Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ARCH kurulum sorunu

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Selamlar;
Öncelikle samsung r620 dizüstüne kurdum. üzerinde ati mobility hd4650 ekran kartı var.

Xorgu falan kurduktan sonra ekran kartı olarak xf86-video-radeonhd kurdum. Son olarakta masaüstü ortamı olarak kde 4.5 denemek istedim. Kde kurdum fakat hal dbus vs çalıştığı halde kdmi başlatınca ekran gelmiyordu. sonra sürücüleri kaldırdım yerine xf86-video-ati sürücülerini kurdum bu sefer kdm hiç bir tepki vermiyor. Özellikle GERGE'nin yardımlarını bekliyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

slim kullanıyorum tutmayabilir belki de, login : diyip kalıyor sanırım, bu durumda root olarak girip

dmesg | tail -50
cat /var/log/Xorg...log (en günceli hangisiyse) | tail -50 (veya tail koyma çok kısa kalıyorsa, nano /var/... ile incele)

diyince ne çıkıyor ? atide nasıl bilemedim de nvidia var bende, açık açık yüklediğin versiyon çok abuk, vazcaydım türevinden mesajlar veriyor ipucu olarak

açık kaynak sürücülü ati linuxta gördüğüm en korkunç şey sanırım, bir an önce kurtul
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fly said:
açık kaynak sürücülü ati linuxta gördüğüm en korkunç şey sanırım, bir an önce kurtul

Aynen. Üstelik Arch daima en son versiyonlarını kullanıp iyice içinden çıkılmaz hala geliriyor. Bence bu açık kaynak sürücüler ancak X1000 ya da X2000 serisi gibi eskiliklerinden dolayı sorunları giderilmiş kartlarla kullanılmalı sadece. fglrx yükle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...