Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 fede said: o ayetleri buraya koyman bişeyi ispatlamıyo yalnız. çoğu yalnış çeviri onların kaynak koyayım: http://www.elestiriyoruz.com/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-kafir-ile-ilgili-ayetler/ ben ayet tefsir eden birisi değilim. sen koy aslını o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 fede said: ya sonra neden müslümanlara lololo yapıyosunuz diyosun da şu verdiğin cevaba bak. bot gibi resmen. keywordü görünce yapıştırıyon cevabı bana mı diyorsun bunu? lol adam diyor ki allah kafirlere dost olmayın demiş, (ki dost olmakla insani ilişki kurmak farklı şeyler bunu herkes biliyor, dileyen dost da olur bana ne) ama bu forumda olsun başka yerlerde olsun alay edilen aptal muamelesi yapılan adamların dostluğunu neden önemsiyorlar onu anlamıyorum. herkes illa birbirine dost olmak zorunda mı memlekette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 fede said: var zaten öyle şeyler. çok kurcalamamak lazım kurcalayacaksın. ona öcü buna cücü dersek olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Turkceplease said: Valla abi.Diğer yandan islamiyette başkasının diniyle alakadar olmadığıda var. Kafirun Suresi meali "De ki:'Ey kâfirler! Ben sizin taptiklariniza tapmam. Siz de benim taptiklarima tapici degilsiniz. Ben asla sizin taptiklariniza tapacak degilim. Siz de benim taptigima tapacak degilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim banadir" Kaynak: Samil Islam ansiklopedisi ben de kurandan yazıyorum hangisi doğru bunların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Bir ateist olarak diyanetin ateizme bulaşması bariz iyi niyet gösterisi değil, bir tehlikedir benim için. Ateist görüşün ülke üzerinde var olan durumunu, gidipte idealist ve yeniliklere kapalı bir bakanlıkta savundurmamak gerek. Bu da tıpkı diğer çoğu şey gibi küresel sermayenin, gericiliğin öncüsü AKP'nin "oy için güleryüz" "para için güleryüz" numaralarından başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birçok sosyolog-psikolog vs ye göre. Ateistlerin belli bir çoğunluğu (rakamları unuttum) dinlerin gereksinimlerinden üşendiği ve kendisini sorumluluk sınırları içersinde tutmak istemediğinden inanmadığını söylemişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ahmedinejad said: fede said: ya sonra neden müslümanlara lololo yapıyosunuz diyosun da şu verdiğin cevaba bak. bot gibi resmen. keywordü görünce yapıştırıyon cevabı bana mı diyorsun bunu? lol adam diyor ki allah kafirlere dost olmayın demiş, (ki dost olmakla insani ilişki kurmak farklı şeyler bunu herkes biliyor, dileyen dost da olur bana ne) ama bu forumda olsun başka yerlerde olsun alay edilen aptal muamelesi yapılan adamların dostluğunu neden önemsiyorlar onu anlamıyorum. herkes illa birbirine dost olmak zorunda mı memlekette. bu ülkede milleti bir arada tutan tek şey din mi. o zaman dine göre ayıralım şehirleri hatta müslüman şehirleri de ayıralım alevi sonra geriye kalanları şafi hanbeli maliki sünni diye ayıralım olur mu? üst kat komşun ateist olsa fark eder mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 sana demedim hagiye dedim onu ahmedinecad kurcalıcaz hagi, önümüze koyulan şeye bakarak mı kucalıcaz. sen beğendin mi mesela o koyduğun kaynağı. kuranın zilyon tane tefsiri, meali var. birisinde bırak müslüman olmamayı, doğru düzgün müslüman olmayanı bile kesin diyo, diğerinde dünyanın en barışçı dini lan bu diyosun okuyunca. bu kadar farklı tefsir nası çıkmış ortaya ona bakmak lazım önce. tek bi kaynaktan aha bak kafirlerle dost olmayın demiş, allah belasını versin kafirlerin dersen o olmaz işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ateist olmayın demiyoruz hobi olarak yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Turkceplease said: bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birçok sosyolog-psikolog vs ye göre. Ateistlerin belli bir çoğunluğu (rakamları unuttum) dinlerin gereksinimlerinden üşendiği ve kendisini sorumluluk sınırları içersinde tutmak istemediğinden inanmadığını söylemişti. yanlış düşünmüş ben de kuranı baştan sona hatim eden içinde çelişki arayan ateistlere rastladım aynı zaman da sene de 1 sayfa okumayan müslümanlara da rastladım yanlış ve kasıtlı birşey o hatta denir ki ateistler pis saçı sakalına karışmış sürekli içki içen sigara içen evlenmeyen ...... olumsuz şeylerle lanse edilir. bunlar islam vb dini propagandasından başka birşey değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 yetişemiyorum hepinize :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Ben okuyarak ateist oldum aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ben bişey isteyince oluyo, bence allah var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 hagii abi dost olmakla birbirini boğazlamak arasında fark var. benim bir alt katımda ışık evi olsa sabah akşam maklube yapsalar da umursamam, üst katımda ramazan günü orgy yapan tipler olsa da umursamam. merhaba der geçerim merdivende. ama ikisiyle de arkadaşlık yapmam şahsen. bunda sorun nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 hayır onları gidip öldürmeslisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 fede said: sana demedim hagiye dedim onu ahmedinecad kurcalıcaz hagi, önümüze koyulan şeye bakarak mı kucalıcaz. sen beğendin mi mesela o koyduğun kaynağı. kuranın zilyon tane tefsiri, meali var. birisinde bırak müslüman olmamayı, doğru düzgün müslüman olmayanı bile kesin diyo, diğerinde dünyanın en barışçı dini lan bu diyosun okuyunca. bu kadar farklı tefsir nası çıkmış ortaya ona bakmak lazım önce. tek bi kaynaktan aha bak kafirlerle dost olmayın demiş, allah belasını versin kafirlerin dersen o olmaz işte fede yanlış anlamışsın. farklı apuk sabuk çeviriler değil. kuran da ne demek istiyorsa ona bakmak lazım. aynı tefsir de kuran da çelişkile var mı ona bakmak lazım. yok sa her kafadan çıkan tefsire değil. sana göre en doğru kuran tefsiri ne ise bana söyle ve zaman ver ben sana oradan da bu tip ayetler bulabilirim. veya başka şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 bence yukarıdakilere katılmalısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 SeaGle said: ateist olmayın demiyoruz hobi olarak yapın. ateistlik hobi değil ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Hagii said: Turkceplease said: bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birçok sosyolog-psikolog vs ye göre. Ateistlerin belli bir çoğunluğu (rakamları unuttum) dinlerin gereksinimlerinden üşendiği ve kendisini sorumluluk sınırları içersinde tutmak istemediğinden inanmadığını söylemişti. yanlış düşünmüş ben de kuranı baştan sona hatim eden içinde çelişki arayan ateistlere rastladım aynı zaman da sene de 1 sayfa okumayan müslümanlara da rastladım yanlış ve kasıtlı birşey o hatta denir ki ateistler pis saçı sakalına karışmış sürekli içki içen sigara içen evlenmeyen ...... olumsuz şeylerle lanse edilir. bunlar islam vb dini propagandasından başka birşey değildir. yo aksine gerçekten dinlerin isteklerinden üşenen insanlar var Herkes günde 5 kere orasını burasını yıkayıp namaz kılmaktan üşenebilir. Yılda 30 gün aç durmak istemeyebilir. ve birçok şeyden din nedeniyle mahrum kalmak istemeyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Baktınız 5 vakit namaz diyo, kurban diyo, hac diyo. Üşendiniz tabi, kabul etseniz "niye yapmadınız?" diyecekler. Ulan kabul etmeyelim belki bi şekilde kurtarırız dediniz di mi? Sizi hınzırlar sizi. ekieki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ne bileyim hangisi en uygun bana abi. bi sürü yazmışlar. işim gücüm yok sabah akşam tefsir mi okiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 http://www.kuranmeali.com/surekarsilastirma.asp baya bir adamın yazdığı mealleri karşılaştırabilirsiniz şurada. tefsir için de var böyle siteler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ahmedinejad said: hagii abi dost olmakla birbirini boğazlamak arasında fark var. benim bir alt katımda ışık evi olsa sabah akşam maklube yapsalar da umursamam, üst katımda ramazan günü orgy yapan tipler olsa da umursamam. merhaba der geçerim merdivende. ama ikisiyle de arkadaşlık yapmam şahsen. bunda sorun nedir? ahmedinejad ne sorduğunu tam anlayamadım. işte olması gerekn o. yukarda ateist mi kalıyor ne yapar sa yapsın. bana aileme zarar gelmesinde çok ta umrum da değil. ama ayetler koydum ateistle müslüman dost olamaz. yani bardakoğlunun o diyanet meselesi tam bir gaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ahmedinejad said: http://www.kuranmeali.com/surekarsilastirma.asp baya bir adamın yazdığı mealleri karşılaştırabilirsiniz şurada. tefsir için de var böyle siteler. العجاف التوازن Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar