Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Behzat Ç. (2010) - Star

Magnum

Öne çıkan mesajlar

Al işte, o kadar çok konuyu iç içe işlersen ancak 45 bölüm maddi hatasız film yaparsın...

Cinayet aleti olan 0,9 kalem nasıl oluyor da dönüp dolaşıp ilk sahibi(Koray'dı galiba, hani şu ağlak oğlan)nin eline geliyor?

Kalemi soruları çözdükten sonra Yasin hacılamış işte zorlan?

Sonra çırak da almış Yasin'in kulağa sokmuş.

Yasin'in babası bulduğunda ortada suç aleti yok.

Bizim elemanlar sınıfta kalemleri kontrol ederken bu ağlak oğlanın kalemini alıp kriminale inceletip suç aleti olduğunu da öğrendikten sonra söylüyorlar.

Eeee?!?! Nasıl bu suç aleti ilk sahibinin eline geldi?
Sosyal ağlarda paylaş

mustafa altıoklar'dan böyle iyi bölüm beklemiyodum açıkçası. film gibi izledim.
konu falan da açıldı ilerlemeye başladı baya, sonraki bölümler de böyle canlı geçer umarım.

selim'in yine küfür odağı haline getirilmesi iyi oldu, saya saya izleriz artık iyice.

ha bir de: geçmişin üstüne çekelim bir sünger, ama son kez...

Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Al işte, o kadar çok konuyu iç içe işlersen ancak 45 bölüm maddi hatasız film yaparsın...

Cinayet aleti olan 0,9 kalem nasıl oluyor da dönüp dolaşıp ilk sahibi(Koray'dı galiba, hani şu ağlak oğlan)nin eline geliyor?

Kalemi soruları çözdükten sonra Yasin hacılamış işte zorlan?

Sonra çırak da almış Yasin'in kulağa sokmuş.

Yasin'in babası bulduğunda ortada suç aleti yok.

Bizim elemanlar sınıfta kalemleri kontrol ederken bu ağlak oğlanın kalemini alıp kriminale inceletip suç aleti olduğunu da öğrendikten sonra söylüyorlar.

Eeee?!?! Nasıl bu suç aleti ilk sahibinin eline geldi?

Diziyi yarım gözle izliyordum da. Suç aleti değil 0.9 kullanmadan gittiler sanırım. Ama sanırım sende yarım gözle izliyordun ?:)
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Diziyi yarım gözle izliyordum da. Suç aleti değil 0.9 kullanmadan gittiler sanırım. Ama sanırım sende yarım gözle izliyordun ?:)

Yok canım, açık açık söylediler suç aletinin o kalem olduğunu, çırağın o kalemi alıp Yasin'in kulağa saplamasını da gösterdiler.

Ya araya ağlak oğlanın "kalemimi zorla elimden almasına uyuz oldum, kalemimi Yasin'den geri almak üzere dükkana geri döndüm. Bir de ne göreyim, Yasin kanlar içinde yerde yatıyor, kulağında da benim kalem. O an başka hiçbir şey düşünmeden kalemimi çektim aldım." gibi bir sahnesini koymayı unutmuşlar.

Ulan ya da böyle bir sahne vardı da bu cepten behzat ç.'nin zel sahnelerini veriyoruz ayağına böyle bir sahneyi bize izletmediler?

Paranoyak oldum lan?!?!

Öyle değilse kesin maddi hata var.
Sosyal ağlarda paylaş

SPectre88 said:

yok abi sen kaçırmışsın girdiler sınıftaki 0.9 kalemlileri topladılar çocukta ihale bana kalacak diye tırsıp zırladı.

Ya sınıfta tek 0,9 kalem kullanan zaten o zırlak çocuktu.
Ama Harun'un bir sahnede o ağlak çocuktan alınan kalemin cinayet silahı olduğu anlaşıldı gibi bir laf ettiğine eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Harun orda kolpaladı çouğu yahu bişi biliosa söylesin diye. Kalem bulmadılar zaten uç buldular sadece. Başta da söylediler suç aleti kayıp diye.

Suç aleti kayıp diye olay yeri için söylediler. Yav çocuğun defterinin üzerinde ki kalemi görüp sormadılar mı, "ne iş?" diye?
Çocuk da gariban muhabbeti yapmadı mı(o da ne salak bir muhabbetti, yok kimse istemesin diye 0,9 kalem kullanıyormuş da, bilmem neymiş? Ulan senelerce kullandık biz o 0,9'u kaç tane adam. Hiç oraya girmeyelim, zorlamışlar anasını satayım). Sonra da çocuğun kalemini alıp kriminal incelemeye göndermediler mi? Sonra arada muhabbeti geçmedi mi "kalem cinayet silahıymış" diye?

İşin özü birinizin beni tatmin edici bir şey söylemesini ve yanıldığımı kabul etmeyi bekliyorum ama yok arkadaşlar, bu söyledikleriniz tatmin edici değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bölüm cok iyiydi. memduh basgan tetikci vs .. hala pisko nejati bekliyorum. bakiyorumda bazilari dizide mantik hatasi ariyorlar. US yapimi olsa " tabii olm senaristin vardir bi bildigi bok cikar ilerki bölüm". ama yerli yapim olunca "off aga ama cok sacma" moduna giriliyor. hala 10 numara dizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasi, hak-hukuk, özgürlük, düşünce özgürlüğü muhabbetlerinde atar tutarsın. Ama şurada benim de severek izlediğim bir filmde gördüğüm ve halen de haklı olduğuma inandığım bir hata tespit etmişim ve bunu bu dizi için açılan bu konu başlığına yazmışım. Benim asker arkadaşım mısın, kankim misin, sevgilim misin, neyimsin de bilmem neremle filmi izlediğimi söylüyorsun?

Yaptığın şey Türkçe'de terbiyesizlik olarak tanımlandırılıyor. Daha başka tanımlamalar var ama şimdi burada onları da belirtmemin anlamı yok zaten sen anlamışsındır sana başka ne sıfatların yakıştığını.

Ya hepsi neyse de, diyelim ki ben aptalım, izlediğimi anlamıyorum ve hatta artık gözlerimle değil de senin dediğin gibi bir tarafımla izliyorum filmleri. Sen de bu dünyadaki en akıllı adamsın. Yahu bu şekilde mi zekanı benim gibi bir aptala göstereceksin? Neyin kompleksi bu?

Neyse...Allah'tan benim gibi başka aptallar da var da benim gibi fark etmişler kalem mantıksızlığını.

http://www.uludagsozluk.com/k/behzat-ç/208/
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse...Demek ki başka insanların da dikkatini çekmiş.
Filmin içinde cinayet silahı olarak 0.9 kalem söylendi.
Harunlar da gidip cinayet silahı olan kalemi aradılar. Uç-muç aramadı adamlar, 0.9 kalem araması yaptılar(ki eğer cinayet silahı aramıyorlarsa neden yapıyorlar o aramayı? Yok 0.9 uç arıyorlarsa ne alaka lan, 0.9 uç mu yok memlekette?)ki bence çok zorlamış senarist ve çok güzel olan bir bölüm de bu kadar zorlamanın sonucu olmuş.İlerleyen dakikalarda da çocuğun silahının cinayet aleti olduğunu söylediler. Tabi anlaşılan çoğu kişi fark etmemiş ya da farkedip de konduramadıkları için yok uçtu, yok kağıtta parmak iziydi, yok bilmem neydi diyorlar. Tabi, 2. sezonun en mükemmel bölümü olduğu için ben çok da garipsemiyorum insanların gözden kaçırmasını bu ayrıntıyı ama bunu ifade ettiğim için gösterilen tepkileri anlayamıyorum.

Hala en iyi dizi Behzat. Birilerinin eziklenip bana dizi fanatikliği yapmasına gerek yok.

Aşağıdaki mesajları aşağıdaki linkten alıntıladım:

http://www.uludagsozluk.com/k/behzat-ç/210/

5154.o değilde 0.9 kalem o liselinin eline tekrar nasıl geldi ?
(forvictory, 26.12.2011 00:34)

5163.--spoiler--
o 0.9 kalem çalışkan çocuğa nasıl geri döndü?
--spoiler--
(anne bitti, 26.12.2011 01:05 ~ 01:07)

5184.son bölümünde cinayet aracı olarak kullanılan kalemin tekrar nasıl okuldaki öğrencinin eline geçtiği merak konusudur. eğer o kalem o kalem değilse kriminalde nasıl eşleşti sorusu da peşinden gelir. ayrıca son sahnede köstebeklik yapan Selim emniyet amirinin "buradakilerden başka kimse bunu bilmiyor" derken orada değildi. bu da atlanılmış olabilir lakin önümüzdeki bölümün konusu da olabilir onu bu bölümde çözebilirler. lakin başarılı bir dizi olduğunu belirtmeden de geçmemek gerekmektedir. hele ki arabanın camındaki böcek hikayesi muhteşemdir. erdal beşikçioğlu da o sahnede döktürmüştür. erdal beşikçioğlu sadece behzatta değil, şuana kadar izlediğim her rolde hakkını vererek oynamıştır.
(eskatalogya, 26.12.2011 10:43)

5192.tamam iyi hoşta şimdi benim anlamadığım yer bu maktülün kafasına batırılmış olan 0.9 uçlu kalem daha sonra tekrar nasıl koray'a döndü amk. koray gidip adamın kafasından çıkartmadı ya. veya sucunun çırağı "al lan amk bu senin" deyip vermedi ya koray'a.

yapmayın lütfen böyle küçük yanlışlıkları.

te allam ya

edit: eksileyen arkadaşlardan mantıklı bir açıklama bekliyorum.
(orkestra adam, 26.12.2011 13:00 ~ 16:30)

5213.yasin denen çocuğun ölümü ile ilgili kafamda soru işaretleri oluştu. şimdi yasin denen çocuğun sorularını çözmeye gelen 0.9 kalem sahibi çocuk orada kalemini unuttu ve çırak da o kalemle yasini öldürdü ya o zaman neden sınıfta 0.9 kalemi aradılar çocuğun kulağına saplı değil miydi? ha yok kulaktan kalem değil uç çıkardılar kalem de sahibinde ise kalem cinayetten sonra sahibinin eline nasıl geçti? yani bu mantıkla katilin fizik sorusunu çözen çocuk olması gerekmiyor mu? delilleri topladığınızda aslında en alakasız kişi çırak. kalemden yola çıkarsanız da katil soruyu çözen çocuk. eğer ben sahne atladıysam lütfen emrah abim bir açıklama yapıp beni aydınlatsın yoksa bütün eş dost vs çevreme behzat ç nin mantık hatası içerdiğini anlatırım. bak yaparım bunu bilesiniz.
(bik bik, 27.12.2011 09:28)
Sosyal ağlarda paylaş

beyler birbirinizi yemeyin dizideki hatalardan oturu. cunku cok hata var produksiyonda falan. yine de seviyorum diziyi.

mesela benim de gordugum kusurlardan biri dizide sniperlarin kullandigi tufegin aslinda butun av bayilerinde oyuncak gibi satilan havali tufekler olmasi.

domuz avinda da ayni tufek kullanildi. domuz avinda durbunlu tufek degil klasik av tufekleri domuz mermisiyle kullaniliyor. leyla ile mecnundaki suikast tufegi bile cok daha profesyonel gorunumlu duzgun bi tufekti.

yeni sezonda artik duzgun bi tufek bulurlar diyodum yine aynisiyla ciktilar.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...