freemaniacss Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 arkadaşlar herhangi bir programlama dilinde,web tabanlı da olabilir,algoritma yetisi nasıl kazanılır?bir insan kendini nasıl geliştirebilir?mesela temel birikimin var diyelim ve neyin ne olduğunu,nasıl kullanıldığını biliyorsun,o dilin kurallarını biliyorsun,mantığını biliyorsun,oop olan dillerde classın önemini biliyorsun,ıvırını zıvırını biliyorsun ama karşına bir problem,aklına bir fikir geldiğinde onu koda dökemiyorsun.bir şey yapmaya uğraştığında ulan nasıl olacak acaba diye bakıyorsun.işte böyle anlarda anlıyorum ki algoritma bilgim biraz zayıf.kendimi nasıl geliştirebilirim bu konuda?
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 pratikle tabiki kendi kendine saçma sapan şeyler yazıcaksın
freemaniacss Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 ne gibi saçma sapan?bu işler zaten tecrübe işleri ama bu tecrübeyi nasıl edinicem kendi kendime
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Abi aklına gelen herşeyi yazabilirsin mesela, ben öyle yapıyorum. Şöyle birşey olsaydı işime yarardı diyorum yazıyorum, en azından yazmaya çalışıyorum. Yazamazsam araştırıyorum, bilenlere soruyorum vs. Bu forumda çok kişinin başını ağrıtmışımdır fds
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 saçma sapan genel mantıgı olmıyan algoritma filan yazıcan işte kitaplardan ögrenemezsin kendini geliştirmeyi sadece yazarak gelişir
senko Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 al bi tane algoritma kitabi calis ondan arkasindaki sorulari fln yap tavsiyem necip nabiyev hocanin "algoritmalar" adli kitabidir. yabanci da bir cok kaynak var. edik: sanki olayi yemis yutmusum gibi konusmusum sfdsfd benimde eksigim cok bahsettigin konuda. vakit buldukca yeni cozumler yeni patternlar ogrenmeye calisiyorum bende.
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 doğuştan gelir öyle şeyler. insan yazılımcı olmaz yazılımcı doğar.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 kendi basina yazma olayinda su onemli, feedback almadan kendi kendine aklina geleni yazarak algoritma falan ogrenilmez abi, tam tersine iyice boka gider yazdigin kod. algorithms kitabi var kuran-i kerim gibi, onu al, algoritma calis. careercup.com gibi sitelerden interview sorularini calis, en guzel interview sorulariyla ogrenirsin algoritma olayini. yani basinda ya kodunu review edip feedback veren biri olucak gelistirmen icin, ya da cozumu zaten onunde olacak, yaptiktan sonra bakicak cozumle karsilastirican her seferinde bi hatani bulucan, veya daha az kod daha cok is ogrenicen falan. kendi basina isin feedback kismi olmadan nasil ogrenicen ki yani diger turlu
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 anca örnekleri inceleyerek öğrenir işte. mesela şöyle bir soru vardır: çarpma kullanmadan çarpma işlemini yapan algoritmayı yapınız. yap bakalım nası yapcan. yapama, gülelim eğlenelim dalga filan geçelim seninle. sonra hırs yapar öğrencem hepinizi dövcem filan dersin.
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Design pattern'lar da epeyce etkili bu konuda. Bir de Java calisiyorum bu aralar ve simdiye kadar el atmadigima yaniyorum. Resmen bu is boyle yapilir diye anlatiyor elimdeki kitap. Bildigin costuruyor. =P Benzer bir yol tavsiye ederim, zarari olmaz.
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Bir de dunyayi tek basina yeniden kesfetmenin alemi yok. Bugune kadar insanlar neyi nasil yapmis arastirmasi kendi basina seneler icinde cozecegin seyleri sana cok cok kisa surede verebilir. Once yolu gor, ondan sonra tek basina ilerlesen de olur.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 algoritma sorunun varsa bir kaynaktan calisman lazim ama senin bahsettigin algoritma sorunu degil, pratik eksikligi. algoritma sorunun olsa farkina bile varmazsin. elindeki sorunu bir yontemle cozersin, kendini de cok iyi bir yazilimci sanarsin ama cok daha iyi yontemler vardir, bilmedigin icin eksigini de anlamazsin. kendimden biliyorum =)
elesso Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 bide klasik şeyleri hatmetmek lazım. genelde karşılaşılan şeyler anı şeyler ile ilgili..
freemaniacss Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 galiba mum un dediği gibi öyle bir sorunum yok ama,pratik eksiğim fazlasıyla var.Bir soru hakkında yapılan çözümleri anlayabiliyorum fakat bakmadan da yapamıyorum.Öyle araştırmadan o soruya abansam tahminen 30 gün bakarım yine bi çözüm çıkmaz yani benden.
Tcpip Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 pratik eksikliği çözüm ise en basitinden var olan projeleri kendin yapmaya çalış tamamen bi facebook yap demiyorum tabi ama üyelik sistemi, arkadaş olma, grup kurma gibi şeyleri yaparsın.
Anason Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 bence algoritmadan cok software design ve design pattern'ler konusunda calismalisin.
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 project euler gibi siteleri deneyebilirsin. hem zevkli, hem de yararlı oluyorlar.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Project Euler neymiş öyle ya, beynimi yedim. Hele asal sayıların bulunmasında Eratosthenes'in elek yöntemi diye bi yöntemi varmış, mükemmel. Brute force ile 5 dakka bekleyip alamadığın sonucu 2 saniyede falan veriyo lan :(
Arlooax Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 di said: Design pattern'lar da epeyce etkili bu konuda. Algorithm konusunda bir cok kaynak var, ulasmakta zorluk cekmessin. Fakat burada di'nin degindigi bir konu var ki, 12 den isabet ettirmis, design patterns demis, cok dogru demis. Simdi senin yazdiklarindan, OOP nedir hakim oldugunu varsayiyorum kullandigin dilden bagimsiz olarak, konsept babinda ve kullandigin dil ve diller babinda, yontem olarak( ornek C++ da multiple inheritance patlatiriz, java da interface ler ile acik kapariz gibi). Bu konulari bildigini varsayarak, algoritma eksikligi derken bilginde belki de yontem eksikligi kastindir diye dusunuyorum, belki di arkadasimiz da bu sekilde dusundu. Yontem eksikliginden kasit, bir takim problemler nasil cozulur. Bunun cevabida Design Patterns oluyor. Aklina gelebilecek hemen her turlu mimari sorunun cevabi yazilim babinda bu konuda sakli, mutlaka ogren. Profosyonel cozumlerde, calistigin yere gore de degisir, kultur olarak, bir toplanti esnasinda design patternlar ucusur havada.. fake bir ornek verelim, ilgini ceker belki.. Kisi A: Hocam settingleri nasil tutacagiz, nasil bisi yapacagiz? Kisi B : Singleton pattern hocam, dusunecek bisi yok. Kisi C : Arkadaslar merkezi olarak, bir cok clienti merkezdeki state den habardar etmemiz gerekiyor, ornek vermek gerekirse, Rusya bize fuze sallarsa, TR deki, ve balkanlardaki usler haberdar olmali, denizaltilar alarma gecmeli, nasil olacak, ne dusunuyorsunuz? Toplanti salonu: Observer pattern apply edecegiz. Kisi C: iyi de F, G ve Z tipi denizalti tipleri bu datayi kabul etmez push olarak. Toplanti salonu: Adapter pattern abicim, duymadin mi hic?!! Bir ornek salladim sana, ama design pattern demek bizim dunya da cok onemli bir olay, cogu sorunun cozumu buradan gecer, belki senin de anlatmaya calistigin sorunun budur cozum bulamiyorum derken. iyi calismalar diliyim.. Edit: Typo, typo.
Öne çıkan mesajlar