Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Electroworld Türkiye StarCraft Ligi!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
beyler artık dahada tartışma dönmesin.herkes sinirle laf eder.artık bu suçlu arama işini bırakalım.mevcut turnuvalara organizasyonlara yeterli katılım gösterelim.herkesi sahnede görelim artık.her oyunda 172361 katılım var sc de az kişi var suan.
Mesaj tarihi:
Güzel bir turnuva yapmak isteyen şu başlıktaki oyman'ın mesajlarına dikkat etmeli bence. Adam nokta atışı yapmış. Bi'de mesajlar good manner dolu ki of of.

Turnuva düzenleyenlerin birbiri ile yardımlaşmasından da çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Her türlü ortamda kıskançlıktan tırnak kemiren, birbirinin kuyusunu kazmak özel zevki olan insanlar yerine böyle insanlar görmek güzel.

Bu kadar uğraşa, emeğe dönüp bakınca TSL'in tek hatasının olaya "büyük" başlaması olduğunu görüyorum. Küçük ve özellikle pro'ların katıldığı bir turnuva ile başlayıp (diğerlerinin ağzına bir parmak bal çalıp) devam etseler, sonradan ligleri büyütseler çok güzel olurmuş; aralarda organizasyondaki eksiklikleri küçükken görüp düzeltme imkanı bulabilecekleri için bu kadar problem yaşanmazmış.

Bu oyunda turnuva düzenleyecek organizatörlerin dikkat etmesi gereken bir diğer durum da; turnuvaya katılım yüksek olmasa da böyle turnuvalarda pro arkadaşların devamı sağlanırsa turnuvanın izlenirliğinin çok artacağıdır. Bu genelde gençlerin oynadığı (ukalalık edip çoluk-çocuk demek istemiyorum) oyunlarda görülmeyen bir durumdur. Ben orta yaşlı bir adama olarak 120tl mis gibi bayıldım oyuna, şimdiye kadar bir defa bile quick match atmadım (bilmeyenler için: oyunun 1v1 lig-multiplayer kısmı) ama hem Türk hem de yabancı turnuvalardaki hemen her "iyi" karşılaşmayı takip ettim. Hatta sezonluk bilet alarak GSL'leri de.
Bu şekilde tanıdığım pek çok kişi var ve bahsettiğim kişiler yüksek tahsilli, önemli mevkiilerde çalışan AB grubundaki insanlar (mesela birisi Turkcell bilgi işlemde önemli bir pozisyonda, bir diğeri önemli bir gıda firmasının genel müdür yardımcısı vb.). Güzel turnuvalar yaparak bu ve benzeri kişileri organizasyonu takip eder hale getirmek mümkündür.

Son olarak organizasyon yapacakların bu camiayı ve özellikle oyuncuları çok iyi bilen kişilerden (mesela huun) danışmanlık hizmeti alırlarsa organizasyonların daha problemsiz tamamlanacağına inancım tam.
Mesaj tarihi:
abi sizden çok cataclysm sorumlu bunun bu hale gelmesinden. oyuncular profesyonel bakmadılar.

çok fazla alt lig oluşturuldu. 1 tane üst lig olusturulup elem usülü olaydı iyiydi.

kapatın ligi turnuva düzenleyin gsl gibi. lig saçma sapan bir şey.
Mesaj tarihi:
abi işte sırf iyi niyetten ötürü oldu.Ah sitedeki o anketteki mesajı çıkartılabilseydi.Mümkün mertebe çok katılım olmasına kasılmasaydı,daha az oyuncu ile başlasaydı bu durum olmazdı heralde.

ankette yaş aralığını soruyordu

yanılmıyorsam 22-27 yaş arası en çok oylanan şık idi.

Yani yetişkin insanlar,oyunu sürekli oynamıcak bir hevesle alıp bir süre takılacak kitle.Coğu campaing oynayıp,birazda ladder kasıp bırakan arkadaş.E haliylede işte bu sıkıntı oldu.Adamların çoğu devamlı oyuncu değil.E birde wow çıktı division A daki oyuncular bile wow a geçti.
Mesaj tarihi:
doubtful said:

Bu kadar uğraşa, emeğe dönüp bakınca TSL'in tek hatasının olaya "büyük" başlaması olduğunu görüyorum. Küçük ve özellikle pro'ların katıldığı bir turnuva ile başlayıp (diğerlerinin ağzına bir parmak bal çalıp) devam etseler, sonradan ligleri büyütseler çok güzel olurmuş; aralarda organizasyondaki eksiklikleri küçükken görüp düzeltme imkanı bulabilecekleri için bu kadar problem yaşanmazmış.

Aslında geçmişe biraz göz gezdirebilirsek çokta büyük başlamadığını söyleyebiliriz. Büyük bir başlangıç olarak dışarıdan gözüksede bu etkinliğin arka planda görünmeyen bir geçmişi var.

Bu lig ilk defa Beta zamanında 3 sezon olarak 70 kişiyle gerçekleştirildi ve neredeyse maçların tamamı yapıldı. Starcraft ın ücretsiz bir deneme sürümü olduğundan mı kaynaklandı yoksa başka bir sebepten mi bilemiyoruz ancak oyuncular aktif olarak tüm maçları gerçekleştirdi.

Ayrıca bu lig oluşturulmadan önce 2003-2004 yıllarında PGT ve WGT sisteminde ilk StarCraft sunucusu (StarGate, GameWare, GoD Clan) yine bu etkinliği düzenleyen arkadaşlar tarafından kuruldu. Yüzlerce turnuva veya küçük etkinlik gerçekleştirildi.

Ayrıca süreler konusunda birçok arkadaş olumsuz yorum yapsada bu etkinliğin tüm puanlama sistemi, kuralları, süresi ve diğer özellikleri yine bu forumlarda tüm camia tarafından tartışmaya açık bir şekilde değerlendirilerek dünyaca bilinen iCCup sistemine benzer bir şekilde oluşturuldu.

Bahsettiğiniz kısa süreli kupa veya turnuva şeklindeki etkinlikleri ödülsüz olarak hergün her saat gerçekleştirmek mümkün. Ancak bu tarz kısa süreli etkinlikleri gerçekleştirmek bile inanılmaz zaman alan ve emek isteyen işler. Bu nedenle her turnuva için farklı efor sarfetmek yerine bunu belli bir düzene koyarak sanki her hafta bir turnuva varmış havasında lig sistemine dönüştürmenin en mantıklı yol olduğu yine bu camia içerisindeki arkadaşlar tarafından onaylandı.

Süre konusundaki tartışmaları göz önünde bulundurarak Türkiye şartlarında ödüllü herhangi bir turnuvanın süresini CraftCup şeklinde kısa tutarak kaç defa gerçekleştirebilirsiniz? 1 defa gerçekleştirmek için sponsor desteği sağladınız 1 hafta sonra tekrar aynı sponsorun destek vermesini sağlayabilir misiniz?
Mesaj tarihi:
iyi güzel ama ödülden önce sponsordan önce, ortada bi heycan olmaası lazım.

kesinlikle turnuvalar liglerden cok daha heycanlı.

hali hazırda türkiyedeki kitleyi elde tutmak sıcak tutmak iin zorlanırken, lig gibi cok düşük tempolu bi sistem iş yapmıyo
Mesaj tarihi:
Cuce said:

iyi güzel ama ödülden önce sponsordan önce, ortada bi heycan olmaası lazım.

kesinlikle turnuvalar liglerden cok daha heycanlı.

hali hazırda türkiyedeki kitleyi elde tutmak sıcak tutmak iin zorlanırken, lig gibi cok düşük tempolu bi sistem iş yapmıyo

Güzel bir örnek vermişsin. Bende bir örnekle şu andaki durumun ne halde olduğunu açıklamak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Division A grubundan diskalifiye edilen oyuncular yerine alınacak yeni oyuncular için 16 slotluk bir turnuva gerçekleştirildi. Bu turnuvanın Div B1-B2 oyuncuları arasında gerçekleştirilmesi planlandı ancak bu gruplardaki oyuncuların aktif olmaması nedeniyle Div B4 gruplarına kadar bu sarktı. Ayrıca yedek listeden oyuncularda alındı. bu 16 kişilik turnuvanın sonuçlanması neredeyse 1 haftayı buldu.

Lig'teki tempoyu yüksek tutmak için hafta içerisindeki tüm günlere gruplar dağıtıldı ancak oyuncular iş güç vs gibi nedenlerle bu sürenin esnek tutulması gerektiğini böylece maçlarını rahat bir şekilde yapabileceklerini öne sürdüler. Bu nedenle tempoyu yüksek tutmak istesekte yüksek tempoyu kaldırabilecek ne yazıkki oyuncu yok.
Mesaj tarihi:
barnacle said:

ben olsam gazoz bile vermem bu oyunculara.

Sen turnuvaya katıldın mı? Organizasyonda mısın?

Peki nedir şimdi ligin gidişatı? Tamam mı devam mı?
Mesaj tarihi:
ben şimdi bi öneri getireyim

Bakın lig bu iccup(www.iccup.com/clanleague.html) un sistemin benzeri.Bu ligdede inactive olanlar için formül var.

Bu ligde eğer bir takım inactive olmuşsa direk kendi grubundan çıkartılmıyor grubunda kalıyor herkese karşı mağlup ilan edilip her takıma 1 puan veriyor, kendisi -9 puan ile en alta atılıyor.Yani hayat devam ediyor.Lig bitene kadarda bu şekilde hangi grupta hangi takım inactive olarak 3 maça (2 de olabilir emin değilim)çıkmamışsa onun için uygulanıyor.Hem aktif oyuncunun/takımın hakkı korunmuş olunuyor hemde ligin devamı sağlanıyor.

atıyorum division B2 de sadece 1 adammı var aktif.Oadam her hafta rakibi gelmeynce alır puanını bakar işine.Ne organizasyon uğraşır nede rakibi gelmeyen adam mağdur olur

bakınız lig: http://www.iccup.com/clanleague.html

buda kuralları: http://www.iccup.com/starcraft/sc_cl_rules.html

şimdi burda organizasyon kötü bık bık demektense bir öneri size.bunu konuşalım yada bunu değiştirelim yeni fikirler ile.En azından ligi devam ettirelim.solmasın çiçceğimiz.
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

ben şimdi bi öneri getireyim

Bakın lig bu iccup(www.iccup.com/clanleague.html) un sistemin benzeri.Bu ligdede inactive olanlar için formül var.

Bu ligde eğer bir takım inactive olmuşsa direk kendi grubundan çıkartılmıyor grubunda kalıyor herkese karşı mağlup ilan edilip her takıma 1 puan veriyor, kendisi -9 puan ile en alta atılıyor.Yani hayat devam ediyor.Lig bitene kadarda bu şekilde hangi grupta hangi takım inactive olarak 3 maça (2 de olabilir emin değilim)çıkmamışsa onun için uygulanıyor.Hem aktif oyuncunun/takımın hakkı korunmuş olunuyor hemde ligin devamı sağlanıyor.

Bu öneri gayet yerinde. Ancak bu öneriyi uygulayabilmemiz için bir grupta 10 kişi varsa en azından 5-6 kişinin aktif olması lazım ki grubun tamamı free win yada lose ile sezonu kapatmasın. Şu anda 10 kişilik gruplarda bile aktif oyuncu sayısı 1 yada 2 kişi. Dolayısı ile kafadan free winlerle herhangi bir maç yapılmadan sezon sonunu görecekleri anlamına geliyor. Ki bu ligteki asıl amacımız community içerisinde yer alan tüm oyuncuların bu karşılaşmalar sayesinde tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak, katılımcıları finalde electroworld mağazasına taşıyarak bu etkinliği online moddan offline moda dönüştürebilmekti.

Bu öneriyle ite kakalaya etkinliğin sonunu bir şekilde division a daki oyuncularla getirebiliriz. Ancak bu şartlarda sonuçlanan bir etkinliğin kesinlikle devam gelmeyecektir.
Mesaj tarihi:
Şu anda ligteki oyuncular ve TSL'i takip eden diğer arkadaşlarımız tarafından bazı öneriler var. Bu öneri aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

1. GSL in uyguladığı sistem şeklinde yeniden düzenlenmesi

2. Beta döneminde uygulanan yani ladder puanları göze alınmadan tüm oyuncuların tek bir grup altında toplanması ve placement maçlar şeklinde karşılaşmaların yapılması.

3. Şu anda 20 kişilik Division A grubundaki 4 pasif oyuncunun çıkartılarak 16 kişiye düşürülmesi ve diğer tüm grupların sıfırlanarak 10 kişiden yine div a grubu gibi 16 kişilik yapılması.

4. Şu andaki sistemin devam etmesi ve tüm pasif oyunculara ceza puanı verilerek sistemin ağır aksak devam ettirilmesi.
Mesaj tarihi:
4 numero diyorum. Ne olursa olsun bu organizasyon bitirilsin. Hemde beklemeksizin.

Çünkü eğer böyle bir organizasyon tekrar yapılmak isteniyorsa, muhtemel sponsorlara sağlam donelerle gidilsin. Bu organizasyonu bu şekilde yaptık ve bitirdik denilebilsin.

Diğer şıklar bana göre sadece daha fazla tartışma getirecek.

Bir de bir rica, lütfen organizasyonla alakası olmayanlar mesaj atmasın bu başlığa. Saçma salak konuşup gereksiz gerginlik yaratıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Sanguin said:

Çünkü eğer böyle bir organizasyon tekrar yapılmak isteniyorsa, muhtemel sponsorlara sağlam donelerle gidilsin. Bu organizasyonu bu şekilde yaptık ve bitirdik denilebilsin.

Hiçbir sponsor destek verdiği etkinliğin ağır aksak ve beklendikleri ilgi alaka olmadan aynı şekilde devam etmesini istemeyecektir.

Bu organizasyonun diğer benzer organizasyonlardan farkı hatta bel kemiği Canlı yayınları, röportajları ve strateji alanında başarı yakalamış, yakalayabilecek oyuncuları ön plana taşıyarak mümkün olduğu kadar gündem yaratabilmesi.

Sponsorların destek verdiği etkinlik sitesinin ziyaret edilmemesi, konulara katılım sağlanmaması, canlı yayınların izlenmemesi gibi beklentilerin dışındaki durumları bir şekilde tedavi etmeni yöntemlerini hep birlikte bulmalıyız ki şu andaki sistemi hiçbirşekilde aksatmadan devam edebilelim.

Sponsor firmaların yaptığınız işe destek vermeleri için bazı sunumlar yapar ve vaatler verirsiniz. Organizasyonu gerçekleştiren insanların bu konuda almış olduğu büyük bir sorumluluk var. Bu yaşanan sıkıntılardan oyunculardan çok düzenleyen ve bu işe emek veren insanlar sponsor firmalar karşısında zor durumda kalıyor.

Hasta bir insan nasıl olsa hasta deyip ölüme terk etmezsiniz. Yok hastaysa hastada devam etsin demezsiniz. Mutlaka bir tedavisi ve çözümü bulunacaktır.
Mesaj tarihi:
hasta insan tedavi olmak istemezse işe yaramaz ama o. sizin sorun oyunu 15 20 kişinin oynaması. belki de daha az. bu da sizin elinizde değil tabi.

ben katılmıyorum ama gözlemlerimi söyleyebilirim. lig yerine kısa süreli turnuva türk oyuncu profili için daha uygun sanırım.
  • Yeni Oluştur...