Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikan Borsaları simulasyonu


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Boyle bir simulasyon buldum amerikan borsalarında (nasdaq,nyse, vs) ıstedıgınız gibi işlem goren gercek hısselerden verilen 100bin dolar hayal ürünü sermayenizle alarak bu parayı elınızden geldıgınce cok paraya cevirmeye calısıyorsunuz paticikte ekonomi topiki yoktu bende internet web based game olarak gorulebilir belki dedim buraya yazdım.

Oyunda temel amacınız google'da apple yazdıgınızda elma çıkmaması gibi bişi kapitalist sisteme ayak uydurup zengin olun falan filan cok uzattım sorusu olan hisse nasıl alıcaz opsiyon nasıl alıcaz neler ıyıdır neler kotudur (100bin doları 145 bın dolar yapıp sonra 85bın dolara düştüm inanın nasıl oldu hıc bı fıkrım yok ) sormak ıstıyen varsa elimden geldıgı kadarıyla bısıyler paylasmaya calısırım

Oyunun linki :http://simulator.investopedia.com/Home.aspx

Friends ranking olarak birbimizi eklıyebiliriz eger kayıt olursanız bana burdan öm ile kayıtlı adınızı soyleyın bırbırımızı takip edip paylasımlarda da bulunabiliriz.

Edit: Gercek hisseler oldugu için saat 16:30 ile 23 arasında açık işlem görür borsa turkıye saatiyle amerikan borsaları ve gercek hayatta ne kadar artar yada düşerse oyunda da o kadar düşer yani gercekten 100bın dolar yatırsaydınız ne olurdu onu gormüş olursunuz yalan dolandan hisse falan yoktur oyunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Borsada kazanmak için sağlam teorik bilgi, piyasa ve onun işlyeşi hakkında bilgi ve en önemlisi çok ama çok sağlam irade lazım. Borsada kendi adına çalışan adamlar var. Borsada masa kiralıyorlar, işe gider gibi gidip, paralarıyla işlem yapıyorlar. Adamları görsen hepsi delirmiş. Bir seansa 10.000 20.000 kaybedip sonraki seansa durumu kurtarmaya çalışmak, insanı çok yıpratıyor. O kadar kaybedip toparlamaya çalışırken hırsla iyice batırmakta var. 80 90 bin lot yöneten adamlar sonuçta. Çok stresli işler yani. İşi bilmeden girmeyin paranıza yazık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fon yoneticisi ile bu bahsettiginiz arasında fark var benım yaptıgım meslek (oyunda) imkb yada new york stock exchange gibi yerlerden içeri girmemi bile gerektirmiyor. Ben şuan için kendimi tassaruf ve kredi kuruluşları muhasebesini okuyarak gelecekleri ile ilgili bir görüş bildirebilecek kadar geliştirdim. Malum activision falan tarzı ea gibi hisselerde yeni oyunlar cıkmadan 1 ay once opsiyon alıp oyunlar cıktıktan sonra 2 gün içinde opsiyonları elimden cıkartarak başarılı bir yontem ama kısa vade icinde var elimde. zaten bankaların duzenlı temettü dagıtımı ve saglam bilançoları ile gelecekte garanti aslında ekonomiyle hıc alakası olmıyan bir bölüm okuyorum unide bu kadar sey bıldıgım ıcın bıle memnunum sagolsun bu oyun :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...