snarveien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 -Dark_Angel- said: Ufaktan bişey daha sorucam kızmazsanız, beceremedim. Fizikle alakası yok ama biliyorsunuzdur heralde temel bişey. y = x / (x+1)^2 nin grafiğini nasıl çizeriz ? Asimtotları vs. nasıl bulucam söyleyin uğraşıyım. =/ bu eşitsizlik değil mi kökleri bulduktan sonra tablo çizip çözüm kümesini bulma hesabı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 -1 deki limiti 0. Yani -1 e giderken 0a yaklaşıyo, -1 de tanımsız. sonra x=0 iken de y=0. O ara nasıl olucakki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Adım adım anlatıyorm grafik çizmeyi. Atladığım nokta olabilir, hatırlatırlar diye umuyorum. Önce limitlerini bul fonksiyonun, sonsuzlarda nasıl davrandığını gözlemle. Köklerini bul. Türevini al, türevinin köklerini bul. İkinci türevini al, onun da köklerini bul. Grafik çiz, grafiğe bulduğun kökleri yerleştir. Her fonksiyon için kökler arasındaki işaretleri koy. Yani tabloyu tamamla. *Fonksiyonun işaretleri fonksiyon hakkında, türevinin işaretleri azalıp-artma davranışı hakkında, ikinci türevinin işareti ise iç bükey-dış bükey olma durumu hakkında bilgi verecek. Bunlara uygun olarak çiziyorsun grafiği. *Bunların anlamlarını da kendin bulursun artık :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 -1'deki limiti sıfır değil sonsuz. Orda bir baca oluşması gerekiyor(yanlış hatırlamıyorsam). Tanımsız olduğu noktalardaki limitleri de incelemen gerek bak bunu unutmuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Aa doğru. Hatta - sonsuz sanırım ? Neyse dediklerini yapıp bakıyım bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 evet -sonsuz. zaten -1'e cok yakın bir sayı koyarak dene o limiti kafanda kestiremiyorsan daha kolay. -0.99 verdin, pay -.99 eder, payda da 0.0001 eder, böldün mü iste nerdeyse -sonsuz =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 http://img100.imageshack.us/img100/9287/asdai.jpg Bu mudur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 http://www.wolframalpha.com/input/?i=x/(x%2B1)^2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 -1'e soldan yaklaşımın yanlış. x eksi değer alırken yukarısı her zaman eksi aşağısı ise her zaman artı dolayısıyla x<0 oldugu durumda her zaman negatif, yani sonsuza ordan da x ekseninin aşağısından yaklaşacak. diğerleri doğru gözüküyor ama türevin sıfır olduğu yerde grafik yerel minimum gibi mi davranacak yoksa yerel maksimum gibi mi davranacak onu görmek için ikinci türev alman gerekebilir. burda gerek yok çünkü x sonsuza giderken fonksiyon sıfıra gidiyor ordan görmek mümkün. sorunuzu böyle sorun ciğerimi yiyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 http://yfrog.com/f/jnfiziksoruj/ Find the ratio of the masses m_1/m_2. Express your answer in terms of some or all of the variables a, mu, and theta, as well as the magnitude of the acceleration due to gravity g. Şimdi ben şöyle çözdüm : m2 ye etkiyen kuvvetler sonucu ; m2 . a = m1 . g - m2 . g . cosx . k - m2 . g . sinx şu yanlış heralde yoksa burdan bulunuyo o oran, ama sonucum yanlış. (sürtünme katsayısını k, teta açısını x diye gösterdim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 m1/m2 = [ g/a * ( sinθ + cos( θ ) * μ ) ]- 1 gibi bir şey mi sonuç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Aynısını buldum ama yanlışmış. Da sonda -1 mi var bi dk ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 şimdi senin denklemden m1/m2 yi çekince m1/m2 = a/g + sinθ + cos( θ ) * μ geliyor ki benim sonucumla aynı olduğunu pek söylemem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 4 sene sonra ilk defa bi fizik sorusuna bakıyorum ve ondan öncesinde de fizik derslerini alelade geçen biri olarak şöle diyorum. Neyi neden böle yaptın diye sormayın ben de bilmiyorum gfjkldfgjkl: a + g ------------- k*(g*sinx - a) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar