Alpgiray Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 sandalye said: Mighty_THoR said: sorun yok ozaman savcı sallamamamış,keyfine bak. Ama nezarette 2-3 eleman daha vardı üstlerinden çıkmış hatta polis "utanmadan birde tarlabaşından aldım diyorsunuz zengin ettiniz adamları" filan diyordu. Onlarda aynı işlemi gördü ifadeden sonra serbest kaldılar. O nasıl oluyor? Boyle arkasından dava açılabilir ve tamamen yasalara uygun olur. Adalet Bakanlığı'nın dediklerini yasaların onune alınamayacağınıda pekala biliyor olman lazım. Bitti mitti desende bu sistem boyle çalışıyor. Bununla mücadele için biz elimiz taşın altına sokalı çok oldu.. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum. savcı bir daha ifade alır dava açmayacaksa serbest bırakır, açacaksa sorgu hakimine yollar. Bu cumle daha once yazdığım gibi yanlış ve eksik... hem daha onceki postta belirttiğim hem de anlatmaya çalıştığım sey sorgu mahkemesine sevk sadece tutuklama ile alakalıdır. İfadeni alıp bırakır ve sonra arkanda da iddianamesini yazar ve davasını açar. Dediğim gibi yazdığın kadar tecrubeden sonra boylesi basit bir hata yapmana eas şimdi sasırdım. Elindeki kendi işlerinden bahsediyorsun benım elimdeki işler hakkında konuşmam şimdi bize hava basma durumuna girer. Ama tahminlerinin cok otesinde... Zehirli agacın meyvesi hikayen güzel ama mesajlarını bu ülkedenmi gonderiyorsun bi daha sorma gereği duyuyorum. Turkiyede bu işin delil serbestisi ve toplum guvenliği adı altında milyon kere ihlal edildiği ortadadır. Mesajlarını T.C den yolluyorsan ve T.C yargı sisteminden konusuyorsak soylediğin hersey havada kalıyor, sonuçta adama dava açılma ihtimali varmı, var.. Evine celp vs. gelebilirmi gelir.. Benim amacım adama doğru bilgiyi vermek. Şahsi ustunluk kurma kaygısı taşımıyorum. Bu arada amiyane tabirle içicilik suçu topicde ki konu bu tekkerür olmadıkça tutuklanması İMKANSIZDIR. Nerde ne işi aldın bilmiyorum da Denetimli serbestlik hukumlerinin uygulanma mecburiyeti var. bu kanun 4 yıldan beri uygulanıyor. Yanı arkadasımızın zaten SEVK'i 123124 tane nedenden mevcut olmadığı gibi bu hukumlerden dolayıda mevcut değil yani savcı arkalarından DAVASINI AÇAR. Turkiyede ki gerçeği tartışmakla da beni cok yordun ama guzel yanlışda olsa savunmaya çalışıyorsun.. Ayarı kaçırmak da istemiyorum ama sözlediklerin havada ve gerçekten o kadar uzak ki..
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 öncelikle senin yapmamış/yapamamış olman birşeyin olmadığı anlamına gelmez.Yargıtayın usulsüz delil ve usulsüz delil aracılığı ile sağlanmış deliller üzeri verdiği zilyon tane karar var seç beğen al.Sanırım 2010 mart veya nisan ayında verdiği usulsüz arama yoluyla elde edilen bir kenevir davası var özellikle onu tavsiye ederim. Denetimli serberstlik hikayesine gelincebu biraz kazanın doğurduğuna inanıyorsunda öldüğüne niye inanmıyorsun hikayesi gibi. 5237 sayılı TCK'nun 58. maddesinde, 5271 sayılı CMK'nun 231. maddesinde, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 104, 107 ve 108. maddelerinde ve 5402 Sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda düzenlenmiştir.Ama daha net bir hadise olan TCK 191 kullanmak için bulundurmayı düzenler.sorunun çıktığı yer satcı ile içici arasındaki farkı belirleyecek objektif bir kanun maddesinin bulunmamasıdır.Yargıtay kararları belki yol gösterir diye baktığında bile bir nevi nabza göre şerbet durumu var,bir dosyada 10 gr bakın sadece 10 gr ile yakalanan adama sen satıcısın diyor diğer dosyada 1.5 KG evet 1.5 KG ile yakalanan adama sen içicisin diyor. Bu yüzden TARKAN 10 gr ile yakalandı savcı sen satıcısın dedi, kollukta ifadesini verdi,savcıda ifadesini verdi sonra tutuklama talebi ile hakim karşısına çıktı. sölediğim silsile kesinlikle yanlış değildir,eksik olabilir,eksikliğinde temeli,savcıların denetimli serbestlik fikrinden haz etmemeleri ve önüne geleni içeri alıp rahat etme düşünceleri ile forum dahilinde fazlasına gerek olmamasından kaynaklanıyor. Öte yandan somut olayda söz konusu madde üstünde yakalanmadığı gibi yanında dahi yakalanmıyor benim gözümde gayet uzak bir mesafe buna birde yeni düzenlemeler ile polislerin rapor ettikleri olay başına puan alması ve bu puan tutkusu ile ota boka saldırmaları durumunu ve kolluk ifadesinde hiçbir şekilde suçu kabul etmediğini eklediğinde bu durumda savcının ifade almadan dava açması abes olur. Not:Adalet bakanlığı genelgesine uymayan savcıya karşı soruşturma yolu açıktır. Not2:Adliyeye gidip durumu kontrol etmekte bir sıkıntı yok zaten biz bu konuya dalmadan önce bu husus belirtilmişti.
Alpgiray Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Gene bir dunya eksik ve yanlış bilgi yazmışsın vaktim olunca duzeltirim onları da
RRa Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 alpgiray mightiyi tokatlıyor dediler geldim
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 abi avukat istiyorum deme hakkı yok mu
Alpgiray Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Zehirli ağacın meyvesi ; 250 ile yetkili ( orgut suçlarına bakan kanunla yetkilendirilen ozel yetkili mahkemeler, tabelası değişik eski dgmler ) mahkemelerde anlatsana bunları, evet gel de cıkarsana zavallı silivri mağdurlarını, özel yetkili mahkeme mağdurlarını, cumhurbaşkanı caresiz varmı ötesi.. 250 ile görevli her savcı soruşturmayı bizzat yonetmek durumunda bu ıvır zıvır genelge değil bizzat CMK daki bir husus devretmişler herseyi polislere copy paste fezleke iddianameler. Gerçekler bunlar taşradaki gotu boklu kenevir dosyaları değil kusura bakma. Mesleğinine dayatılan gerçek bu. Gel anlat keneviri ve deki efendim mahkemeler her yerde aynı kararı vermelidir de. Dinleyen varmı ah be abisi ben yapamadım diye yok sayılmazmış. Birak usulu eksikliği zehirli agacın meyvesini hakkında tek bir delil bile yok coğu tutuklunun. İyi kotu herkez burda olayları takip ediyor. 250 ile yetkili mahkemelerde hukuka uygun tek bir işe denk gelmek mumkun değilki. Efendim bla bla... ben realiteyi konusuyorum, keneviri değil o yuzden sorarlar adama sen T.C denmi katılıyorsun yarışmaya diye.... Denetimli serbestlik; Kazan hikayesi falan değil genel, guncel ve herkezin anlayacağı bildigi bir mesele doğrudan infaz hukumleri ile alakalı olup anlaşır halde yazıyım tekrar.. 5237 sayılı TCK'nın, 06.12.2006 tarihli ve 5560 sayılı Yasa'yla değişik 191. maddesinde, değişiklikten önceki metinden farklı olarak, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında bir yıldan iki yıla kadar hapis ceza yaptırımı öngörülmekle birlikte, bu suçla ilgili yargılama aşamasında yargıca takdir hakkı tanıyarak, öncelikle hükmün geri bırakılmasına ve kişi hakkında "tedavi ve denetimli serbestlik" önlemi uygulayarak bu sürecin iyi halli olarak tamamlanması durumunda kamu davasının düşmesine karar verileceği, diğer bir seçenek olarak da hükmolunan cezanın çektirilmesi ertelenmekle birlikte "tedavi ve denetimli serbestlik" önlemi uygulanması ve "kişinin mahkum olduğu ceza, tedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranması durumunda infaz edilmiş sayılacağı, aksi takdirde, derhal infaz edileceği" hükmüne yer vermiştir. Tarkan'a gelince ; gene eksik ve yanlış bilgi tarkan 250 ile yetkili savcıların sorusturmasında 'suç orgutune uye olma uyuşturucu madde satma suçları' ile gozaltına alınmış, pişmanım içiyorum demiş ve işi soforunun üzerine yıkıp işden yırtmıştır. Metin erdoğanla alemler yaptığı da dava dosyasından sabittir. Deniz sekiyi sektiren mahkeme tarkanı sıcak evine geri yolladı. Baştan sona bu mahkemeler neresinden tutarsan tut elinde kalır. 'sölediğim silsile kesinlikle yanlış değildir,eksik olabilir,eksikliğinde temeli,savcıların denetimli serbestlik fikrinden haz etmemeleri ve önüne geleni içeri alıp rahat etme düşünceleri ile forum dahilinde fazlasına gerek olmamasından kaynaklanıyor'. demişsin Genellemenin hatalı olduğu yazdım ve anlattığın bu kadar tecrubeyle uyuşmayan bir hata tekrar tekrar yazmaya gerek yok yukarıda postlarda yazdım. Yargıtay kararlarına gelince; iyice incelersen onemli olanın tartı mıktarları değil, satıcı veya sahsi kullanım meselesi olduğunu goreceksin 5kg ekip kendime kullancağım diyen iki kişiye yıllık kullanımı dediği, sivil polise bi sarımlık sigarayı satanı paket ettiğini goreceksin ayrım tartıda değil diğer delillerde.Çelişkili gormusundur ve bencede vardır celıskı bu da işte yargıdaki hilkat garibelerinin urunudur. Bu arada savcılar kimseyi içeri atmaz yani atamaz tutuklama kararı sadece mahkemelerin verebileceği bir karardır. İfade almadan dava açmasını abes gormende gene uygulamadan uzak olmanla alakalı boyle açılan yuzbinlerce uyusturucu dosyasının var olduğunu defalarca yazdım. istanbulda bir iki adliyeye uğrayıp ögrenebilirsin zaten direndiğin ve savcılara sorusturma acılacağını iddia ettiğin husus bu sanırım. Nedeni ve sebebi yazıyım; savcıların ve hakimlerin şahsi sorumluluklarının asla yargılmaya dahil edilmemesi. Senin tamimlerini genelgelerini gılırına takan yok yani, bu genelgeler her sene yayınlanır bu da başka bir gerçek.. Polis puan olayıda ; Gene bir yerlerden kulağına çalınmış bunlar tamamen AB uym yasaları ile alakalı Emniyet Genel Müdürlüklerinin polislere yasal olmayan baskılarla faili meçhul cinayet , kara para, uyusturucu ticareti, cıkar amaçlı suc orgutu ,insan ticareti başlıklı suçlarla dosya kapatmalarını ve fail bulmalarını orgutler kurmalarını ve yakalamalarını dayatmaktadır. Bknz. Mit raporu Savcı suçu kabul etmeyen adamın ifadesini almak için mevcutlu çagırmaması aslında zaten çok anlaşılabilir ve defalarca sana yazdığım yetki devri olayıdır.Yukarıda yazdım bir adliyeye uğra ve bak duruma.... Suçu kabul etmiş olsa adam gibi bir savcının polis baskına maruz kalıp kalmadığını ogrenmek adına cagırıp dınlemesi gerekir... Sonuç olarak benim anlatmak istediğim hukukçu sıfatıyla eksik ve yanlış bilgi vermek daima hesapta olmayan sıkıntılar doğurur. Uygulamayı bilmeden teoriyi konuşmak ardında eline yuzune bulaştırdınmı özellikle ceza işlerinde bu kez hangisi neye metres olur bilmem ama adamın seni metresi yapabiletesi olabilir.
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 mighty dahil kimse okumaz bunu. hele o ilk paragraf yokmu. hiçbir şey anlaşılmıyor artık nerden alıntı yaptıysan yada kendin mi yazdın bilemiyorum. okumaz derken çok uzun olmuş anlamında
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 baktım üşendim sen haklısın deyip uzaklaşıyorum.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 abi siz böle çok anlaşılmayacak bişiler söyleyip adam çözemeyip buradaki gibi sen haklısın diyip bırakırsa kazanmış sayılıyor musunuz hakkaten? o_O
senko Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 harbi lan mahkemede avukat bikip he birader sen haklisin desen karsi taraf kazanmis oluyordur heralde
Law Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Ben okudum ama bilemiyorum doğru mu. Ceza yargılamasına hiç bulaşmadım. Nihayetinde uygulamada çok abes şeyler ile karşılaşmak mümkün. İhtiyati haciz kararı aldığımız mahkemeye teminat mektubu sunduk. Takibe geçdik, tebligat yapıldı, karşı taraf itiraz etmedi takip kesinleşdi. MAhkemeye teminatın iadesi için icra dairesinden yazı aldım (yani takibin kesinleşdiğine dair) gittim hakim bana olmaz dedi, yazı işleri yönetmeliğini bahane edip önce karşı tarafın onayını almak için tebligat yapmalısınız dedi. Ben böyle apışıp kaldım bir daha hadiseyi anlattım ikna olmadı. Biraz araştırma yaptım, müfettişlerin bu sebep ile hakimlere frıça attığını ve hakimlerinde bundan dolayı yasaya aykırı böyle bir işlem yaptıkları gerçeği ile karşılaşdım. Aynı durum bir kaç yerde daha başıma geldi ama çğou mahkeme teminatı iade etti olması gerektiği gibi.
Alpgiray Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Benim işlerde karşımda ki yani marongoz hatası nedeniyle yargıçların yanında oturan savcılar oluyor genelde. İşi uzatınca da hakkında suç duyurusunda bile bulunmaya çalışıyorlar.
Law Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Birde avukatlıksa olay teorik bilgi tek başına yetersiz. Hukuk fakültesinde akademisyen yetiştirilir, avukat değil. O yüzden master ,doktora felan tek başlarına birşey ifade etmez (sözüm meclisden dışarı), kartvizitinizi söylediklerinizin doğruluğuna teminat göstermeniz her zaman için doğru olmaz, tecrübe ile sabit :). Bir panelde profun biri aynı zamanda avukat, ben avukatlık yapmayan bir öğretim görevlisinin, öğretim görevlisi olamayacağını düşünüyorum demişdi. Gerçekten de haklı.
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Law said: Birde avukatlıksa olay teorik bilgi tek başına yetersiz. Hukuk fakültesinde akademisyen yetiştirilir, avukat değil. O yüzden master ,doktora felan tek başlarına birşey ifade etmez (sözüm meclisden dışarı), kartvizitinizi söylediklerinizin doğruluğuna teminat göstermeniz her zaman için doğru olmaz, tecrübe ile sabit :). Bir panelde profun biri aynı zamanda avukat, ben avukatlık yapmayan bir öğretim görevlisinin, öğretim görevlisi olamayacağını düşünüyorum demişdi. Gerçekdende haklı. de ayrı!!!!!!!!
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 alp geç bunları sonunda biraz ayıldım okudum hadiseyi kavramamışsın hem savcılar kafasına göre iş yapar deyip hem tarkanı savcı kafasına göre satıcı yaptı deyince yanlış demek kazan hikayesi oluyor. öte yandan yazdığın bütün postlar kişisel yorumlarından oluşuyor yani aslında geçerlilik sahibi değiller ama biz burada kendi aramızda yuvarlanıp gittiğimiz için neyse diyoruz. Benim sana günlerdir anlatmak istediğim sana söyleneni yapmak zorunda olmadığın sana birileri böyle olur demiş sende bana ahmet amca böyle dedi uygulama böyle diye takılıyorsun.Ben senin gibi beyanları savcılar hakimler tarafından yazdırılan dimi avukat bey dendiğinde padişahım çok yaşa diyen arkadaşlara bir ihtimal daha var şeklinde yol göstermeye çalışıyorum. Sen hakim savcı bana takar mı diye tırsmayacaksın onlar sen onlara takarmısın diye tırsacak.Bu ülkede her türlü zorluğa rağmen senin gibi ben uygulamayı bilirim öyle şey olmaz diyen insanlara rağmen adli tıp raporuna karşı uzman tanık ile müebbet hapisden adam alan insanlar var
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Eralp said: Law said: Birde avukatlıksa olay teorik bilgi tek başına yetersiz. Hukuk fakültesinde akademisyen yetiştirilir, avukat değil. O yüzden master ,doktora felan tek başlarına birşey ifade etmez (sözüm meclisden dışarı), kartvizitinizi söylediklerinizin doğruluğuna teminat göstermeniz her zaman için doğru olmaz, tecrübe ile sabit :). Bir panelde profun biri aynı zamanda avukat, ben avukatlık yapmayan bir öğretim görevlisinin, öğretim görevlisi olamayacağını düşünüyorum demişdi. Gerçekdende haklı. de ayrı!!!!!!!! memhemehmheheeh
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Bir de felan değil falan meclisten demişti
Law Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Aluriel said: ona bakarsan "gerçekten de" Ona bakarsan.
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 o büyük harf ve noktalama işaretlerine falan ciddi şeyler yazmıyorsam hayatta dikkat etmem. geyik sonuçta
Alpgiray Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 @mighty Benim sana günlerdir anlatmak istediğim sana söyleneni yapmak zorunda olmadığın sana birileri böyle olur demiş sende bana ahmet amca böyle dedi uygulama böyle diye takılıyorsun.Ben senin gibi beyanları savcılar hakimler tarafından yazdırılan dimi avukat bey dendiğinde padişahım çok yaşa diyen arkadaşlara bir ihtimal daha var şeklinde yol göstermeye çalışıyorum. Hatalı olduğun konuyu yazdım, sen işi bel altına indirdin şimdi Bu yazdığın şeyleri ağır hakaretler..olabildiğince seviyeyi yukarıda tutmaya çalışıyorum. ikinci yazdığın da bana rağmen işler başardığını iddia ediyorsun hakkımda ki bilgin nedir? bu yazdıkların doğrumu şimdi ? Adam soru sormuş; evime celp gelirmi GELİR dedim arkandan da dava açılır dedim. Başına ailesi ile sıkıntı almak istemediğini napacağını sordu; onlara cevap verdim. Hayır hem eksik ve yanlış yazılar yazıyorsun hem kızıyorsun bide bana hakaret ediyorsun. İşi sidik yarışına dokmek istemiyorum ama sadece su kadar yazıyorum; Turkiye'deki hemen hemen bütün büyük ceza davalarında müdaafilik yapıyorum. Hakkımda bilgin olmadan hakarete dokme işi.. Yarın obur gun sana da avukat lazım olur...
Öne çıkan mesajlar