Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bağlantı sorunları.

huun

Öne çıkan mesajlar

doubtful said:

2gb demek, çok güzel. ISS hizmeti veriyor musunuz?

Olur öyle. Geçen gün bağlantı sorunları yüzünden Biri'yi aradım yine. En son saçma sapan işler yaptırmalarından sıtkım sıyrıldı. Başladım tartışmaya. En son bana yollamanız gereken hız nedir soruma karşımdaki kadın 3400 megabit cevabını verince, emin misiniz soruma da "evet, maksimum 3500 megabit yollayabiliyoruz daha fazlasında hattan düşme yaşarsınız" deyince, bu işleri bırakma zamanı geldi diye düşündüm. Nere 33.6K'lık modem, nere 3500 megabit :D
Sosyal ağlarda paylaş

huun'a inandın ve kazandım!
8mbite kadar kotalı vardı bende
bu demek oluoki eger u paketi kullanan syısı bölgenizede
belirli saatlerde yogunsa sizin hızınız düsüyodu stable deildi yani
bende 2mbit limitsize geçtim
pingim 200 den bi anda 70e düstü ins bi degisiklik olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

olm bu tt ne ayak anlamadım. beni de geçirmişler kotalı 8mbps'ye haberim bile olmadı. günlerce ağladım resmen niye bu halde bu net diye. kime sordunuz geçirirken diye sordum, falanca kişi telefonla görüşmemizde kabul etmiş dediler.

adamın adını bile duymadım hayatımda. bi de eskiye dönmek için tt'ye gidip bilmem ne farkı ödemem lazımmış. şöyle asabi olduğum bi gün gidip kavga çıkartıcam onu bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

novandaz said:

abi hala lag var ve sonuçlar bunlar anlamadım ki

hacı gayet iyi internetin de bi ben de lag yok anlamış değilim KoçNet 1mbit sınırsız @Kartal,İstanbul :P

abicim download'la pingi karıstırmayın..
900 le download edersin ama laglı oynarsın, nie? packet loss olur veya pingin yüksektir..
pinginin yüksek olması senin downloadını etkilemez ( die biliom )
yani ping atın googlea 70 se 0 lag oynarsınız, yüksekse sıkıntı yaratır
"ping -t www.google.com" bunu calıstıra yazıp entera basın
ayıca senin o hız testi yaptın server b.net serveri 1 deil
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle bir problem var. Blizzard bnet server'larında echo servisini kapalı tuttuğundan bnet server'ına ping atıp test etme imkanımız yok. İsteyen 213.248.127.130 no'lu ip'ye ping atıp deneyebilir.

Blizzard (veya hizmet aldığı şirket TeliaSonera AB sanırım) bnet server'larına gelen bağlantı isteklerini, ağ trafiği yük dengeleme sistemi ile yönlendirdiğinden bnet tarafında problem olma ihtimali zayıf. İsteyen değişik aralıklarla yukarıda yazdığım IP'ye tracert komutu ile bakabilir.

İsteyen tracert komutunun kullanımına bakabilir.

Komut satırına şu komutu:

tracert -d 213.248.127.130

yazıp enter'layın.

Tracert komutu ile baktığınızda 80.91.XXX.XXX IP'lerine kadar yüksek ping değeri alan ara atlama var mı diye bakmak akıllıca olabilir. Bende 1000-1400 seviyelerinde ping'e cevap veren atlama mevcut (uydunet kullanıyorum). 80.91.XXX.XXX ise (bunlar TeliaSonera'nın olmalı) 150-190 değerinde.

Peki ne yapabiliriz.
1- İşletim sisteminde, sizden habersiz Internet'e çıkan güncelleme denetleme sistemlerini devre dışı bırakabilirsiniz.
(Veya bilgisayarınızdaki yazılımların sizden habersiz Internet'e çıkmasını (ücretsiz) firewall kurarak engelleyebilirsiniz örn:comodo, firewall'lar windows güncelleme için açık kapı bırakabilir, kural listesine göz atmayı unutmayın)

2- Diğer Internet aktivitelerinin yanında, bnet sunucuları ile yapacağınız veri iletişimine yüksek öncelik tanımlayabilirsiniz.
(Bu işlem için QualityOfService QoS kullanmanız gerekiyor, Google'ladığımda özellikle WoW için bnet sunucularına hazır QoS ayarları görüyorum, SC2 için durum aynı mıdır bilmiyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

telia blizzi bile tanımayacak kadar büyük bir firma ve adamlar açık açık kafalarına göre sahip oldukları ağlarda trafik dengelemesi yaptıklarını söylüyorlar.

bnet2'de lag sorunu var. ums bir haritada 8 kişi 8 ayrı ülkeden laaaaggg diye bağırıyorsa sorunun kaynağı bellidir demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

telia blizzi bile tanımayacak kadar büyük bir firma ve adamlar açık açık kafalarına göre sahip oldukları ağlarda trafik dengelemesi yaptıklarını söylüyorlar.

bnet2'de lag sorunu var. ums bir haritada 8 kişi 8 ayrı ülkeden laaaaggg diye bağırıyorsa sorunun kaynağı bellidir demektir.

Yani gece 12den sonra herşeyin tertemiz akmasının sebebi bu durum. Sonuç olarak sürekli böylemi gidecek ? :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...