DoruK Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 teknolojimiz en fazla ne kadar bir uzaklığı destekleyebiliyor ve bu iletişim nasıl yöntemlerle sağlanıyor? atıyorum aya üs kurulsa dört bi yanına uydu muydu bişiler konur yine iletişim sağlanır hatta internette surf yapılır ama, marsa inen bi araçtan buraya live stream de yapılamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 abi 140m km'den live nasıl yapıcaksın ki zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Işık hızı kullanılabilir maksimum, tabi o da teoride. İletişimde ışık hızı nasıl kullanılabilir bilmiyorum uzayda. Fiberoptik kablolarda kullanılıyor diye biliyorum ışık hızına yakın bir hız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 niye yapılmasın abi supreme chancelorla viceroy intergalaktik hologram aleti yoluyla haberleşiyor bizim neyimiz eksik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 rf kullanıyoruz biz. dünyada da güzel noktalarda, pasifikte adada, avustralya'da meksika'da falan rf istasyonları var. bunlarla gelen rf'leri alıyoruz. güzel oluyor.. aloooo diyorsun 15dk sonra gidiyor sesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 hani bence de yepilabilir de ne kadar live olur orasini bilemem baya bir delay girer araya... 80 m km falanmis ortalama uzaklik mars ile isik hizini da 300k km/s desek 270 sn falan bir delay oluyor heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Millet türkiye'deki mahyem'e 2 ay sonra ulaşıyo olm, ne marsı? edit: almanya mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 @007 yok 260 saniye oluyor o hesaba göre. o kadarı tivibuda da var olur o kadar, ilk planda tek yönlü aktarım düşünülür zaten. mümkün müdür acaba? en kötü televizyon koyup teleskopla izlesek heheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 teleskopla izlemek zaten kablosuz ışık hızı gibi bişey :) ama kablodaki verim de olmuyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 aklıma dahiyane bi fikir geldi şu an. ama önce marsla dünya arasına kablo gerebilmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 aslında doğru kalibre edebilsek, marsdaki robotun verceği sinyali radyo sinyalinden cok daha düşük delayle alırız, direk mors alfebesiyle ama o kadar kolay olmuyo snaırım. bide zaten güneş enerjisiyle calısıyolar, üstüne alpul yaktırtmak ne kadar mantıklı bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 DoruK said: aklıma dahiyane bi fikir geldi şu an. ama önce marsla dünya arasına kablo gerebilmek lazım. vince baglayip marsi cekmeyi diyorsan, onu ben de bir an aklimdan gecirmedigim degil :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 rf olur aslında fiber optike falan gerek yok, arada loss yapcak bişi yokki. kaptırır gelir yani nolcak :). Hatta çok temiz bile gelebilir, gerçi noise baya fazla olabilir uzayda dimi? sağdan soldan yağıyor sinyaller. Evet aslında şöyle güzel demiz bi frekans bulsak, oh mis gibi yaparız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prizmatik Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 şuanda öyle bir iletişim ağına ihtiyacımız olamdığı için bulamadık da şöle 1-2 yüzyıl sonra subspace communication olayına girmek suretiyle anlık iletişim kurabiliriz koloniler arası. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 "subspace communication" ne ya en son ışık hızı en yüksek hızdı mümkün olan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 zaten gidip gidebileceğimiz en uzak yer mars. ne gerek var kafa yoruyorsunuz böyle işlere. hayır sen şimdi ömrünü adayıp bu işe bir çözüm bulsan ne olacak? taş patlasa ekvatorda bir arkadaşında sırt sırta verip 30.000 km'de test ettik diyebileceksin hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 DoruK said: aklıma dahiyane bi fikir geldi şu an. ama önce marsla dünya arasına kablo gerebilmek lazım.iki gezegende güneş etrafında döndüğünden arada kalan uydular takılıp düşer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Işık yoluyla anlaşmada kaç dklık delay var dedik? Neyse farketmez isterseniz 1 günlük delay olsun adamlar yardım istese zaten o birgün den daha uzun bir sürede varabiliriz oraya ondan np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 " Maddenin ışınlaması için foton çiftleri kullanılabilmektedir. Bu foton çiftleri birbiri ile aynı özelliği gösteren iki fotondan oluşur. Örnek olarak, bir foton aya gönderilse ve dünyadaki uyarılsa aynı anda fiziksel bir bağ olmamasına rağmen diğer foton da uyarılır. " http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuantum_I%C5%9F%C4%B1nlama ışık hızından daha hızlı bi yol istiyosanız bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 vudu bebeği değil mi abi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Snake said: " Maddenin ışınlaması için foton çiftleri kullanılabilmektedir. Bu foton çiftleri birbiri ile aynı özelliği gösteren iki fotondan oluşur. Örnek olarak, bir foton aya gönderilse ve dünyadaki uyarılsa aynı anda fiziksel bir bağ olmamasına rağmen diğer foton da uyarılır. " http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuantum_I%C5%9F%C4%B1nlama ışık hızından daha hızlı bi yol istiyosanız bu. hatta ve hatta saniyenin bilmem kaçta kaçı kadar aydaki daha önce uyarılıyor. zamanda ileri gidilebilir mi deneylerinde yapılıyor bu bahsettiğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 ya aslında araya tel çekilebilir düşündümde şimdik. direk anlık iletişim sağlarız ışık hızı mızı hikaye olur. hem zaten kendi etrafında dönme hızıyla dünya etrafında dönme hızıda aynı sorun olmaz herhalde arada bi tel =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Zaten RF frekanslarında yeteri kadar iletişim yapıyor NASA kendi uzay araçları ile. Aslında eğer yeteri kadar uğraşılırsa canlı video aktarımı bile yapabilirler buna hiçbir engel yok. Adamlar Voyager'lar ile pluto'nun ötesine kadar bağlantı kurdular güneş pilleri ölmek üzereyken bile bağlanabiliyolardı alete daha ne :) Ayrıca uzayda noise falan olmaz dert etmeyin, elektronik devrelerin en büyük gürültü kaynaklarından termal 4ktR gürültüsü uzayın 1-2 K sıcaklıklarında tamamen yok olur, sinyaller cillop gibi gelir. Esas noise fenomenleri atmosferin içine girince başlıyor. Ama tabi uzayda başka RF kaynakları da var (yıldızlar vs), ve verici için bir frekans belirlenirken temiz ve de diger kaynaklar tarafından işgal edilmeyen frekans bant aralıkları seçilmeli. Ne kadar çok janjanlı olacaksa iletişim ağı, ne kadar bilgi aktarılacaksa da bant genişliği artar ve sinyal başka bir kaynak ile çakışabilir o zaman. Burada en önemli sorun, geniş bant benişliği => yüksek frekans anten => kuvvetli vericilerin pahalılaşması => enerji tüketimi. Çok yüksek verim güneş panelleri bulunmadıkça ya da alete nükleer reaktör konulmadıkça o tip videoların yapılması pek olanaklı değil işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar