SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Tespitte haklı bella. Liseli dedik çok geyik yaptık ama iyi çocuksun valla, samimi bi insana benziyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 seagle ile bella'ya katılıyorum. bir de okulun nasıl olursa olsun, küçümseme ve gerçekten çalışarak, elinden gelenin en iyisini yapmaya kas. kendini bilgi, eğitim açısından farkı kılmaya çalış. önünde yollar açılacaktır bunu yaparsan. he yaşamın tadını da çıkarmaya çalış tabi bir yandan ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patrickstar Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Bella said: bu arada yapıp yapacağın tek şey 2.sene kendını kapatıp deli gibi dgs'ye kasman. isteyınce oluyor valla benım arkadaşım 31.olup istanbul üniversitesi hukuk fakültesine geldi. sen neden yapamayasın. ayrıca şunu söylemek istiyorum ki, şu sitede kendini yüceltip "olan ya da olmayan" şartlarıyla millete internet üzerinden hava atmayan nadir insanlardan birisin. yine samimi bir şekilde anlatmışsın derdini, takdire şayan bu yüzden. dgs yi kazanmak istiyorsan okul derslerini yüksek tutmak zorundasın. şöyle bi olay var zaten gittiğin yerde okul ile alakası olmayan tipler fazlasıyla mevcut olucak sınıf içinden dgsnin farkında olan toplasan 5 kişi çıkar bölümde birinci ol zaten dgsyi kazanrsn. ben ist ünvde idim myoda şmdi kocaeline geçtim eğer okul puanım iyi olsaydı itüde olmamam için hiç bir sebep yoktu. sende rahatlıkla yapabilirsin. orda dersler açısından söylüyorum sivrilmen sandğından çok daha kolay olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Oce4n said: liseli hep liseli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 dgs'ye 2 defa girdim. ilkine hiç çalışmadan, 0 tecrübe ile girmiştim. tamamen fransızdım. yine bile 900. sıralarda falan bi başarı elde etmiştim. yeterli miydi, değildi. neyse efendim, dgs geçti, kış geldi ben boştayım. bi işe girdim, aynı zamanda dershaneye yazıldım. burası önemli. dershaneye yazılmadan olmuyor bu işler. fakat şöyleki, dershaneye yazıldım diye 7 24 ineklemedim. ha sosyal hayatım piç oldu ayrı konu ama bunun sebebi iş+dershane olmasıydı. işim de akşam 9 sabah 6 mesaisi şeklindeydi. haliyle sosyal hayat 0'a yakın. ama şunu da yapmıyordum. dershane sonrası oturup sabah akşam test çözmüyordum. günde çözdüğüm soru sayısı bütün seneye yayıp ortalasan 10 15 falandır. ama tek birşeyi düzgün yaptım, dershaneye gittiğimde dersle ilgilendim, başka birşeyle değil. sonuç; sözel türkiye 49.su oldum ve yarın istanbul üniversitesi radyo sinema televizyon bölümündeki okul hayatım tekrar başlıyor. Sonuç olarak, eğer dgs ile 4 yıllığa geçiş yapacaksan, ufak bir azimle bunu başarabiliyorsun rahatlıkla. ihtiyacın olan tek şey birazcık kapasite. kapasiteden kastım gerizekalı olmamakta diyebiliriz :) çünkü ben de tam olarak senin anlattığın türden biriyim. aşırı tembel, ders çalışmak kavramı neredeyse hiç gelişmemiş, sınavlara - finallere vs. son gün 2 saat çalışan onu da yeterince verimli çalışamayan biriyim. hatta bu yaşıma kadar eğitimsel hiçbi konuda özel çaba sarfetmedim. hep akışına bıraktım "bakalım ne olacak" dedim. hep öyle böyle bişeyler oldu ta ki geçen sene sınavı kazanamayıp boşta kalana kadar. o zaman da ufak bir azim yeterli oluyor işte. WoT için kusura bakmaycen, özet geçemem, okuyacen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 dgs^^ yaparsın sen kesin. kendini hor görme. öyle denk gelmiş çalışmamış ilgilenmemişsin olayın geneliyle ama hala güzel ara yollar var onları düşün.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Sevgili gecko, şu özenip bezenip yazacağım postu liseli olmandan dolayı yazmıyorum zira daha düne kadar bende liseliydim. Ciddiye alacağını düşündüğüm için yazıyorum bilesin. 1-Tavsiyem dgs ye kasman. Her sene ancak şu kadar kişi dgs den umduğunu buluyor diyen çok olur... varsın desinler takma kafana sen sadece yapman gerekeni yap ulaşmak istediğin yere uğraşların seni götürür. Yani sen rahata tak reyis. Dgs de intibak sınıfında kalmıycam diye yırtınan yakinen bir arkadaşım vardı. Adamı görsen saf temiz bir tiptir ama zır cahildir, temelide zayıftı garibimin ama azmetti verdi geçti sınıfı. He şuan bağsur + yine konuyla alakalı bir rahatsızlıktan cebelleşiyor ama neticede yaşıyor. En azından hayatta hedeflerine ulaşmak için bazı şeylerden vazgeçmesi gerektiğinin farkında. 2-Dgs olmazsa hiç üzülme. 2 senelik bölümünü bitir. Ama boş bitirme. Hatta gerekirse 3 senede bitir ama gerçekten boş bitirme. En basitinden dil öğren. Toplumda kabul görmüş sivil toplum örgütlerine üye, hatta o kabul görmüş sivil toplum örgütlerince kabul görmüş bir birey olarak anıl. İnan çok işine yarıyacak bu olay. En basitinden ingilizce + diğer bir yabancı dilinin olduğunu düşünelim. Hafifte dolu bir özgeçmişle Zara gibi sağlam firmalarda işe başlayabilirsin ki olaya maddi açıdan bakıyorsak 4 senelik bir bölüm bitirip o kadar maaş alamayabilirsin. + Boş bir adam olmadığın belli kendini geliştirmeye devam edersen işinide sahiplenirsen çabuk yükselir, özel sektörde yönetici olarak kariyer sahibi olabilirsin. Gaz vermek için söylemiyorum özellikle mağazacılık sektörü hem aile mesleği hemde profesyonel olarak üzerinde çalıştığım bir sektör olduğundan söylüyorum. Bu diğer sektörler içinde geçerli. 3-Bunları geçelim sen ufak bir birikimle 2 senelik bölümünü bitirdin. Tamam Küçük Ağrıyı yaratmadın mükemmel biri değilsin ama bitti işte. Öyle böyle bir işede girdin bir süre sonrada ufak bir birikimin oldu. Neden o sektörle ilgili kendi işini kurmayasın? Kalifiye eleman olarak çıkacaksın. Farklı yerlerde çalışıp işi tam anlamıyla öğrenmiş olacaksın. Eğer ki yeteri kadar gazın, diğer anlamıyla cesaretin varsa kendi işini kurmayasın? İlgilendiğim sektörlerin haricinde de böyle çok hikaye biliyorum 0 dan başlayıp aklını kullanıp birazda kencesaretiyle di işinin sahibi olup sektörde devleşen kişi. Özet: Eğer gerekli vasıfların varsa ki cesaret konusunda yorum yapamamakla birlikte seni gerçek anlamda tanımayan biri olarak bu vasıfların sende olduğunu düşünüyorum sen bu 3 yoldan birini niye izleyemeyesin? Hatta daha öteye gidersek bir 4. hatta 5. yolu kendin çizmeyesin? Hocam şuan için elindeki imkanların bunlar. He yazmadım ama tekrar ÖSS yede çalışabilirsin. Seçenekler çok neticede ama bu yollardan herhangi birinde yürüyecek olan veya kendi seçeneklerini yaratacak kişi yine sensin. Not: İyi şanslar ve WoT için özür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 butun yazilanlari okudum, kisa uzun farketmez cevap veren herkese tesekkurler :) okulda bazi sorunlar varmis, 1 hafta falan ders olmayabilirmis ama belli degilmis, tam anlamadim onu. dersler hakiketen dediginiz gibi cok basitler, ders saatleri ilginc, yanliz 2. siniflarin bayagi yogun gozukuyor. sokaklar sarap kokuyor surekli yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 bence kişisel gelişimine özen göster. Mesela önce güzel yazmayı falan öğren, bol bol bişeyler oku. Basit gibi görünür, bu forumda da sıkça dile gelir typolar fakat bu senin gelecekte iş ve eğitim hayatında büyük rol oynar. Misal; çok zor değil doğru olan "yalnız", diğer de "yanlış"'tır. -de ve -ki leri öğren. Bu olay neden bu kadar önemli, çünkü artık insanların kendisini ifade ettiği çoğu şey yazılı metin halinde. Gerek internet olsun gerekse gerçek hayatta çoğu şeyini yazılı olarak ifade edeceksin. Bu 1. İkincisi kendini bi konuda elbet başarılı hissediyosundur, o konu üzerine fazlasıyla git ki, egonu dolduracak belli başlı şeyler oluşsun. Böylelikle diğer konularda mütevazi olursun ve bu seni toplumda daha ağır başlı bir insan kıvamına sokar. Ego dengesini ayarlaman gerek yani. Bu 2. 3. sü ise kendini bil. Zekiysen zekâna güven, değilsen kabullen çalışıp kastırıp yapabileceğin şeyler için uğraş. Kimseyle kendini kıyaslama, her zaman kendini 1 gün önceki kendinle kıyasla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Ben cidden hiç ders çalısmadan Antalya'nın en iyi Anadolu lisesine girip hazirlik atlamış bir adamım. Sonra gaza gelip Almanya'ya geldim ilim İrfan kasayım diye. Ama unı ile lise ne olursa olsun aynı şey degil. En azından burda deil. Kafanı patlatip en kucuk ayrıntıya kadar öğrenmezsen dersi geçemiyorsun. Ben de hayatında hiç ders çalışmamış bir adam olarak inanılmaz zorlanıyorum. Ama arkadaslarimin iteklemesiyle falan biraz alistim artık 20 dakka falan dikkat daitmadan ders kasabiliyorum. Yani demem o ki eger hayatında hiç ders çalışmamışsan disiplinli bir sekilde bu is imkansız gibi bir şey. Ama beni utandirip imkansızı başarmanı tüm kalbimle diliyorum senin için. Hem bana da bir ornek olursun. Ben ailemi sucluyorum aslında bu konuda. Kafama vura vura ilkokulda öğretmeleri geekirdi ders çalısmayı. Artık cok geç gibi geliyor bana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crysis Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 hiçbirşey için geç değil (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 bende öyle boktan bir yerde okuduğum için az çok anlıyorum endişeni.eğer 2-3 sene sonra aptal gibi olmak,kapı kapı iş kovalamak , ne zaman iş bulucaksın gibi sorularla karşı karşıya kalmak istemiyorsan dgs'ye kas. aile dırdırı insanı gerçekten yaşlandırıyor bildiğin.daha mezun olamadım ben kıçı kırık,okumaya bile tenezzül etmedikleri staj defterleri yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 gecko naptın len okulun ilk gününde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 ders yoktu, ders programini aldim geldim bugunse pek kayde deger bisi olmadi yanliz, barmenlik derside verceklermis 2. yil istediginiz ickiyi istediginiz sekilde kullanabilirsiniz diyince bizim sinifin beyfendilerinde bir siritis gordum milletin akli nerde, bizim aklimiz nerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 2 şey lazım 1- okuldan kız bul. 2- bir şekilde okulu sevmeye çalış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar