Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yağmur ve Fotoğraf

Qui

Öne çıkan mesajlar

Yarın akşam üstü bildiğiniz gibi, İstanbul, son 10 yılın en fazla yağışını alacak. Madem böyle değerli bir malzeme var elde kullanmak lazım. Düşündüm taşındım yağmurdan nasıl bir malzeme çıkarsam diye fazla bişey yaratamadım. Portre çalışmaları, akan suların şirinlikleri dışında bişey gelmedi aklıma. Bulut ve yağan yağmur nasıl kullanılır da, oha falan olunur?[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

Şimşek fena fikir değil aslında, geniş bir açım var evde de zaten. Şimşek konusunda teknik bilgiye ihtiyacım var. 10-15sn shutter speed, arka arkaya inenene kadar kamp mı kurmak lazım?[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
Sosyal ağlarda paylaş

Fotorafçılık bilgim "0" ama fikir verebilirim dikkate alırsanız..

camın üstündeki yağmur damlalarından dışarıyı çekersin çok güsel olur çünkü çok fazla yağış olduğu zaman görüş mesafeside düşer şehiri gören bi camın varsa apartmanları falan bence güsel tema olur..

yada o yağmurda git bahçeye bi bardak koy ve taşmasını bekle taşarken ve üstüne yağmur damlaları düşerken fotorafını çek o da güzel olabilir.. ama bir betonun üstüne koyacaksın bardağı konusu şehirde yağmur gibi bişi olucak.. bardaktan taşan yağmur ise bu şehirinde yağmur yağınca öyle taştığını anlatıcak :)[signature][hline]Siamonun Resimleri
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Siamon, 16 Ağustos 2004 03:33 tarihinde demiş ki:
üstüne yağmur damlaları düşerken fotorafını çek

Bu çok hoş bişey ama elimdeki makina ile yapamam onu. Tepki zamanı çok yüksek :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
Sosyal ağlarda paylaş

derimki istiklal cad. de 1-3 saat gecirip azda islanarak tadimlik bisiler kisin cikar :)

anahtar kelime olarak acik semsiyeler geldi...insan istemem dersen hmmm...damlaciklar, yolda sel ile olusan patternler, bole gri bi havada renkleri ile siritan cicekler...dar ara sokaklarda catidan yere akan su oluklari (heni mistik newyork ara sokagi olr ya action filmlerinde hehe onun cakmasi:) )

yildirim olayini daha aksama dogru tavsiye ederim...dusuk shutter, dusuk iso ve mutlak tripod (yada bi yere sabitlenmis olsun kita, direk, pervaz, kol bacak vs)

gibi gibi
bende bakim eve gidince bisiler yakalayabilcekmiym :)
Sosyal ağlarda paylaş

Istiklal'e git, yanında biri ile.
Koşuşturan insanların ortasında abimiz sabit dursun.
Şöyle Donnie Darko'msu bir poz.
Pek hoş pek şukela olur.

Aslında ben gelebilirim poz vermeye =P ama bıçak altına da yatacaz çok fazla kıyak geçmiş olurum =P.

PS : Abimiz sabit dururken objektif açık mı çekecen nasıl olacak bilmiyorum ama kısa bir süre ki insanların haraketi gözüksün.

[signature][hline]Işığın yokluğunda, karanlık hükmeder...

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 16 Ağustos 2004 13:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bir benim dijital fotoğraf makinem var. 5mp, 4x zoom felan..
babamın normal fotoğraf makinesi var, 25-100mm felan..

acaba bu makinelerle şimşek çekmek mümkün olabilir mi?[signature][hline]Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki:
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim.
Sosyal ağlarda paylaş

arabalarin sactiklari sular, yere dusen damlalarin dusme anlari (yukarda soylenmis zxaten), bi de bugun kadikoyde farkettik, bulutlar feci hizliydi bi ara, bi sekilde o bulutlarin hareketi yakalanabilse cok tatli olurdu (nasil our hic bi fikrim yok)

ayrica biraz yuksek bi yerden baya kalabalik bi caddede onlarca semsiyenin olusturdugu ikinci bir katin resmini cekmek cok hos gozukurdu, dukkanlarin tabelalari semsiyelerin biraz ustunde, sanki cadede ikinci bir kat var, sadece semsiyelerin ustundeki su damlalari icin ayrilmis gibi.

deniz ve suya dusen su gene ilk damla olayi gibi guzel seyler yaratabilir,

Firtina yuzunden gokyuzu grilesiyo arada, o gri rengi kullanarak baya olu havali resimler yapilabilir

bagdat caddesine mesela tasan kanalizasyon cukurlari yuzunden dogal urban fiskiyeler olusuyod, onlar cok tatli pozlar verebilir (en az 50 cm yukari fiskirtiyolardi suyu hehe)[signature][hline]too much, too young
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...