Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Bir arkadasimdan aldigim tarifle somon yaptim, hayvan gibi guzel oldu, paylasayim dedim. Bu arada aslinda somonun firina koydugum noktasindan sonrasi mangalda daha guzel oluyor. Boyle kokulu tahtalar var, onun uzerine koyup mangala koyup uzerini kapatiyorsun, tahtanin kokusu falan da siniyor efsane oluyor. Da firinda da gayet guzel oldu. Somonumuzu aliyoruz, bi tarafinda deri olsa daha guzel olur ben dikkat etmemisim. Mantikli 2 parcaya falan boluyoruz hayvan baya buyuk oldugu icin http://img440.imageshack.us/img440/8235/img0662o.jpg Sonra, limon ve lime alip kabuklarini rendeliyoruz ikisinin de. Baligin uzerinde yariklar acip (deri olan kisim oluyor burasi, bende deri olmadigindan duz et oldu) buralara limon ve lime karisimini tikiyoruz. Dere otu da tikabilirsiniz uzerine de ben almayi unutmusum :) http://img87.imageshack.us/img87/6228/img0663j.jpg Sonracigima, baligin diger tarafini cevirip tuz ve karabiber dokuyoruz. Sonra da, tavamiza yag dokup bu tuzladigimiz tarafini tavada kizartiyoruz. Burada amac pisirmek degil uzerini kizartmak ondan bokunu cikarmayin. http://img822.imageshack.us/img822/6384/img0664ai.jpg Tum parcalari kizarttiktan sonra borcamimiza balik yapismasin diye azcik yag dokup, pisen kisimlar uste gelicek (aka limonlu kisim alta gelicek) sekilde dosuyoruz baliklarimizi. ben 375 fahrenheit'ta firina verdim random bi sekilde, C de kaca geliyor onu da bilmiyorum bu sicaklik dogru mu onu da bilmiyorum ama guzel oldu sonucta :) http://img263.imageshack.us/img263/8854/img0665r.jpg Firinda bu arkadas piserken, yanci biseyler yapmaya basliyoruz. Ben bok choy yaptim, cin lahanasi diye satiliyor olaiblir Turkiye'de ben hic gormemistim gerci. http://0.tqn.com/d/chinesefood/1/0/Y/1/bokchoy2.jpg Yikayip buyuk parcalara boluyoruz lahanalarimizi, sonra ufak bir parca zencefil koku kesip, soyup, cok cok ufak parcalara boluyoruz kiyiyoruz direk. 1 buyuk veya 2 buyuk dis de sarmisak eziyoruz. http://img231.imageshack.us/img231/5673/img0666ix.jpg tavamiza yag dokup ginger ve sarmisagi atiyoruz icine, biraz pisiriyoruz bunlari, 1 dakka falan. http://img811.imageshack.us/img811/8541/img0667z.jpg bunlar pistikten sonra bok choy'u atip, uzerine de teriyaki sosu dokuyoruz. http://img221.imageshack.us/img221/6236/img0668b.jpg guzelce pisiriyoruz surekli cevirin ki yanmasin lahana. aha pismis hali: http://img815.imageshack.us/img815/733/img0669bj.jpg o sirada somonumuz pismis, onu cikariyoruz firindan http://img828.imageshack.us/img828/1660/img0670n.jpg yay! http://img440.imageshack.us/img440/2764/img0672o.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 kola zero dan -rep somon ne kadar duruyo fırında? bi de abi çok da bi esprisi yokmus ama limon ve lime denenebilir enteresanmış hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 aferin lan, eline saglik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 dedigim gibi ya asil esprisi mangalda yapinca o tahtayla falan. kizartip sonra firina koyma olayini bilmiyordum bi de ben. bi de iste limonla beraber pismesi cok guezl tat veriyor hicbisey koymana gerek kalmiyor uzerine. kola zero candir yahu. firinda da kontrol et abi iste pisene kadar duruyor ehue, cok random yaptim yemegi ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 çok güzel duruyo reprep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 2-3 yıla evlenir bu ilke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2010 sucukla olur mu ki acaba ? bu saatte evde ekmek bile yok ühü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 bu arada duzeltme yapayim gecen arkadasa tarifi verirken soyledim adam olm nasil cin yemegi bu teriyaki sosu japon diyince farkettim, ben soya sosu yerine teriyaki sosu diyormusum, soya olucak yani dikkat ona :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 son foto hariç iştah açıcı somonu yıka fırına at yine yeniyor pişirdiğin kısmı borcamda alta gelecek şekilde koymak daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 fiyakalı olmuş valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 kimse boklu espri yapmamış, ama hepinizin içinden geçmiştir :) bi ben mi fesatım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar