Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geleceği Elinden Alınmış Adam

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

Aylarca hazırlandığın sınava girdin. Giriş sırasında bayağı bir heyecan yaşadın ama sahneye çıktığın anda bütün heyecanını mutluluğa çevirdin, o kadarını da kontrol etmesini biliyorsun, kontrolleri elinde tutmayı biliyorsun. Artık olsun tabi o kadar. Aşama sonuçlarını bekliyorsun eminsin de kendinden yüzün gülüyor. Başka bir sınavdasın o an biliyorsun. Öğrendin sonucunu yüzün aynı şekilde gülüyor. Neden daha çok mutlu olamadın?

Ya olmazsa? Daha önce de olmadı..

Düşünmek istemiyorsun ama girdi bir kere o düşünce kafana, atamazsın ki. Keşke öğrenmeseydin be, neyse.

Sahneye çıktın ama aklın orda değil ki, süregelen 3 yılda. İyisin, oyunların da iyi hadi oğlum, olmadı. Zaten belliydi kafan burada değil ki, diğer aşamada. O anda hayaller kurduğun şehir çirkinleşir kafanda, daha yarım saat şu yokuştan karlı havada ne güzel kendimi bırakırım bisiklet durana kadar gözlerimi açmam dediğin şehir. Arkana bile bakmadan döndün. Neden? Bakarsan geri dönemezsin ki.Bırak bu düşünceleri sıran geldi, hayaline ilk defa bu kadar yaklaşmışken bu düşüncelerin yeri yok.

Bir de, sizi taşımaya başladığımdan beri yere bakıyorum. Eskiden göğe bakardım. Yoo bu böyle olmamalıydı bu ben değilim. Ağzından sözler çıkıyor ama sen orda değilsin gözlerindesin sadece etrafını izliyorsun. Ne olduğunu bilmeden neredeyse 10 dakika geçmiş kendine geldiğinde kapı açıldı-kapandı, dışarıdasın bitti.

Acımasız olma şimdi bu kadar bekle biraz 6-7 saat sonra açıklanacak sık dişini, artık o saatler nasıl geçtiyse. Hava da karardı, insanlar yerlerinde durmuyor bazıları ağlıyor aslında anlamıyor gibisin ama senin de içinden birazcık ağlamak geliyor üzüntüden değil de, neyse… İşte başladı o 102 numarasını arıyorsun 3-20 hadi geç. 87 ………133. Ee? Atladı sanırım, yoo hayır aynı şekilde devam ediyor sonunda dönecek herhalde çünkü atlandığı zaman son sırada dönülür geriye, dönmedi. Birkaç dakika hareket etmezsin, edemezsin değil istemezsin, oturup bir on dakika izlersin kazanamayışını, bir bira alıp okula karşı yudumlarsın, içiyorsan bir de sigara yakardın ama nefesin de yetmez ki zaten yarısında atardın.

Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar…

Ha sonra belki Ahmed Arif’in aklına,

Hiçbir şairin aklına gelmeyecek,

Çünkü hiç kimse bir daha Ankara' yı,

O'nun kadar sevemeyecek bir şiir islenir:

Kar altındadır varoşlar,

Hasretim,nazlıdır Ankara...

Ustam yine sen bilirsin ama,

Hangi aralıkta bir şair ölmüşse,

İşte o,en netameli aydır bence.

Şiirlerdeki gibi değilmiş zaten dön geriye

Not: başlığı Oğuz Atay'dan çaldım

Eskişehirde kim var eskişehire geliyorum orda odunpazarı tiyatrosu var oraya giriyorum ziyadesiyle
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

bu ülkede tiyatrocu olmak..

bu ülkede tiyatrocu olmak, bu ülkede memur olmak, bu ülkede mühendis olmak, bu ülkede öğretmen olmak ........... uzar gider bu laflar senelerdir.
ne ülkeymiş arkadaşım hiç adam gibi birşey yok mu ?
ben şu işi yapıyorum, parası az bile olsa memnunum, dünyanın en rahat en eğlenceli işidir diyebilecek kimseyi görmedim daha hayatımda.
Sosyal ağlarda paylaş

@wastyrx sen zaten takip ettiğim kadarıyla dünyanın en mutsuz
en huzursuz, işini en sevmeyen, halinden en memnun olmayan adamısın galiba.
sürekli bi isyankar haldesin. sürekli iş ile ilgili yazılar yazıyorsun "bıktım" tarzında.
yaptığın işi merakta etmiyorum ama eminimki bu kadar süre bilgisayar başında olduğuna ve internette takıldığına göre bilgisayar masa başı bir iş. yoldan geçerken herhangi bir inşaat işçisine "nasılsın abi" diye soru sorduğunda "allaha şükür" tarzında cevap alırken senden alabileceğimiz tek cevap "allah belasını versin böyle işin bıktım ya öleyim ben daha iyi" tarzında bi mesaj olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

hayır boş atıp dolu tutmaya çalışıyor bana diyorsa, pek dolu da tutamıyor malesef.

Bana diyordur ^_^

İşimi seviyorum oldukça çünkü benim işim... Sevmeme gibi bir durumum olamaz o yüzden, çok çalışmayı da seviyorum ve bunun hakkın da söylenmeyi de seviyorum. N tane sıkıntım var n'ini de hallediyorum öyle ya da böyle.. Şuan durumum çook çalışmayı gerektiriyor mesela çünkü babamdan ya da aileden destek almıyorum hiç, aksine bayadır sırtlanıyorum onları. Sen kimsin de ya da bizi ne kadar tanıyorsun? ne kadar biliyorsun, her gün neler görüyoruz/yaşıyoruz da şunları söyleyebiliyorsun ben onu anlamadım.. Mutlu olmak zorunda değilim, hayatı sevmek zorunda değilim hatta hiç bir şeyi sevmek zorunda değilim ve bu seni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle millete sataşarak forumda yer edinmeye çalışıyorsan hiç uğraşma, kimse sallamaz seni.

sağlık problemi çıkıyor diyorsun bir de utanmadan. sana ne?

senin gibi ezik nerdler ona buna lafa ederek ego tatmin ediyor işte, sen de haklısın. ama biraz önce de dediğim gibi, kimse sallamaz seni kasma bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...