Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kopek almak istiyorum ama annem sorun

Manu

Öne çıkan mesajlar

said:
BlackRose, 20 Ağustos 2004 08:27 tarihinde demiş ki:
said:
Lykastos, 19 Ağustos 2004 23:12 tarihinde demiş ki:
benim demek istediğim olay senin yapıp yapmamana bağlıdır değil.Nedenin şudur yada şudur diye belirtemiyeceğin..Dediğin gibi içkiye ve domuz etine olan seviyeleri bir değil ama ona görede yargılanacaklardır(herhalde)

bu mantık, ilk ayeti "Oku" olan bir dinin mantığına uymuyor bana göre, araştırmayacaksın, sebebini sormayacaksın diye bir yargı hiçbir yerde görmedim ben, tam tersine her şey sebepleriyle, örnekleriyle açıklanmıştır kutsal kitapta

konu dışına çıktık ama neyse

bak o arastırma demıyo zaten bır nedenı var ama sen onu bılmedıgındne yapma dıyo sanasene bunu boyle anlıyosun sadece arastır ogren ama ogrendıkten sorna zaten yıne yapma dıyecek anladın mı
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbişe anlamadım :)
mümkünse noktalama işaretleriyle lütfen ;)

çocukluğum ve gençliğim kuran kurslarında geçti diyebilirim, ben de bu tip "sebebini sorma böyleyse böyledir Allah'ın dediği olur" sözleriyle büyüdüm ama insanoğlunun doğasının gerektirdiği gibi hep de bu sözler yüzünden merak ettim ve sordum

domuz etinin neden yenmemesi gerektiğinin gayet de yazılı sebepleri mevcut, öyle Allah öyle istemiş biz sorgulayamayız, bilemeyiz, öyle dediyse öyledir şeklinde bir durum yok ortada, takıldığım nokta budur yani

[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 20 Ağustos 2004 11:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı sanki fanatikleştiriyormuşum gibi geliyor değil mi :).Ama amacım o değil.Ama herşeyin sebebini sormak seni inancında çelişkiye düşürebilir.Şöyle ki dersek Allah domuz yemeyin dedi ,çünkü kirlidir,başka birisi çıkıp sana biz onu şöle şöle temizledik dicek ve bu sefer sen ulen temizleniyorsa Allah neden yasaklıyor diye düşüneceksin.Bu seni dininden soğutur.O zaman senin dediğinde yanlış olduğunu bile bile kabullenmeciliktir diyebilirsin.Ama değil.Ben diyorum ki.Allah bu dünyadan ve bu dünya kurallarından çok uzaktır.(başka bir boyut diye düşünebiliriz)O zamanda onun için bizim sistemimizdeki doğru- yanlış,sebep-sonuç anlşayışı yoktur.Sadece onu senin yememeni istemesidir.Bunu bir sebebe bağlamak yerine tanrının senden bir ricası olarak düşün,ve ricaları neden sormadan kabul etmek en güzel olanıdır.Tabii zorunlu bir ricada olsa uyup uymamak gene senin elindedir.Onada kimsenin karışmaya hakkı yok.Kusurabakma manevi şeylerde istediklerimi tam olarak kelimelere dökemiyorum aslında daha anlatmak istediğim çok şey var ama genel olur bunun sebebi insanlara verilen yanlış din eğitimi.[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

neyse iş din dersi vermeye falan dönüşmeden kapatalım madem

özetle ben "namaz kılacaksınız" emrini sorgulamıyorum, domuz eti yemeyeceksiniz ile aynı şey değil çünkü, namaz kılacaksınız denir ve bu bir buyruktur sorgusuz uyarsın inancının sağlamlığı ölçüsünde, ancak domuz yemeyin çünkü .... ..... ve .... diye örnekler, sebepler dökülür ona da uyarsın ve bilirsin niye uyduğunu ve ikisi aynı şey değildir, biri Allah'ın senden istediği bir ibadetken diğeri senin sağlığın için konulmuş bir kuraldır, yoksa herhangi bir şey için bunu yapın ama sebebini sormayın sebebi yoktur diye bir durum yok

yani dediğin gibi "domuz yemenin sağlıksız olduğu ya da domuzun yetişme tarzıyla alakası yoktur tamamen Allah öyle demiştir diye öyledir" şeklinde olmadığını biliyorum, farklı şeylere çekilmesin lütfen[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 20 Ağustos 2004 12:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bir örneklede bu sistem farklılığı olayını açıklamak istiyorum.Bizim aklımıza yasak diyince ne geliyor sebep.Çünkü dünyaızda her yasağın bir sebebi var.Toplu yerlerde sigara içmek yasaktır,çünkü insanlar rahatsız olur.Yere çöp atmak yasaktır,çünkü çevre kirlenir.
Şimdi örneğime geliyorum.Allah diyor ki işte cennetimi gelenler beni görebilecekler.Bir düşünelim,görmek eylemi sadece bizim dünyamızda olan bir şey yani biz onu burda gördüğümüz bir şekilde göremeyiz.Çünkü buradaki görme anlayışıyla oradaki görme anlayışı aynı bir değil.Tıpkı yasak anlayışının ibr olmadığı gibi :)[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo Allahın her emri bir ibadet olarak algılanmalıdır.Cevapla o zaman neden namaz kılacakmışım?Spor olsun diyemi,vücuduma yararlı olduğu için mi,yoksa Allah istediği için mi?[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

evet ibadet olduğu için
bana ibadet edin diyor çünkü

ama domuz eti yemeyin çünkü vs vs de diyor
sen de diyosun ki domuz eti yemeyin sebebini de sormayın diyor

alakası yok[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere aynı örnekler değil
biri hayatını devam ettirmek için yapman gereken bir şey, yemek yemek....

diğeri sadece din bunu gerektirdiği için yapmak zorunda olduğun bir şey, açsan ve önünde domuz eti varsa yemek zorundasındır ama aynı durumda namaz kılmak seni kurtarmaz

dolayısıyla biri fiziki dünyaya ait bir eylemken diğeri tamamen manevi dünyaya hitap eder, o yüzden domuz eti yemeyin ya da XXX yemeyin cümlesinden sonra bunun sebebi de yer almıştır

ben de sana bir şey sorayım o zaman, madem baban imam, daha rahat bulursun, domuz etinin yenmemesinin geçtiği yeri bulup önündeki ve arkasındaki ifadelerle buraya yazar mısın?[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlackRose, 20 Ağustos 2004 08:27 tarihinde demiş ki:
said:
Lykastos, 19 Ağustos 2004 23:12 tarihinde demiş ki:
benim demek istediğim olay senin yapıp yapmamana bağlıdır değil.Nedenin şudur yada şudur diye belirtemiyeceğin..Dediğin gibi içkiye ve domuz etine olan seviyeleri bir değil ama ona görede yargılanacaklardır(herhalde)

bu mantık, ilk ayeti "Oku" olan bir dinin mantığına uymuyor bana göre, araştırmayacaksın, sebebini sormayacaksın diye bir yargı hiçbir yerde görmedim ben, tam tersine her şey sebepleriyle, örnekleriyle açıklanmıştır kutsal kitapta

konu dışına çıktık ama neyse

kesınlıkle +1[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Manu, 17 Ağustos 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
Arkadaslar kopek almak ıstıyorum ama annem kopeklerden nefret ediyo.Daha dogrusu hayvan sevmiyo nasıl alıcam:yardım lazım nasıl kabul ettiricem. Bu arada bunu da soyleyeyim dini konularda giriyo kopek kirlidir, haramdır falan bunları da goz onunde bulundurmak lazım... Yardımlarınız ve fikirleriniz icin tesekkür ederim.

ya sen git petshop'a çok küçük bi yavru al direk götür eve annenin yüreği dayanamaz kabul eder,bak dediğimi dinle[signature][hline]sert kal,taviz verme!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
uncla, 20 Ağustos 2004 23:48 tarihinde demiş ki:
said:
Manu, 17 Ağustos 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
Arkadaslar kopek almak ıstıyorum ama annem kopeklerden nefret ediyo.Daha dogrusu hayvan sevmiyo nasıl alıcam:yardım lazım nasıl kabul ettiricem. Bu arada bunu da soyleyeyim dini konularda giriyo kopek kirlidir, haramdır falan bunları da goz onunde bulundurmak lazım... Yardımlarınız ve fikirleriniz icin tesekkür ederim.

ya sen git petshop'a çok küçük bi yavru al direk götür eve annenin yüreği dayanamaz kabul eder,bak dediğimi dinle

annem eet dedi babamı ne yapıcam o zaman kopegi mavana veriri sonra et olarak geri ister daha teze diye :d
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...