Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DIY işlerinden anlayanlar yardım pls

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi benim yurttaki camlara kilit koymuşlar bir karış açılıyor camlar. 2 hafta oldu 7. kattayım hala dayanıyorum sigara içmek için aşağıya kadar iniyorum. Fakat bu böyle devam edemez tabii.

Biraz bakındım internette, bu kilidi takmak için kullandıkları vidalara "one way" deniliyormuş ve öyle kolay kolay çıkmıyorlarmış galiba. Özel bir extraction tool bir şeyler varmış okudum ama hiç bir fikrim yok tabii. Nasıl çıkarırım bu vidaları yerinden hadi bir el atın nolur.
Mesaj tarihi:
Fotoğraf koyayım evet.
Abi önce ben de ne güzel hareket ederim bütün gün evde olsam bile diye düşünmüştüm. Ama yavaştan kendini "ya inmeye çok üşendim, neyse bir sandviç yapayım" a çevirdiği için artık zamanı geldi dedim dsf.
Mesaj tarihi:
Alexi_Septimus said:

Derdin odanda sigara içmekse sadece, kırmızı yanıp sönen yangın alarmının kapağını açıp içindeki 9 voltluk pili çıkartabilirsin.

Olm pili çıkarmaya gerek yok zaten galaksiler kadar ötede alarm, korkum alarm değil. Koridorlarda adam gezdiriyorlar mı bilmiyorum cam açık olsun ki kokmasın istiyorum sadece. Yurttaki tipler bir kıl zaten gidip ispiklerler kesin piçler.
Mesaj tarihi:
wastyrx said:

odanın kokusunu ve dumanı ne yabıcak peki?

Oda da tek başına kalıyor, koku ve duman ile kendisinden başka rahatsız olacak başka kimse yok. Sigara içilmemesinin sebebi de yangın alarmlarının durup dururken çalmaması çünkü, camı da açarsa o da sigara kokmaz zaten.

Ama en temizi http://forum.doityourself.com/hardware-fasteners/208462-removing-one-way-screw-tip.html tek yönlü vidaları da çıkartabilirsin.

Yangın alarmlarını deaktive etmek taşşaklı suç sayılabiliyor medeni ülkelerde bu arada, haberin olsun sdfg.
Mesaj tarihi:
Sigara içmeyen biri ile sigara içen birinin algısı farklı oluyor yalnız eğer içiyorsan farketmeyebilirsin. Ben o konuda baya bir kılım 6-7 metre öteden sigara içmiş dürzü diye kovaladığım oluyor arkadaşımı O_o
Mesaj tarihi:
Ha yok tabi, anlayabilirler sigara içildiğini odada. Hatta bu durumu uygunsuz bulduğunu dile getirebilecek insanlar bile olabilir.

Öyle durumlarda, bezgin bakışlarla duvardaki posteri göstermek yeterli olacaktır.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs282.snc4/40420_418439329914_582074914_4831404_944395_n.jpg
Mesaj tarihi:
sesu said:

Koridorlarda adam gezdiriyorlar mı bilmiyorum cam açık olsun ki kokmasın istiyorum sadece. Yurttaki tipler bir kıl zaten gidip ispiklerler kesin piçler.

işte o yüzden dedim
Mesaj tarihi:
Senin odandaki havayi disari ufleyecek bir fan sistemi en temizi. Diger turlu disaridan iceri dogru eserse yine sakat. Oldugu gibi koridora cikar kokusu.

Hele hele benim gibi koku alabilen varsa 3-5 oda oteden hissedip gelen bile olabilir. =P
Mesaj tarihi:
Matkabım ne yazık ki yok. Alarmın hakkaten bir problem olacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi cama çok uzakta zaten kilidi çıkarsam bile ben cam kenarında içerim sigara sadece.

Eski yurdumda alarm daha yakın olmasına rağmen bütün sene boyunca fosur fosur masa başında oturup içtim. Son hafta yurt görevlisi gelip "lütfen odanda sigara içme koridorun sonundan kokusunu alabiliyorum" demişti, ki o odada yerden tavana kadar cam vardı, tamamen de açılıyordu.

Kısacası kokuyor yani. Kokulu mumlar falan aldım ne olur ne olmaz diye asdsaf. Geçen gün bir kız saçını kuruturken alarm çalmış, adamın teki gelmiş ne yapıyorsun sen diye odasını koklamış vs.

Neyse bir an önce fotoğrafını çekip koyayım ben de daha iyi anlayın durumu.
  • Yeni Oluştur...