oldun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Mirage said: "Zaman yolculugu olmaz. Sunu yaparsa böyle böyle olur". derseniz. 1) Bir yerden okumussunuzdur 1) Size mantikli geldigi icin yazmissinizdir, Zopik'in degimiyle "iskembeden sallamissinizdir" 3) Bir yerden okumussunuzdur, sonra üstüne 'iskembeden sallamissinizdir" 4) Bilim adamisinizdir, bu konuyla ilgili arastirma yapiyorsunuzdur Burdaki yazilarda 4. secenegin olmadigini varsayiyorum. Öyle olsaydi belirtirdi yazan kisi muhtemelen. Onun disinda yazilanlarin kaynagi belli olmuyor sorun orda. Bir yerden okuduysaniz belirtmek yararli olur, kaynak verilir, link verilir. Kendi fikrinizse (tamam iskembeden sallama demiyorum :p) de öyle oldugu belirtilir. Bilim ve teknik ile ilgili yazilar kaynaksiz olmamali. Olursa bilim ve teknikle pek ilgisi kalmiyor. Bilimle ilgili bir konuda "bu böyledir" diye bir sey okuyorsam; bunu kim demis, ne zaman demis, neye dayanarak demis bilmek isterim. Görmezsem de pek sallamam acikcasi. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 11:26 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] bu arkadasın istegi dogrultusunda bilim teknik baslıgı altında gecerli olacak bi kural olsa bu futbol baslıgında bile transfer haberinin kaynagını yazmayanları uyarabiliyorsak burada mutlaka olmalı bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Kaynak bulmak her zaman kolay olmuyor ama. Hani herkes makalelerden öğrenmiyor bilgileri, bazen izlediğimiz belgesellerden yada tesadüfen nette denk geldiğimiz bir konfreans videosundan öğreniyoruz sonra aylar sonra konusu açılınca bundan bahsediyoruz tabi ama ismini hatırlamadığın belgeseli yada videoyu nasıl bulacaksın da kaynak olarak göstereceksin? İstek güzel de tartışmaları zora sokar hatta bazı über arkadaşlar dışında öldürür heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 olabilir de ben üşenirim ya, ama zaten kaynak vermeden sallıyosan, 2 dakkada çürüyebilir o buralarda =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Alintida benden bahsedilmis eski nick'im ile. Duygulandim =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 genelde bi konu üzerinde tartısılırken cok sıkıntı oluyor cünkü her konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabiliyoruz işte o kendimize saklamamız gerekenler biz de kalsa tabi zaten bilim teknige az post düşüyor onu biraz daha azaltmak ne işe yarar derseniz bilemicem ama 2007 deki zaman makinesi ile ilgili yazıyı okurken herkes söle duydum gördüm fln gibi bir sürü sey var alıntı yaptıgım kişide dayanamamıs yukardaki yazıyı yazmıs Suark said: olabilir de ben üşenirim ya, ama zaten kaynak vermeden sallıyosan, 2 dakkada çürüyebilir o buralarda =). üşendigimiz zman garbage var zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 e ama o zaman yardımcı olamayız ki, şimdi yukarıda bi topik var uzay ve ısı ile ilgili, biri sorsa kanıtlayın olm EM nin ısı taşıdığını dese üüü şimdi, direk link vermekte yetmez ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 orası orda tartısılırda aslında ama o baslıgı acan geri dönüş yapmamıs neyin neyi kimle tartısdıgı bir birine karısıyor ki cogu kişi aynı fikirde gene de aynı postlar düşüyor bide atılan her post için demiyorum ama cidden nereden aldın bu bilgiyi dedirten seyler var mesala gene o postta birisi ısı derece ile ölcülmez demiş bunun için link vermeye gerek yok zaten ortaokul düzeyinde bilgi "gerci soruyu soran da o bilgi varmıymıs onu bilemedim" di said: Alintida benden bahsedilmis eski nick'im ile. Duygulandim =P bir tatlı huzur almaya geldik kalamıştan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 senin kendi totolojin basligi paticik.com a acacaktin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 buraya kimse ciddi bilgiler edinmek için gelmediğinden ve popüler bilim diye adlanrılabilecek, insanların ilgisini çeken ve sadece genel hatlarıyla bilgi sahibi olmak isteyeceği, fazlasını zaten kafasının almayacağı konularda konuşulan bir yerde bence gereksiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Akademik dergi mi burası yahu? adam zamanın birinde duyduğu bir şeyin kaynağını hatırlamıyorsa söylemesin mi? siz onun yerine ilginizi çeken bir yazı görürseniz yazıyı yazana özel mesaj atıp kaynak sorun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Suark said: olabilir de ben üşenirim ya, ama zaten kaynak vermeden sallıyosan, 2 dakkada çürüyebilir o buralarda =). evet bilimsel bir konuda bir atmasyon olduğunu düşünüyorsanız bana haber verin inceleme altına alırım ben sdf ha bir de huun'un dediği çok doğru. gerçek anlamda kaynak demek o konuda makale referansı demek ve bir makalenin bir sayfasını anlamak bile saatler sürebilir konu üzerinde çalışan biri için. çalışmıyorsanız zaten mümkün değil. ha kaynak olarak başka bir popüler bilim sitesi diyecekseniz de onun da pek bir manası olmaz. ben şahsen popüler bilim sitelerine çok güvenmiyorum zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar