Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

soyle bir proje 1 yilda biter mi

senko

Öne çıkan mesajlar

senko said:

demiştin walla gerçi hoca sim etmemizi kabul etse yapcaktık kararlıydık

bu arada hiç speech recognition ile ugraşmış olanınız var mı bişiler yapilabilir mi senior project olarak.
veya var mı bi öneriniz cumaya kadar bulmam lazım bişiler sdf yoksa random bi gruba düşücem.

hophop ben geldim.
Bana da böle salak bi durum olmuştu, 1 gün öncesinde acil işim çıkıp eskişehire gitmek zorunda kalmıştım :s, neyse

Ben hocaya kendi projemle gittim, ben dedim bunbunbun yapıcam dedim
bok yaparsın sen önce bunu yap dedi,

neydi proje? ( tek kişilik ama bu ve gayet basit kod kısmı )
Input ses alıcaz, bunu karakteristik özelliğini değiştirmeden hızlandırıp yavaşlatıcaz. Ve bunu matlab kullanarak yapıcaz.
Yani hani hızlandırınca incelir ya ses, o olmayacak hiç birşey değişmeyecek.

3 ayda falan tamamladım, kod kısmı kısa, 3-4 sayfada hallediyorsun zaten matlab, şeker gibi program.
Olay işin algoritmasında.

Ben zevk aldım, tek başıma da bişiler yapmış oldum güzel oldu. Ses le ilgili bisürü bişi öreniosun.

Öte yandan speech Rec. ile ilgili birsürü proje var,bi ara kafa patlattım bununla ilgili ( benim istediğim proje, x kişisinin sesini alıp karakteristiğini kaydedicek, sonra y kişisi onun sesinden konuşabilecek, terminatör hesabı , fekat bachelor için kasış dedi kendileri ben de araştırınca gördüm ki sesin bir çok kişiye özel özelliği var ve bunlardan birisi duygusal mood :/, sağlam dedicated çalışma istiyor - )
Sosyal ağlarda paylaş

bidee işlemci ile ilgili bişiler alabilirsin assemblerdan hoşlanıyorsan.( ben çok severim :p )

Bir arkadaşım ısı dedektörü yapmıştı, bir mekanının ısısını ölçüp cep telefonuna msg atıodu meret. Aynı şekilde cep telefonundan aktif edilebiliyor falan.
( tek kişilik buda )
Sosyal ağlarda paylaş

hepinize bol bol tesekkürler tavsiyeleriniz için. Bugun nihai karara bağladık olayı ama. Bir eleman daha kattık aramıza ilk söyledigim projeyi de kabul ettirdik hocaya :D
ilk yazdıgım olay olacak yani. Herkesin müthiş hoşuna gitti hoca dahil, akademik olarakta yararı olur umarım.

Bir daha anlatayım yapcağımız işi yarın descriptionu yazıp proje koordinatörüne yolluyacam zaten.

İşin ilk adımı 4-5 tane trafik ışıgının üstünde kamera olucak digital ve bunlar arabaları tanıyamasa bile (ki tanıtabilirsek şukela olur olabiliritesi varsa çünkü arabanın geldigini görüp yola yeşil yakmasını istiyorum ben sistemin) kırmızı ısık oldugunda veya belirli zamanlarda o anda ne kadar kuyruk oldugunu belirleyecek. Ordaki akışın hızını belirleyecek.

Daha sonra bu bilgiler merkeze gidecek. Bu 5-6 trafik lambasından gelen outpular ile bunlar arasında sync yapılcak. Nedir bu mesela x yolunda çok tıkanıklık varsa ve bunu kesen y yolu varsa, y yolu da x'e nazaran daha boşsa y yolundaki kırmızı yanma süreleri daha uzun xdekiler daha kısa olucak. Böylece x yolu daha rahat akabilecek.

Sonra da işin GIS kısmı girecek vakit kalırsa bu veriler bir db de tutulcak istendigi zaman grafikler olarak o bölgenin haritasında gösterilebilecek, istenilen istatislik bilgileri verilecek vs.

Cok zor bir olaya el attık ama umarım güzel bişiler çıkarcaz ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

image processing değil ama ibb'de bu gibi işlerde çalışmış karayolu üstüne falan yüksek yapmış bir tanıdığım var. bir ara yanına uğrayıp onlar neler yapmışlar, nası şeyler yapıyorlar bi öğrenmeye kasarım.. bir ara bir bölgedeki kaza sebebiyle oluşan trafik sıkışlığını ölçüp daha sonraki kısımlarda bunun nasıl halledileceğini çözen bişiler yapıyorlardı..

sürücü bazlı algoritmalar, istatistiki algoritmalar vs yanında bu gibi görüntü izleme algoritmaları vs de vardı. hani hiçbişi çıkmayabilir de işine yararbişiler çıkabilirde
Sosyal ağlarda paylaş

yoldaki trafik yoğunluğunu kameraların algılamasını sağlayan pattern recognition kesin yapılmıştır bu konuda araştırma makale vs yayınlanmıştır..bunları araştırın direk kendiniz yazmaya kalkmayın en azından belirli template'lar kullanıp devamını kendiniz yazarsınız çünkü diğer türlü amerikayı bi kere daha keşfetmek olur
2. kısım olan datayı yorumlama kısmı da oldukça kapsamlı aslında..alternatif yol belirleme işi düzgün bi yapay zeka algoritması gerektirecektir
aslında projenin her bir kısmı başlı başına master araştırması olabilecek kadar detaylı hale gelebilir. o yüzden her konuda belli bir noktaya gelip bunları birbirleriyle uyumlu şekilde çalışacak bir sistem haline getirmek en doğrusu gibi
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa ogrenebilirsen über süper olur walla. Hatta ordaki tanıdıkla beni temasa geçirebilirsen sevişirim senle

Scheriff dedigin gibi belli başlı bazı methodlar var. Onlardan birini seçip uygulamaya koymaya çalışcaz. Hatta kullanmayı planladığımız bir modül için kütüphane bile var.

Alternatif yol olayı biraz süs niyetine olcak sanırsam. Zaten halihazırda tüm gps araçları yapıyor. Hazır alabiliriz onu.

Data yorumlama kısmı da bir hocaya kalmış nerde dur derse orda dururuz muhtemelen. İstatislikçilerin yaptığı istatislik analizlerini yapcak halimiz yok zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

image processing değil ama ibb'de bu gibi işlerde çalışmış karayolu üstüne falan yüksek yapmış bir tanıdığım var. bir ara yanına uğrayıp onlar neler yapmışlar, nası şeyler yapıyorlar bi öğrenmeye kasarım.. bir ara bir bölgedeki kaza sebebiyle oluşan trafik sıkışlığını ölçüp daha sonraki kısımlarda bunun nasıl halledileceğini çözen bişiler yapıyorlardı..

@senko, konuyu gorunce hatirladim, kusura bakma. benim bahsettigim bu trafik takip olayi da ibb'nin bir hizmeti ama public api'si yok hala. dasaaa gitmisken bunu da sorabilirsin belki?
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

dasaaa said:

@senko, konuyu gorunce hatirladim, kusura bakma. benim bahsettigim bu trafik takip olayi da ibb'nin bir hizmeti ama public api'si yok hala. dasaaa gitmisken bunu da sorabilirsin belki?

public api olmasını beklemiyorum zaten. Büyük bütçeli devlet projeleri onlar. Ama yani danışabilirsem kendilerine çok müthiş olur. Bizim hocalar akademik tabanlı bu konuda direk uygulamasını yapan adamdan öğreneceğim şeyler katbe kat faydalı olur.

Nameless sen tam bizim gruba katilcak adamıssın :D Bol bol başını ağrıtırım merak etme ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...