Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Zaten başından beri söylemeye çalıştığım bu... Dikkat edelim. Oturup yeni kelime yazalım demiyorum ama mesela masaüstü bölümünde vardı frp sözcüklerine karşılık bulunuyordu. Diğer bölümlerde de gayet yapılabilir... Paticik olarak dili korumak için bir çalışma başlatsak ne kaybederiz ki?[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Sinan kardişe...(yazmamışım yanlış gitmesin) Hehe, hakkaten süpersin. Türkçe'nin kaybolmasını kurtar işte o zaman. Hatta elin değimişken devletteki, kültürdeki yozlaşmayı da bitir. Bunun için uğraşıp da bu ülkenin hapishanelerinde çürüyen nice aydınımız sana minnet duysun. Halk tarafından seçilip başımıza gelenlerden de yardım rica edersin artık (tabi haddini bilmeni rica! etmezse). Sen hala aynı yerdeysen açık açık yazdım yukarı. Konu kelimlerini kurtarmak olsaydı bu denendi önceden. Fikirlere de saçma demedim zaten ama istediğin gibi yorumla tabi dedim ya kendi yorumun kendi zekan ne diyebilirim... Ha bu arada cd için yanar döner teker otobüs için çok koltuklu götürgeç gibi komik öneriler yapılmıştı bir zamanlar dilin türkçeleşmesinde... [Bu mesaj Divin tarafından 20 Ağustos 2004 16:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Insanlar nasıl rahat ediyorsa öyle konuşmalıdır konumca. Yani tutup Showman'e Gösteri Adamı demem ben asla, kimse kusra bakmasın. Ama tutup "Ay veri fani haha" diye de konuşan bir adam değilim. Fizban'ın dediklerine azda olsa kulak vermeniz konusunda bastırıyorum, acı ama gerçekleri söylüyor. Bu saatten sonra, yattı balık yan gider.[signature][hline]Tragedy
Eraqrest Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Ya kimse size döner teker falan diyin demiyor. TT bir, RTÜK iki, TDK üç.[signature][hline]'Cause the bards' songs will remain.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Nedir bu umutsuzluk arkadaşlar? Gölge etmeyin bari.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 tamam da türkçeleşme nasıl yapılacak o zaman. Arkadaşlar yukarda onu istemiş. Nasıl olacak onu da anlatsınlar o zaman.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Umutsuzluk değil, boş umutlara kapılmamak gerektiğini gösteren bir ünlem. Gerek yok çünkü. Tamam gençlerimiz Türkçenin ağzına ediyor olabilir, ama bu konu da ne yapabilirsin ki? Birde böyle düşün? Döv döv bitmiyor ki adamlar.[signature][hline]Tragedy
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Biter biter..[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Divin bilgisayar da yeni dönem üretilmiş bir sözcük ama gayet mantıklı değil mi? İstenince herşey oluyor.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Bak öyle kelimleri war olan türkçe kelimelerle değiştirmeyle ne türkçe düzelir ne de bozulur. önemli olan elindekileri korumak. Ona bakarsan fransızcada da yoğurt yaourt, ingilizcede de yogurt.. Kimse kalkıp böyle tek tük kelimeyle dilin gideceğinden bahsetmiyor. Sen kalkıp elindeki kelimeler yerine karizma! olsun diye yabancısını kullanırsan sorun var. Adam kültürü yaratmış dünyaya yayacak kendi literatürü ile.
Proxa Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 "dönerteker" e "cd" deyince değilde daha çook l33t ve tikky konuşmalarla türkçenin bozulduğunu düşünüyorum ayrıca v yerine w yazan insanın ı yerine 1 yazandan farkı yok[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez. [Bu mesaj Proxa tarafından 20 Ağustos 2004 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: Divin, 20 Ağustos 2004 16:20 tarihinde demiş ki: Bak öyle kelimleri war olan türkçe kelimelerle değiştirmeyle ne türkçe düzelir ne de bozulur. önemli olan elindekileri korumak. Ona bakarsan fransızcada da yoğurt yaourt, ingilizcede de yogurt.. Kimse kalkıp böyle tek tük kelimeyle dilin gideceğinden bahsetmiyor. Sen kalkıp elindeki kelimeler yerine karizma! olsun diye yabancısını kullanırsan sorun var. Adam kültürü yaratmış dünyaya yayacak kendi literatürü ile. +birkaç.[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) I'm not fat;I'm big boned(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir www.heavymetaltr.com/forum [Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 20 Ağustos 2004 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Hakkaten sırf üniversitede İngilizce işkencesi çekiyoruz hocanın ingilizcesi ya çok aşmış olup anlayamıyoruz yada bize İngilizce niyetine yamyamca bir şeyler sıkıyor[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 interneti kapatalım! bunlar kafir işi zaten hepsinin suçlusu internet bre! :D ay ben bıktım bu aptal dilimizi şeyediyorlar topiklerinden yeter ulan protesto ediyorum aha yazdım imzama oh, aa yetti gari, günlük hayatımda kullandığım dinlediğim okuduğum şeylerin 3/4 ü ingilizce çok da memnunum ben hiçbirşeyi de değişmiyorum işte. hatta inadına bakkalla bile ingilizce konuşacam. valla global dil ingilizce olsada kurtulsak hepimiz. lölölö ayrıcana :) (lisede, ortaoulda, ilkokulda tüm türkçe notlarım 5'tir ayrıca).[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - English Forever! let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair [Bu mesaj Norak tarafından 20 Ağustos 2004 16:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 simdi arkadaşlar, estel'i sabırından dolayı kutluyorum divin'ı agresifliğinden dolayı kınıyorum fizbana inat birşeyler yapılabileceği göstermek adına bir grup, veyahut bir lonca gibi bir topluluk kurulmasını talep ediyorum. Bu lonca paticikte her mesajında, türkçeyi düzgün yazıp kullanabilen insanları içermeli. İsminizn altında gözükcek olan logosu ben yaparım, tek kedi nin yaapcagı isminizin yanında gözükmesini sağlamak. Gerçekten inanıyorum bunu yapabilecek insanlar var, her mesajın da "türkçe konuşabilecek insanlar var. Bizi bir ulus yapan, türkiyenin ulus-devlet kimliğinin en öğesi olan "türkçeyi" ayakta tutabiliriz. ben kendi adıma bunu başaramam, çünkü benim öss'de tüm fen bölümünden 1 hatam vardı ama türkçeden 5 hata yapmıştım. Ki bu hataalrdan biri -de ekinin ayrı yazılmasıyla ilgiliydi. Ben imla hatsı yapmadan yapamıyorum. Ama yuakrıda gördüm ki bunu yapabilen insanalr var. O zaman eger ki biz bu "logo" yu, türkçe konuşan türkler logosunu eklersek. Türkçe konuşmak bu forumalarda prestij olacak. yani l33t yazmak yerine türkçe konusulacak. İnsanlar girmeye özenecek. Türkçe gelişicek. tek kelime ŞAHANE olur fizban da utanır[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Herşey kelimeler kadar yalın ve kolay olsa.. Bu arada türkçe sadece internette kullanılan türkçeden ibaret değil, yani sen l33tleri temizleyerek türkçeyi temizleyemezsin. Türkçeyi nereye kadar temizleyeceksin, temizleyince ne geçecek eline. Ayrıca öss'yi kendine baz alıp hayatını ona göre kuruyorsan boşuna tartışmayalım, siz kurtarın türkçemizi ben inatla şu anki dilimi kullanacağım..
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Ben türkçeyi koruyan patiler arasında olmak istiyorum ama türkçeden sıkı bi eğitim almam lazım :)[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi..
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 ben en başı okudum hiç aralara bakmadım şöyle yazmış radyo sunucusuna diskjokey deniyor eeee radyoya ne deniyor peki[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem maykıl ceksını çok severim ama aslında metalciyim Boojack, 19 Ağustos 2004 01:01 tarihinde demiş ki: Yavşak dicem kızacaksın =)
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: Divin, 20 Ağustos 2004 17:26 tarihinde demiş ki: Herşey kelimeler kadar yalın ve kolay olsa.. Bu arada türkçe sadece internette kullanılan türkçeden ibaret değil, yani sen l33tleri temizleyerek türkçeyi temizleyemezsin. Türkçeyi nereye kadar temizleyeceksin, temizleyince ne geçecek eline. Ayrıca öss'yi kendine baz alıp hayatını ona göre kuruyorsan boşuna tartışmayalım, siz kurtarın türkçemizi ben inatla şu anki dilimi kullanacağım.. ah canım kardesim 1-agresiflesme hic kavga edesim yok 2-öss demek istedigim mevzuu benim imla denen kavramla hasır nesir bir iliskim olmadıgıın somut bir kanıtı olması dolasıyla verilmistir. Hnai onu yazdım ki kimse gelip, "aha sen önce kendi mesajında ki hatalara bak hırbo" demesin istedim. 3-biz bir yerden baslayalım da sonu nereye varırsa. Hem önemli insaın elinden geleni yapması, basarması degil. Zaten cok fazla degisken var hayatı kontrol edemzsin, sadece elinden geleni yapabilirsin.[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: BOccOB, 20 Ağustos 2004 17:35 tarihinde demiş ki: tamam ulan kurun böyle bir lonca her mesajınızda türkçe konuşacaksınız ama... bir kelimeniz dahi büyük ünlü uyumuna uymazsa ebediyen yörünge dışı olacaksınız ama nası fikir? :D Norak a katılıyorum, o işi fanatizime taşırmış biraz ama genede haklı. Benimde hayatımın 3/4 ü ingilizceyle geçiyor ve ben bu halimden memnunum. Herşeyin orijinal dilinde güzel olduğuna inanırım o yüzden tercüme kitap/film den çekinirim... aslında ben gercekten bu önerdigim fikir de bir heyecan gördüm. Işık gördüm, olabilir cok güzel olabilir...ve buna inandıgım için yörüngü dışı olmakla hiç bir derdim yok, hatta "cocukca" olacaksa da, durumun önemiyeti belirtmek için diyorum, 5 kişi bulamazsam bu yonca için. Kendim paticikten ayrılacagım[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Yanlız bu loncaya benim gibi Türkçeden anlamayan adamlar giremesin her yazdığı şeyde hatalı yazan[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Heh agresiflenen yok zaten üslubum bu ayrıca kavga edesin olsa da bişey değişmeyecek boşuna belirtmene gerek yok, ha olurda istersen pm atarsın. Valla kardeş ben de seni tanımış oldum şahane eğitim sistemimimzin yetiştirdiği pek muhterem arkadaşlarımızdan birisin... Klasik türk mantığı ne yazık ki, sadece göstermelik olarak. Orama o logoyu takayım burama bu logoyu takayım. Çok süper lisan bilirim çok feci tenis oynarım. Sorsanız her kış kayak yapan, her boş vaktimizde tenis oynayıp yüzen bi milletiz ama ne yazık ki hiç bu dallarda başarılı milli sporcumuz yok. Başarılar dilemekten başka birşey yapamayacağım, ancak şöyle bir olay var burada birçok bilinçli kullanıcı zaten yıllardır düzgün bir istanbul türkçesi kullanarak yazı yazıyor..
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 zaten o yüzden ben girmeyi düşünmüyorum. ama yapabilecekler var. bu oalbilir, biz kadar zayıf bir ırk degiliz. Olmuyor deyip geri cekilmeyiz, eger ki en sonunda bana öz atalarımdan kalan dili kaybedeceksem. savasmadan kaybetmeyecegim. Öleceksek dahi, elim bir dilenci abi gibi acık olmayacak, yumruk olacak.[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim
Werewolf Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 said: screamer, 20 Ağustos 2004 17:49 tarihinde demiş ki: Yanlız bu loncaya benim gibi Türkçeden anlamayan adamlar giremesin her yazdığı şeyde hatalı yazan Bence de :P[signature][hline]Fecondation under control of the King
Öne çıkan mesajlar