Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni lastik almak lazım

Kendercik

Öne çıkan mesajlar

spot ve ucuz lastık
Bostancı sanaayıden yukarı devam et mezarlıgı gec saga donerken kosedekı lastıkcı
Map da sole bısı Sonbahar sokak ın bası

map

ve lastık olarakda contınental onerırım frenleme olayı cok ıyı .Ikı kaza atlattım cıddı anlamda lastıkler olmasaydı bugun ya sakattım yada olu ıdım .O kadar ıddalıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Galiba mevcut lastiklerim de continentaldi. Arkalar 30 bin, önler 20 bin km'de ama aracın önden çekişli olmasına da bağlı olarak haşat haldeler.
Yokuş yukarı frenleme yaparken bile yokuş aşağı gibi duruyor alet. Hatta geçende duramadım, önümde olan kazaya inceden dahil oldum. Zemine bağlı olarak (E5) 60km hızla bile frene dokunduğumda zangırdıyor direksiyon. Normal yollarda 110'dan sonra falan hissediliyor. Bir de yokuş aşağı 140-150'nin üzerinde frene dokununca çok komikleşiyor araç.
Çok düşük hızlarda bile sadece fren pedalı ile yanlamaya kalkıyor araba.

Aslında eğleniyorum mevcut lastiklerle ama önümüz de kış. Yağmurda falan ciddi arabayı da kendimi de parçalama olasılığım var ani fren yapmam falan gereken bir durumda bulursam kendimi. Sağol tavsiye için.
Sosyal ağlarda paylaş

H zaten 200+ kph civari olmali, harf kodlarinin yeni nesil lastiklerle birlikte pek bi manasi kalmadi gibi ciddi spor arabalardan konusmuyorsak , ya h oluyor ya v.

birde marka soylemek pek birsey ifade etmiyor lastikde, o ebatda belli bi markanin cok guzel desenleri olmasina ragmen cok basarisiz desenleride olabiliyor, o yuzden oneri yapacaklarin bunu goz onunde bulundurup seri ismi vermesi daha saglikli olur.

lastik icin de 2 guzel kaynak var,
http://www.tirerack.com/index.jsp
http://www.tyretest.com/

ben kendi araclarimdan birinde mich pilot , digerinde kumho ecsta kullaniyorum, kumho icin cok cok basarili oldugunu soyleyebilirim su ana kadar kullandigim 6-7 set lastik icerisinden en basarilisi. pilot ses vs yonunden daha basarili ama.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi bu yazdiklarim 3 mevsimliklerdi su anda takili olduklari icin onlara gitti aklim. kis lastikleri olarak ise mich alpin, ve kumho i'zen kw17 kullaniyorum.

@aktif

30k duzgun kullanim icin az ama performansli kullanildiysa ve lastik 1-2 kis gecirdiyse yanlis ayarlarla (rot hede hodo) 20 de de gidebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Araç gayet dandik ford focus. İstanbul içinde yüksek hız görüyor sadece. H, fazlasıyla yetecektir.

Lastiğin ömrüne ilişkin olarak ne zaman aldığımızı hatırlamıyorum ama 6 yılda 50000kph yapmış bir araç zaten. Son 15000'ini son bir yılda yaptı üstelik. Az km yapsa da hem yaşlı lastikler, hem de hiç iyi muamele görmediler.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bridgestone potenzalar da rotasyon gormeden yaz ks gecirdiler ve 23kda bittiler tamamen, önler.
yerlerine pirelli pzero nero aldım, 235/45/17 97Y olması lazım. potenzalar da 97W RE050 idi, pzero nerolar ses açısından daha basarılı, daha az gurultu geliyo araca. tutunma olarak gozle gorulur bi fark bulamadim ben potenzalarla arasında.
arac rocco
Sosyal ağlarda paylaş

cemenzarda safak hastanesi karsisinda bi lastikci var.

ucuza kumho alabilirsin yoksa michelin, bridgestone ikiside iyidir.

ama 4 mevsim lastik ben sahsen tavsiye etmiyorum, kis lastigi almak faydali gibi geliyor bana.

bu arada o lastikciye gelirsen adamlar islerini iyi biliorlar farkli bir tavsiyeleri de olur. hem evde oldugum bi zaman gelirsen kahve ismarlarim sana ;) iste tavsiye yok da bi patiye kahve faydamiz dokunur :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...