Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop ekran kartı upgrade

Gladmir

Öne çıkan mesajlar

Şimdi elimde uzundur severek kullandığım Hp Elitebook 8530w mevcut, üzerindeki ekran kartı Nvidia quadro fx 770m. Evvel zaman önce bir sebepten ötürü anakartı garantiye gidip değişmişti, şimdi askerden geldim bir baktım ki hdmi nanay olmuş görüntü vermiyor TV ye. Velhasıl aradım tech center ı derdimi anlattım, buyrun getirin bakalım dediler bende bu esnada dedim ki ben ekran kartınıda upgrade etmek istiyorum olabilitesi nedir, getirin ' hallederiz ' şeklinde bir cevap aldım.

Şimdi laptop yerine beni halletmelerini önlemek için araştırma yapmaya başladım ama pek birşey bulamadım açıkçası. Hardware den anlayan birileri;

1- Mobile ekran kartlarının dimension olarak standartı varmıdır yoksa nasılsa laptop la beraber nerdeyse bundle ediliyor anakarta ayar verip çakıyorlar mı içine, her kart aynı boyutta olmuyor mu?

2- Ben kendim satın alıp servise öyle gitmek istiyorum halledilmeyi önlemek maksatlı, nerden edinebilirim, mesela nvidia nın iyi bir mobile ekran kartını?

3- Aklıma takılan bir diğer sorun da, upgrade den sonra hava sirkilasyonunda 'ciddi' sorunlar yaşarmıyım? Sorun yaşayacağım kesinde extra soğutmayla aşabileceğim sınırlarda olmasını bekliyorum. Bu beklentim nerden kaynaklanıyor, değişik freq ve çarpanlarda çalışan değişik vendor ların card larını monster vb. toplama gaming laptop hazırlayıp satan firmalar aynı laptop kasası ( yada şasesimi daha doğrusu bilemedim) içine gömüp veriyor, burdan yola çıkarak ciddi ısınma sorunu ile karşılaşmam diye umuyorum.

Birde kendin al monte et servisi bulaştırma derseniz ne yazık ki servis çok old school takılıyor, bizim dışımızda şaseye dokunan olursa garanti dışında kalır makine gibi söylemleri olmuştu geçen sefer gittiğim de.

Salı günü servise gidicem, gitmeden cash bastırıp alacam İstanbul da bulabilirsem kartı, hadi parmaklarınız dert görmesin şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Usta, MXM diye bi standart var değiştirilebilir laptop ekran kartları için (pci express gibi bişi düşün, slot türü yani) Bunların MXM 1, MXM II, MXM III diye değişen sınıfları var. Senin aletin ekran kartı MXM türünde mi bakarsın, öyleyse, hangi sınıf MXM'i destekliyor ona bakarsın, sonra o sınıfa uygun ekran kartını alır takarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...