Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyem'de bilgisayar oyunları ve uygulamalar

Kumadam

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandan beri bilgisayar oyunu almıyordum, bugün itibari ile inegöl çarşısına gittim (Bursa'da oyunların satıldığı yer benim bildiğim tabi). Artık kopya oyun satmadıklarını söylediler.

Dedim ki mantıklı orjinal almak lazım, ama gel görki orjinal oyunda yok hemde hiçbiryerde. Avaturk ve ideefixe sitelerine girdim. Oradaki oyunlar da istediğim oyunlar değil, herşeyden önce güncel ve yeni çıkmış oyunlar değilller.
Ne oldu peki?
Amazon.co.uk'den sipariş etmeye ve yurtdışı iş seyahatlerim de almaya karar verdim.
Sonuç olarak, , ben paramı yurtdışındaki birisine yedirdim,diğer ülkede paramı alan firma o ülkeye vergisini ödedi devlet bir şekilde vergi kaybına uğradı çünkü ticaret kuralları oluşturup, bir şekilde kopya oyun yerine daha ucuza lisanslı oyun girişi için gerekli önlemleri almak varken yasakladıkları için.

Ne zaman öğreneceğiz yasaklamanın bir çözüm olmadığını asıl çözümün kurallar çerçevesinde nasıl olabileceğini araştırmada yattığını.[signature][hline]Kumadam of Moonglow/Atlantic - OSI
Zulkir of Necromancy RED
Red Mages Guild
--------------------------------
Goktug Tetik - Star Wars Galaxies
Eclipse - Combat Medic/Carbineer
Kettermoor - Doctor/Pistooler - DARK
Sosyal ağlarda paylaş

avatürk çok iyi bir başlangıç yaptı bence. 1 yıla yakındır almanyadayım. burda farcry yeni çıktığında 50 euro (yaklaşık 90 milyon yapıyor yanılmıyorsam) idi her yerde. ama avatürk 70 milyona satıyordu. türkiye'de daha ucuz olması bu işlerin ilk adımıdır diyebilirim.

bu işleri bir yerden başlamak lazım tabii. ama işte türkiyede bir oyun için maaşın yaklaşık onda birini vermek falan çok acı bir şey.

edit: bu arada buna rağmen p2p programlarının kaçak oyun/albüm için en çok kullanıldığı ülke almanyaymış burda bir dergide okuduğum istatistiğe göre. avrupa'da herkes dürüstçe gidip orjinal alıyor düşüncesi uçtu gitti aklımdan. aman bunu sakın gidip kaçak alın olarak algılamayın. avrupada herkes orjinal alıyor denmesin diye yazayım dedim, ama tabii bizden yüzlerce kat fazla alındığı kesin.
[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 19 Ağustos 2004 22:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu nasi is anlamadim ben..orada nasi engellemisler kopya olayini?helal olsun dicem ama ondan once orjinal oyunlari getirmek lazim..aslinda ugrasanlar var ama cok az kisi var..[signature][hline]screamer, 13 Ağustos 2004 14:10 tarihinde demiş ki:
Ben anlamıyorum hangi gerizekalılar buna oy veriyorlar
Bu mesaja cevap asagidadir
Silthanas, 13 Ağustos 2004 14:19 tarihinde demiş ki:
anneannenler,teyzenler..
Sosyal ağlarda paylaş

iş gezisine almanyaya gidersen biraz dikkatli almanı tavsiye ederim. Ben gaz olup Diablo 2+LOD almıştım, yarı yolda almanca olduğunu fark ettim:) tabi adam direk paramı geri verdi:D
ona verdiğim ve geri aldığım parayla 2 tane warcraft t-shirt ü, ve Blind Guardian'ın live albümünü aldım zaten iyide oldu:-)[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...