Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Türkiye'de yerel yönetimler reformu yapılması lazım" Cumhur Başkanı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bakındım up topiklere göremedim, güncel birşey olduğu için aratmıorm

link

http://www.haberciniz.biz/haber/cumhurbaskani-gulden-carpici-sozler--900077.html

"Üniter yapıyı ilerde bozmaya yönelik bir kapı açma, bunlar söz konusu değil, bunlar olamaz. Gizli ajandayla gelen şeyler açıkçası. O yüzden ben onlara doğrusu sempatiyle bakamam. Ama hemen arkasından şunu söyliyeyim Türkiye'de yerel yönetimler reformu yapılması lazım. Bu reform aslında Meclis'inde gündeminde. Biraz daha adem-i merkeziyetçi olmak. Hakkari'nin meselesini her şeyi Ankara'dan yönetmek veya Edirne'nin Tekirdağ'ın her şeysini Ankara'dan yönetmek. Bunlar doğrusu bugünkü modern yönetim anlayışına da ters olan şeyler"

Sayın Başbakanımızın kastettiği Federal sistem mi ki?
Olabilir aslında.hım?

/
Mesaj tarihi:
amaçlanan şey eyalet sistemi işte. halkımız her zaman ki gibi safdillilikle bunların ağzına bakıyorlar ama eyalet sistemi veya bölgesel özerklik bop'un ilk adımı. biz tarihi dışında ortak özelliği olmayan, bir çok millet barındıran bir ülkeyiz.

dip not: geçen 12 eylül akşamı kanaltürkte demişti (afedersiniz) dangalağın biri. bizim sadece dinimiz ortakmış, laiklik ve cumhuriyet türkiyenin birliğine konulmuş dinamitmiş. ee gerizekalı türkiyeyi tehdit eden 2 terorist grup pkk ve hizbullah ikisi de müslüman. Müslüman olmayan Ermeni terörü bitirildi.

yani, amerikanın yanıbaşımızda ırak'ı mezheplere, yugoslavya'yı etnik parçalarına nasıl böldüklerinden ders çıkarmıyoruz ya... ne yazık ki aptalız, tembeliz ve işin en kötüsü biz de hakediyoruz.
Mesaj tarihi:
e abi bu işin kuralı bu kusura bakmayın. bizim gücümüz olsa biz gidip amerikayı 100 parçaya böleriz o etkin yapı ile. Bizim yapımız bölünmeye müsait, Irak'ın da öyleydi, Yugoslavya'nın da. Ulus devlet falan değiliz, son derece ayrışmış bir toplumuz, ama biz de süper güç olsak bizde de bölünme muhabbeti olmaz Amerika'nın yaptığı gibi gül gibi yaşar gideriz.

Örnek vereyim, hollanda'yı bölebilirler mi? veya isveç'i?

bölemezler.

bölünmeye müsait değiller çünkü, biz öyleyiz.
Mesaj tarihi:
e bölünüğüz ki biz zaten,
önemli olan olayın iç savaşa dönmemesi, ve bunun yolu federe sistemden geçiyor sanırsam.
Ya böyle olacak, ya da güç kullanıp bastırıcaz?
Mesaj tarihi:
kusura bakarım tabii, orda binlerce gencimiz boşuna mı öldü.
biraz kafalar çalışsa... bölünme ne zman patlak verdi: 2 defa.
1.turgut özal ki kendisi amerikanın tepemize oturttuğu bi insandı. ne zaman amerikaya direndi hemen suikast düzenlendi adama.
2. recep tayyip erdoğan zamanında leyla zanaların salınıvermesiyle, ab ve abd'den heyetlerin ankaraya uğramadan hatta haber vermeden diyarbakıra gitmesine göz yuman bi hükümetle, ırak konusunda başarısız kalan, amerika izin vermedi diye kış operasyonunu bitiren akp ile pkk hortlamakla kalmadı, siyasi bi meşruluk kazandı.

yani etnik parçalara bölünme işi tepemize musallat edilen 2 abd sevdalısı tarafından icat edilmiş bişi. yoksa 2. dünya savaşı ve 1. dünya savaşı gibi etnik parçalara bölünmesi en kolay zamandı türkiyenin. (en güçsüz olduğu ve dış siyasetten buna yakın, ver kurtul zihniyeti izlediğimiz zamandı.)
o zaman parçalayabildi mi bizi avrupa???
Mesaj tarihi:
valla benımkıler oldugu gıbı bu tarafa goctuler zaten =)

ya o kadar kotumser bakmamak lazım,
belki başka niyeti vardır bizimkilerin?
ya şu raddeden sonra umutlanmak dışında bir seçeneğim yok, bu yüzden tek umudum, arkada bir master planın varlığı.

Adamlar, "bunlar isyan ediyor durmuyorlar, bakın federe yaptık hala isyan edip insan öldürüyorlar diyip gereki zemini hazırlayıp" K. ıraka demokrasi götürebilirler
Mesaj tarihi:
öyle de eu kamuoyunda hala onların özgürlüğüne + bakan kesimler var.

Birde şu var,
sanırım bu kadar soft takılarak adamların her alanda yüzüstüne çıkmasını sağlıyorlar. Üstümüzde, askeri ve yargıyı bitiren bir hükümet var, 1 günde iplerini çekerler vallahi terörün ve yandaşlarının.

Ama öte yandan, inşa edilecek nükleer santralin batıya inşaa edilecek olması bende "acaba hakkaten keban bölgesini gözden çıkardılar mı" sorusunu uyandırıyor.
Mesaj tarihi:
keşke benim de oyle bi dileğim var suark ama
abd'nin ortdoğu projesi oradaki kaynaklara hakim olmak üzerine kurulu bi sistem. size tavsiyem türkiyede dünya üzerindeki ihtiyaç duyulan, türkiyeye güç kazandıracak madenlerin nerde bol miktarda olduğuna bakmanız. tam da türkiyeden ayrılmak isteyen topraklar olacağını göreceksiniz.
daha ırak işgali başlar başlamaz amerikadan petrol şirketleri gitmişti ırak'a iş için. :D yani perşembenin gelişi çarşambadan olur. o kadar iyi niyetli olmamak lazım. hiç bi ülke başka bi ülkenin gözünün yaşına bakmamıştır tarih boyunca :)

neyse sürci lisan eetiysem affola. benim takdirim budur bu konuda.
federaller ve eyalet sistemi = BOP = kürdistan, ermenistan
Mesaj tarihi:
Federe sistem degil belki ama yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekli.

Yıllardır iktidar sahibi hükümetlerin İzmir'i engellemesinden dolayı cinnet geçiren belediye başkanı (ları) biraz rahatlar, şehir de rahat nefes alır.
Mesaj tarihi:
amerikadan abargo yedigimiz günkü hükemet en kral hükümet olacak ama onuda asacaz zaten asamazsak 2. Atatürk devri baslamıs olur

abd ambargo yemezsek bknz yugos. olacak

alsana master plan
Mesaj tarihi:
lazim tabikide, daha enteresanini fatih altayli yazdi gecen

http://im.haberturk.com/2010/09/22/554053_ae4c6e4b02c5b48bebf5ecef3d17da19.jpg

bolunmek istiyenler en az uretip kasikla vergi verip kepceyle alanlar

bolunmek istemeyenler ise kepceyle vergisini odeyip kasikla yatirim alan bati

boyle bir saskinlik dunyanin hicbiryerinde yok

ayrica sirf ankarali kendisine belediye baskani secmeyi beceremiyor diye dogalgaza dunyanin parasini odememiz varki oda apayri bir komedya

(saka maka dun gece ruyamda melih gordum lan, cok pis siritiyordu 3 vakte kadar hayatim mahvolucak sanirim, hic iyiye alamet degil :(()
Mesaj tarihi:
evet ben de federasyondan yanayım. ben izmir'liyim arkadaşım. benim kanım türk kanı, rum kanı.ben kendimi ülkenin doğusu ile herhangi bir şekilde alakalı hissetmiyorum. ben yunan'a kürte yakın olduğumdan daha yakınım abi. ben kültürlüyüm, parayı ben kazanıyorum, benim yaşadığım yer daha modern, bunlar yetmezmiş gibi adamlar benim tepeme çıkıyor, benim askerimi öldürüyor. Gelip benim güzel şehrimin içine ediyorlar, suç işliyorlar bütün pisliklere bulaşıyorlar. ha bu duruma gelmesinin suçlusu kesinlikle onlar değil, benim devletim ama ne şekilde olursa olsun bu durumdayız ve benim istediğim şey bu.
kendime dahil olmak üzere ilk defa bu kadar açık konuştum sanırım, kızabilirsiniz haklı olarak ama malesef böyle düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
yalnız, yerel yönetim iyide
giriş çıkışta sorun olacak mı? göç olacak mı?

Yani ben tamam ekonomik ve yönetim olarak ayrılmak isterim,ama mardin benim de mardinimdir, gidip görebilmek isterim.

olmaz mı?
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

evet ben de federasyondan yanayım. ben izmir'liyim arkadaşım. benim kanım türk kanı, rum kanı.ben kendimi ülkenin doğusu ile herhangi bir şekilde alakalı hissetmiyorum. ben yunan'a kürte yakın olduğumdan daha yakınım abi. ben kültürlüyüm, parayı ben kazanıyorum, benim yaşadığım yer daha modern, bunlar yetmezmiş gibi adamlar benim tepeme çıkıyor, benim askerimi öldürüyor. Gelip benim güzel şehrimin içine ediyorlar, suç işliyorlar bütün pisliklere bulaşıyorlar. ha bu duruma gelmesinin suçlusu kesinlikle onlar değil, benim devletim ama ne şekilde olursa olsun bu durumdayız ve benim istediğim şey bu.
kendime dahil olmak üzere ilk defa bu kadar açık konuştum sanırım, kızabilirsiniz haklı olarak ama malesef böyle düşünüyorum.

valla ben de böyle düşünüyorum, diyecek başka bir şey yok.
Mesaj tarihi:
abi federal yapi diyoruz, kafadan copenhaga aykiri ulke ici dolasim ozgurlugunu engellemek

federal yapi denince bagismiz develt olarak algiliyorsunuz, bu biraz yanlis bir algi

federasyonlar sadece ic islerinde bagimsizdir, dis islerinde gene merkezi hukumete baglidirlar, gene ayni sekilde kendi ordulari filan falan olmaz, vatandaslik kavramida aynen kalir, federal bolgenin degil develtin vatandasi olursun

ama odedigin vergi kendi bolgende kalir, guneydogunun kacak elektirigini sen odemessin (ki burasi turkiyede gene bize odettirirler hic merak etmeyin ehueheu)

su anda bu adaletsiz sistemi en cok somuren ve bunun ustunden calismadan yaralanan guneydogu halki

bakiyorsun ozerklik istiyenlerde bunlar

babasinin cikarttigi ek kart ile evden kacip babasindan ozgurluk istiyen ergen tipi gibiler direk, iptal edin ek kartlarini birakin istedikleri yere gitsinler bakalim nasil burunlari surtup geri gelicekler ehueheue
Mesaj tarihi:
ayrılma lafını kimden duydunuz ki bugüne kadar? kürt partilerindeki siyasetçiler "bir arada yaşamanın hikmeti" konusunda diğerlerinden daha fazla laf etmiştir. bugün ayrılıyoruz de, en çok karşı çıkacak olan kürtlerdir. ayrılıp ne yapacaklar? ırak kürtleriyle birlikte devlet mi kuracaklar?

valilerin yetkilerini kısıp, il meclisine, belediye meclisine, encümene daha fazla yetki vermekten ibaret bir reform olacak ki olması da gerekiyor zaten.
Mesaj tarihi:
@huun
Selahattin Demirtaş özerklik istiyor,
benim anladığım ayrılmak, ama viktor'un dediği gibi bir yapıysa güzel.

Peki doğal kaynak kullanma durumu nasıl oluyor viktor? Kebandan hala elektrik alabilecek mi istanbul?
Mesaj tarihi:
aynen oyle

ama uygulamayada bakar

cok defa dedigim gibi, dunyada tek bir yontemle her sorunu cozemessin, her sorunun kendi cozumu vardir

turk modeli der kendimize uygun bir sistem yapariz, cokta buyuk bir sorun degil o yani
  • Yeni Oluştur...