Mesaj tarihi:
Memph o yazıyı community'ye uzak olan arkadaşlar yanlış anlayabilirler diye yazdım. Yoksa ben biliyorum senin bana "ne cahil adamsın" demeyeceğini. (umarım! xD) Ancak dediğim gibi, sistem hazır, herşey hazır. Bu saatten sonra değiştirmemiz söz konusu değil. Tartışmaya gerek yok bu yüzden. Ancak fikirlerinizi paylaşmanızı isterim ki ilerde organize edeceğimiz turnuvaları daha farklı fikirler ışığında otganize edelim.
Mesaj tarihi:
Bordomavi said:

Memphis said:

üslubundan değil. senin nasıl oynadığını gayet iyi biliyorum. division A da olman oradaki maçların kalitesi açısından da iyi olacaktır. zira o division'daki maçları zevkle izleyeceğiz. benim demem şudur, biri çıksa dese ki (daha önce milli takıma neye göre adam seçiyosunuz diyen sendin mesela bunun gibi) neye göre memph seçildi bu division A ya? bir cevap olmalı burada. duygusallık derken demek istediğim bu idi. yalvarma falan değil ne alaka? :)

win ratio var bir de. hadi desen ki, win ratio da hesaba katılsın. % anlamında. tamam belki mantıklı bişeyler çıkacak. ama bu hali ile çözümden ziyade sorun getiriyor. zaten gecikmiş bir lig. biraz daha geciktirmek bayağı sıkıntı yaratacaktır.

kardesim ben diyorum o scranks'ın seviye belirleme acısından hiç bi elle tutulur tarafı yok sen hala ordaki win ratiodan olsa die körün g.tü zorladı gibi zorluosun..
Mesaj tarihi:
Memphis said:

kardesim ben diyorum o scranks'ın seviye belirleme acısından hiç bi elle tutulur tarafı yok sen hala ordaki win ratiodan olsa die körün g.tü zorladı gibi zorluosun..

iyi tamam daha zorlamıyorum madem...
Mesaj tarihi:
Oha be, demokrasi gibi bi'şeymiş bu.
Kötü bi'şey ama daha iyisi yok şu anda.

Ayrıca buradan Memphis'e seslenmek istiyorum. Allah seninle tartışmaya girmekten korusun.
amin.

(Çok ibretlik bir paylaşım oldu (tu) sübhanallah)
Mesaj tarihi:
öff sabah sabah ne güldüm

"win ratiodan olsa die körün g.tü zorladı gibi zorluosun."

yeni patch'te yilbaşina doğru ozel lig sistemi battle.net'e gelecek diye biliyorum.
Mesaj tarihi:
challange hakkı versenize divisionların start alacağı haftadan bir 7 gün önce falan veya divisionlar kurulduğunun haftası. kendisinin bulunduğundan daha iyi konumda olması gerektiğine inanlar üst ligden birini challange edebilsin.

geçen bir 10-15 gün önce 1100 idi puanım ratio desen son 10 maçın hepsini vermiştim falan. şimdi 1409 puan var son 10 oyunda 1 loss var. ki bu süreç içinde scmin geliştiği falan da yok pc sorunluydu-diamond evet-. insanları puanlarını refarans alarak iş yapmanız da haklısınız sonuçta en azından bir dayanak noktası ama sc2 komunitisi de öyle aman aman büyük geniş bir kitle değil türkiye de. kalite açısından da (karekter olarak demiyorum aman yanlış anlaşılmasın) iyi değil. ondan ötürü insanları küstürmeden, destek olacak şekilde yollar aramakta fayda var.

benim lige falan katıldığım bile yok bu arada.
Mesaj tarihi:
öyle özgür bir challange ortamı değildi kast ettiğim.

atiyorum memphis puanı yüzünden düşük ligde başlıcak ama adam iyi olduğunu biliyor sadece bir kereliğine ligler başlamadan önce üst liginden kimi gözünü kestiriyorsa challangelicak. böyle 10-15 kişi yapsa ligler şekillenir
Mesaj tarihi:
pronoit said:

öyle özgür bir challange ortamı değildi kast ettiğim.

atiyorum memphis puanı yüzünden düşük ligde başlıcak ama adam iyi olduğunu biliyor sadece bir kereliğine ligler başlamadan önce üst liginden kimi gözünü kestiriyorsa challangelicak. böyle 10-15 kişi yapsa ligler şekillenir

Hacı öle diyosunda bir delilik yaptı ve sugosuya challange attı ve yendi diyelim. Nolcak sugosumu b'de oynicak?
Mesaj tarihi:
Herkes tek bir ligde olsun başta 10 tane placement maç dönsün blizz stili ama random bir şekilde rakip atanmasın mesela 2. Maçı 1. maçları kazananlar kendi aralarında yapsın. Yani aynen blizzin placementı gibi, yenilene kadar iyi oyuncular birbirleriyle oynasın böylece bir maçta kötü oynasan bile önünde 10 maç var ve 2. oynayacağın maçı kaybeden birisiyle oynıcaksın.

Tek dezavantajı 10 tane maç yapmak yani ligi ya 10 hafta ileri bir tarihe atmak ya da her hafta 2-3 maç gerçekleştirip 3-5 hafta sonra ligi başlatmak.

10 maç sonra herkes belli bir yerde olucak zaten div lere dağıtıp ligler daha iyi kurulur :). Benim de projeler vizeler ödevler yüzünden lig puanı farmlıcak zamanım yok 600-700 bonus puan birikti eğer bir zaman aralığı bulup en azından puanımı 1700lere çekmezsem katılmam sanırım :).
Mesaj tarihi:
Sage said:

Herkes tek bir ligde olsun başta 10 tane placement maç dönsün blizz stili ama random bir şekilde rakip atanmasın mesela 2. Maçı 1. maçları kazananlar kendi aralarında yapsın. Yani aynen blizzin placementı gibi, yenilene kadar iyi oyuncular birbirleriyle oynasın böylece bir maçta kötü oynasan bile önünde 10 maç var ve 2. oynayacağın maçı kaybeden birisiyle oynıcaksın.

Tek dezavantajı 10 tane maç yapmak yani ligi ya 10 hafta ileri bir tarihe atmak ya da her hafta 2-3 maç gerçekleştirip 3-5 hafta sonra ligi başlatmak.

10 maç sonra herkes belli bir yerde olucak zaten div lere dağıtıp ligler daha iyi kurulur :). Benim de projeler vizeler ödevler yüzünden lig puanı farmlıcak zamanım yok 600-700 bonus puan birikti eğer bir zaman aralığı bulup en azından puanımı 1700lere çekmezsem katılmam sanırım :).

yok adamlar zaten bir an once baslasın istiolar, geciktirmek cozum deil
benim dedim cozume kimse yorum yapmadı,
herhafta 1 kisi swap olayına ne diyosunuz mantıksızmı olur tarafı yokmu?
organizatorler sovuyodur simdi bana, durduk yere bulandırdı ortalı die :)-D (:P)>:D
Mesaj tarihi:
O zaman herkesin bonus poolunun belli bir kısmı eklenerek win ratiosuna göre bir maçtan ortalama kazanılan ve kaybedilen puanlar hesaplanarak bir offset puanı hesaplanabilir. Bu offset ladder puanıyla toplanınca çıkan puana göre sıralanırsa daha iyi bir liste oluşabilir :).
Mesela 53% winratiolu adamın 700 bonusu, ortalama kazanma ve kaybetme değerleri 20 ve 10 olsun. Her maç 10 puan bonus pooldan gelse 70 maç kazanırsa bu pool bitecek 70 maç kazanıosa w/l ratiosuna göre 62 maç kaybetcektir. 70*20-10*62= 780 puan offset olsa. Blizz puanı da 1000se electroworld listesine 1780den yerleşirse olur sanırım ahae sıkıldım ne biliim :)
Mesaj tarihi:

beni divA ya kakalamak istiyosunuz gibi bi his var içimde ?

ben divA ya gidince rahat edemem, siz bensiz divinizde rahat edersiniz sanıyosunuz dimi?
alın size cevabı:

Mesaj tarihi:
said:
herhafta 1 kisi swap olayına ne diyosunuz mantıksızmı olur tarafı yokmu?
Anladığım kadarıyla her hafta herkes herkesle yapmayacak, herkes her hafta 2 maç yapacak. Bu nedenle divisionlarda 2 maça göre değişiklik yapmak imkansız gibi görünüyor.
Mesaj tarihi:
Sage said:

Mesela 53% winratiolu adamın 700 bonusu, ortalama kazanma ve kaybetme değerleri 20 ve 10 olsun. Her maç 10 puan bonus pooldan gelse 70 maç kazanırsa bu pool bitecek 70 maç kazanıosa w/l ratiosuna göre 62 maç kaybetcektir. 70*20-10*62= 780 puan offset olsa. Blizz puanı da 1000se electroworld listesine 1780den yerleşirse olur sanırım ahae sıkıldım ne biliim :)

o zaman ben 5 maç atim 100% win rate oyunu aldığım ilk gün sonra bırakim 1.5k puan biriksin bonusta hepsini yazın haneme oynayanla oynamayanın farkı ne? sen bonus biriktirdiysen demek ki inaktifsin zaten mass aktif kasan adamların arasında işin ne ^^ ha ben custom atıyorum gosu tanıdıklarım var diyorsundur o zaman 80% win ratele puan kasmak da zor olmasa gerek 1 win + bonus pool = 30 puan getiriyor zaten

ayrıca 10 kişi belki tanıyarak sıralarsın 1. sugosu 2. blood vsvs ama 15 20den sonra tıkanırsın 100 adamı tanıyıp nası sıralayabilcen ki^^
Mesaj tarihi:
Memphis muhalefet olmaktan ote ileriye gidemeyen birisi olarak artik susmayi denesen ? Senin gibi adamlarin boyle bir erdeme sahip olmasi beklenemez ama bir dene .

Ladder kasamazmis ozel davetiyeymis. Sen kimsinde sana gore insanlar is yapicak? Ladder kasmamissin 3v3 oyunlardan basini almamissin ben neden boyle soyle bi divisionda olucam lagalugasi yapiyosun ?

Hala veletlerle dolu bu camiya. Kendini kral zanneden zavallilardan birisi olmaktan vazgecin. Insanlar is yapiyor beyenirsen katilirsin beyenmezsen katilmazsin.

Bu gune kadar oyuncu olarak ne halt ettinizde insanlarin yaptigi seyleri sanki bilir kisi durumunda bu sekilde yargiliyosunuz ?

Mumkunse lige katilma sen ve senin turevlerin yapilan seyleri kirletmek ve bxx atmak disinda en ufak bir ise yaramadiniz yaramazsiniz.
  • Yeni Oluştur...