Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[ACİL] Evdeki bilgisayarlardan biri ağı görmüyor

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Sorun nerde anlayamadım. Benim notebook, kardeşiminki, Nook, Nintendo DS, telefon, bunların hepsi rahatça bağlanıyor ama annemin Acer notebook ağı görmüyor bile.

En son bilgisayarla Google Docs'a girildi, uyutuldu sonrada. Bu sabah açtıldığında internete girmiyordu. Vista yüklü. Linux ile denedim çalışıyor ve garip bir şekilde hiç bir aletin görmediği kadar çok ağ buluyor etrafta, ama bizimki listede görünmüyor.

Bir çare...
Sosyal ağlarda paylaş

sabah bagli oldugun ag da workgroup/ homegroup goremiyorsun gibi anlamistim, heralde wireless yayindan bahsediyorsun.

lin de problem olmadigina gore nic de problem yok, diger aglari gorebildigine gore driver da da problem yok.

bu durumda onceki agin ayarlanis seklindendir problem,
manage wireless networks diyip onceden ayarli aglardan evdeki agini sil, nic e restart at , sonra gorebiliyor olman gerek. sifreyi vs tekrar ayarlaman gerekicek.
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless ile deniyorsan kablo ile dene oncelikle. Sorun sadece wireless'da ise makina ustundeki wireless switch'i kontrol et (cogunda var laptop'larin). O da olmazsa yazilimsal olarak acik oldugundan emin ol.

Son olarak herhangi bir linux distro'sunun bir live cd ile deneyebilirsin. En azindan sorununun yazilimsal mi yoksa donanimsal mi oldugunu teyit edersin.

Vista gordugum en sorunlu sistemlerden biri. Kafasina gore sacmalamis olmasi buyuk ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...