Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmamlar din dersine girdi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Din kültürü ile islam
Milli güvenlik ile Türkçülük

arasında derin farklar var, anlam karmaşası yaşamayalım.

Fatmagül'e ahmet tecavüz ediyor diye, mehmet'in de tecavüz etmesi haklı bulunamaz.
Mesaj tarihi:
Abi ülkenin laik olduğu gerçeğini ve her dine eşit mesafede durmak zorunda olduğunu neden anlamak istemiyorsunuz ben onu anlamadım. İsterse %99.9'u Müslüman olsun, yine o şekilde eğitim veremez devlet laikse. Ha kaldırsınlar laik devlet maddesini rahatlasınlar çok dertse.
Mesaj tarihi:
Bu da AKP ile beyinlerimize girmiş yeni düşünce kalıplarından birisi; ideolojiler kakadır!

Her insanın ideolojik birikim ve bakış açısı olmalı. Çık sokağa, ideolojisiz insanların ne hale geldiğini gör. Boş, ilerici-gerici anlayışı yok olmuş, tarihin farkında olamayan, sorgulayamayan, tüketim ve temel ihtiyaçlarını gidermeye meyilli olup diğer zıtlıkları göremeyen, kolay yönlendirilebilen bir toplumdan başka ne var dışarıda?

Dünyaya bak, ortaçağın karanlığından rönesans ve reformla sıyrılmış, her yıl farklı bir şeyin keşfedildiği, bilimsel, fikirsel ve teknolojik gelişmelerin her yıl gittikçe hızlandığı, kültürel birikimin arttığı insanlık, nerden baksan son 30 yıl içerisinde tam tersi bir etkiyle, yukarıda bahsettiğim toplum yapısına bürünmüş. Var olan teknolojik gelişmeler hep tüketime endeksli. İnsanlık namına tek bir gelişme yok. Neden?

İdeolojilerden korktukları veya bir ideolojiye sahip olamadıkları için. Bilimsel veya fikirsel dünya görüşlerine sahip olamadığı için. İdeolojik birikimin olmazsa böyle tüketim robotuna dönüştürür sistem seni işte.

Kıssadan hisse, belki de bizleri ideoloji kakadır diye aşılarlarken, adamlar kendi fikirlerini empoze ediyor haberimiz yok.

Gel gelelim Milli Güvenlik dersine. Din Kültürü dersine. Eskiden bir toplumu tutanın din, bir toplumu koruyanın milli karakter olduğunu aşılarlardı.

Ama şimdi Pensilvanya'dan mesaj var, adamlar bak din ile milliyet ile nasıl bölüyoruz toplumu ohh dercesine bu tezi çürütüyorlar. Resmen gidişat Yugoslavya gibi bu ülkede, biz bunu göremiyoruz.

Milli Güvenlik dersleri, bir emekli asker girer, milliyetçilik aşılar, vatan millet gazı verir çocuklara, bir Din kültürü dersi, hoca girer, Allah birdir, Müslümanlar yanacak der, verir gazı çocuklara.

Sonra da niye bilimsel olarak geri kaldık, niye toplumda tabakalaşma var, niye gericilik korkusu mevcut diye soruyoruz.

Ne diyeyim valla, yolumuz açık olur inşallah maşallah amen.
Mesaj tarihi:
ben ideoloji kötüdür demiyorum ki, ideolojisine hapsolarak aynı şeyi farklı şey olarak göstermeye çalışanlara kızıyorum.

benim düşünce sistemime göre ikisi de aynı, ikisi de kaldırılması gereken, 14-15 yaşlarındaki çocukların beyinlerini yıkamaya çalışanların maşası olan dersler, fazlası değil.

ideoloji açısından bakarak aynı değil demek saçmadır, aynı ama bence bu iyi de açık açık, niye aynı diyenlere " hayır aynı değil." deme çabası?

@nil devletin içinde 86 yıldır sünni müslümanlar için diyanet işleri başkanlığı var, anayasada laik gözükse ne olur gözükmese ne olur, uygulamada var mı bu?
Mesaj tarihi:
Ya olması lazım işte. Gelip bunu doğruymuş gibi savunmayın, yanlış ama elden bir şey gelmiyor diyin eyvallah da çok normalmiş, zaten olması gerekenmiş gibi konuşuyorsunuz kafayı yiyorum. :(
Mesaj tarihi:
Pickles said:

olması gereken budur nilepçim

Ancak senin fikir sınırların içerisinde, ya da hayalgücü sınırları da diyebiliriz
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ya olması lazım işte. Gelip bunu doğruymuş gibi savunmayın, yanlış ama elden bir şey gelmiyor diyin eyvallah da çok normalmiş, zaten olması gerekenmiş gibi konuşuyorsunuz kafayı yiyorum. :(

Laik olduğunu iddia eden ülkeler Fransa, Türkiye ve Amerika. Bi de Belçika var aslında ama onu ülkeden sanmıyorum, resimde bakarak yapmak neyse Belçika'da öyle bir şey sonuçta.

Fransa şu an İslam'a karşı aslıda yasal bir şekilde yapabileceği bir çok şeyi yapmayarak bence bu durumu koruyor. Ama yine de tartışmaya açık.

Amerika'da mahkemede incile el basıyorsun zaten.

Türkiye'de din dersine imamlar giriyor.

Hangisi laik yani? Devletle, devletin organlarıyla dini nasıl ayırmış oluyorsun bu örneklerde?

Laiklik yandaşı olmayı anlarım da, şu pozisyonda Türkiye laiktir hede hödö demek çok saçma, bir kere iktidar partisinin başında eskinde laikliğe savaş açtığını iddia eden adamlar var haha. Ama değiştiler tabi, çıkıp söylediler de değiştik diye, dolayısıyla sorun yok.
Mesaj tarihi:
@Alexi: Ya şu an tabi değiliz de kağıt üzerinde laik olan devlette bunun yapılması anayasaya aykırıdır en başta. Bunun yapılmasını savunanlara benim lafım, yoksa eyvallah başımızdakilerin geçmişi ortada..
Mesaj tarihi:
Yahu ne olmasını bekliyorsunuz cidden?
Müslüman bir ülkede din derslerinin tarafsız olabileceğini hakkatten düşünebiliyormusunuz? Bizim millete göre din dersi demek müslümanlık demek, aksini düşünüyorsan gavur derler. Toplumun ezici üstünlüğü için din dersine imam girmiş çok da fifi. İstedikleri zaten öyle bir şey. Ben kendi zamanımdaki din derslerini hatırlıyorum (15 sene öncesi filan) sure ezberlerdik sınavdan geçmek için. AKP hükümetinin adımlarını düşünürsek 5 sene sonra din dersini geçmek için hatim filan indirmek gerekecek muhtemelen.

Yani burda yok aslında böyle olmalı, aslında şöyle bik bik yazmanın etmenin dışarda bunu anlatmanın hiçbir önemi yok. Çünkü toplumumuza göre bu normal. Bunu anormal olarak gören kesim ise gavur.
Mesaj tarihi:
Alexi_Septimus said:

Laik olduğunu iddia eden ülkeler Fransa, Türkiye ve Amerika. Bi de Belçika var aslında ama onu ülkeden sanmıyorum, resimde bakarak yapmak neyse Belçika'da öyle bir şey sonuçta.

Fransa şu an İslam'a karşı aslıda yasal bir şekilde yapabileceği bir çok şeyi yapmayarak bence bu durumu koruyor. Ama yine de tartışmaya açık.

Amerika'da mahkemede incile el basıyorsun zaten.

Türkiye'de din dersine imamlar giriyor.

Hangisi laik yani? Devletle, devletin organlarıyla dini nasıl ayırmış oluyorsun bu örneklerde?

Laiklik yandaşı olmayı anlarım da, şu pozisyonda Türkiye laiktir hede hödö demek çok saçma, bir kere iktidar partisinin başında eskinde laikliğe savaş açtığını iddia eden adamlar var haha. Ama değiştiler tabi, çıkıp söylediler de değiştik diye, dolayısıyla sorun yok.

Türkiye evet laik bir ülkedir, bu Anayasa ile de güvence altına alınmıştır, buna karşı çıkmak da anasayal suç kapsamına girer ve ciddi sorunlara yol açar kişi için.

Başımızdakiler anti-laik'di, ama kendileri artık "değiştik" dedileri için sorun yok demek bence en büyük sorun. Böyle var olan politikalar, işi bu noktaya kadar getirdi. Bireylerin ağzından çıkan sözlerle politik, sosyal ve hatta hukuksal bir güvence olmaz.

Türkiye laiktir, hede hödö demek de saçma değildir, aksine anayasada var olan bir madde içerisinde, hatta değiştirilmesi bile söz konusu olamayacak bir madde içerisinde geçmektedir. Bunun aksini iddia etmek de ciddi bir suçtur.

Bence olayları iyi tartmak lazım. Ayrıca Türkiye'de Din Kültürü dersinin de 12 Eylül ile birlikte zorunlu hale getirildiğini unutmamak lazım. Nerden baksan, sonrası tüm politikacıları da 12 Eylül'ün bir ürünü olduğu için, öyle işte toplum bunu istiyor vs. demekle olmuyor.

FlameOffear said:

Yahu ne olmasını bekliyorsunuz cidden?
Müslüman bir ülkede din derslerinin tarafsız olabileceğini hakkatten düşünebiliyormusunuz? Bizim millete göre din dersi demek müslümanlık demek, aksini düşünüyorsan gavur derler. Toplumun ezici üstünlüğü için din dersine imam girmiş çok da fifi. İstedikleri zaten öyle bir şey. Ben kendi zamanımdaki din derslerini hatırlıyorum (15 sene öncesi filan) sure ezberlerdik sınavdan geçmek için. AKP hükümetinin adımlarını düşünürsek 5 sene sonra din dersini geçmek için hatim filan indirmek gerekecek muhtemelen.

Öncelikle
1) Müslüman değil, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Hukuğumuz şeri hukuk değil. Sosyal yaşantımız islama göre şekillenmiyor.
2) Din dersi demek müslümanlık demek değil. Din dersi 12 Eylül'ün bir getirisidir. Şahsen bende bir ailenin olm din dersi görüyo diye mutlu olduğunu sevindiğini görmedim. Öğrenciler ise zaten bu dersi genelde gırgır şamata ile geçirir.
3) Din Kültürü dersi zaten gerici bir unsur olsa da, yine de islamın değil paganlık dahil tüm inanç şekillerini objektif bir şekilde ele almalıdır. Aksi taktirde beyin yıkama aracıdır ki zaten öyledirde.
4) 5 sene sonra öyle olur diyorsun, sen kesin "bu ülkenin b.ku çıktı, yurtdışına kaçalım" da diyorsundur.

Öyle sanıldığının aksine bu toplumun dinle bağı o kadar kuvvetli değil. Büyüklerinize sorun, 60'lar, 70'ler de türban takanlar azınlıktı bu ülkede. Anadolu'da köylerde insanlar başörtüsü takardı, o baş örtüsünde de saçlar gözükebilirdi, eşarp şeklinde takılırdı, bunun sebebi de kadınların saç bakımını pek yapamaması, işlerde çalışırken veya yemek yaparken engel olmaması ve kadınlara daha güzel bir görüntü vermesiydi.

BAŞÖRTÜSÜ =/= TÜRBAN

Bu din kültürü dersleriyle, hocalarla, hacılarla, yeşil sermayelerle bu hale getirdiler insanları, koca zoruyla, hoca zoruyla hep bu hale geldi.

Şimdi de AKP ve sözde demokrat, insan hakları savunucuları ile bize sanki hep böyleymiş gibi kakıyorlar.

Daha geçenlerde öyle bi ilköğretim öğrencisine duygu sömürüsü yaptırınca bu toplumun gerçeği olamaz. Kimi yiyorsunuz yani diye sorarlar adama..

Yanılmamak lazım...
Mesaj tarihi:
barnacle said:

dini en iyi imam bilir. o nedenle mantıklı bence. bizim öğrenmemize gerekte yok, onlar söylesin biz yapalım sonuçta bunun eğitimini almışlar.

şu:

nileppezdel said:

Dersin adı İslam Kültürü ve Ahlak Bilgisi değil yalnız

lamamama sadece trollemiş lol.
Mesaj tarihi:
kimin trolledigi de anlasilmiyo ki bu devirde.

su foruma ilk defa giriyo olsaydim bu baslikta pickles trolluyo derdim.

Bone said:

lamamama sadece trollemiş lol.
  • Yeni Oluştur...