Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlamada algoritma becerisi

freemaniacss

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar herhangi bir programlama dilinde,web tabanlı da olabilir,algoritma yetisi nasıl kazanılır?bir insan kendini nasıl geliştirebilir?mesela temel birikimin var diyelim ve neyin ne olduğunu,nasıl kullanıldığını biliyorsun,o dilin kurallarını biliyorsun,mantığını biliyorsun,oop olan dillerde classın önemini biliyorsun,ıvırını zıvırını biliyorsun ama karşına bir problem,aklına bir fikir geldiğinde onu koda dökemiyorsun.bir şey yapmaya uğraştığında ulan nasıl olacak acaba diye bakıyorsun.işte böyle anlarda anlıyorum ki algoritma bilgim biraz zayıf.kendimi nasıl geliştirebilirim bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

al bi tane algoritma kitabi calis ondan arkasindaki sorulari fln yap
tavsiyem necip nabiyev hocanin "algoritmalar" adli kitabidir. yabanci da bir cok kaynak var.

edik: sanki olayi yemis yutmusum gibi konusmusum sfdsfd benimde eksigim cok bahsettigin konuda. vakit buldukca yeni cozumler yeni patternlar ogrenmeye calisiyorum bende.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi basina yazma olayinda su onemli, feedback almadan kendi kendine aklina geleni yazarak algoritma falan ogrenilmez abi, tam tersine iyice boka gider yazdigin kod.

algorithms kitabi var kuran-i kerim gibi, onu al, algoritma calis. careercup.com gibi sitelerden interview sorularini calis, en guzel interview sorulariyla ogrenirsin algoritma olayini.

yani basinda ya kodunu review edip feedback veren biri olucak gelistirmen icin, ya da cozumu zaten onunde olacak, yaptiktan sonra bakicak cozumle karsilastirican her seferinde bi hatani bulucan, veya daha az kod daha cok is ogrenicen falan.

kendi basina isin feedback kismi olmadan nasil ogrenicen ki yani diger turlu
Sosyal ağlarda paylaş

anca örnekleri inceleyerek öğrenir işte.
mesela şöyle bir soru vardır:
çarpma kullanmadan çarpma işlemini yapan algoritmayı yapınız.
yap bakalım nası yapcan. yapama, gülelim eğlenelim dalga filan geçelim seninle. sonra hırs yapar öğrencem hepinizi dövcem filan dersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Design pattern'lar da epeyce etkili bu konuda.

Bir de Java calisiyorum bu aralar ve simdiye kadar el atmadigima yaniyorum. Resmen bu is boyle yapilir diye anlatiyor elimdeki kitap. Bildigin costuruyor. =P

Benzer bir yol tavsiye ederim, zarari olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de dunyayi tek basina yeniden kesfetmenin alemi yok. Bugune kadar insanlar neyi nasil yapmis arastirmasi kendi basina seneler icinde cozecegin seyleri sana cok cok kisa surede verebilir.

Once yolu gor, ondan sonra tek basina ilerlesen de olur.
Sosyal ağlarda paylaş

algoritma sorunun varsa bir kaynaktan calisman lazim ama senin bahsettigin algoritma sorunu degil, pratik eksikligi.

algoritma sorunun olsa farkina bile varmazsin. elindeki sorunu bir yontemle cozersin, kendini de cok iyi bir yazilimci sanarsin ama cok daha iyi yontemler vardir, bilmedigin icin eksigini de anlamazsin. kendimden biliyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Design pattern'lar da epeyce etkili bu konuda.

Algorithm konusunda bir cok kaynak var, ulasmakta zorluk cekmessin.

Fakat burada di'nin degindigi bir konu var ki, 12 den isabet ettirmis, design patterns demis, cok dogru demis.

Simdi senin yazdiklarindan, OOP nedir hakim oldugunu varsayiyorum kullandigin dilden bagimsiz olarak, konsept babinda ve kullandigin dil ve diller babinda, yontem olarak( ornek C++ da multiple inheritance patlatiriz, java da interface ler ile acik kapariz gibi).

Bu konulari bildigini varsayarak, algoritma eksikligi derken bilginde belki de yontem eksikligi kastindir diye dusunuyorum, belki di arkadasimiz da bu sekilde dusundu.

Yontem eksikliginden kasit, bir takim problemler nasil cozulur.
Bunun cevabida Design Patterns oluyor. Aklina gelebilecek hemen her turlu mimari sorunun cevabi yazilim babinda bu konuda sakli, mutlaka ogren.

Profosyonel cozumlerde, calistigin yere gore de degisir, kultur olarak, bir toplanti esnasinda design patternlar ucusur havada.. fake bir ornek verelim, ilgini ceker belki..

Kisi A: Hocam settingleri nasil tutacagiz, nasil bisi yapacagiz?
Kisi B : Singleton pattern hocam, dusunecek bisi yok.
Kisi C : Arkadaslar merkezi olarak, bir cok clienti merkezdeki state den habardar etmemiz gerekiyor, ornek vermek gerekirse, Rusya bize fuze sallarsa, TR deki, ve balkanlardaki usler haberdar olmali, denizaltilar alarma gecmeli, nasil olacak, ne dusunuyorsunuz?
Toplanti salonu: Observer pattern apply edecegiz.
Kisi C: iyi de F, G ve Z tipi denizalti tipleri bu datayi kabul etmez push olarak.
Toplanti salonu: Adapter pattern abicim, duymadin mi hic?!!

Bir ornek salladim sana, ama design pattern demek bizim dunya da cok onemli bir olay, cogu sorunun cozumu buradan gecer, belki senin de anlatmaya calistigin sorunun budur cozum bulamiyorum derken.

iyi calismalar diliyim..

Edit: Typo, typo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...