Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ödüllü Exper Starcraft II Ladderı Açıldı! (PC,Dizüstü,İşlemci)

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

SnailBey said:

haci bu esl de benim hesap dondurulmus . 6 ceza puanim war 2 tanesi rep yuzundenmis ben butun oyunlarin replerini attim.

bide sacma salak meydan okumalardan ceza yiyorum. her saniye bakamioruz ak. insan olun az bi meydan okumadan kanalda gelin sorun atalimmi oyun diye. nedir bu hırs ya.

1)öncelikle maça çıkmama veya challange'a cevap vermezsen gelen cezalar oto geliyor... challange 1 saat sora atıldı zorunlu bakcan diye bişi yok ama 1 hafta içinde bi cevap vermen gerekio en azından tarihi saati değiştirerek kısacası her saniye bakmana gerek yok.

2)rep eksikliğinden dolayı cezalar ise manual veriliyor ... oto cezalarda bazen hatalar olsa da 2.de hata olma ihtimali yok gibi bişi...bütün oyunların replerini attığını söylüyorsun ama 2 tane rep yüzünden aldığın cezalı maçlardan biri http://www.esl.eu/tr/sc2/1on1/ladder/match/20133862/ rep falan yok.

diğeri http://www.esl.eu/tr/sc2/1on1/ladder/match/20068932/ evet burda replay var ama maçın oynandığı tarih cumartesi , cezayı aldığın tarih 1-2 gün sonrası, replayleri yolladığın tarih ise maçtan 5 gün sonrası ki o da eksik replayler... yani ceza geldikten sonra replayi yollamak aklına gelmiş.

bkz : http://www.esl.eu/tr/sc2/1on1/ladder/news/134870/Exper-StarCraft-2-Lig-Rehberi/ lig rehberi içindeki kurallardan biri ;
Maç Dosyası Kuralları

Oyun Replaylerinin seriyi kazanan oyuncu tarafından en geç 24 saat içinde yüklenmesi zorunludur.

yani şu an için cezalarında haksız bir durum yok... hesabın bugün yarın açılacak zaten banın 1 haftalıktı... tekrarında 2 hafta , 1 ay ve lig kick şeklinde olucak gl hf
Sosyal ağlarda paylaş

repleri ben atiorum ama yendiim repleri atiorum bi tek. demekki yenildigim repleride atmam gerekiomus. ornek 2-1 bitiosa ben toplamda 2 rep yolluodum.

bide ligi burdan takip eden warsa kanalda Snail.642 nickim ordan sormadan meydan okumazsaniz cok sevinirim. cunku 4-5 gun nete giremediim oluyor sorun yasamiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
abi ne iş ?
2 dir thrall(tempest) bana challenge atıyor, tarihi uymadıgından 1-2 gün sornaya ayarlayıp geri yolluyorum, "rakipten onay bekleniyor" diye 3-4 gün duruyor, sonra "maç iptal edildi" diye ben ceza puanı yiyorum ?
bu nasıl bir sistemdir yahu allahınıseersen sleeep.
düzeltilemiyorsa beni bi zahmet silin gitsin ligden, zaten kimseyle zamanında maç atamıyosun biri kabul eder biri ben oynamıyorum der biri oynayamayacağın zamana maç atıp bıkbık eder, daha kötü bir lig sistemi olamazdı çok samimiyim. "kafanıza göre takılın" sistemi bile şundan iyi olurdu keza top5 hariç(ödül alıcam diye cheese manyagı edip oyunla/oyunculukla alakası olmayan hareketler yapanlar, sözüm meclisten içeri) oynayan 3-4 kişi kaldı ligde. yazık vallahi.
Sosyal ağlarda paylaş

ligde top10'a oynayabileceği halde oynamayan, ödüllerin gayet çok çekici geleceği halde şu (pardon ama gerçekten böyle) spastik sistem yüzünden sitede 20 dakka uğraşıp maç ayarlamakla uğraşıp oyunda 15 dakka "hadi maç atalım" diye bi kaç kişiyle muhattap olup rakip aramayla uğraşamıycak ama günde 20 maç sc oynayan en az 6-7 kişi var, ve top10 dakilere zor anlar yaşatıp çekişme yaratıcak da bir sürü insan var, ve hiç birisi oynamıyor abi. cidden bi dönüp "bu sistemdeki sorun ne?" demek lazım, "social network"'ü yeni izlemiş bi insan olaraktan "neden friendster değil de facebook" sorusunu sormak isterim ESL'e, exper ligine, reyis sleeep'e falan. şu sistem direk "oyun oynayabilirsin ama oynayana kadar hayattan soğuturuz" sistemi tek kelimeyle.
bütün sinirimi kustum oh be.
Sosyal ağlarda paylaş

valla Rasim Ozan gibisin baal makina başında beni kitliyosun öle ekrana bakıp kalıyorum :D , evet sleepte sıra cevap hakkı doğdu.

Şaka bir yana burda sleep ve reyisin dahli yok çünkü eslnin diğer ametör liglerindede böyle bir sistem baştan konulmuş. Fakat ne ilginçtirki esl pro series liginde aynı sisteme gidilmemiş ve oyunculara bir fikstür verilmiş. İşte esl german pro series ligi için hazırlanmış fikstür linki: http://www.esl.eu/de/pro-series/season17/sc2/1on1/#/de/pro-series/season17/sc2/1on1/results/

Bu tarz birşey olsa elbette daha iyi olurdu fakat bu ligin ana sistemi oluşturulurken sleep yada reyise fikir danıştıklarını pek sanmıyorum. Genelede merkezden belirlenip kurallara uyulması talimati veriliyor. Eksiğim yanlışım varsa düzeltsinler..
Sosyal ağlarda paylaş

yok sleeep ile daha önce konuşmuştuk biraz söylemişti zaten. bu sistem ESL kaynaklı zaten ama, sırf turnuva olsun diye böyle yapılmaması gerekirdi, ilk zamanlar da önyargılıydım şahsen (herkes gibi bu ne ya diye bıkbık vıkvık etmesem de), ama içine girip biraz oynadıktan sonra görüyorum ki az buz değil cidden çok ağır fail bir lig sistemi.
bütün kınamalarımı ESL'e yönlendiriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

ligde top10'a oynayabileceği halde oynamayan, ödüllerin gayet çok çekici geleceği halde şu (pardon ama gerçekten böyle) spastik sistem yüzünden sitede 20 dakka uğraşıp maç ayarlamakla uğraşıp oyunda 15 dakka "hadi maç atalım" diye bi kaç kişiyle muhattap olup rakip aramayla uğraşamıycak ama günde 20 maç sc oynayan en az 6-7 kişi var, ve top10 dakilere zor anlar yaşatıp çekişme yaratıcak da bir sürü insan var, ve hiç birisi oynamıyor abi. cidden bi dönüp "bu sistemdeki sorun ne?" demek lazım, "social network"'ü yeni izlemiş bi insan olaraktan "neden friendster değil de facebook" sorusunu sormak isterim ESL'e, exper ligine, reyis sleeep'e falan. şu sistem direk "oyun oynayabilirsin ama oynayana kadar hayattan soğuturuz" sistemi tek kelimeyle.
bütün sinirimi kustum oh be.

abi baal bi ben mi varım, aç açık kalsın uygun oldugumuzda atarız diyen :D
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak soruları cevaplandırmaya çalışcam atladığım varsa söylersiniz yine

1)öncelikle esl'deki bi hata ; sleeep gidip baal'a 2 gün sorası için challange atar , baal kendine uygun tarih seçer , sleeep onaylamazsa baal ceza yer 1 hafta içinde tarih karara varılamadığı için bu tarz maçları www.esl.eu/tr/support a yazarsanız düzeltilir bu arada baal bi paticikten atmış mesaj okuyup unutmuşum düzeltmeyi en kısa zamanda hallederim ama burda tkaip etmek zor oluyor esl üzerinden iletirseniz daha çabuk çözüm bulur

2)olay ligden çok ladder sistemi başlığa lig yazdıysam benim hatam ladder diye algılayın siz (ladder = bnet gibi çok maç çok puan, alttaki oyuncu üstteki favoredı yenerse ekstra puan alır)

3)fikstürlü esl sistemi de var premiership diye geçiyor ama onu açmak istiyorum derseniz size almanyadan oyuncularına premium şartı koşmalısın diyorlar yani bu PRO-SERIES Allah aşkına pro mantalitesi daha oturdu mu sizce esl.tr veya oyuncularda ?daha turnuvalarda maçı kaybeden skoru onaylamadan kapayıp gidiyor ,maça çoğu zaman vaktinde gelmiyor , 2 replayi maçtan sonra yüklemiyor ceza yedikten sonra yüklesem ceza silinir mi diyor, cuplara katılıp turnuvada gözükmüyor bunların hepsi ++++ ceza ki verilmiyor cezaların hepsi...daha millet esl sistemine alışsın diye (tamam sistem zor ama kullanılması öğrenilince tüm turnuvalar ligler falan otomatik ilerliyor hakeme bile gerek kalmadan)

Memphis said:

abi lig dedin haftanın belli günleri belli saatleri oynanır,
bi fikstürü vardır
mac sayısı bellidir bunnarınki kolaya kaçmak, istediniz zaman yapın iştee yaaa
güzel bi sistem getirmeleri lazım bu lige

kimseye alıntı yapmadan güzel güzel cevaplandırdım da sana alıntı yapmadan geçemicem veya düzgünce cevap veremiceim üzgünüm.

HEAAAAA ben bu işten milyarlar kazanıyorum ama uğraşmıyorum kolaya kaçıyorum yok ya? çok rahatım bir bilsen anlatamam ... sistem ladder çok maç çok puan kimse seni zorlamıyor oyna diye senin oynaman ne bana bişi kazandırır ne de kaybettirir açıkcası ayrıca aralıktan sonraki turnuvaları nası yaparız kesin birşey söyleyemem ama bu ladder için senin istediğin gibi bir düzeltme yapılmıcak .... herkes sorununu dile getirir düzeltme yapılır da adam gibi sorun dile getirilir karşıya laf sokarak değil baal ın oymanın veya tuncanın dedikleri aklımın bir köşesinde kalır bir soraki cup/ladder için ona göre çözüm ararım ama senin yazdıklarını şuan okuyup cevap atıyorum 5 dk sora unutucam emin olabilirsin . düzgün cevapları TSL topicinde de alamıyorsun burda da...

acaba sorun kimde aynaya bakma vakti gelmedi mi sence?
Sosyal ağlarda paylaş

işgence bi lig sistemi diyince güzel yorum, kolaya kaçmak deyince AYNAYA BAKMANIN ZAMANI GELDİ sana karsı kibar olamıcaz falan, ister oyna ister oynama falan
gene neyin tribine girdiniz

ayrıca sözlerimi üstüne niye alıonuz sleep ? esl lig sistemini senmi kurdun?
yorumumdada herhangi bi hakaret veya agır bi söz yok
kolaya kaçılmış sözü seni böyle tribe sokuosa yapabilcem diyebilcegim bişey yok, gördümü söylüyorum ben

garip..
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

düzgün cevapları TSL topicinde de alamıyorsun burda da...
acaba sorun kimde aynaya bakma vakti gelmedi mi sence?

oncelikle duzgun cevap verebilcek bi durumda deiller, yanlış bi yol izlediler, yanlış oldugunu söledim hatta direttim, okadar ayırcak vaktimiz yoka getirdiler konuyu bende uzatmadım,

azcık uzatcak olursam 16 kislik divA yi birden 20 kisi yaptılar
darvin snail falan iyi oyuncular ama puanları düsük diye böyle bir çözüm ürettiler
yani benim cevap alamamam, verilcek cevabın kötü oluşundan kaynaklanıodu

peki senin, konuyla senin bi alakan yokken ( konu sistem )
böyle topice atlayıp bana saldırmandaki sorun nerden kaynaklanıo? bi o aynana bak bakalım görebilcekmisin
Sosyal ağlarda paylaş

kolaya kaçılmış birşey yok ben sana fikstürlü lig açsaydım sen premium üyelik alıp oynıcakmıydın daha hiç bilmedigin bi sistemde, ?... he oynasanda 1 ay içinde sayısız banlanırdın ceza puanlarıyla bilesin ...baal gidip 27 maç atmış adam eslin buguyla karşılaşmış veya maç atmadaki yaşanan zorluklarla gelip burda yakınır adamı dinlerim hak veririm np ama sen sanki 50 maç atmışsın da çok çekmişsin gibi bıkbıkbık konuşuyorsun nolduğunu bilmeden (daha esl'de 1 maçın var)...

tuncanın dediği ligin şekline ESL sistemine laf atmak haklı olduğu yerleri de vardır üstünde düşünülür bir sonrakinde configler ona göre ayarlanır yani stabil de bi sistemi yok bu ESL'in ama senin dediğin 'bunnarın yaptığı kolaya kaçmak' insanlara hitaben söylenmiş bir laf... sana bedavaya katılabildigin turnuva ve kuralları hazırlanıp veriliyor sadece 2 tane maç atıp win almak kalıyor sana, alırsan gayet iyi ödülleri kapıyorsun ama yok ben maç atmam win almam turnuvaya katılırım sadece eleştiririm onuda üslupsuz yaparım diyorsun maksat muhalefet olsun her topicte şanım yürüsün diye konuşuyorsun...
Sosyal ağlarda paylaş

tsl topicinde olup biteni bana anlatma her sayfayı tek tek okudum yorumlarımı da gidip ligin içinden dışından adamlara da yaptım eksikleri veya yapılması gerekenleri ... türkiyede sc2 de daha sc2iblogger veya scturk hatırlamıyorum sadece bi turnuvada başarı almışsın kendini gösterdiğin tek bir yer yok ama sana özel invite gelmesini istiyorsun neye göre? sc1 w3 geçmişi? veya sc camiasında 980928103 adamın seni tanıması mı? adamlar kendilerine göre kural koymuş turnuva onlarınsa sana sadece uyup oynamak kalır eğer senden 1 kuruş para almıyorlarsa (tabi üslup düzgün yapıcı çözüm içeren elşetiri yapabilirsin) hiç placement maçı da deme 100tane oyuncuya yaptıramazsın onu .... he tabi işin içinden çıkamayınca gidip başka accle katılırsın puanı yüksek olan ona bişe demem tslin bileceği iş ...
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

kolaya kaçılmış birşey yok ben sana fikstürlü lig açsaydım sen premium üyelik alıp oynıcakmıydın daha hiç bilmedigin bi sistemde, ?... he oynasanda 1 ay içinde sayısız banlanırdın ceza puanlarıyla bilesin ...baal gidip 27 maç atmış adam eslin buguyla karşılaşmış veya maç atmadaki yaşanan zorluklarla gelip burda yakınır adamı dinlerim hak veririm np ama sen sanki 50 maç atmışsın da çok çekmişsin gibi bıkbıkbık konuşuyorsun nolduğunu bilmeden (daha esl'de 1 maçın var)...

ne premium üyelik neler diyosun?
hiç bilmedigim sistemmiş, dünkü bebeyim ya ben..
baal 27 maç atmış, ondan sonra eleştri hakkı doğmuş
kusura bakmada bi sistemin yanlış olduğunu oyun atmadanda görebilcek kapasitedeyim ayrıca oyun atmayışımın sebebininde sistem olduğunu sölememe gerek yok sanırım
esl de bi maçım varmış... :D
Sleeep said:

tuncanın dediği ligin şekline ESL sistemine laf atmak haklı olduğu yerleri de vardır üstünde düşünülür bir sonrakinde configler ona göre ayarlanır yani stabil de bi sistemi yok bu ESL'in ama senin dediğin 'bunnarın yaptığı kolaya kaçmak' insanlara hitaben söylenmiş bir laf... sana bedavaya katılabildigin turnuva ve kuralları hazırlanıp veriliyor sadece 2 tane maç atıp win almak kalıyor sana, alırsan gayet iyi ödülleri kapıyorsun ama yok ben maç atmam win almam turnuvaya katılırım sadece eleştiririm onuda üslupsuz yaparım diyorsun maksat muhalefet olsun her topicte şanım yürüsün diye konuşuyorsun...

önce eleştirydi şimdi laf atmak oldu.. bi dedin bi dedini tutmuo
tuncanınki laf atmaksa
al benimkisi
Memphis said:

bunnarınki kolaya kaçmak, istediniz zaman yapın iştee yaaa
güzel bi sistem getirmeleri lazım bu lige

burda ne demek istedimi anlayamamışsın anlıycan dile cevirym:
bu sistemi ( yani kendi maçını kendin ayarla ) kuran arkadaslar
yani esl de lig sistemini düzenleyen arkadaslar ( ki buda tuncanın dedigi sistem oluo )
sen diyosunki tunca sistemi eleştiriyo o normal bişey
ben sistemi kuran insanları eleştiriyorum kişiye yönelik bi eleştri ÇOK YANLIŞ?
dostum sistemler gökyüzünden dünyaya iniş yapmıo bunları insanlar oluşturuo yani tuncada aslında bu sistemi yapan insanları eleştiriyo gel görki bunu anlayabilcek durumda deilsin

maç atmam win almam uslupsuz eleştirirm, amaç şanım yürüsünmüş?
su postlarından sonra aklıma somiyrmi ne onun idraya dedigi microsu kötü apmsi kötü postu aklıma gelio
belliki postlarım senin zoruna gitmiş, sende soimyr gibi içini kusuosun
canın saolsun hersey zamanla
amaç ŞANIMIZ YÜRÜSÜN :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

işin içinden çıkamayınca gidip başka accle katılırsın puanı yüksek olan ona bişe demem tslin bileceği iş ...

valla diger topicdede dedim, amacım beni lige sokun divA dan gireyim deildi istesem yüksek puanlı bi accountla girerim dedim..
amacım yanlış yapılan bişeyi düzelttirmekti, ozmanda olayı kişiselleştirdiniz, hala kişiselleştiriyosunuz

verdiğim çözümler arasında yapılması zor ve saçma çözümleri seçip olmaz bu diyip duruyosunuz?
ben ordada dedim, kısa periotlarda oyuncular arasında swap olsun, sezon sonunu beklemeden dedim, kimse bu çözümü görmek istemedi, niyeyse hala placement maçları falan seçilio,

ha benim dedigim olayda nolucaktı divB de kalan iyi oyuncular zamanla oyun kazandıkları için divA ya geciceklerdi yeni sezonu beklemeden

onlar daha kolay bi çözüm ürettiler 16'yi 20 yaptılar ve hemen hmen olması gereken bütün oyuncuları divA da toplmaya calıstılar, araya vendetta yerine novandaz kaynadı 1 puanla :)
keske 21 kisi yapsalardı vendettada olrdu
( bu yapılana karsı deilim yapılması gereken bişeydi )

ben argumanımı ortaya kayet acık bir dille koyuyorum, olayı kişiselleştirmiyorum sizin gibi
varsa bi argumanın, söyle ama yok senin dier topiclerinide biliyoruz, yok bi başarım yokmuş ben kimmişim falan komik komik postlar atmak sadece senin olaya bakış açının ne kadar yanlış oldugunu gösterir
Sosyal ağlarda paylaş

burda tsl sistemi tartışmak istemiorum ama çok basit örnek
div a
sugosu
sleeep
vendetta
idra
+5nub

div b
huk
memph
demuslim
+5 nub

memp gidio div b de fikstür şansıla ilk maçlarını nublarla oynuyor, sleeep gidio fikstür şanssızlığıyla gosularla oynuyor hop sen üste çıkıyorsun ben alta iniyorum oldu mu bu?... sora sen gidion alttan gelen nublara karşı winlerinle üst ligde + puanla başlıyorsun bunu napcaz?

ha bi de sen fake accle giriyorsan tsl div a ya onu da konuşurlar orda novandaz vs son günler ladder kasarken sen iplemeyip fakeaccle giriyorsan çözüm bulurlar , derlerse sleeep sen ladder kasmışsın div a dasın böyle böyle durum var napak kabul ediyor musun durumu ? ben de olmaz öyle şey yollayın aşağı liglere derim bilesin

NEYSE şu topicte tsl muhabbeti uzamasın .
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

Memphis, eğer "diğer prolara göre mikrosu ve apmsi daha kötü", "diğer prolara göre mikrosu ve apmsi subpar lafımın arkasındayım" lafını anlamıyorsan, ya disleksin var yada zeka geriliğin, iki konudada doktora gözükmeni öneririm.

zeka geriliğim var, doktor'a gidicem onumuzdeki hafta asprin falan versin bişeyler gelişsin biraz zekam bune böle B)-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...