Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptopa format atamıyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
iyi akşamlar windows vista yüklü laptopuma windows xp yüklemek istiyorum fakat şöyle bir problemle karşılaşıyorum. cd yi koyup bilgisayara restart atip cdden boot yapmaya çalışıyorum ekran 1-2dk kararıyor daha sonra windows mavi ekran veriyor kısacası format atamadığım gibi windows xp de yüklüyemiyorum sizce bu durumda ne yapabilirim?

not: başka bir windows xp cdsini denedim yine aynı problemle karşılaştım

not2:windows açıldığında autorun dan xp yüklemeye çalıştım ama installa basılmıyordu.
Mesaj tarihi:
Bios ayralarına bir bak bazı laptoplarda HDD mod u ahci veya sata olarak ayarlanmıştır.
Harddiski Sata veya ahci den ide ye cevir.bir de oyle dene. XP de bu yuzden sorun oluyor bir cok yeni laptopta.
Mesaj tarihi:
Quo-Vadis? said:

Bios ayralarına bir bak bazı laptoplarda HDD mod u ahci veya sata olarak ayarlanmıştır.
Harddiski Sata veya ahci den ide ye cevir.bir de oyle dene. XP de bu yuzden sorun oluyor bir cok yeni laptopta.

aradığın cevap bu, ramde hddde problem falan yok. hemen telaşlanmayın. (XP diskine slipstream ile sata ahci sürücünü eklemeyi becerebilirsen ahci ile de kullanırsın aslında.)
Mesaj tarihi:
Teşekkür ederim yardımlar için peki bu ayarları nasıl değiştirebilirim? Benim bildiğim hard diskler kendiliğinden sata-ide olarak gelmiyor mu? Software ile yapmanın bir yolu var mı?
Mesaj tarihi:
yok, sata olsa da anakartındaki controller onu ide modunda çalıştırabiliyo, böylece işletim sistemi ahci sürücüsüne falan ihtiyaç duymuyo. biosa girip değiştiriliyo bu mod yukarıda dendiği gibi. (ide moda alıp işletim sistemi yükledikten sora ahci ile çalıştıramazsın yalnız o işletim sistemini)
Mesaj tarihi:
Teşekkürler Mr.Hand denedim fakat bios da bir türlü bu ayarı yapabileceğim bir yer bulamadım nedense laptopun bios u bana çok basit ve sade geldi bir sürü şey yok acaba bir software yoluyla yapma şansım var mı?
Mesaj tarihi:
Laptopa format atamıyorum
Ne denediysem bahane!
Şaka yapmayın a dostlar
Bugün bi hal var bende.

advanced açmak için bişileri vardır onun. ctrl+f1 falan gibi bişilerle açılıyordur ayarları
Mesaj tarihi:
Çok teşekkür ederim işimiz uzun yola kaldı gibi HP compaqlar da bioslar hep böyle kısıtlıymış her neyse teşekkürler bilgiler için
Mesaj tarihi:
Sata sürücülü xp cd-si indir bir tane internetten sonra o imagei yazdır bir cd-ye windowsunu yükle daha sonra lisans ayarlarından kendi lisansını gir gg-wp.
Yapamazsan getir yükleyelim şirkette 40 tl kurulum ücretiyle :P
  • Yeni Oluştur...