toggie Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Narstil said: toggie said: abi uludag makina muhendisligi (aklımda kaldıgı kadarıyla, ya da benim zamanımda oyleydi) oyle az buz bi puanla girilebilecek bir bolum degil. Bende 2003 - 2007 dönemlerinde okudum acaba bizim sınıftamıydın vardı öle bir görünen bir kaybolan elemanlar :) yok ben uludag'da okumadım. puanından bahsettim orda. kadir has uni, elektronik muh. bitirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 I.U. orman muh. 10 senede bitirdim 7. senenin sonunda kurtarma sinavlarin var gel gir dediler ogrenci islerinden. 28 dersim vardi 5 dersim kalirsa atilmiyordum. 24 ders verdim 1 haftada. ha geri kalan 4 dersi 3 senede verdim o ayri. diyecegim odurki canin istemiyorsa birak yapma kasma. istedigin seyle ugras. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 idilik said: vaniLLe gibi düşünüyorum ben de. @forgiver odtü de yük. lis. mı yapıyordun sen? forgiver said: metalurji istemeden sevmeden okunması çok zor, nefret ede ede bitiyor ancak, ama iyidir, başkadır. istediğin yeri kazanırsın inş. benim 4.5 senede bitti, bilg. müh. okumak isterdim, okurken de, şimdi de istiyorum hala kuzenimin de ideali bilg. müh. idi. sevmeye sevmeye odtü metalurjiyi bitirdi, sonrasında odtü enformatik enstitüsünde yük lis. yaptı. şimdi kendi bilg. şirketi var. bir süre ara verdikten sonra enf. enst. de doktorasını da bitirdi yeni. metalurjiyle hiç alakası kalmadı anlayacağın. yapıyordum beni de attılar şaka maka bende atılmışım konu o kadar yabancı gelmiyor diyordum bu yüzdenmiş :) metalurjide çalışma alanını sevdiğin 1-2 konusu var aslında hatta o alanda çalışıyorum ama tamamen farklı bişeye yönelmek kolay verilecek bir karar değil, epey cesaret ve kararlılık istiyor okurken biraz denedim ama yapamadım. bilg. müh. ile alakası yok ama çalışırken ilk işim bilg. şartnamesi hazırlamaktı. bilgi işlem servisini hala meşgul ediyorum. insan inandığı, gerçekten istediği şeyden vazgeçmiyor. ama hala mal gibi metalurjiye yakın diye makina müh. denedim, endüstri müh.liğini ortak ders var diye daha öne alıyorum. liseli yapmaz bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 stimpak said: Narstil said: Bende 2003 - 2007 dönemlerinde okudum acaba bizim sınıftamıydın vardı öle bir görünen bir kaybolan elemanlar muhtemelen :) 2003-2004 senesi benim birinci sınıf derslerinin çoğunu tekrar ettiğim sene. ev arkadaşım hala o bölümde yav, adam bu sene bitiriyor gerçi. 2. öğretimse isim ver büyük ihtimal 2003 ten kalmaysa tanıyorumdur merak ettim :) Var benim bi kaç arkadaştanda hala 3 te 4 te olan okul demirbaşlarından . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 8 senede toplamda 10 donem okula gitmisim, 5 sene yani. sana benzer bir durum yasadım paylasıyım bende, okuldan atıldım, af sınavları ile geri dondumi ondan sonra yapamıyorum diyerek bıraktım ve calısmaya basladım. ilk baslarda sancılı gecen ishayatında birazda şans ile yukseldim ve uni mezunlarının kolay kolay alamıyacagı bir maaşa sahip oldum. (alısveris merkezi yoneticiligi) bu sektor TR de yeni sayıldıgı icin şanslıydım sadece. uni bitirmiş uzerine işletme masteri yapmış 2 tane benden emir alan yardımcım vardı 2. senemin sonunda.. 3 sene calıştım, gecen sene uni affı ile okula geri dondum 26 yasında 2. sınıftan okula basladım!? kardesim yasında bebelerin arasında bunalıma girdim, mesailerim ile 3900 ytl yi buran maaşımı kaybettim, patronum diplomanı al gel basla kaldıgın yerden dese de, bu kadar sevdigim bir işi okul yuzunden bırakmak hala cok ama cok koyuyor. sadece 2 donem + yaz okulu okuma hakkım kaldı ve vermem gereken 18 ders var. 6 bu donem, 6 bi dahaki donem 3 yaz okulu ve 3 tanede dersten bıtırme sınavlarıan gırecegim, o da bu 2 donemde tum derslerimi verebilirsem. işin ozeti sudurki, cok sevdigim işimden uzun donem askerlık yapmamak icin ayrılmak zorunda kaldım, o yuzden kararını cok iyi vermelisin. okuyacakmısın? calısacakmısın? cunku eger bu girdigin işi sever ve basarılı olmaya baslarsan, okul yuzunden benim gibi vazgecmek zorunda kalabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
snarveien Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Bunaldım yemin ederim bunaldım :) öss kampındayım bende bu sene 2 haftadır ama şu yazıları okudum üniversiteye kazansam bile köpek gibi çalışmaya devam ediceğim kanaatine vardım şu saat şu dakika şu saniye itibariyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 öss ne ki ya universite stresinin yanında. gerci ikisini farklı farklı degerlendirmek lazım. universiteye girince 95% ihtimalle oyle ya da boyle bitiriyosun. ama bir yere yerlesemeyince her sene stres daha da artıyor falan filan. ama calısma konusuna gelince öss icin calıstıgının bi 10 katı falan calısman gerekiyor universitede kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 öss ye çalıştığımın yarısını ünide çalışsaydım genç yaşta prof. olur genç kızları hunharca odama çağırırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 ulan metroda otobüste medeni kanun okur oldum sıyırıyorum herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 forgiver said: öss ye çalıştığımın yarısını ünide çalışsaydım genç yaşta prof. olur genç kızları hunharca odama çağırırdım. benim icinde tam tersi. universitede calistigimin yarisi i oss ye calissam ilk 5bine girerdim heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 SodomVsGomore said: ulan metroda otobüste medeni kanun okur oldum sıyırıyorum herhalde. "medeni çocuk uv beybi bi hareketlenme oldu" diye kızlar gelse iyi de.. ahah şaka bi yana, cidden liseli adam bulmak zor toplu taşıma araçlarında falan ders çalışsın, kitap okusun falan ama üniversite öğrencisi olunca oluyor sanırım bu olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2010 bende bıraktım okulu ilk senemdi -afyon işletme- 2 hafta durdum, burası bana göre değil dedim geri döndüm istemiyordum zaten hiç gitmek yurtta bi kaç gün takıldım sonra sıkıntıdan test çözmeye basladım işte, o gazla okulu bırakıp geri dönmüş olarak buldum kendimi hayvan gibide puanım kırılcak, hem tercih yaptığım için hemde bu sene sözelden tercih yapmayı dusunuyorum bi sinema televizyon denicem bakalım bi boka battık bakalım sonu nolucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 ossye cok rahat relax calıstım, 9k falan oldum, koc endustriye girdim, baktım herkes aynı kafa. sınıf 40/46.sı mezun oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alpawhezen Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 senko said: atılma kalkmadımıydı ya üniye her adımını atan elini kolunu sallayarak bitirseydi ülkenin refah seviyesi düşerdi http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/10959/your-holiness-sexy-nun-breats-tits-religion-god-demotivational-poster-1265516254.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 çılgın rahibe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Zegna said: 8 senede toplamda 10 donem okula gitmisim, 5 sene yani. sana benzer bir durum yasadım paylasıyım bende, okuldan atıldım, af sınavları ile geri dondumi ondan sonra yapamıyorum diyerek bıraktım ve calısmaya basladım. ilk baslarda sancılı gecen ishayatında birazda şans ile yukseldim ve uni mezunlarının kolay kolay alamıyacagı bir maaşa sahip oldum. (alısveris merkezi yoneticiligi) bu sektor TR de yeni sayıldıgı icin şanslıydım sadece. uni bitirmiş uzerine işletme masteri yapmış 2 tane benden emir alan yardımcım vardı 2. senemin sonunda.. 3 sene calıştım, gecen sene uni affı ile okula geri dondum 26 yasında 2. sınıftan okula basladım!? kardesim yasında bebelerin arasında bunalıma girdim, mesailerim ile 3900 ytl yi buran maaşımı kaybettim, patronum diplomanı al gel basla kaldıgın yerden dese de, bu kadar sevdigim bir işi okul yuzunden bırakmak hala cok ama cok koyuyor. sadece 2 donem + yaz okulu okuma hakkım kaldı ve vermem gereken 18 ders var. 6 bu donem, 6 bi dahaki donem 3 yaz okulu ve 3 tanede dersten bıtırme sınavlarıan gırecegim, o da bu 2 donemde tum derslerimi verebilirsem. işin ozeti sudurki, cok sevdigim işimden uzun donem askerlık yapmamak icin ayrılmak zorunda kaldım, o yuzden kararını cok iyi vermelisin. okuyacakmısın? calısacakmısın? cunku eger bu girdigin işi sever ve basarılı olmaya baslarsan, okul yuzunden benim gibi vazgecmek zorunda kalabilirsin.işteki ilk bir hafta sonunda söyleyebilirim ki , işi iyi yapıcak gibi gözüksem bile , kendimi ait hissettiğim yer kesinlikle burası değil. ve şanslıyım ki , ders çalışmam için extra bir motivasyon oluyor bu. işin güzel kısmı ise , 2 senelik "işe yaramıyor" olma sendromundan kurtulup , moral kazanıyor olmam gitgide. verdiğim kiloları falan da alıyorum. ayıptır söylemesi yeni bir kız arkadaş durumları falan da var (başarısız hissederken kendini nasıl karşı cinse açılıcaksın değil mi? :p ) iyi gidiyor şimdilik , evdekiler de "hangi okulu istiyosun" falan diye sormaya başladılar , görüyolar sanırım bişeyler ^^ tavsiyem odur ki , sevmediğiniz bişey için (zorunlu değilseniz tabii. gerçi bu "zorunluluk hissi" de apayrı bir mesaj konusu) kürek çekmeyin. sevdiğiniz şey , çok daha sert akıntıya karşı bile olsa , ulaşıcağınız yere vardığın(m)ızda olan haz hepsine değicek.. bu arada geçen senenin YGS sorularına baktım , ben o sınavdan full'e yakın çıkartırım heh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 her postu tek tek okudum,sabah 9 da dersim olmasına ragmen. Cogu kişinin sorunu, 17-18 yaşında, ünide hangi bölümde okumak istedigini karar verememek,o yaşta zaten dogru kararı verebilen kişi sayısıda cok azdır tahminimce.Üstüne üstlük cok bilmiş babaların abilerin,aplaların,teyzelerin vs nin baskısıyla ünide nefret edecegi bölümde okumak zorunda kalmak :X Ben ortaokulun sonlarından itibaren hep bilgisayarla ilgili bir bölümde okumak ve boyle bir işte çalışmak istedigimi hatırlıyorum.Hatta lise sona dogru yavaştan bilg. müh ders içeriklerinede bakmışlıgım vardı hafiften Şu an yaş 26, bilg. müh. 3 sınıftayım,en az 4 senem baba-abi-hala(bilg. müh. olur kendileri-yüzyüze görüştügümüzde, senin yüzünden 4-5 senemi kaybettim diyesim gelir her seferinde) baskısı yüzünden Ankarada cok rahat bilg. müh. programına girebilecekken(özel), bu yukarıdaki 3lü yüzünden elektronik mühendisligine kaydoldum.Gerisi işte bu topicde okulu bırakanların yaşadıklarıyla hemen hemen aynı.Birde ben 2 senelik bilg. programcılıgı bitirdim. cv de ufak bir ayrıntı haricinde iş hayatında bi halta yaramayacagınıda biliyorum,şu an okudugum ünideki bazı derslerimden muaf olmamı sagladı ayrıca. Şu an sınıftaki elemanların en büyügü benden 3-4 yaş küçük.Sen eger 26 yasında üniye başlarsan bi kere yaş takıntının olmaması gerekiyor.Bu yaşa gelmiş hala üni okuyor diyen veled cok olur(bana diyen olmadı daha:)) senin en büyük avantajın(üniye başlarsan) digerlerine gore cok daha bilinçli bir üni. ögrencisi olman olacak(olmalı),hocaların gözündede digerlerine gore daha fazla saygı kazanabilirsin.Ben de 27 yasında bilg. müh. den mezun olacagım seneye,ardından mastera başlamayı düşünüyorum.Master bittiginde(sorun cıkmassa) benimle aynı egitimi almış bir kişinin ortalama yaşı 23-25 olacak. Eger 2 senelik bilg. prog. mezunu olarak geri kalan hayatıma devam etseydim,en iyi ihtimalle türkiye şartlarında ortalama-memur kıvamında bir hayat standartım olacaktı(iş bulunursa tabi).Elimde imkan varken egitim olarak cıkabildigim en üst noktaya ulaşmaya çalışıyorum.5 sene kaybettim diye oturup aglayacak halim yok,ilerde ah vah çekip keşke diyecegime(su anda geçmişteki bazı şeyler için yapıyorum) biraz gecde olsa yapmam gerekeni yapıyorum.Birde yaşı biraz ilerlemiş (35 civarı),üni bitirememiş,bırakmış,atılmış birileriyle konusursan,bitiremedi üni için pişmanlık duymayan yok gibi bişeydir. Diyecegim odurki bir şekilde 4 senelik üni bitirmeye çalış,sadece askerlikten yırtmak için degil,iş hayatında-sosyal hayatta,arkadaş çevrende, lise(2 senelik myo)-üni mezunları arasında her yonden(maas-kültür-yaşam tarzı) ucurumlar oluyor,istisna olan firmalar tabiki var ama bu firmlara kapagı atmak 30 yasında tıpa başlamaktan daha zordur tahminimce.2 senelik myo ya basladıgımdan beri, türkiyede, 4 ayrı uluslararası iş yapan firmada stajla karışık bir kaç ay çalıştım,insan kaynakları çalışanlarıyla konustugumda bu yukarıda yazdıklarımı ögrendim. @zegna Maaş iyiymiş ama seninde dedigin gibi üni bitirmeden öyle bir işte çalışmak için (tanıdık vs yoksa),deliler gibi bir azim+şans+daha bir sürü şey gerekir Not:Bu topicigi, lise son caginda cocugu olan babalara okutunca cennetten yer garantiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 donem sonu ben de masterdan atilicam hayirlisiyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Valla ben yeminle ne okursan oku ama mühendislik okuma derim çocuğuma sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 ben okula gondermicem, 3 yasinda dayicam muzik, spor hede hodo egitimini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 yabani olur çocuk sonra. erkin koraymısın lan sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 baska sosyal aktivitelere sokariz, daha faydali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 matematik bilsin bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 onlari ben ogretirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 her sene af geliyo azcık bekle yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar