Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minoxidil i duyan var mı ?

ispatipapaz

Öne çıkan mesajlar

Erkek saç dökülmesinin sebebi DHT nin saç köklerini inhibe etmesi o doğru...

Ama rogaine in etki mekanizması DHT derişimini azaltmaya yönelik değil. Daha önce de yazdığım gibi damar çapı genişletici. O yüzden koluna sürsen kolundaki kıllar da gürleşir...

DHT ye çözüm istiyorsan Propecia kullanacaksın. Günde 1 tane hap alıyorsun, vücuttaki fazla testosteron hormonunun DHT ye dönüşmeden emilmesini sağlıyor.

Ama tabi onun yan etkileri arasında iktidarsızlık bile var. Saçım çıksın diye kuşumdan olma riskini ben göze alamamıştım.

Rogaine'i bende 5 senedir kullanıyorum. Çok iyi sonuçlar elde ettim ve en azından 40 ıma kadar kullanmayı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

Erkek saç dökülmesinin sebebi DHT nin saç köklerini inhibe etmesi o doğru...

Ama rogaine in etki mekanizması DHT derişimini azaltmaya yönelik değil. Daha önce de yazdığım gibi damar çapı genişletici. O yüzden koluna sürsen kolundaki kıllar da gürleşir...

DHT ye çözüm istiyorsan Propecia kullanacaksın. Günde 1 tane hap alıyorsun, vücuttaki fazla testosteron hormonunun DHT ye dönüşmeden emilmesini sağlıyor.

Ama tabi onun yan etkileri arasında iktidarsızlık bile var. Saçım çıksın diye kuşumdan olma riskini ben göze alamamıştım.

Rogaine'i bende 5 senedir kullanıyorum. Çok iyi sonuçlar elde ettim ve en azından 40 ıma kadar kullanmayı düşünüyorum.

nasıl temin ediosun rogaine ? kuşta bi sorun yok di mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Minoxidil saç dökülmesini durdurma konusunda pekte bir şey yapmıyor aslında. Asıl amacı saç çıkarmak. En iyi sonucu almanız için finasterid (propecia, proscar vs.) ile birlikte kullanmanız lazım. Fakat finasterid minoxidil kadar masum bi ilaç değil. Kullanmadan önce yan etkilerini araştırmanız lazım. Araştırırken Türk forumlarını pek ciddiye almayın yalnız. Kolları kırılsa finasteridden bilecek bir kitle var. (Örneğin burası güzel bir kaynak http://www.hairlosstalk.com/interact/)

Ha bir de saç dökülmesi için kullandığınız hiç bir ilacı 1-2 ay kullanıpta işe yaramıyor diye bırakmayın. Genelde 6 ay - 1 sene gibi bir süreden önce ciddi hiç bir sonuç göremezsiniz. Minoxun ilk 2-3 ay saç dökülmesini hızlandırması da normaldir. İlacın işe yaradığını gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

Saç testi nedir yav?

ispatipapaz said:

Dynun said:

3 ay minoxil kullandım.
bi fark göremedim.

şimdi sadece şampuanım 4 aydır biomen.
saç testine gittim.
bi kökten 4 saç çıkıyo çok sağlam saçların aslında, sadece ince telli falan dedi.
iyi dedim eyvallah

saç testine nerde gittin ?
Sosyal ağlarda paylaş

minoxil kullanmaya başlayalı 9 ay oldu sanırım
başladıktan 4-5 ay sonra etkisi belli oluyordu
biraz zahmetli iş ama kesinlikle değdi demiştim ama şimdi yavaş yavaş eski haline dönmeye başladı. sınav stresi olsa gerek; ama bırakırsam daha kötü olacağını bildiğimden bırakmayı düşünmüyorum açıkçası
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara saçkıran geçirmiştim. Doktor stresten demişti. Sonra revigen adlı ilaçla bir solisyon kullandım ama solisyonun adını hatırlayamıyorum şimdi. Eğer hala atmadıysam şişesini bakayım sağda solda. Bulursam onun adını da yazarım.

Yatmadan önce her gün önce solisyonu sürüyordum. Ardından revigen'i. 1 hafta içinde yeni beyaz tüğler çıkmaya başladı. 1 ay sonrasında tüğler siyaha döndü. Hatta bu olay sakalımda bile vardı. Aynı şekilde tatbik ettim. Şimdi hiçbir fark yok. Ucundan açılmaya başlayan alın bölgeme de sürdüm kalanını. Aynı etkiyi gösterdi. Sadece saçkıranda etkili değil yani. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...

Not olaraktan: Ayrıca kullanmayı bırakalı 2 seneden fazla oldu. Ne döküldü çıkan yerler tekrar ne de seyreldiler. 1 şişe ile hepsi hallolmuş oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Bir ara saçkıran geçirmiştim. Doktor stresten demişti. Sonra revigen adlı ilaçla bir solisyon kullandım ama solisyonun adını hatırlayamıyorum şimdi. Eğer hala atmadıysam şişesini bakayım sağda solda. Bulursam onun adını da yazarım.

Yatmadan önce her gün önce solisyonu sürüyordum. Ardından revigen'i. 1 hafta içinde yeni beyaz tüğler çıkmaya başladı. 1 ay sonrasında tüğler siyaha döndü. Hatta bu olay sakalımda bile vardı. Aynı şekilde tatbik ettim. Şimdi hiçbir fark yok. Ucundan açılmaya başlayan alın bölgeme de sürdüm kalanını. Aynı etkiyi gösterdi. Sadece saçkıranda etkili değil yani. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...

Not olaraktan: Ayrıca kullanmayı bırakalı 2 seneden fazla oldu. Ne döküldü çıkan yerler tekrar ne de seyreldiler. 1 şişe ile hepsi hallolmuş oldu.

losyonun adını veriren doktora sorabilirz arkadaşım....
Sosyal ağlarda paylaş

Rogaine in ne yan etkisi varmış pardon? Benim bildiğim spreyi var sadece saç için ve hiçbir yan etkisi yok onun. Sadece kullanılacak bölge dışındaki yerleri suyla yıkamanız gerek o kadar. Biraz fazla sallamış kim demişse. Ayrıca bırakınca da öyle öküz gibi gitmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...