Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maclerde ethernet adsl kurulumu

Pickles

Öne çıkan mesajlar

Mac mini 2006 versiyonu sanırım. Intel versiyonlarından powerpc değil.

Built in ethernet ve kendim kurduğum ethernette kablo takılı değil diyor. pppoe ye çevirmelimiyim diyeceğim ama zaten yapacak başka birşeyim yok gibi. service providerı soruyo ttnet yazıyorum kabul etmiyor nedense
Sosyal ağlarda paylaş

bana cok karistirmissin gibi geldi, menulere de yabanciysan anlatayim;

apple>pref>network den tcpip4 u dhcp enabled yap birak.
onun disinda ne degisiklik yaptiysan geri al.

zoom x4 den diger bilgisayar internete girebiliyordu diyorsun ayni kabloyla, bu sekilde mac havuzdan ip sini alir aynen calisir.

eger calismiyorsa ayni menuye gir, ve dhcp server i kapat, ip leri manuel gir.
Sosyal ağlarda paylaş

maalesef bu kadar karmasik olmamaliydi ama hardware problemi gibi gorunuyor ki port arizaliysa logic board degisim denir genelde onarim icin.

mac lerde genelgecer denemeye deger diger cozum ise pram ve nvram reset. driver kaynakli bi problem varsa bu sekilde cozulur.

http://support.apple.com/kb/HT2183 //reset pmu for mac mini (intel tabanli olan ise farkli , sayfada linki var)
http://support.apple.com/kb/ht1379 //reset pram & nvram
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şunu keşfettim. pc ve mac arasında ethernet bağlantısı yaptığım anda mac built in ethernete yeşil ışık verip otomatik ip sağladı kendine. fakat ne yapsam bilemiyorum :D. Usb ile windowzdan bağlanıp ethernet ile mace mi paylaştırsam. Win7 var deneyeyim dedim baya bir çorba oldu herşey
Sosyal ağlarda paylaş

Pc ile mac arasinda kullandigin ethernet kablosu ile modemle mac arasinda kullandigin kablo ayni mi? Eger ayni kablo 1. de calisiyosa cross kablodur router falan kullanmadan direk baglamak icin, 2. tip baglanti icin duz ethernet kablosu gerekir. Biri dogrularsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...