sostizm Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Bu / yazan akorları hiç anlamadım. Chartlara bakınca ayni şey görünüyor, ama vuruşunda mı fark var? kulağımla farkı seçemiyorum. Mesela bu parçada... Mantığını anlatabilir misiniz? Çalarak mı göstermesi lazım birinin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 şu chartlara da bak. http://www.guitarchords247.com/guitar/893.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Teşekkürler ama soruma yanıt bulamadım. Temel sesleri Em ile AYNİ... Bi fark olmalı ama nedir? Em de farklı ozisyonlardan basılabilir elbette. Gene anlamadım yani. Telefonla iki arkadaşıma sorum iki tuhaf cevap aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 http://www.chordie.com/ramimages/i5/EslashBchord_022100_1.png bu e/b değil yanlış yazmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 :) şimdi ses majör, yani E ile temelde aynı. Mi-si-sol# sesleri temel. fakat şimdi çoğu pozisyonda Mi majöre bakarsan ana ses Mi dir ve aykırı sesi sol#. B zaten minörle de ortak ses. fakat verdiğim chatlarda bakarsan ilk ses hep Si. dolayısıyla aynı akorun farklı baskın sesiyle oluşturduğun bi etki. Bunun asıl amacı orada misal E/B kullanılıyosa, vokalin si geçişli bi tonlaması veya o sırada bass enstrümanların si basması farklı armonik çeşitlilikler oluşturur, bilmem anlatabildim mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Ben müzisyen değilim sanırım sorun orada. Anlayamıyorum. Ebasıp Sİ sesini mi parlatmaktan bahsediyorsun? Ben E basıp geçsem? Hiç tırmalamıyor kulağı... Çok eksik kalır mı? Eşlik falan yok, tek başıma tellere abanıp dowahdidi söylemek için soruyorum. Edit: üçüncü okuyuşumda anladım... Teşekkürler. iyi anlatmışsın aslında. tekrar teşekkürler. Bu kural tüm /'li akorlar için geçerli midir mesela C/G (var mı bilmiyorum-uydurdum)görünce, ilk ses sol olacak şekilde basın mı demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 hehe ya eksik kalmaz da, mesela verdiğin şarkıda e/b akor dizisinin son akoru. dolayısıyla orası işte tam hafif ilk akorun oktavları ve si baskını ile olayı kopartan kısım olması gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 c/g olur evet. yani aslında c/e c/d falan da olur. akor olarak varyasyon elde etmek çok basit. bence bu x/y olayına çok takılma, onun yerine mesela C akorunun kök sesi Do, Fa sub-dominant sesi, sol de dominant 7 lisi oluyo. genelde jazz armonisinde 3 lü 5 li eksik 5 li 6 lı tam 4lü 7 li 9 lu 11 li falan diye akor varyasyonları oluşturuluyo. bu X/Y olayı da aslında bunun naif şekli gibi bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Valla öyle geliyor ki TAMAMEN RANDOM biyerlere bassam da onun bi ismi var sanki, Aminsus7aug9 falan gibi bi ismi var sanki HER kombinasyonun. Bu yaştan sonra öğrenemem o kadar matematik/ses mantığını anlamaya çalışıyorum - orada bile zortluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 evet hepsi bi yola çıkıyor ehuehue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mathilda Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 http://www.karikatube.com/wp-content/uploads/2010/02/deli-kara-fatma1-300x266.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 bu rasmonun her konuda sölicek bişeyi var. nası bi adamsın yahu sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 napalım hayatta tutunabilmek için her halta saldırıyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar