xieon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 iyi akşamlar windows vista yüklü laptopuma windows xp yüklemek istiyorum fakat şöyle bir problemle karşılaşıyorum. cd yi koyup bilgisayara restart atip cdden boot yapmaya çalışıyorum ekran 1-2dk kararıyor daha sonra windows mavi ekran veriyor kısacası format atamadığım gibi windows xp de yüklüyemiyorum sizce bu durumda ne yapabilirim? not: başka bir windows xp cdsini denedim yine aynı problemle karşılaştım not2:windows açıldığında autorun dan xp yüklemeye çalıştım ama installa basılmıyordu.
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 aynısı başıma gelmişti, bi tanıdık halletti sorunumu da tam olarak nasıl yaptı öğreneyim yazayım.
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 ramlerde veya hdd de problem olabilir. benim hdd bozuk olduğunda böyle yapıyordu
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Bios ayralarına bir bak bazı laptoplarda HDD mod u ahci veya sata olarak ayarlanmıştır. Harddiski Sata veya ahci den ide ye cevir.bir de oyle dene. XP de bu yuzden sorun oluyor bir cok yeni laptopta.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Quo-Vadis? said: Bios ayralarına bir bak bazı laptoplarda HDD mod u ahci veya sata olarak ayarlanmıştır. Harddiski Sata veya ahci den ide ye cevir.bir de oyle dene. XP de bu yuzden sorun oluyor bir cok yeni laptopta. aradığın cevap bu, ramde hddde problem falan yok. hemen telaşlanmayın. (XP diskine slipstream ile sata ahci sürücünü eklemeyi becerebilirsen ahci ile de kullanırsın aslında.)
xieon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Teşekkür ederim yardımlar için peki bu ayarları nasıl değiştirebilirim? Benim bildiğim hard diskler kendiliğinden sata-ide olarak gelmiyor mu? Software ile yapmanın bir yolu var mı?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 yok, sata olsa da anakartındaki controller onu ide modunda çalıştırabiliyo, böylece işletim sistemi ahci sürücüsüne falan ihtiyaç duymuyo. biosa girip değiştiriliyo bu mod yukarıda dendiği gibi. (ide moda alıp işletim sistemi yükledikten sora ahci ile çalıştıramazsın yalnız o işletim sistemini)
xieon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Teşekkürler Mr.Hand denedim fakat bios da bir türlü bu ayarı yapabileceğim bir yer bulamadım nedense laptopun bios u bana çok basit ve sade geldi bir sürü şey yok acaba bir software yoluyla yapma şansım var mı?
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Laptopa format atamıyorum Ne denediysem bahane! Şaka yapmayın a dostlar Bugün bi hal var bende. advanced açmak için bişileri vardır onun. ctrl+f1 falan gibi bişilerle açılıyordur ayarları
xieon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Çok teşekkür ederim işimiz uzun yola kaldı gibi HP compaqlar da bioslar hep böyle kısıtlıymış her neyse teşekkürler bilgiler için
UniRoss Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Sata sürücülü xp cd-si indir bir tane internetten sonra o imagei yazdır bir cd-ye windowsunu yükle daha sonra lisans ayarlarından kendi lisansını gir gg-wp. Yapamazsan getir yükleyelim şirkette 40 tl kurulum ücretiyle :P
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 yaw sen google den arat windows Xp sata suruculu filan diye bir ton cıkıyor.cek yaz bir cd ye yukle gitsin.
Öne çıkan mesajlar