Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün evde takıldım:

12 dakika içinde AMRAP (as many rounds as possible - crossfit terimi euh)

[list]
[*] 10 şınav
[*] 10 mekik
[*] 10 dumbbell swing (15 kiloluk db ile çift elle, video aşağıda)
[*] 15 squat
[/list]
Sonuç: 5 tam tur ve 6. turda 4. mekik. Kondisyon lazım abey.

edik: dumbbell swing şöyle bişi
http://www.youtube.com/watch?v=U_YOpFcEFNw
Mesaj tarihi:
Şu deadliftte biraz ağır yapıyım dedim 150lbs yaptım 3 set 8 tekrar her biri,ilk deneme için iyiydi sanırım,tek sorun ellerim küçük barı çok iyi kavrayamıyorum son tekrarlarda elimden kayıyor.

Bu haftada 58kg bench 4x12 yi arttırmaya calisicam bakalım
Mesaj tarihi:
Amaç 12 dakika içinde maximum tur ve tekrar yapmak. Planlı bir mola yok. Sadece durman gerekiyorsa durcaksın. Çok çabuk nefes nefese kalmamak için hareketleri yavaş yavaş yaptım. Setler ya da turlar arasında mola vermeme gerek kalmadı. Zaten bir hareketten diğerine geçerken bir kaç saniye geçiyor. O sürede de biraz nefesi toparlayabiliyorsun.
Mesaj tarihi:
ValhallAwaitsMe said:

Şu deadliftte biraz ağır yapıyım dedim 150lbs yaptım 3 set 8 tekrar her biri,ilk deneme için iyiydi sanırım,tek sorun ellerim küçük barı çok iyi kavrayamıyorum son tekrarlarda elimden kayıyor.

Bu haftada 58kg bench 4x12 yi arttırmaya calisicam bakalım

strap kullan.
Mesaj tarihi:
Kavrama gücünü ayrı bir hareketle çalışıyorsan strap kullan da, devamlı strap kullanırsan kavrama gücün hep geride kalır. İlk setleri normal yapıp, iyice yorulduğunda strap'e geçersen win-win. Strap'e geçmek yerine hook grip ya da mixed grip deneyebilirsin.

Hook grip'te başparmağını barın arkasını koyup, başparmağı da barla birlikte kavrıyosun. Alışana kadar başparmak ağrıyabiliyor biraz. O yüzden ilk sefer 20-30 kg ile başlayıp her antremanda biraz arttırarak alışmıştım ben. Mixed grip'te ise bir kol düz öbür kol ters oluyor.

Edik: Böylece strap ile uğraşman da gerekmez. 1 sn'de normal tutuştan hook'a geçebilirsin. Sallıyorum baktın son setin 4 tekrarında bar elinden kaymaya başlıyor, çat geçersin hook ya da mixed grip'e devam edersin. Tabi hook ya da mixed'e geçmeden önce ya da strap kullanmadan önce spor salonun izin veriyorsa magnesia (tebeşir?) kullanmak lazım.
Mesaj tarihi:
Mirage said:

Hook grip'te başparmağını barın arkasını koyup, başparmağı da barla birlikte kavrıyosun. Alışana kadar başparmak ağrıyabiliyor biraz.

yapmayın sakatlık olur diyolar
Mesaj tarihi:
Abi halterciler 1930'lardan beri 200 küsür kiloluk barları öyle kavrıyor ne sakatlığı?

Edik: Hatta asıl sakat olan mixed grip. Tutuş asimetrik olduğu için omuzlara binen yük eşit olmuyor çünkü. En azından arada sırada ters tutan eli değiştirmek lazım deniyor.

Bir edik daha:
"Bir kitaptan" said:

USING A HOOK GRIP
Powerlifters use an alternating grip (one palm facing forward, the other backward) when deadlifting to prevent the bar from rolling out of their hands. Yet Olympic weightlifters lift extremely heavy weights with both palms facing backward, or pronated. What's their secret to holding on to the bar so well? They all use a hook grip. The hook grip is more efficient and allows you to lift much more weight without the use of straps. This grip is a little tough to master, but it is well worth the pain. As you grasp the barbell with a pronated grip, the thumbs wrap around the bar first, and then the first two or three fingers on each hand wrap over the thumbs (as opposed to the traditional grip in which the fingers wrap around the bar first and then the thumbs wrap around on top of them). You have more control with the hook grip because two or more fingers are holding on to the thumb, rather than one thumb holding on to two or more fingers. It's a little painful at first, because the thumbs need to stretch quite a bit and the fingers compress them. Start out by lifting lighter weights and let your thumbs adapt. In a short while you will impress all your friends with the weights you can lift without straps.

Read more: http://www.healthline.com/hlbook/strt-using-a-hook-grip#ixzz1ErTOArlp
Healthline.com - Connect to Better Health
Mesaj tarihi:
Gerektiği zaman kullan ama. Ön kola düşen yükü azalttığı için kavrama gücünün gelişmesini de yavaşlatıyor. Dediğim gibi, tekrarları yaparken gücün tutmaya yetmemeye başladığı zaman hook grip'e geçersen ideal.

Daha 100 kilodan yukarı deadlift yapmadığım için deadlift sırasında hook grip'e hiç ihtiyacım olmadı. Ama koparma/silkme çalışırken hep hook kullanıyorum (kullanıyoruz).
Mesaj tarihi:
ben 115 kilo ile 8 tekrar yapıyorum ağır setimde, (şu sıralar kişisel rekorum bu) son tekrarlarda barı yere bırakıp tekrar kavramam gerekebiliyo çünkü elimden düşürecek gibi oluyorum barı rep'in sonlarına doğru ellerim slow motion'da açılmaya başlıyo böyle güçten düşüyorum :S

hook grip yaparken alternate grip yapabiliyoruz dimi?
Mesaj tarihi:
Dünki antremandan dolayi tüm kaslarim agriyo. Serbest agirliklarla calismaya yeni basladim. Biraz fazla zorladim sanirim. Bütün gün yataktan kalkicak halim yoktu. Umarim yarin agrilar gecer. 2 günde bir gitmeyi planliyodum.
  • Yeni Oluştur...