aquila Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 bizim uydu yorungedeki diger uydulari tartaklar.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 taciz ederse fena aihm'e başvururlarsa..
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 aslında bir yerde neden bu kadar geciktik şudur budur sormak hakkımız ama şimdi yiğidi öldür hakkını yeme cumhuriyetimiz hala sınavlar vermekte, memlekette refah sadece bir partinin adı(ydı). memleketin kalkınmasında, gelişmesinde senelerdir önümüze onlarca engel konuldu. kötü yöneticiler bir engeldir mesela veya terör örgütü, IMF vs... üniversitelerimizde yeterli imkan yada biliminsanı var mı? destekleniyorlar mı? öncesinde şunu sormam gerekirdi bilim yapacak ortam var mı? çoğu üniversitemizin öğrencileri siyasi partilerin gençlik kollarıyla aynı işi yapıyor. hem aptallık var hemde cahil bırakıldık yalan yok. şimdi olaya bu açıdan bakınca elin isviçreli bilimadamıyla bizim bilimadamlarını bir tutmamalı. adamlar aşmış bazı şeyleri ben isveçli bilimadamlarının diş macununun sırlarından başka bir şeyle muhattap olduğunu duymadım asdf. eski yunan'ın site devletlerinde felsefeyle uğraşanlar bildiğimiz godomanlar, geçim sıkıntısı olmayan elemanlar. bizim bilimi geriden takip etmemizin sebebi buna benzer sanırım daha g.tü doğrultamadık. mal gibi uzattım konuyu özet: her memleketin olduğu gibi Türkiye'ninde dünyada kendine has özel bir konumu var bu konumdan değerlendirip düşünmek lazım.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 aslında ub bizim ilk uydumuz değil. türksatları saymazsak, tübitakın uzaya fırlattığı 2 uydu var, aselsan ortak projeleri. ama onlar araştırma inceleme uyduları, dağ tepe hava koşulları vs. hoş tabi acil durumlarda askeri amaçlarla da kullanıma açık uydular. ama onlar da halka duyrulmayan özellikleri. 2012de atılacak uyduyu ilk yapan, tamamiyle askeri savunma ve sitihbarat amaçlı süper donanımlı ilk uydumuz. bu teknolojiyi kendimizi yapıyor olması süper. ama savaşta bi boka yaramıyor. hani iran, ırak, yunanistan, bulgaristan, balkan ülkeleri, kuzeyde ukrayna, doğda ve güneyde ne kadar ülke varsa işte, bunlarla savaşırsak süper işimizi görür, büyük üstünlük sağlar. ancak hindistan, rusya, çin, fransa, amerika gibi ülkelere gider yapacak kadar bi gaz da veremez. en nihayetinde bu saydığım ülkeler uzaya mütemadiyen uydu ve roket fırlatıyorlar ve herhangibir savaş durumda ilk yapacakları şey uzayda sana ait olan uyduya küçük şeker bir roket atıp yok edip tüm muhabereni kesmek oluyor. örneğin abd ile karşılıklı bi savaşa girsek büyük ihtimalle 1 saat içinde türksatlar dahil tüm uydularımız yok edilir, ülkenin tüm elektriğini kesilmesi ise maksimum 2 saat sürer. ondan sonrası toprak altındaki kablona bakar. 2001 senesinde, antalyada ayzınavır uçakgemisine binip gezdiğim sırada, pistteki bir helikopterlerinin özelliklerini anlatıyorlardı. bu helikopter EMP silahı sayesinde tüm newyorkun elektriğini 2 saat boyunca kesebiliyor demişlerdi. düşün sene 2001. 10 yıl geçti. adamlar sana kafa atmadan önce tüm haberleşmeyi 1 saat içinde yurt çapında bitirir. uydular yok, elektrik yok, internet yok, televizyon yok, telefon yok. sonra ilk yapılacak şeyler de tüm elektrik santralleri barajları ve çok önemli köprüleri yıkmak, ki 2 füzeye bakar gene. ondan sona bayramlaşma faslı. teknoloji güzel ama attığın uyduyu koruyacak teknolojini de yapman lazım ki bi halta yarasın. çok sevindim gene de.
Boci Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 2012 de şifreli kanalları seyredebilcekmişiz olm...
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 BabacumMostors said: türksat lar ne? ekmek mi? Türksatlar fransız yapımı. Haberde hem istihbarat demiş, hemde türk yapımı demiş.
cenx Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 durun durun espiri geliyor uydunun ismi ka-fa 1 000 000 asfsdgsafaf
Rock Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Telekom'un satılışına bir ülkenin iletişim kaynakları yabancılara verilemez diye feryat figan edenler, kendi istihbarat uydumuzu gönderme çabamızla niye bukadar dalga geçmişler anlamadım. Duyanda bilim ve teknolojideki geriliğimizin 2002'de başladığını zanneder. DeaN said: CHP'lileri izleyecekler böylece CHP'lilerin uyduyla izleme gerektirecek kadar yaratıcı bir gizlenme taktiği uygulayacak kadar yaratıcı olduğunu sanmıyorum.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 abi rock, siz ve sizin türdeşleriniz çok garip adamlar lan.. hani düz adam derler.. öle. acaip düzsünüz ufkunuzu geniş tutun yaw... dar diyeceğim de yok demek daha doğru olacak.
Rock Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Çukur adam tipini türce işgal edip doldurduğunuz için bize de düzlükler kaldı. Yapacak birşey yok. Ufuk polemiği konusunda yukardaki resmin yeterli açıklamayı yaptığına inanıyorum.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 CHPliler izlenecek olayı muhtemelen bir geyikti fazla ciddiye almışsın. Uydunun yapılışıyla dalga geçmediğimizi hatta onu övdüğümüzü fakat dalga geçtiğimiz kişilerin... eeh neyse tartışmayacağım dedim aynı şeyi 500 kere daha yazacağım yoksa bu konuda
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Ardeth said: bu konuda da daha polemiğe girmeyeceğim çünkü en az 3-4 insan daha "ne yani yapmasa mıydık" diyecek biliyorum etti 1 geriye kaldı 2-3
fede Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 dünyada en son 40 sene önce uzaya çıkıyoruz diye oy toplanmıştı. süper bi gelişme
Rock Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Ardeth said: CHPliler izlenecek olayı muhtemelen bir geyikti fazla ciddiye almışsın. Uydunun yapılışıyla dalga geçmediğimizi hatta onu övdüğümüzü fakat dalga geçtiğimiz kişilerin... eeh neyse tartışmayacağım dedim aynı şeyi 500 kere daha yazacağım yoksa bu konuda Ciddi olayların geyikleştirildiği, geyik olayların da ciddileştirildiği bir ülkede yaşıyoruz. Bakınız örnek olay. O uydu uzaya bugün gönderilse muhalefetin izleniyoruz çığlıkları uydu faliyete geçmeden bir saat önce başlar medyamız sayesinde de insanlar bunu ciddiye alırdı. Türkiyemizin asla gözden kaçırılmaması gereken bir gerçeği bu.
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 pencerelerinizin kenarına saf tuz dökün bişey olmaz
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Yıl 2012 olup uydu gönderilince haber verin, "yıl 2012.." diye espri yapıcam lan.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Bide chp'yi dinlemek için uydu atmaya gerek yok ki lan, önder sav'ı arasak yeter zıhıaıhıa
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 onder sav gelisti artik, direk o seni ario
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 isav 4.0 This changes everything. Again.
mani Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ortada teknolojik gelişmeyle dalga geçen yok. ama bunu bu derece abartıp , kendine mal eden tiplerle ve organizmalarla dalga geçme var.
Öne çıkan mesajlar