Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi Türkler birleşin!!!

Exodous

Öne çıkan mesajlar

@Exodus : Hüseyin abi isteyen istediğini yapmakta tabiki özgür. Ben sadece Edison amcadan esinlenerek ampul yakıyorum. Belki romantik düşüncelere kapılan arkadaşlar vardır, uyansınlar diyerekten... Samimi,"dürüst" bir ortam ve herkes taşın altına elini koyacaksa "corp" olarak bende bir türk oluşumunu destekliyorum. Ama oluşacak yönetim kısmında ciddi kaygılarım var bunuda belirteyim. Açık söyleyeyim dikkate almayacağım kişi yada kişilerin bir şekilde yönetime geçmesi, gereksiz "obey me!" modunda yönetimdeki kişilerin tavır alması beni direk huysuz, kavgacı ve hatta düzen bozucu bir kişi haline sokar. İşin realistik kısmına değinmiyorum bile... (üretim, tüketim, cap fleet oluşturma vb. gibi..)

Oyunada, işten eve erken geldiğim günlerde akşamları girebiliyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Eveeettt oyundan bu kadar uzun süre ayrı kalmak beyin hücrelerimin haddinden fazla çok çalışmasını sağladı sanırım. Bu nedenle de, Türkleri birleştirmek için yeni ve dahiyane bir yol buldum. AZ SONRAAAAAA....

Benim bulduğum ve size önerdiğim yol aslında yeni değil. Yüzyıllar boyu, dünya tarihinde örneklerine sıkça rastlandı. Bugün de, dünyayı yöneten imparatorlukların yerini alan holdingler tarafından da uygulanıyor.

Merak ettiniz değil mi? Biliyorum... AZ SONRAAAAA...

Evet yöntem şu: Birbirine düşman gruplar arasında kız alıp-verme yöntemiyle akrabalıklar kurmak. Bu çerçevede ilk olarak ben, Creed'le evleneceğim. Onlardan da Ronin'i bizim Uzunelendil'e alacağız. Böylelikle, Eve evrenindeki Türkler arasındaki düşmanlığı biraz olsun azaltmış olacağız. Birbirleriyle husumet içerisinde olan diğer corplar varsa, onlar da şimdiden evlenecek gençleri araştırmaya başlasınlar.

Benden önermesi... Sonra çok dua edersiniz bana...
Sosyal ağlarda paylaş

Novalgin said:

memleketi kurtardınız şimdide uzaydaki turklerimi kurtarıyosunuz(:P)
la hüso senın makına cırtı cekmıs el birligi ile sana makına alacaz artık sensız gecmiyo bu oyun
galactic (ercan)

Yalan söyleme olum. Duyduğuma göre oyunu iki bilgisayarda oynuyorum artık diye hava atıyormuşsun millete. İkinci bilgisayar konusunda şüphelerim var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili arkadaşlar;
Son günlerde işittiğim ve bir kısmına da şahit olduğum bazı konuşmalar üzerine aşağıda ki belki de biraz uzun olan satırları kaleme alma gereği duydum.
Bir kısım yeni arkadaşımızın da içerisinden kendisine bazı faydalı bilgiler çıkartabileceğini, oyunda ki yönünü düzenleyebileceğine inandığım bir yazı oldu. Umarım sonuna kadar okuma sabrınız olur.
Oyuna 2005 yılının son aylarında başladım. İlk char'ımın adı Yelken idi. Bir kısım Türk arkadaşımın isteği üzerine Basgerin sistemine geçip Celt adlı corpa üye oldum. Yanımda gerçek abim olsa bundan fazla sevip sayamayacağım 25 senelik abim, dostum Erol abi (Eminer) ile birlikte. İlk heyecan ilk deneyimler ki hepiniz yaşadınız veya yaşamaktasınız. Epi topu 4-5 Trük oyuncu idik. Velt yabacıların kurduğu daha sonra Türk oyuncular tarafından ele geçirilmiş 2003 yılı kurulum tarihli bir corptu. Bir seneye yakın Basgerin ve civarında bir sürü macera yaşayıp şu an büyük çoğunluğunuzun tanıdığı Titimo, Lord Elminster gibi gerçek hayattan da tanıdığımız kişileri bu oyuna bulaştırdık. 10-15 civarı çoğunluğa geldiğimizde Basgerin de bulunan diğer bazı yabancı corpların öncülüğünde ilk 0.0 deneyimimizi yaşadık. Hatta bir alliance kuruludu ve çok kısa bir süre ona da dahil olduk. Ama acemilikler, anlaşamama, aynı dili konuşamama sorunlarından ötürü bu alliance dan ayrılıp Alparena bölgesine geçtik. Patladık, patlattık çoğunlukla da yem olduk. Maut'tan RQH-MY ye kadar olan low sec bölgesinde POS atmayı öğrendik, savaşmayı denedik vs.
Ben bu sıralarda oyunun bazı dinamiklerini kavaramaya başladım. Ticaret, üretim vs. Gördüm ki salt High Sec (Empire) veya Low Sec te sadece vuruşmak değil para (ISK) yapmak ta lazım. Bunun üzerine ilk ticaret deneyimlerine başladım. Birazda şansın yardımı ve oyunda fark ettiğim bazı absürt dengesizlikleri lehte kullanmaya çalışıp yarı oyun içi yarı oyun dışı bir ticaret sistemi ile (kesinlikle gerçek para karşılığı olmaksızın) epeyce yüklü para kazanmaya başladım. Şu anda yapma şansı kalmadığı için aşağıda ki satırlarda biraz detay vereceğim örnek olması açısından.
O dönemde dört tarz GTC (Game Time Code) satışı vardı. 30, 60 gün yada 45, 90 gün. 60 ve 90 günlükler oyun içerisinde yüksek SIK lara satıldığı için alıcı bulmakta zorlanıyordu. bu yüzden örneğin 30 günlük GTC 400 M ISk iken 60 günlük GTC 800 yerine 700 hatta 650 M ISK ya alıcı bulabiliyordu. Eğer bir emtiada tek veya toplu iken fiyat farkı oluşursa bundan kar elde edilebilir pirensibinden yola çıkıp 30 günlük GTC leri 60 günlüklerle takas ederek ciddi paralar kazanmaya başladım. Bu ISk lar ise oyun içerisinde bana yüklü miktarda alım satım yaparak piyasanın fiyatını belirleme olanağı sağladı. Örneğim (bilenler bilir eskilere sorun) bir ara Navy Megathron dan servet kazandım. Oyundaki tüm Navy megaları toplayıp fiyatını inanılmaz yükseltebiliyordum.
Oyundaki 1.5 senemizin bitmesine yakın RQH civarındaki bir alliance dan RQH-MY ve buna komşu dört sistemi istedik. Alel acele bir alliance kurup (Scalar) İttifak yaparak bu sistemlerde sovernity aldık. O zamanlar kulakları çınlasın Kaldi Edgar arkadaşım (ki gerçek hayattanda iyi dostumdur) aman ne yapıyorsun burası pipe burada ne kanlı savaşlar oldu kimse buraları bir seneden fazla elinde tutamadı diye uyardı. Herkes birbirinini yada bir tanıdığını çağırıp giderek kalabalıklaşan ve sadece Türk oyunculardan oluşan bir alliance haline geldik. O zamanlarda eski oyuncular beni uyararak aman yapma Türk oyuncular bir arada oynayamaz iç çekişmeler çıkar diye defalarca uyardı.
O zamanlar Capital ship imalatını keşfettim. Zaten Capital Ship üreticilerinin ihtiyacı olan Moon based malzemelerin ticaretinin neredeyse tamımını alt charlarım yapmaktaydı. Yani NC nin kazdığı Moon minerallerinin nerdeyse %70 i ni ben satın alıyordum. Bunları ise ICSC gibi işi salt Capital ship fighter üretmek olan corplara satıyordum. Bu sefer Capital ship özelliklede zor bulunan Mother Ship işine girdim. NC BOB la kapışırken nerdeyse Capital ship ihtiyaçlarının tamamı benim charlardan geçiyordu. Diplomatik ilişkilerim o zaman başladı. Bu arada bizim daha kuzeyimizde kalan bazı sistemlere sahip bir Türk corpunu da bir şekilde içimize alarak hem oldukça enteresan bir şahsiyet olan Ceo larını (Cx-Tan) tanımış olduk hemde alliance daha da büyüdü. Bu sıralar gene gerçek hayattan yakın arkadaşım olan Ahmet (Deep&Blue) da yanımıza gelmiş ve ben ticaretle boğuşurken alliance iç işleri ile o ilgilenmeye başlamaşıtı. İşleri o kadar büyüttük ki HPS-5 ten Jump bridge ile atlanabilen W4-NUU yuda topraklarımıza dahil ettik. (Kulakların çınlasın Erol abi) Bu sıralarda ilk ciddi hatamı yapıp CX-Tan ın israrları ile alliance yabancı corplar almaya başladık. Ve ardından ilk kazık geldi yabancı corplar bizi satıp bir başka alliance a geçti ve W4-NUU civarını kaybettik.
Ahmet'in "Madencilere zengin toprak lazım Pure Blind kısır NC den yukarıda toprak isteyelim gerekirse kira verelim" israrları ile ikinci ciddi hatayı yapıp Razor dan kuzeyde yer kiraladık. Buralarda da Scalar sovernitisi oluşturduk. Bu esnada Ronesas (Bado, Alitar) ile görüşüp bize katılmalarını sağladık.
O sıralarda ben bir başka arkadaşımın bir hatası yüzünden Yelken ve ticarette kullandığım sekiz account la BOB içerisinde oyuncu olarak ta oynadığını tahmin ettiğim (ki sonradan bu doğrulandı) Gm yüzünden banlandım. Yani para kaynağı gitti. Çok uzun uğraşılar bir sürü olaylara rağmen üç aya yakın oyundan uzak kaldım. Bir arkadaşımın (Bora kulakları çınlasın) al abi sen kullan diye verdiği Cubor Onaraq la oyuna geri döndüm.
Eski ilişkileri toparlamak ticareti tekrar ayağa kaldırmak özellikle o muazzam sermayeyi geri getirmek tabi ki mümkün olamadı. Zaten CCP hatasını fak ederek GTC lerde ki bu farkı ortadan kaldırıp PLEX sistemini getirdi. Ama gene de Cubor Olarak ta ticarette eskisi kadar olmasa da bir şeyler yapmaya çalıştım.
Sonra en ağır darbe geldi. Tavsiye üzerine allaince a aldığımız bir corpun önce razor topraklarında izin verilmeyen yerlerde farming yaptığı çıktı ortaya. Ardından bu corpun aslında Çinli ISK satıcılarına kapılarını açtığı ve 30 a yakın oyuncusunun banlandığı anlaşıldı ve NC ile ilişkiler berbat oldu.
Kavgalar, anlaşmazlıklar, bazı arkadaşların sırt çevirip gitmeleri hatta benim çok yakın arkadaşım Ahmet le vent te kavgalarım sonumuzu getirdi. Önce herkesit ek corp altında toplayarak tekrar birlik oluşturmaya çalıştık. Ama anlaşmazlıklar vs. buna da engel oldu ve ben şahsen pes etttim.
Haklı olarak insanlar ayrılıp dağıldı, bizde Erol abi ile birlikte alliance ı toparlayıp Empire a göç ettik.
Tabi ki çok güzel anılarım da var. Hatırladıkça keyiflendiğim müthiş şeyler yaşadık. İsimler Corplar savaş, bir avuç sistem için sabahalara kadar uykusuz kalmacalar.
Sonuç mu 4 sene 7 ay süren bir Türk alliance ı, kimse buralarda bir seneden uzun kalamaz denilen bir yerin 4 sene elde tutulması. Bir sürü kırgınlık, bir sürü sevinç ve en önemlisi müthiş bir emek yumağı.
Ben kendi adıma yapılamaz denen pek çok şeyi yapmış olmaktan o dönem beraber olduğum arkadaşlarım adına çok keyif aldım. Almaya da devam ediyorum. Hiç bir şeyi tek başıma yapmadım. Bunu hiç bir zaman da iddia etmedim. Ne olduysa beraberce yaptık. İyisini de kötüsünüde. Bu alliance kurulduysa da beraber kurduk. Dağılırken de beraberce dağıtıık. Bu yazı vasıtası ile bu hikayede var olan herkese çok teşekkür ederim.
Umarım aklınızda ki bazı sorular ortadan kalkabilir. Sizlere en büyük tavsiyem bir oluşum kuracaksanız ki mutlaka yapmalısınız, kattiyen eskileri dinlemeyin. Buna bende dahil. Anlattıklarımız size yol gösterici olsun. Sakın aynı yoldan ilerlemeyin. Temiz, yeni güzel bir oluşum kurun. Güvenin birbirinize. Sokmayın tanımadığınız kişileri arınıza. Mutlaka yeni birini ancak onu gerçek hayatta tanıyan biri varsa, yani referansı varsa alın aranıza. Unutmayın salt ISK, salt PVP veya salt madencilik ve üretimle güçlü bir topluluk kurulamaz. Oyunun her özelliğini kullanmalısınız. Yukarıda ki satırların aralarında gizlenmiş hataları bulup çıkartın. Yapmayın onları.
Son olarak bu forumda okumuş olduğum post lardan bazıları için küçük cevaplarım var. Lütfen onları da bir çırpıda okuyuverin. Bakarsınız onlarında satır aralarında size faydalı olabilecek bir şeyler çıkar. :-)
Ben Cubor Onaraq olarak hiç bir şeye talip olmadım olmamda. Bir sohbet sırasında sevdiğim bir arkadaşınıza verdiğim bir cevap üzerine onun ricasını kırmayıp suskunluğumu bozarak ventrilloda uzun bir konuşmaya katıldım. O kadar. Sonuçta orada son söz olarak söylediğim şeyleri burada da tekrarlayayım. Hiç bir yere bir şey olmak, yeni bir oluşumun içinde bulunmak istemiyorum. Üç oyunculu bir alliance da çok mutlu ve huzurlu bir oyun hayatım var. Tecrübelerime itibar eden olursa seve seve paylaşmaya, eğer bir oluşum olursa "DIŞARIDAN" destek vermeye herhangi bir sorumluluk veya yükümlülük almaksızın hazırım.
Benden şikayeti olanlardan benim de şikayetlerim olabileceğini, tek taraflı dinlediğiniz pek çok söylentinin bazen bir nevi savunma, bazende günah çıkartma yada gerçek konuşulursa utanç verebileceğinden gerçeklerin çarpıtılabileceğini, sonuçta bu konuların geçtiği yerin bir "OYUN" olduğunu, gerçek hayatla karıştırılmaması gerektiğini sakın ama sakın unutmayın.
Tüm bu yazıda adını unuttup ta anmadığım emeği geçmiş herkesten özür diler sizlere keyifli oyunlar dilerim.

Cubor Onaraq
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu iddia eden arkadaşa tek bir cevabım var kısa ve net.
Alliance için cebinden 300 milyar para koyan adamın cebine ne corp walletten nede alliance dan tek bir ısk girmemiştir. Alliance dağıldığında ortalıktan toparladığım (arkadaşların yardımları ile) malzemelerin satışından 12 milyar para alabildim. O kadar. Toplanan tax ler Hunlar da Director olan kişiler tarafında gerektiğinde kira, POS yakıtı yada malzeme için harcanmıştır. Ben Cubor Onaraq ve diğer iki char'ım bir tek ısk almış değilim. Tutulan merc corp lar. Ödenen kira ve tazminatlar. Patlayan gemilerin paraları da tarafımca ödenmiştir.
Konuyu bir tek tax lere bağlayarak değil alliance corp bile kurmak mümkün olmaz bu oyunda. Çoğu arkadaş bilirler ki kim yardım istemişse etmişimdir.
Çoğu kişi size bunu doğrulayacaktır. yazımda bazı konuları özellikle yaraları kaşımamak ve şu anda oyunda olmayan bırakmış kişilerin ardından konuşmamak için özellikle gündeme getirmedim.
Anlayana bu satırlard yeterlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Corptan gelen taxleri walletına çektiğini sölediğin (arkadasın çekip sana gönderiyodu) konusmanın ses kaydı var. 10-15 güne atabilirim buraya istersen. bende scalar için 600 milyar + 15 titan, 40 mothership lik filo yardımında bulunmustum ama hiç geri istemedim.

Son kısımda değinilen nokta yazması kolay :)
Sosyal ağlarda paylaş

O ses kaydının tamamını koymanı öneririm. Eksiltilmiş ya da kısaltılmış olarak değil. Oyunda olan herkes bilir ki copr tax leri sadece vurulan rat lerden kesilen corp vergisidir yada corp adına yapılan ticaret veya üretimler burada birikebilir. Hunlar hiçbir zaman corp adına üretim veya ticaret yapmamıştır. Tek yapılan parasal iş pos yakıtı satın almak olmuştur ki onu da görevli arkadaşlar yapmakta idi.
Scalar da bu vergiler toparlanıp üzerine ilave yapılarak masrafların ödenmekte olduğunu herkes bilmekteydi, özellikle director olan arkadaşlar. Tahmin ederim birisi çıkıp buraya yazacaktır hangi paranın nereden gelip nereye gittiğini.
Birde küçük bir hesap yapalım. Diyelim corp tax lerinden 1 Milyar alındı. Vergi de %25 olsun kimler 4 milyarlık rat vurdu ki corp a vergi olarak 1 milyar kalabilsin. Birde çok öenmlisi herkesin Hunlar altında toplandığı süre 3 ila 4 ay kadar bir süredir. Onun dışındaki sürede alliance içinde her corpun kendi vergisi kendisindedir.
Şu yazışma şekli bile şu anda oyunu herkesten uzak ve farklı bir yerde oynama kararımın ne kadar doğru olduğunu, bir önceki yazımın son paragrafında yeni arkadaşlara tavsiye olarak yazdığım "Sizlere en büyük tavsiyem bir oluşum kuracaksanız ki mutlaka yapmalısınız, kattiyen eskileri dinlemeyin. Buna bende dahil." cümlesinin de ne kadar yerinde olduğunun bir ispatıdır.
Merkez kanalında da dediğim gibi 3 milyarlık yakıt parasını hatırlamasam da arkadaşlarımızın bu konuda ki hafızalarına güveniyorum ve o para ödenecektir. Başka alacağı olduğunu iddia edenlerin gerekçeleri ile buraya yazmalarını rica ederim.

Bu arada adını gizlemek yerine açıkça yazabilseydin daha normal bir yazışma olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cubor_Onaraq said:

Vergi de %25 olsun kimler 4 milyarlık rat vurdu ki corp a vergi olarak 1 milyar kalabilsin. Birde çok öenmlisi herkesin Hunlar altında toplandığı süre 3 ila 4 ay kadar bir süredir.

sen kendin söyledin günde 300-400m corpa para geldiğini. O vent konusmasında bende dinleyici olarak yerimi almıştım.
3-4 ay günde 300-400m para iyi iş bence. Ceolukta bu kadar para olduğunu bilsem bu işe girerdim direk :)

Ayrıca o 3-4 ay boyunca corpa gelen tüm paraları kendine aldığını inkar ediyomusun? ayrıca alma sebebi olarakta zamanında corpa, alliance harcadığım paraların verdiğim borçların karşılığını alyorum demedin mi?

yukardaki 2 soruya fazla dolandırmadan cevap verirsen bana yeter. Ki dediğim gibi, çok iyi hatırlıyprum bu soruları sana ventte soranda oldu ordanda cevap verdin. Bi arkadasta saolsun kaydetmiş iyiki :)
Sosyal ağlarda paylaş

Cubor_Onaraq said:

Tek yapılan parasal iş pos yakıtı satın almak olmuştur ki onu da görevli arkadaşlar yapmakta idi.

Hunların poslarına bakmakla görevli olan kişi geçen gün ventte söylemedi mi sana "ben sürekli yönetim mailine şu şu pos yakıtları lazım, fiyatı bu kadar, almam için parası lazım diye mail atıyodum, her seferinde geçiştiriliodum yada görmezden geliniyodum. bu yuzden de corp poslarının yakıtlarını normal üyelerden alıyodum. onlara corpun borcu var" diye?

Corp walletdan her 10 dakkada bir kimin walletına para gittiğini biliyoruz biz. sanki corp walletdan pos yakıtı alıyomussunz gibi "tek yapılan parasal iş pos yakıtı almaktı" deme bari. Bi iş yaptıysanız arkasında durun en azından. Nasılsa yaptınız olan oldu artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasında duramayacağım hiçbir şey yok. Ne yaşım ne aldığım eğitim ve terbiye bu tarz asılsız, amacı çok net olan yazışmalar da seviyemi düşürmeme sebep olmayacak. Şükürler olsun ki ventte çok insan vardı beni dinleyen. Orsda söylediğim her şeyin arkasındayım. Gizlenmiyorum da. Bu yazı açık kullanıcı adımla yazılmakta.
Hangi corpun kasasından hangi para 10 dakika da bir benim wallete girmiş. İspat ediver yada niyeti belli olan hareketlerini başka bir platformda yap. Adını açıklasan yada oyundaki ismini. Mutlaka vardır ciddi bir kuyruk acın.Yada ciddi sorunların var ki bir şeyleri örtbast etmek için acayip saldırılarda bulunuyorsun.
Şu adını lütfediver ki yarın bu yazıları yazdığın insanlar masken düşüpte yaptığın yada bu karalamalarla yapmaya çalıştığın şey ortaya çıktığında ne mal olduğunu anlasınlar.
Bu yaptığın iyice pekiştiriyor bir arada olunabilecek yada olunamayacak kişilerin ne olduğunu.
Corp hangarlardan çalınan mallar, moon mininglerden elde edilen madenlerin yok olması, ship maintanace lerden yok olan gemiler, loot lardan çalınan itemlar, pos şifrelerinin düşmana satılması, alliance a sokulan farming corpları, ISK satışları yüzünden kapatılan accountlar, account password lerinin çalınıpta walletleri ve itemları boşaltılan kişiler vb.
Ayrıca bedavaya çalıştırılıp madenleri ellerinden yok pahasına alınan madenciler, fleet lere sokulup tuzağa götürülüp patlatılan (kill mail için) oyuncular, aynı anda hem Scalar içerisinde hemde düşman aliance veya corplar içinde çift account la oynayanlar vb.
Anlatsam bunları okuyanların yarısı oyunu bırakır. Ama sonunda bu bir oyun. Bir oyunda bile kimliğini gizleme gayreti içinde olan birisinin bu gizli kimlikle yapmaya çalıştığı karalamanın amacı iki şey olabilir ya yukarıda yazdığım şeylerden birini veya bir çoğunu zamanında yapmıştır ve kendi yaptıklarını örtebilmek için atıp tutmaya çalışıyordur, ya da bu karalamalarla caka satmaya çalışıp yeni bir oluşumda kendisine bir yer edinmeye çalışıyordur. Merak etme çok net yazdım hiç bir şeyin yakınında bile olmayacağım. Kendini ön plana çıkartabilmek için başkalarına karalama yapmak yerine daha olumlu bir şeyler bulmaya çalış.
Ama bu kıyafet üstünde yakışırmı zaman gösterir. Kullandığın dil, soruna yaklaşım şeklin pek uymayacağını gösteriyor.

Son onbeş gündür Merkez kanala girmemin ve sessizce bir kenarda beklememin amacına ulaştığını sevinerek görüyorum. Yalanları arkasına sığınıp kendine yer bulmak isteyenler rahatsız oldu. Atıp tutamaz duruma düştüler.
Scalar veya benden bizzat alacağı olduğunu konuşup iddia edenlerin bunu ve gerekçelerini açık olarak bu forumda yazabilmeleri için iki gün daha bekleyeceğim. Sonra bu forumda da bulunmayacağım. Rahat rahat atıp tutun kandırmaya çalışın insanları.
Sosyal ağlarda paylaş

Cubor_Onaraq said:

Mutlaka vardır ciddi bir kuyruk acın.

Tek kuyruk acım insanları oyalaman türlü türlü bahanelerle
-Morsusla konustum yuzde 90 bizi corp olarak alıcaklar dedin scalardaki son toplantıda, ondan sonra Morsusun ne scalardan nede senden haberi olmadığı ortaya çıktı, ondan sonra da dağıldı scalar tamamen. Boş vaatlerin ortaya çıkınca- ve emeklerini sömürmen.

Ses kaydını yapan arkadaş yurt dısında suan, Evine gitsin, ses kaydı olan bilgisayarına geçsin atıcam buraya. 2 hafta önce dediğin şeylerin arkasında bile durmuyosun.

Sana güzel bi soru bak. Birinin burdan oyun içi karakteri ile yazıp yalan söylemesi mi daha iyi, yoksa başka bir nickle yazıp doğruları yazması mı?

Senin hangisini tercih ettiğin belli zaten, boşa soruyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şu postun birinci mesajındaki kelamları yazdığıma bin pişman oldum. Cobur yaşadıklarını güzel bir dille anlatmış. Ama yaşanmış bitmiş. Neden herkes bu gözle bakmıyor olaylara onu anlamıyorum. Scalar olayını hiç bilmiyorum o dönemde oyunda değildim ama geçmişe mazi derler arkadaşlar. Yaw hiç mi güzel şeyler yaşamadınız siz bu scalarda? Onları hatırlayın, hatırlayacaksanız da.
Sosyal ağlarda paylaş

Cubor_Onaraq said:

Corp hangarlardan çalınan mallar, moon mininglerden elde edilen madenlerin yok olması, ship maintanace lerden yok olan gemiler, loot lardan çalınan itemlar, pos şifrelerinin düşmana satılması, alliance a sokulan farming corpları, ISK satışları yüzünden kapatılan accountlar, account password lerinin çalınıpta walletleri ve itemları boşaltılan kişiler vb.
Ayrıca bedavaya çalıştırılıp madenleri ellerinden yok pahasına alınan madenciler, fleet lere sokulup tuzağa götürülüp patlatılan (kill mail için) oyuncular, aynı anda hem Scalar içerisinde hemde düşman aliance veya corplar içinde çift account la oynayanlar vb.

Moon minedan gelen paraların kime gittiğini çok iyi biliosun. Çünkü senin directorlük yetkisi verdiğin biri yapabilir bunu sadece. Hangi düşmanımıza pos şifresi satılmış, sanki çok büyük diikkat çeken bi alliancedık. Biraz tutarlı atalım. "Isk satışları yuzunden satılan accountlar", Ahmet ile ventte tyaptığın kavga vardı ya. orda ahmetin sana dediği şeyi hatılıomusun? "Sende isk satıyosun!" demişti. Gerçek hayattan eski bir arkadasın sonucta, seni ve yaptıklarını iyi biliyodur.

corplar içinde çift account oynayan ve fleet yönetebilcek tek kişi vardı scalarda, oda main karakteri Cry havocta olan alt charı hunlarda olan (ve alt charına directörlük verdiğin) bir arkadasın. Corp ceosu olarak bunları görmezden gelip bunlara rağmen yablış kişilere haketmedikleri yetkiler vermişsen yinede suçlusu sensin, başkalarına suç atma.
Sosyal ağlarda paylaş

"Draco Mortis" said:

Şu postun birinci mesajındaki kelamları yazdığıma bin pişman oldum. Cobur yaşadıklarını güzel bir dille anlatmış. Ama yaşanmış bitmiş. Neden herkes bu gözle bakmıyor olaylara onu anlamıyorum. Scalar olayını hiç bilmiyorum o dönemde oyunda değildim ama geçmişe mazi derler arkadaşlar. Yaw hiç mi güzel şeyler yaşamadınız siz bu scalarda? Onları hatırlayın, hatırlayacaksanız da.

çok güzel şeyler yaşadık zaten orda, ama kendi çıkarları için insanları bezdirdiler, güzel ortamın dağılmassına sebebp oldular. ilerde bunları bilmeyipte bunlara inanan olmasın, tekrardan bunların oyununa kanmasın diye yazıyorum.

yoksa bu saatten ne yaparlarsa yapsınlar beni etkilemez :)
Sosyal ağlarda paylaş

Çok sevmediğim bir Türk siyasetçisinin bir okadar sevdiğim bir sözü vardır. (Demek ki arada sırada güzel şeyler de söyleyebiliyormuş.) "Tarihi karıştırmayın; husumet çıkar" diyedir bu söz. Ne kadar doğru olduğunu burada bir kez daha gördük.

Demem o ki, artık bunları karıştırmanın hiç bir manası yok. Ha! Cubor Onaraq'ın da dediği gibi, sadece yapılan yanlışlardan ders almak için, tüm bu yazılanlar bir ders niteliğinde adeta.

Bence konuyu çok fazla uzatmanın manası yok. Keza Cubor zaten son noktayı koyuyor ve "Bir oluşuma gidecekseniz, ben dahil eskilerden kimseyi yönetime almayın" diyor. Zaten o dönemi yaşamış benim gibi insanlar için de bu mümkün değil sanırım. Ama benim burada söylemek istediğim şu:
Bence bu oyundaki sorun, kişiler değil, sistemler. Yani öyle bir yönetim sistemi kurarsınız ki, kimsenin kafasında bir soru işareti kalmaz. Kimse bir gün kalkıp da sizi, "Şunu yaptın, bunu yaptın, para çaldın, bizi sömürdün..." diyemez. Doğrusu Scalar'da mükemmel bir sistemin olduğunu söyleyemeyiz. Keza Cubor'un söz ettiği Cx Tan yönetimindeki Necrons'ta da.

Bugün dönüp geriye baktığımda, -ki Cubor'dan daha eskiyim bu oyunda- Türk oluşumları içerisinde bir tek Rönesans dağıldıktan sonra, bu tür tartışmaların çıkmadığını söyleyebilirim. Çünkü şimdiye kadar gördüğüm en şeffaf yönetimdi.

Sonuç olarak, tüm bu oluşumların içerisinde olmaktan (özellikle Scalar)büyük keyif aldım. Ama Scalar kadar beni ve yaralayan bir yer de olmamıştır. Umarım, bundan sonra bu tür oluşumlara gidecek olan arkadaşlar da, bu yazılanlardan bir ders çıkarırlar. Ben de tıpkı Cubor Onaraq gibi tüm tecrübelerimi aktarmaya hazırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel cümleler kurulmuş. Bak açık açık söylüyorum 4s sultans gurubundan her hangi bir kişiye ve sultans gurubu üyeleriyle arkadaşlığı olan, bizlerle beraber oyun oynayan diğer nc ye + standingi olan arkadaşlara bu virüsü yaymaya çalışan kim olursa karşısında beni bulur.

Biz gerektiği zaman ve canımız istediği zaman corpumuzuda kurarız, capitalimizide alırız (ki aldıkta), sovumuzuda tutarız(ki gerek yok!). Kimsenin danışmanlığına, kimsenin sözde mentorluğuna ihtiyacımız yoktur! Bu forumda ve oyun içerisinde diğer arkadaşlar bizi ister "sevsinler" ister "sevmesinler". İster oyunda yaptığımız olayları beğensinler ister beğenmesinler... Biz duruşumuz ve seviyemizle herkese eşit mesafedeyiz ve oyundan maksimum düzeyde keyif almak için çalışıyoruz. Oyun mentalitemize ve aramızdaki arkadaşlığa, dostluğa uyum sağlayacağına inanan herkesede kapımız açıktır. Buyursunlar hem kendilerini hemde bizleri denesinler diyerek sözlerime burda son veriyorum.

Not: Geçmişin hatalarından ders çıkarın modu yapmasın kimse. Kimsede daha fazla elinde çomakla kazmasın dibini "kokusundan" bıktım! Kimin kim olduğunu, bu bahsedilenlerin ne olduğunu dahi bilmeyen insanlar artık aramızda oyun oynuyor bizle unutulmuş olarak kalmanızı rica ediyorum...

Fly safe and high..
Sosyal ağlarda paylaş

bısı yazmıcaktımda madem huseyın abı yazdı bende yazayım barı.

ayrıca bi wall of text de ben yazardımda hem urasamam hemde gozlerınızı yormıım (tabi suan telefonndan yazmamında katkısı var :D ).

ama madem huseyın abı bır sey dedı bence yanlıs oldugu noktaya degınıım.

Exodous said:
Keza Cubor zaten son noktayı koyuyor ve "Bir oluşuma gidecekseniz, ben dahil eskilerden kimseyi yönetime almayın" diyor.

zaten o kadar olaydan sonra kımse ferhan abıyle yenıden bı olusuma gıtmez sanırsam. Oda bunu anlayıp gorebılıcek yasta zaten. Zaten kımsenın kabul etmeyecegı bırı "ben dahıl hıc bır eskı oyuncuyu yonetıme almayın" dıyosa bana samımı gelmez. Ayrıca bu onun yaptıgı hataları yapmayan eskılere haksızlık veya kendını onlarla aynı kefeye koymaktan baska bısı degıldır. Bu arada ben onlar kadar eskı degılım, kendımden bahsetmıyorum yanı :)

Not: zaten bı olusuma gıtmeyede gerek yok, herkez mutlu oldugu yerde takılsın bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...