Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marsel Ilhan ilk 100'de

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Bu ülkede tenis oynamak için kort bulmak bu kadar pahalı olduğu sürece .. tenis öğrenmek için ders almak bu kadar pahalı olduğu sürece 2. bi oyuncu zor çıkar ..

Seyircisiz olması bilmiyorum sanki daha ii gibi .. düşünsene bizimkiler oyun sırasında ohohoh amrsel marsel diye bağırabilirler sessiz kalmaları gereken yerde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Reyna said:

Bu ülkede tenis oynamak için kort bulmak bu kadar pahalı olduğu sürece .. tenis öğrenmek için ders almak bu kadar pahalı olduğu sürece 2. bi oyuncu zor çıkar ..

Seyircisiz olması bilmiyorum sanki daha ii gibi .. düşünsene bizimkiler oyun sırasında ohohoh amrsel marsel diye bağırabilirler sessiz kalmaları gereken yerde :)

İzmir/bostanlıda bedava tenis kursları var...İlgi var mı bilmem ama burda imkanlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
mokoko said:

cidden helal olsun bu adama. çok çok iyi işler yapıyo. ama bunun gerisininde gelmesi lazım. 2 tane oyuncuyla olcak iş değil cunku bu.

Çok haklısın gerisinin gelmesi lazım ama nerdeyse imkansız bu gidişle...Sebebleri ise şu.Ben 5 yaşımda tenise başladım,profosyonel olarak tam 12 sene oynadım...16 yaşıma gelince önümde 2 yol vardı.Ya okulu bırakacağım ve tenisçi olarak kariyerime devam edeceğim ya da tenisi bırakcağım ve össye hazırlanıp üniversite okuyacağım.Ben 2. sini seçtim çünkü; birincisi sakatlanma riskin yüksek,ikincisi tenisçi olsan bile belli bir gelir kaynağı elde etmen için sponsor bulman gerekiyor,Türkiye'de de tenise yatırım yapmak isteyen bir elin parmağını geçmeyecek sayıda adam var,Hülya Avşar mesela efsane şampiyon Tuna ALtuna'nın sponsoruydu...gel gör ki Tuna nereye gelebildi.Marsel'in başarılı olmasının sebebi alt yapıyı yurtdışında alması,Türkiye'yi seçmesinin sebebi de burda,Özbekistandan daha fazla maddi destek alabilecek olması...Sonuç olarak eğitim sistemimizle-spor ne zaman paralel gidecek düzeye gelir,o zaman biz de başarılı tenisçiler yetiştirirz.
Sosyal ağlarda paylaş

Seni yetiştirecek biri olmazsa kort oyuncu ve top üçlüsü olarak kalır bir sporcu...Biriyle oynaman gerek ve Karşındakinin senin ayarında değil,senden çok daha iyi seviylerde olması lazım.Böyle kişierle oynayabilmek,T.E.D. kulübünde saati 150 lira.
Takımlarda oynayabilmek,belli antreman saatlerine sahip olmak ise bir kulübe gene T.E.D. gibi,ENKA gibi üye olmay gerektiriyor,bunların aylığı 3 sene evel 450 500 civarındaydı..."3 sene evvel"...Tenis pahallı bir spor,hatta kayaktan sonraki en pahallı spor...

deadwoll said:

Belediye sahaları var, çoğu belediyede, bunlar ücretsiz. Küçükçekmece'de bile 3 tane mi ne tenis kortu var, gir oyna şeklinde.

Bizim halkımız sporu sevmiyor kafadan, problem orada.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

kac yasında bu adam. ilerde buyuk turnuvaların 2. 3. roundunda gorebilecek miyiz, yoksa artık cok mu gec.

kendisine bağlı, gayet gelişebilir.

en güzel örnek tsonga'dır.

2007'de slam ön elemelerinde elenen adam, 150-200 arasında iken 2008 den sonra müthiş bir sıçrama ile top 10 oyuncusu oldu.

keza soderling 2006-2009 arası rank 40-60 iken son 2 yılda atağı ile ilk 5 oyuncusu oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

kac yasında bu adam. ilerde buyuk turnuvaların 2. 3. roundunda gorebilecek miyiz, yoksa artık cok mu gec.

Marsel 1987 doğumlu , ve bu sene bir ilki gerçekleştirerek wimbledon'da anatablo oynadı hatta hatta çok şahane bir oyun sergileyerek(5 set sürdü uzundu ama gene de olağan üstü puanalr aldı) Marcos Danieli'yi yendi ve 2. tura çıktı ama malesef 2. turda bu türk tarihinde ilk wimbledon oyuncuu oma ve turu geçme dolyısıyla üzerinde biraz heyecan ve biraz baskı vardı,ve biraz hatalı oynadı,yenildi.umarım marsel avusturalya açıkta iyi bir şeyler yaparak sezona güzel başlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Zeper millet spor yapmak tenis oynamak istese 43 milyon genç nüfustan sadece 2-3 kulüple sınırlı belki 100 kişiden daha fazla oyuncu çıkar, dolayısıyla kulüp sayısı artar, kulüp sayısı artınca fiyatlar ucuzlar; hatta kulübe para veremeyen insanlar kulüplerde oynayan arkadaşlarıyla oynayarak kendilerini geliştirebilir. Arz-Talep meselesi bunlar.

Mesela kayak da öyle ultra pahalı bir spor değil Türkiye dışında.
Aslında şöyle bir düşününce Türkiye'de bu tarz etkinlikler direk pahalı, parası olmayan oynamasın tadında.
Sosyal ağlarda paylaş

o 86'lı:)...
Ya bizden çıkmadı işte,Özbekistandan gelme,devşirme yani:)...2004 yılında özbekistandan ayrılıyor,Türkiye'ye geliyor kulüplere gidiyor ama şımarık kulüpler..bizde senden çok var,diyip almıyorlar,sonra Taç SPor alıyor Marseli ve oficially 2005 sezonunda başlıyor,2006 da 5 Türkiye turnuvasına katılıyor,gayet düşük bir sayı....sonra 2006'da türk vatandaşlığını alıyor fala filan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...