Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firinda Somon + Bok Choy


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Bir arkadasimdan aldigim tarifle somon yaptim, hayvan gibi guzel oldu, paylasayim dedim.

Bu arada aslinda somonun firina koydugum noktasindan sonrasi mangalda daha guzel oluyor. Boyle kokulu tahtalar var, onun uzerine koyup mangala koyup uzerini kapatiyorsun, tahtanin kokusu falan da siniyor efsane oluyor. Da firinda da gayet guzel oldu.

Somonumuzu aliyoruz, bi tarafinda deri olsa daha guzel olur ben dikkat etmemisim. Mantikli 2 parcaya falan boluyoruz hayvan baya buyuk oldugu icin

http://img440.imageshack.us/img440/8235/img0662o.jpg

Sonra, limon ve lime alip kabuklarini rendeliyoruz ikisinin de. Baligin uzerinde yariklar acip (deri olan kisim oluyor burasi, bende deri olmadigindan duz et oldu) buralara limon ve lime karisimini tikiyoruz. Dere otu da tikabilirsiniz uzerine de ben almayi unutmusum :)

http://img87.imageshack.us/img87/6228/img0663j.jpg

Sonracigima, baligin diger tarafini cevirip tuz ve karabiber dokuyoruz. Sonra da, tavamiza yag dokup bu tuzladigimiz tarafini tavada kizartiyoruz. Burada amac pisirmek degil uzerini kizartmak ondan bokunu cikarmayin.

http://img822.imageshack.us/img822/6384/img0664ai.jpg

Tum parcalari kizarttiktan sonra borcamimiza balik yapismasin diye azcik yag dokup, pisen kisimlar uste gelicek (aka limonlu kisim alta gelicek) sekilde dosuyoruz baliklarimizi. ben 375 fahrenheit'ta firina verdim random bi sekilde, C de kaca geliyor onu da bilmiyorum bu sicaklik dogru mu onu da bilmiyorum ama guzel oldu sonucta :)

http://img263.imageshack.us/img263/8854/img0665r.jpg

Firinda bu arkadas piserken, yanci biseyler yapmaya basliyoruz. Ben bok choy yaptim, cin lahanasi diye satiliyor olaiblir Turkiye'de ben hic gormemistim gerci.

http://0.tqn.com/d/chinesefood/1/0/Y/1/bokchoy2.jpg

Yikayip buyuk parcalara boluyoruz lahanalarimizi, sonra ufak bir parca zencefil koku kesip, soyup, cok cok ufak parcalara boluyoruz kiyiyoruz direk. 1 buyuk veya 2 buyuk dis de sarmisak eziyoruz.

http://img231.imageshack.us/img231/5673/img0666ix.jpg

tavamiza yag dokup ginger ve sarmisagi atiyoruz icine, biraz pisiriyoruz bunlari, 1 dakka falan.

http://img811.imageshack.us/img811/8541/img0667z.jpg

bunlar pistikten sonra bok choy'u atip, uzerine de teriyaki sosu dokuyoruz.

http://img221.imageshack.us/img221/6236/img0668b.jpg

guzelce pisiriyoruz surekli cevirin ki yanmasin lahana. aha pismis hali:

http://img815.imageshack.us/img815/733/img0669bj.jpg

o sirada somonumuz pismis, onu cikariyoruz firindan

http://img828.imageshack.us/img828/1660/img0670n.jpg

yay!

http://img440.imageshack.us/img440/2764/img0672o.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dedigim gibi ya asil esprisi mangalda yapinca o tahtayla falan. kizartip sonra firina koyma olayini bilmiyordum bi de ben. bi de iste limonla beraber pismesi cok guezl tat veriyor hicbisey koymana gerek kalmiyor uzerine.

kola zero candir yahu. firinda da kontrol et abi iste pisene kadar duruyor ehue, cok random yaptim yemegi ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...