Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Ekonomisine Doğru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
resmen bi bilinmezin içinde tepetaklak olup duruyoruz, sloganımız HEP GERİYE !!dimi? gelecek beklentisini sildiler halktan; kalanlar zaten ilk çağa dönüyorlar..[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.

Mesaj tarihi:
hemen getireyim. ekonomik şer'i kurallar var. faizsizlik gibi. belli bi oran üstüne kar koyulmaması gibi. onları uygulayacaklar. ülkende var zaten böyle firmalar güzel kardeşim. family finans olsun kuveyt türk olsun. naifçe sandığınız gibi başörtüsü ve çarşaf zorunluluğu değil yani. :P[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mesaj tarihi:
ama güzel bir adım değil mi ?[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

Othranx 19.08.20 22:41 oba gördünmü ,türk sol diye bi topic silindi
direk=))
Metboy 19.08.20 22:41 evet
Metboy 19.08.20 22:42 görmedim de slinir yani kim açtı ki
Metboy 19.08.20 22:42 bende türk sağ açarım o sol açarsa ahahha
Othranx 19.08.20 22:42 euheu
Othranx 19.08.20 22:42 sen dopsun orta aç eueh
Metboy 19.08.20 22:42 aefdaeh
Mesaj tarihi:
abi ekonomide zaten başörtüsünü ne gibi karıştırabilirler yani ne bileyim ne yapabilirler mesela, örnek bile bulamıyorum :)

orda bahsi geçen şirketlerin ne gibi faydalar sağlayabileceğini düşünüyorum ve eğer dediğin kadarıyla bitiyorsa olay ne diyim yani.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
neye doğru bi adım pardon? firmaların, finans kurumlarının nereye yatırım yapacağına kendilerinin karar vermesi normal bi durum arkadaşım. her banka ve her finans kurumu hatta para bankaları ve büyük finans kurumları da aynen böyle kendi yandaşları ve gruplarına yatırım yaparlar. lakin maksat hepsinde birdir. o da para kazanmak.

lol ya. şeriat gelecek di mi böylece? mantıklı olun iki dakka. anlıyorum şeriat kelimesi allerji yapıyo ama... yüzeysel olmayın. türkiyede yahudi finans kurumları da var türkiye ekonomisine katkıda bulunan, müslüman finans kurumları da.

buna tek karşı çıkış şekli şu olabilir. ben din düşmanıyım, devlete verdiğim paranın müslüman firmalara yatırım olarak gitmesini istemem. istedii kadar para getirsin. bunu da anlayışla karşılarım.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
bu anlaşmayı rct nin herşeyi yaptığı gibi çaktırmadan geliştirmeyeceği ne malum?[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

direk=))
Mesaj tarihi:
Türkiyede özel sektörlerde belli bir din etrafında toplanmış finans grupları olabilir tabi ama bu finans gruplarına - islamcı kesimine - devlet tarafından ilk defa bir olanak sağlanıcak. ekonomiye ve politikaya bile din karıştırıyorlar, bana bu garip geliyor. yoksa din düşmanlığım falan asla yoktur. aksine her türlü düşünceye saygım vardır.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
said:
Othranx, 19 Ağustos 2004 22:08 tarihinde demiş ki:
hayır , dış borç alınacağına eldeki KAYNAKLARI KULLANMAYI BİLECEKSİN, NE IMF NIN NE DE AMERİKANIN KÖLESİ OLMAYACAKSIN YA BU KADAR! basit birşeymiş gibi söylüyorum ama bu hükümet öyle çok şey başardı ki bunu da halleder dimi?

hangi kaynaklari nasil kullanicaksin su durumda bana aciklar misin?
aksi takdirde kuru gurultu olur bu dediklerin[signature][hline] o_0
Mesaj tarihi:
politikaya din karışıtırıyorlarsa bile bu onlardan biri değildir. bu tamamen ekonomik bir olay. o kadar basit. aynı imkanı sağlayan gavur olunca ona da he denir. deniyor da.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 19 Ağustos 2004 23:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
eninde sonunda laikliği çiğniyorlar işte; ekonomi devlet işi; dini nasıl becerip de sokuyorlar dediğin gibi anlamadım...birleşik arap emirliklerine katılalım olmuşken![signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

direk=))
Mesaj tarihi:
laikliğin gereği tam da budur zaten. müslüman da olsa gavur da olsa farketmemesi durumu yani. türkiyenin dini ateizm de diil hatırlatıyım.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
green_martian, 19 Ağustos 2004 22:59 tarihinde demiş ki:
said:
hayır , dış borç alınacağına eldeki KAYNAKLARI KULLANMAYI BİLECEKSİN, NE IMF NIN NE DE AMERİKANIN KÖLESİ OLMAYACAKSIN YA BU KADAR! basit birşeymiş gibi söylüyorum ama bu hükümet öyle çok şey başardı ki bunu da halleder dimi?

aksi takdirde kuru gurultu olur bu dediklerin

hangi kaynakları mı?şaka yapıosun sanırım,Türkiye kaynak dolu, nasıl kullanıcaksın kısmı ise baştakilerinin bilmesi gereken iş, kendini emperyalizme göz göre göre köleleştirirsen kullanamazsın tabi..[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

direk=))
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 19 Ağustos 2004 23:02 tarihinde demiş ki:
politikaya din karışıtırıyorlarsa bile bu onlardan biri değildir. bu tamamen ekonomik bir olay. o kadar basit. aynı imkanı sağlayan gavur olunca ona da he denir. deniyor da.

ya zaten politikaya din karıştırıp insanların inançlarından yararlananlara kıl oluyorum o yüzden böyle karşı çıkıyorum. politikaya din karıştıranlar iktidara gelirse başka nelere din karıştırır diye soruyor insan? geldiler, işte nelere karıştırıyorlar görüyoruz.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
said:
Othranx, 19 Ağustos 2004 23:05 tarihinde demiş ki:
said:
green_martian, 19 Ağustos 2004 22:59 tarihinde demiş ki:
said:

aksi takdirde kuru gurultu olur bu dediklerin

hangi kaynakları mı?şaka yapıosun sanırım,Türkiye kaynak dolu, nasıl kullanıcaksın kısmı ise baştakilerinin bilmesi gereken iş, kendini emperyalizme göz göre göre köleleştirirsen kullanamazsın tabi..

bende "hayir yanlis diyorsun" dersem bu tartisma olur mu sence?
kaynak goster, elde edilebilecek kari goster o zaman sana "haklisin imf gereksizmis diyeyim".

borc tutarinin farkinda diilsin heralde? ne zaman kaynaklar kurulup o kadar kisa surede verim alinabilir zannediyosun sasiyorum... imfden gelen para biraz geciktiginde piyasalar allak bulak oluyo o bahsetmedigin kaynaklari nasil bu kadar kisa surede bu kadar yuksek verimlilikte kullanmayi dusunuyosun?
imf kotu kaynak bol laflariyla da yurumuyo bu isler maalesef[signature][hline] o_0
Mesaj tarihi:
böyle yürüdüğünü düşünüyorsun yani öyle mi?[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

direk=))
Mesaj tarihi:
yurumedigi apacik ortada diil mi sence?

ama turkiyenin acil para ihtiyacina "kaynak bol imfnin kolesi olmayin" laflari cevap vermiyo anlatabildim mi?

isler kotu gidiyo diye bilip bilmeden onu bunu karalamayin
kaynaklarin kullanilmasini herkes ister , onun icinde ugrasiyo zaten... ne kadar basarililar o ayri konu[signature][hline] o_0
Mesaj tarihi:
yapma lütfen ya, bir tane çalışma göster de bozulayım şurda lütfen..[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:

direk=))

[Bu mesaj Othranx tarafından 19 Ağustos 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
GE-TA, 19 Ağustos 2004 03:00 tarihinde demiş ki:
Biri bana, bu İslam özel sektörünü geliştirme kurumuna üye olması durumunda, üye devletin özel sektöründeki şirketlerinin uyması gereken zorunlu şirket profilini çizebilir mi?

Allah aşkına biri açıklasın, yani bukadar hiddet ile karşı çıkıyorsunuz da nedir karşı çıktığınız. Ben bu şirketlerin profilinin nasıl olacağını bilemediğim için ne destek verebiliyorum sizlere nede karşı çıkabiliyorum. Ama karşı çıktığınıza göre siz biliyorsunuzdur mutlaka.

İçinde şeriat geçiyor yetmez mi diye sorarsanız, içinde sex geçiyor her türlü kabulumdür dermisiniz diye sorarım.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
ge-ta yazdıklarımı bir daha oku istiyorsan o soruyu bende sordum horas cevabını verdi, sonra bende karşılık verdim, o da verdi vs.

sonuç olarak dedim ki dinin bu gibi politik işlere alet edilmesine kıl oluyorum.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 19 Ağustos 2004 23:02 tarihinde demiş ki:
politikaya din karışıtırıyorlarsa bile bu onlardan biri değildir. bu tamamen ekonomik bir olay. o kadar basit. aynı imkanı sağlayan gavur olunca ona da he denir. deniyor da.

said:
horacegoesskiing, 19 Ağustos 2004 22:45 tarihinde demiş ki:
hemen getireyim. ekonomik şer'i kurallar var. faizsizlik gibi. belli bi oran üstüne kar koyulmaması gibi. onları uygulayacaklar.[signature][hline] .: DeviantArt :.
my world my reality

Mesaj tarihi:
said:
Othranx, 19 Ağustos 2004 23:17 tarihinde demiş ki:
yapma lütfen ya, bir tane çalışma göster de bozulayım şurda lütfen..

mesajlarimi okudun mu ?
benim soylediklerime ne gibi bir ornek istiyosun anlayamadim?
ben imfden kredi almaya kisa vadede bi alternatifin olmadigini dusundugumu belirttim

ne calismasina ornek gosteriyim?[signature][hline] o_0
Mesaj tarihi:
Evet horace'ın mesajını görmemişim pardon. Eğer şirket profilleri horace'ın örneklerindeki gibi olmak zorundaysa horace'a katılmamak işten bile değil. En nihayetinde ekonomiyi altüst eden şey faiz ve faizcilik anlayışı değil mi? Faiz'in nesi kötü diyecek olursanız Midas'ın hikayesini okuyun derim.

Valeron 3. maddede bilinçsiz bir insan olarak ben, seni rahatsız eden yönünü anlıyamadım. Beni aydınlatır mısın?

ps: Evet biliyorum sen bana bilinçsiz demedin, zaten ben diyorum bilinçsiz olduğumu.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
  • Yeni Oluştur...