Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yalakalık yapmayan tarafsız haber sitesi yazar mısınız?


Densiz

Öne çıkan mesajlar

İnterneti bu iş için hiç kullanmadım. Genelde dinlediğim radyo programlarında, her türlü giydiriyorlar. Her türlü şeyi söylüyorlar.
Bir kaç gündür gazetelere göz gezdirdim. Haber sitelerine bakındım. Herşey mükemmelmiş gibi şeyler var. Ana sayfada "güncel / önemli" bölümlerinde bile, "bilmem kimin oğlu diş çıkardı" gibi komik sayılabilecek mesajlar var neredeyse.
Vimeo yasaklanmış mesela. Bir haber sitesinde tek satırdı bu haber. "youtube dan sonra vimeoda yasaklandı" bu kadar. Böyle yalakalıklar yapmayanlar, yada önemli şeyleri arka sayfalara saklamayan haber sitesi önerisi yapabilirmisiniz?

Kısaca akp imiş, millet vekiliymiş, belediye başkanıymış bunlardan korkmadan haber yapabilen bir site önerisi istiyorum.
İllaki bir örnek vermem gerekirse bu konuda, sabahları 07-09 arası alem fm de, nihat sırdar çok iyi. Adam herşeyi söylüyor. Böyle bir internet haber sitesi yokmu. Gazetede olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Habercilik tarafsız, objektif olmalı. Atıyorum kendi ülkemizin başbakanı hiç sevmediğimiz bi adamın ağzını burnunu kırıp hepimizi gururlandırsa bile bunun haberi şöyle olmalı; "Başbakan bilmemkim'e yumruk attı, Başbakan olaydan sonra şöyle açıklamada bulundu, bilmemkim ise hastahanelik oldu".

Ama ne yazık ki bizde haberler van helsing, karayip korsanları, CoD MW müzikleri eşliğinde "Haddini bildirdik","nasıl koduk","çılgın Türkler","dünya bizi izliyor" şeklinde olduğu içün haber değil propaganda aracı aslında.

Bir kere haberlerin altına müzik koyulmaz, müzik ne anasını satim, milleti galyana getiriyorlar böyle.

Dahası altta haberin özetinin yazdığı kısımda haber ekibinin kişisel yorumları olmaz.

Mehmet Ali Birand gibi kendini prof zanneden insanlar gibi haberler içine yorumlar katılmaz.

Bir haberciysen senin görevin, olaya uzaktan bakan bir kedinin gözünden anlatmaktır olayı, müziksiz, yorumsuz, sırıtmadan, gülmeden, surat mimikleri olmadan, robot gibi.

Ama ne yazık ki hiç bir haber sitesi, kanalı, programlar tarafsız olamaz bu yüzden iki tarafıda takip et, beyninde sonuca vararak sen haberleri kendi kafanda sonuçlandırmalısın.

www.sol.org.tr'yi takip edip bir yandan da milliyet.com.tr'ye bakarsın, kendin kararını verirsin. Veya zaman okur, ardından Cumhuriyet ile devam edersin. Gerçek çokseslilik budur, zıtlıklar sonuçlara ulaştırır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vakif olmadigin konuda yapamazsin iste onu. Eninde sonunda, bir noktada o tarafli medyaya kanarsin.

Iki gun, iki ay, hadi ordan derken bir sonrakinde bir bakmissin ki "lan olabilir mi acaba ?" diye dusunmeye baslamissin. O yuzden gazetenin/televizyonun guvenilirligi onemli.

Ben sahsim adina paranoyak olmadan ne olmus ne bitmis bilmeyi istiyorum acikcasi. Konuyu acan arkadas da ayni dertten muzdarip sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eralp said:

http://haber.sol.org.tr/

İsminden de anlaşılacağı üzere bariz bir şekilde taraf olmalarına rağmen, normal basına yansımayan bir sürü haberi okuyabileceğin bir site.


gerçekten HABER veren bir haber portalı, sadece burada yazan bi sürü ciddi haber gördüm ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pickles said:

Zaman en iyisi

vakit daha :D


sol haber odatv aynen güzel yerlerdir.
ilk radyo programından bahsederken zaten acaba bu nihat mı demiştim. nihat akşam üstü 6 gibi de çıkıyor alemfm'de

olacak o kadar bile bitti yani daha sansürün ötesi olabilir mi? kaç hükümet geçiren olacak o kadar ve diğer siyasi mizah programları despot, mizaha bile tolerans gosteremeyen sanattan bi haber arapçı bu hükümet karşısında resmen televizyonlardan kaldırıldı.

Nihat Genç de korkusuz bir yorumcu http://www.nihat-genc.com/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...