Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yakışır oğlumuza!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@Toledor

ben özel sektör için konuştum, yazıda bulunan şirketler özel sektöre aitti, kamu özelleştirmeleri hakkında haklı olabilirsin ama zaten ben onu tartışmıyorum.
Mesaj tarihi:
konuyla ilişkili, igdaşa son 3 yıldır yatırım yapılıyor deli gibi. vergilerden alınan paralarla. bu yüzden artıyor enerji vergileri. şimdi ne maddi olarak o yatırımlar şirkete veya halka dönmeden, nede imkan olarak halka dönmeden, nede artmış piyasa payının kaymağı yenmeden, igdaş özelleştiriliyor.

hadi bakalım nasıl bir mantığı var bunun? satıcakktık maden neden bizim vergilerimizle yatırım yapıldı buna?
Mesaj tarihi:
bu adamlar artık hükümetten düşse bile türkiye üzerinde büyük bir güçleri olacak zaten biraz daha uğraşırlarsa zaten sabancı kadar olacaklar. yani türkiye üzerindeki pozisyonları baya kalıcılaştı.
Mesaj tarihi:
Soris said:

Ben&Jerry's said:

ne yapabiliriz ki ülke yönetipde ülkesini sömürmeyen duymadım ne bizim tarhimizde ne de dünya tarihinde

Valla ben tarihte bizim kadar yediren olduğunu da sanmıyorum :)

adam haklı. başbakanın oğlu 13 şirkete ceo olsa ayaklanacak ülkeler var. ama bu ülke biz değiliz ben de öyle bir ülkenin vatandaşı değilim zaten. tam bir türkiye vatandaşıyım; pasif.
Mesaj tarihi:
Aldi girsin pazara, Lidl girsin Penny girsin!

Ayrica yabanci sermaye girisini destekleyen arkadaslara tavsiyem green-field ve brown-field investment cesitlerine baksinlar. Turkiye'deki uygulamalara goz atip ne tur yatirim cesitliligi ve surekliligine sahibiz bunu arastirsinlar.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

adam haklı. başbakanın oğlu 13 şirkete ceo olsa ayaklanacak ülkeler var. ama bu ülke biz değiliz ben de öyle bir ülkenin vatandaşı değilim zaten. tam bir türkiye vatandaşıyım; pasif & aptal.

fix'd
Mesaj tarihi:
Berkovich said:

@Toledor

ben özel sektör için konuştum, yazıda bulunan şirketler özel sektöre aitti, kamu özelleştirmeleri hakkında haklı olabilirsin ama zaten ben onu tartışmıyorum.

Çok farkı varmı? Yaptıkları şey devlet eliyle veya doğrudan rekabeti kaldırıp tekelleştirmek ve tamamen soymak. Yukarıda bahsedilen şey ortada oturmuş bir düzeni tamamen yıkıp tek başına yönetmek piyasayı da
Mesaj tarihi:
mardox said:

Ardeth said:

adam haklı. başbakanın oğlu 13 şirkete ceo olsa ayaklanacak ülkeler var. ama bu ülke biz değiliz ben de öyle bir ülkenin vatandaşı değilim zaten. tam bir türkiye vatandaşıyım; pasif & aptal.

fix'd

Dikkat et 301 proclarsa splash damagedan yatıverirsin.
Mesaj tarihi:
Bununla ilgili bir denetleme olmaması çok ilginç. Adam sanayi bakanı, şu bu bakanı ailesindeki herkese şirket kurmuş. Mal varlığına bakıyorsun nerelerden nereye gelmiş. E ticaretle ilgili kanunlar çıkaran, yeri geldiğinde hadi bakalım bu hafta gümrükten mısır geçirmek serbest tarzı işlere girişen adamların bu şekilde şirketler kurmalarına, yönetmelerine nasıl izin veriliyor.
Mesaj tarihi:
şu adam hükümetten birinin oğlu demedi demeyin asdfeuha

Trasty said:
AB lisanslı Sertifika olarak 154 IQ'ya sahibim.. 23 Yaşında Yıllık cirosu 130m euro olan bir İnşaat Firmasının %34 ortağıyım. Ki Zekam iş ortamındada başarısı oldukça kanıtlanmış bir çok iş adamı tarafındanda hayranlık ölçüsünde karşılanmaktadır . Spor Sektörüyle bağlantım ise'de Şu an türkiye üzerinde son 6-7 sene içinde yapılmış neredeyse tüm Stadların en az %30 luk bölümü firmam tarafından yapılmış olup örneklemek gerekirse Olimpiyat Stadı Kadir Has Stadı Turk Telekom Arena Yapımı süren Fenerbahçe Ülker Arena Hatta Ukrayna'daki yine geçtiğimiz yıllarda inşaatı biten Shaktar Donekst stadına kadar Tarafımızdan Çatı , Yalıtım , Asma Tavan , Ara Bölme , Yükseltilmiş Döşeme uygulamaları yapılmıltır. Ayrıca İstanbul içi bazı örnekler vermek gerekirse Palladium , Bayrampaşa Forum , Çerkezköy Kipa Alışveriş merkezi vb gibi Alışveriş merkezlerinin yine %28 ila %39 luk kısımları tarafımızdan yapılmıştır. Ki neredeyse Tamamının ihalesinden pazarlık sürecine hatta uygulamadaki şantiye kısmına kadar bizzat bulunmuşumdur ve sorumluluğunu almışımdır aynı zaman da esna'da MBA eğitimimi sürdürmekteyim Açıkçası zeka bazında senin eleştirini kabul edebilicek bi kişiselliğim mevcut değil fazlasıyla Tastiklenmiş ve Başarılı bir hayata mensup olduğumu düşünüyorum

Mesaj tarihi:
Yazının uzunlugu sorun olursa sonlarına dogru oku yeter.

Ben&Jerry's said:

ne yapabiliriz ki ülke yönetipde ülkesini sömürmeyen duymadım ne bizim tarhimizde ne de dünya tarihinde

Duvar Fotoğrafları Christian ile Bettina Almanya Cumhurbaşkanı geldi. * Dindar bi ailenin çocuğuydu. “Hıristiyan” adını koydular ona. Babası zampara çıktı. Henüz bebekken, anasını boşadı. Annesi başkasıyla evlendi. Üvey baba şerefsiz evladıydı. 16 yaşındayken, annesi öldü. Üvey babası sokağa attı. Öz babası da yanına almadı. * Büyüdü, hukuk okudu. Okul arkadaşıyla evlendi. Kızları oldu. Örnek babaydı. Siyasete atıldı. Aşağı Saksonya Başbakanı oldu. * Başbakanken, Afrika’ya resmi ziyarete gitti, oradayken, kendisinden 15 yaş küçük Bettina’yla tanıştı. Üniversitede gazetecilik okumuştu ama, gazetecilik yapmıyor, bir lastik şirketinin basın danışmanlığını yapıyordu Bettina... O vesileyle katılmıştı Afrika gezisine. * Bi safari... Bettina hamile kaldı! * Koyu dindar, “Hıristiyan” adını taşıyan, üstelik “Hıristiyan” Demokrat Parti’nin mensubu olan “muhafazakâr” Başbakan, evliyken, evlilik dışı ilişkiye girmişti yani... Babasının yaptığını yaptı, kızının anası 18 yıllık eşini şak diye boşadı, hamile bıraktığı Bettina’yla evlendi. * Buyrun buradan yakın... Evli Başbakan’dan hamile kalıp, Başbakan’ın yuvasını yıkan fingirdek Bettina’nın bi tane de oğlu olduğu ortaya çıktı iyi mi! * Hiç evlenmemişti halbuki... 18’ine gelince ailesinden ayrılmış, ayrı eve çıkmış, evlilik dışı çocuk doğurmuş, sonra, oğlunun babasından ayrılmıştı. Hareketli kızdı. Gece hayatını seviyordu. Arkadaşları, sarı saçları ve 1.80’lik boyuyla Brigitte Nielsen’e benzetiyordu. * Başbakan eşi olunca, röportaj verdi, “Hayatımı yönlendirmek için kimseyi bekleyemem, kimseye danışmam, kimseye bağımlı olmam” dedi... “Bende böyle şekerim, yerseniz” demek istedi. * Hep bakımlı. Ojesiz gezmiyor. Marka tutkunu. Ayakkabı hastası... Arkadaşlarına ayakkabı hediye etmesiyle tanınıyor. Gamsız... Kameraların önünde dudak dudağa öpüşmekten çekinmiyor. Kahkahaları meşhur. Klasik müzikten daralıyor, Madonna, Elton John konserlerini kaçırmıyor, U2 hayranı... Eskiden, gece kulüplerinde dans gösterilerine bile katılmış. * İki dövmesi var. Biri sağ kolunda, anahtar deliği etrafında alevler figürü... Öbürünün yeri bilinmiyor! Kimi sırtında diyor, kimi kalçasında. Çatalda olduğunu iddia edenler var. * Uzatmayayım, eşi Cumhurbaşkanı seçilince, Almanya’nın gelmiş geçmiş en genç ve ilk dövmeli first lady’si oldu bu çılgın kız... Doğurdu, bir oğlu daha oldu. * Ve, şimdi Türkiye’de... * Ufak tefek mırın kırın edenler var ama, Alman halkı onunla gurur duyuyor. “Cumhurbaşkanı ot gibi adamdı, hayatına renk kattı” diyorlar. Sarkozy’nin eşi Carla Bruni’yle, Obama’nın eşi Michelle’le kıyaslıyorlar Bettina’yı... Hatta, Die Zeit gazetesi, “Askerlerimizin dolaplarına resmini asmak isteyeceği bir first leydimiz var” yorumunu bile yaptı. Seviyorlar onu. * Çünkü... Yok efendim, evlilik dışı ilişkisi olmuş, vay efendim, first leydinin kolunda dövmesi varmış da, ulu orta öpüşüyormuş filan, orasıyla ilgilenmiyorlar. “Özel hayatıdır, kimseyi alakadar etmez” diyorlar. * Zaten, Almanya’nın muhafazakâr başbakanı Angela Merkel’in de soyadı Merkel değil aslında... İlk eşinin soyadı ama, orasıyla da kimse ilgilenmiyor. “Bizi ırgalamaz” diyorlar. * Gelin görün ki... * Aynı Almanya Cumhurbaşkanı, aynı Bettina yüzünden büyük bi skandala karıştı... Az daha siyasi hayatı bitecekti! * Peki niye? * Çünkü... Henüz başbakanken, Bettina’yla birlikte, Florida’ya Noel tatiline gitti. Kendi cebinden ödeyerek, özel havayolu şirketi Air Berlin’den bilet almıştı. Tesadüf bu ya, tatile gitmeden önce, bir kokteylde Air Berlin’in yönetim kurulu başkanıyla karşılaştı Bettina... “Air Berlin’in hizmetini beğeniyoruz, hatta tatilimize sizin uçağınızla gidiyoruz” dedi. Sohbet sırasında, ekonomi sınıfı bilet aldıkları ortaya çıktı. Air Berlin’in yönetim kurulu başkanı jest yaptı, daha rahat uçsunlar diye, ekonomi sınıfı biletleri, business’a çevirdi. Uçtular. * Bi döndüler kardeşim... Gazetelerde manşet! * Almanya ayağa kalkmıştı. Kanun gereği, siyasetçinin 10 euro’dan fazla hediye alması yasaktı. Bu ne rezaletti. Resmen rüşvetti. Hannover Savcısı şıırrak diye soruşturma açtı. * Bizim Christian, ebelek gübelek yapmadı, şerefsiz basın demedi, savcıyı da ideolojik davranmakla suçlamadı, çıktı, Alman halkından özür diledi, “Hata yaptım, haberim bile yoktu ama, uçakta karşılaştığım emrivakiye itiraz etmeliydim, suçluyum, özür dilerim” dedi. Çıkardı cebinden, takır takır, bilet farkını ödedi. Böylece, savcı da soruşturmayı geri çekti. * Pürüzsüz “siyasi hayatı”ndaki ilk ve son skandal bu oldu. * Özetle. Alman halkı, kimin kimi becerdiğiyle ilgilenmiyor, Alman halkını becermeye kalkan var mı, onunla ilgileniyor... Yüz yirmi yedi bin iki yüz seksen beş sene var Almanya olmamıza.

Kendi ülken için de ecevit yeterli olur. Herkesi kendiniz gibi sanmayın
Mesaj tarihi:
Ecevit iyiydi de çevresi kötüydü..

Şaka değil, son Ecevit, asıl Ecevitten uzak oldu biraz. Siyasiler içinde ençok Bülent Ecevit'in düştüğü o duruma yanarım. Etrafındaki şerefsizler, sağlığının kötüye gitmesi, yaşlılık falan derken, bi nesilin kafasında çok yanlış bi profil çizildi. Okuyan, araştıran da yok, silinmesi zor..
Mesaj tarihi:
Toprak altındaki altının da değeri düşmez ama bulamadıktan sonra kimseye yararı olmaz.

Yanlış düşündüğün nokta asıl önemli olan nokta. Okuyup araştırmayanın aptallığı deyip atmamak lazım. Ha aptallığı da, öyle kestirip atmamak lazım.

Bilinse, öğrenilse, örnek alınsa ne ala ama, yapılmıyor. Bi neslin kafasında o hali kalacak. Kalmasın diye birşey yapan da çıkmayacak.

Aynı atatürk'e yapılan gibi. Dinin yobazları ne kadar çoksa atatürk'ün yobazları da o kadar çoktur. Bilmeden etmeden, iyi/kötü yobazlığını yapan. Asıl örnek alanlar azınlıktır. Okumayanın suçu olduğu kadar anlatmayanın da suçu işte. Bi yerde hepimizde vebal var.
Mesaj tarihi:
mardox said:

Ardeth said:

fix'd

bu şimdi bana hakaret mi değil mi emin olamadım kendim demiş gibi oldum ama sen ekledin çok karmaşadayım şu an
Mesaj tarihi:
derFremdeSohn said:

kendi iclerinden yikilicaklar.

yıkılacakları falan yok şirketleri falan kurdular temelleri sağlam. gerçi bu adamların yetkileri dışında bir kabiliyeti yoksa hükümete seçilemedikleri zaman şirketlerinin de bir numarası kalmaz eğer her şeyi bağlantılarla hallediyorlarsa.
  • Yeni Oluştur...