Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japon Medya Sanatları Festivali İstanbul'da - 2010

Raincloud

Öne çıkan mesajlar

önceki hafta gittim ancak hayalkırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.

müze 5 katlı, 4'üncü katta anime & manga & japon oyunları, (bizi ilgilendiren kısım) ve 5'inci katta ise tamamen alakasız bir japon sanat eserleri sergisi var. bütün 5 kat sadece bu olaya ayrılsa etkileyici ve geniş bir içerik sunulabilirdi belki ama o dördüncü kat cem yılmaz'ın deyimiyle iki dönüm. iki dönüyorsunuz bitiyor. :p ps3'te naruto ninja heroes veya wii'lerde çeşitli mario oyunları oynamanız mümkün. onun haricinde bir düzine kadar manganın seri halinde kitapları (oturup okuyabiliyorsunuz) ve bunların sergilenen orijinal çizimleri var. ancak bunlardan sadece vagabond'u biliyordum, (güzel bir sürpriz oldu) çok sıkı manga takipçisi sayılmasam bile çok popüler seriler olmadıklarını söylemem yanlış olmaz herhalde.

2-3 tv'de uzun ve kısa metrajlı bazı yapımların fragmanları oynuyor, bunların yanlarında ise onların konsept tasarım ve storyboard çizimleri var. summer wars'ınki çok güzeldi. bir diğeri ise bizim bildiğimiz anlamda anime'e bile benzemiyordu, ben fransız işi sanat çizgifilmi filan sanırdım. :p bütün sergi bu saydıklarımdan ibaret diyebilirim.

bir de belli günlerde ve saatlerde anime film gösterimleri var ki gitmeyi istedim ama uygun saatlere merak ettiğim birşey denk gelmedi. yeni eva serisinin ilk filmi, tokyo godfathers, summer wars, gundam filmleri ya da naruto'nun abidik filmlerinden birini görmek isteyenler hemen baksın ajandaya çünkü filmler geçti mi bir daha oynamıyor gibi birşey.

bunun dışında lobide manga niyetine birşeyler satıyorlar ki bildiğim kadarıyla amerikan işiydi azıcık olanları. oradan çıkıp remzi kitapevine gidip genshiken ve rosario+vampire alıp tatmin olabildim. :p

niyet güzel ama "anime & manga diye birşey varmış, o nekidir" diye düşünenlere olmuş daha ziyade, böyle meraklısı için zayıf kalmış. ama giriş ücreti hesaplı öğrencilere filan, uzak değilseniz gidip görebilirsiniz en azından. film biletleri ayrıca satılıyor ama sudan ucuzdu diye hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...