Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haliç'e mega kanal, İstanbul'a dev ada

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

devletimizin kendi dış borcu hayli fazla merak etme.
kağıthane nurtepe ayazağa da baya tarihi doku var ve evet etkilenecekler.

Bir tane say.

Cuce said:
binyıllardır her geleni büyülemiş istanbul görüntüsünün icine edilmesi var.

Dimi, tüm boğaz yerin dibine geçecek, Öyle şeyler olacak kı şu anda gördüğümüz istanbul boğazı ortadan kaybolacak. Bitecek istanbul boğazı? Yuh ya. Nasıl bir mantık seninki?

Cuce said:
hayır yanı o kadar abuk bir projeki, öyle böyle değil. hiç bir savunulcak noktası yok.

neden güzel diye sorulduğunda "adamlar calısıyo" cevabı geliyo nedense bitek

Yoo, sen ne kadar itiraz etsende akan bir su, durağan sudan daha temiz, daha aşındırıcıdır... İlkokul 4-5 olması lazım, hatta hatırlayamıyorum bile ne zaman ilk defa öğretildiğini...

Şu anda beton yığınından farklı olmayan o bölgelerin değerini arttırması, yeniden planlamaya giren şehir dokusunun bu şekilde ekstra bir güzelliğe kavuşması, Ayazağa, seyrantepe gibi boş, bu proje harici hiçbir şekilde normal imar planlı olarak kullanılması imkansız olan bölgelerin değerlenmesi...

Dediğim gibi, HATERS GONNA, ALWAYS WILL, HATE...

Bu arada hala türkiyenin devlete ait dış borç miktarını duyamadım...
Sosyal ağlarda paylaş

"ya binadan, ya zinadan, o binalar yikilacak, bu kumla yapilan binalari deniz elbet geri alacak"

nerde kalmıştık

deniz geri alıyorsa, toprak hem geri alır hemde 20 milyar doları geri vermez.

---

mevcut görüntüye bir etkisi olmaz arkada kalıyor
içinden nehir/deniz geçen şehir tarzı bişey olur
trafiğe etkisi üstüne atılcak köprü sayısına bağlı
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Cuce said:

devletimizin kendi dış borcu hayli fazla merak etme.
kağıthane nurtepe ayazağa da baya tarihi doku var ve evet etkilenecekler.

Bir tane say.

said:
* 1990 yılında borç miktarı 19,03 milyar A.B.D. Doları olarak gerçekleşmiştir.
* 2000 yılı sonu itibariyle, dış borçları 114,3 milyar dolar düzeyinde bulunmaktadır
* 2001’de 113,592 Milyar A.B.D. Doları olarak gerçekleşmişti

* 2001: 113.592 Milyar A.B.D. Doları
* 2002: 129.671 Milyar A.B.D. Doları
* 2003: 144.266 Milyar A.B.D. Doları
* 2004: 160.760 Milyar A.B.D. Doları
* 2005: 168.716 Milyar A.B.D. Doları
* 2006: 205.548 Milyar A.B.D. Doları
* 2007: 247.200 Milyar A.B.D. Doları

sus ve kendi imajini koruyabilmek icin bir daha konusma, lutfen

kendini 3 hafta kaybedersen anca "TURKIYENIN DIS BORCU YOKHHHH" gibi bir gafi unutturabilirsin

"amerika uniter devlet ROROROROR" diyen sir bak nasilda arazi olup inzivaya cekilde, aynen o sekil feyz alcan
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak bu tip projeler faydalı olma ihtimali çok yüksek projeler. özel şirketlere rant deniyor her seferinde; ama özel sektör o rantı yiyebilmek için bir sürü inşaat yapıyor devlete.

bu yeniden yapılan şehirlerde eskilerin hatalarına düşülmeyecektir bence. 100 sene sonrası dikkate alınıp yapılacaksa, yapılsın bu işler. nasıl ki sağlıklı bir orman için ağaçların belli sürelerde yenilenmesi gerekiyor, o hesap işte.

istanbul iğrenç ve eski bir şehir şu anda, ha depremden önce yapılmış ha depremden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon bos konusuyosun

belliki hiç gitmweişsin, o bölgelerde 40lardan dhatta daha öncelerden kalan, tarihi bir doku vardır. gidi görürsen bi gün anlarsın.

said:
Dimi, tüm boğaz yerin dibine geçecek, Öyle şeyler olacak kı şu anda gördüğümüz istanbul boğazı ortadan kaybolacak. Bitecek istanbul boğazı? Yuh ya. Nasıl bir mantık seninki?

gayet anlamlı bir mantık, boğaz ne demek öğren gel sonra konusalım. elbette biticek, istanbul boğazının filmlere kitaplara konu olmuş bir mimarisi vardır, başından sonuna, her sahilinde aynı anılar vardır. bunu bozmanın hiç bir anlamı yok.

said:
Yoo, sen ne kadar itiraz etsende akan bir su, durağan sudan daha temiz, daha aşındırıcıdır... İlkokul 4-5 olması lazım, hatta hatırlayamıyorum bile ne zaman ilk defa öğretildiğini...

ay ay sevsinler alfda sokarmış, git öğren halic nasıl temizlendi, bundan 15 sene önce ne haldeydi, nasıl yöntemlerle temizlendi bak gör. akan su pislik tutmaz atasözününde artık gecersiz kaldığınıda ilkokul 4-5 gibi öğrettiyor olmalaı lazım cünkü.

said:
Şu anda beton yığınından farklı olmayan o bölgelerin değerini arttırması, yeniden planlamaya giren şehir dokusunun bu şekilde ekstra bir güzelliğe kavuşması, Ayazağa, seyrantepe gibi boş, bu proje harici hiçbir şekilde normal imar planlı olarak kullanılması imkansız olan bölgelerin değerlenmesi...

sen istediğin kadar beton yığını de dur. o bolgelerde yasıyan yünbinlerce insan var. bu kadar insanın hayatını zehir edemezsin, yerlerinden yurtlarından kovamazsın. bu etik tartışmayı bir kenara koyuyorum. iddaa ettiğinin aksine beton yığını değil bahsedilen gölgeler. bunu gectim, bütün projelerden haberdarsın biliyorsunda "EVET ISTANBULU BOLMELIYIZ YOKSA BI BOKA YARAMAZ ORALAR!!" diyebiliyorsun, bu engin bilgine hayran kaldığımıda acıkalamk zorundayım.

Türkiyenı su andaki dış borcu 266.6 milyar dolar.
bunun kamu kesiminde düşen payı 74,3 milyar dolar.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

laflarına dikkat biraz, terbiyesizlesme. kisisel olarak saldıracaksan hic tartısmayalım. cevabın varsa adam gibi yaz sabaha kadar konusurum.

kime la bu ben mi yanlış bişey dedim hani alıntı yaptım ya
ondan sonra terbiyesizleşme dedin
alındım direk lol
ha ban değilse boşa almışım demekki
Sosyal ağlarda paylaş

anlatamıyorum sanırım derdimi. Teknik olarak anlamını gectim, boğazın bir görüntüsü var dimi? bu görüntünün bozulması söz konusu. zaten başka ne sekilde kaybolabilirki?

abi karakdan kopartıckalar atlantis gibi suya batıcak!!! falan diyorummu sanıroyusnuz siz?
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

anlatamıyorum sanırım derdimi. Teknik olarak anlamını gectim, boğazın bir görüntüsü var dimi? bu görüntünün bozulması söz konusu. zaten başka ne sekilde kaybolabilirki?

abi karakdan kopartıckalar atlantis gibi suya batıcak!!! falan diyorummu sanıroyusnuz siz?

http://forum.paticik.com/thumbnails/7c9/1da/2e7/c67/2dd/bbb/66b/3dd/bcf/7d9/a0_450xNULL.jpg

kuş bakışı bozuluyor da, vapurla filan geçerken bişey farketmiyecek

---
venedikten hallice yapsalar bile 20 milyar dolara değmez orası ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

SoulCube said:

toggie said:

SoulCube said:

ne yapsınlar mesela ?

bişey yapmalarına gerek yok. vapurla üsküdar sirkeci 15dk.

yok yok bence eğitime harcasınlar bu kadar parayı.

@SoulCube ne anlasılıyor burdan?

lol ben ciddi anlamda söyledim eğitime harcasınlar diye.
cümle espri gibi mi geldi :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...